aj vazi i dalje, a ja sam rekla sto sam imala.
Rječnik bosanskog jezika
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
e tek je sad tema zachatanasulesavic wrote:Idiotska izjava nije samo takva - i netačna je...
- Saian
ja sam jednom vuko neko vino iz Hercegovine, broji li se to gdjedawn_upon_dawn wrote:e tek je sad tema zachatanasulesavic wrote:Idiotska izjava nije samo takva - i netačna je...ja sam se zafrkavala s nekim da smo jahic i ja zemljaci, posto je on iz hercegovine, a ja vucem porijeklo
pa sam sve vrijeme mislila da je hercegovac
-
sulesavic
Temi je naziv Rjeènik..., u prvom postu stoji ne¹to o onome ¹to jezik treba imati da bi bio jezikom, da bi bilo nastavljeno prièom o tim dijelovima i tezom kako Sand¾aklija ne mo¾e biti autorom pravopisa bosanskog jezika (sad skontah i da je ovo idiotska izjava)... A do ovih smo kvalifikacija do¹li zato ¹to je kod Jahiæa mala prolaznost na ispitima.dawn_upon_dawn wrote:e tek je sad tema zachatanasulesavic wrote:Idiotska izjava nije samo takva - i netaèna je...ja sam se zafrkavala s nekim da smo jahic i ja zemljaci, posto je on iz hercegovine, a ja vucem porijeklo
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
broji u meneee (kako bi jahic volio da ja govorim), ja stalno dovlacim vinoSaian wrote:ja sam jednom vuko neko vino iz Hercegovine, broji li se to gdjedawn_upon_dawn wrote:e tek je sad tema zachatanasulesavic wrote:Idiotska izjava nije samo takva - i netačna je...ja sam se zafrkavala s nekim da smo jahic i ja zemljaci, posto je on iz hercegovine, a ja vucem porijeklo
![]()
Last edited by Bea_Trix on 06/10/2007 17:21, edited 1 time in total.
- Bea_Trix
ne znam sto meni repliciras na ovosulesavic wrote:Temi je naziv Rječnik..., u prvom postu stoji nešto o onome što jezik treba imati da bi bio jezikom, da bi bilo nastavljeno pričom o tim dijelovima i tezom kako Sandžaklija ne može biti autorom pravopisa bosanskog jezika (sad skontah i da je ovo idiotska izjava)... A do ovih smo kvalifikacija došli zato što je kod Jahića mala prolaznost na ispitima.dawn_upon_dawn wrote:e tek je sad tema zachatanasulesavic wrote:Idiotska izjava nije samo takva - i netačna je...ja sam se zafrkavala s nekim da smo jahic i ja zemljaci, posto je on iz hercegovine, a ja vucem porijeklo
u svakom slucaju, ja se iskljucujem iz rasprave, jer sam sa svojim ispitima davno zavrsila, a rjecnicka blaga trazim drugdje ...
Last edited by Bea_Trix on 06/10/2007 17:22, edited 1 time in total.
- zolloo85
#69 Re: Rječnik bosanskog jezika
Jahić ima "Škosli riječnik bosanskog jezika"erised traeh wrote:Moj profa u srednjoj je imao naviku reći da jedan jezik čine jezikom četiri stvari:
1. Ljudi koji za sebe tvrde da govore tim jezikom
2. Rječnik tog jezika
3. Pravopis tog jezika
4. Gramatika tog jezika
E pa sad, postoji nešto više od 2 miliona ljudi koji za sebe tvrde da govore bosanskim jezikom, a imamo i pravopis (Halilović) i gramatiku (Jahić i Halilović). Ali šta je sa rječnikom? Da li neko upravo radi na izradi Rječnika bosanskog jezika ili postoji li bar nijjet da se to uradi? Ako ko zna šta o tome......
-
sekspir
I nije Sandzaklija,i nije Hercegovac(babo bio u Bijelom Polju kod Mostara kratko na sluzbi,a inace je iz Prace),i problemima jezika (kod Muslimana) bavio se i kao nastavnik srpskohrvatskog jezika u Rogatici,u kojoj je,uzgrad,ucio skolu dvanaest godina.Znaci cistokrvni Bosanac ( iako istocnjak nije Svedjanin).Ovo toliko za biografske ispravke cime ranija prepirka gubi na smislu( iako ne na znacenju).Sve ostalo,a tema je BOSANSKI JEZIK prepustam strucnijim.