povratak u srebrenicu..

seljancica

Post by seljancica »

pozdrav i tebi Ahmede :)
seljancica

Post by seljancica »

uhljupce wrote:Nije ironija kada kazem da nisam zrtva..To je moj nacin zivota, moja pobjeda...Helenejse ...
Trenutno rijetki zele Srebrenici dobro .. Malo mi je glupo sto pravis poredjenje izmedju Malkica i Meholjica u smislu gdje koji zivi .. To uopce nije bitno .. Ako ce (u ovom slucaju) Malkic biti dobar nacelnik Srebrenice, raditi u interesu naroda nek zivi i na Marsu (iako to sa druge strane nije lijepo, bas kao sto nije lijepo da se Meholjic ne pojavljuje na dzenazama 11 jula iz nekog protesta ...). Nek su oni obojica zivi i zdravi. Malkic nek bude dobar nacelnik a Meholjic nek bude kvalitetna opozicija koja ce korigovati rad ovog prvog ...Svi oni gledaju svoje interese i svi su isti ... Cak i ovaj "novajlija" medju njima mladi Durakovic je isti kao on ... Bio sam se obradovao kada se vratio i poceo raditi ... Svi su isti ...... Mozda nekada dodju NEKI NOVI KLINCI, pa bude bolje ..
Nisam mislila na to, nego na ono prebacivanje da nisam bila u Srebrenici za vrijeme rata, pa da iz tog razloga i ne znam sta se tamo desavalo. No, nije to uopste bitno. Za mene nije samo zrtva onaj koga vise nema. Mislim da je ljudima koji su ostali zivi i izgubili roditelje, dijete, brata, sestru, mnogo teze. Samim tim i jesu zrtve.
Da, rijetki zele Srebrenici dobro, slazem se. Ne pravim ja poredjenje izmedju Malkica i Meholjica gdje koji zivi, nego na osnovu morala. Procitaj i ono sto sam pisala prije, pa ce ti biti jasnije na sto konkretno mislim.
Malkic nije dobar nacelnik i to je problem. I jesi li ikad cuo da je neko gradonacelnik u jednoj opstini a da zivi u drugoj? Ja smatram da onaj ko vec zeli takvu funkciju, treba i da zivi tamo! Kako ce on pridobiti ljude da se vrate u Srebrenicu a sam ne zivi tamo?!
Pa i pitanje gdje je zavrsila ona silna lova koju je Srebrenica "dobila" od Arapa, skoro niko i ne povlaci. Jedino Meholjic! Malkic cuti, a meni je to jasan znak da je i on dobio nesto za tu tisinu. Ja ne vjerujem da on na nacin na koji je do sada radio, misli dobro Srebrenici i svim zrtvama genocida! Vjerujem da Meholjic, sa svim svojim manama i glupostima, zeli i da je sposoban da to i ucini.

Sve u svemu, pozdrav ti. :)

P.S. Ti si iz Bratunca?
uhljupce

Post by uhljupce »

Aha, :D moj nacelnik je Nedeljko Mlađenović iz SDS-a :D :D
seljancica

Post by seljancica »

uhljupce wrote:Aha, :D moj nacelnik je Nedeljko Mlađenović iz SDS-a :D :D
Ma ja, ima sve gore od goreg... :-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

seljancica wrote: