KONCERT DINE MERLINA- Kako je bilo?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Miss_Archer

Post by Miss_Archer »

Sto se Merlinove muzike tice, ne da je samo suvise ambiciozno uporedjivati ga sa pravim umjetnicima visoko-svjetskog kalibra, nego je i nemoguce. On nije konsistentan u svojoj muzici, niti ima bilo kakav kreativni integritet. Prvo otpjeva jednu djeciju pjesmu kao sto je "Burek," onda nesto ozbiljno i duboko vrste "Eh, da je Tuga Snijeg," i nakon svega nesto besmisleno poput "Majka Ruzi Kcer." Svaki kritican i normalan slusatelj je na kraju potpuno zbunjen.

A sto se tice njegovih osjecaja prema kako on kaze "voljenoj domovini, narodu i vjeri," pa ocito je da je on bio patriota na vrlo kratke (sigurno ne energizer :) ) baterije. Dok je mogao da zaradjuje lovu na osnovu toga sto je voljenik Bosne i protivnik agresije bio je naklonjen jadnim i povjerljivim Bosnjacima. Medjutim, dokaz da on nema niti malo ljudskog integriteta je to da nedavno u jednom interview-u kaze da mi Bosnjaci trebamo da predjemo preko toga sta nam je se desilo, i da to "stavimo u cosak" !!! Jer, ne zaboravimo da gdin Dervishalidovic treba sada da zaradi dinara, kuna, dolara i eura, a ne samo jadnih konvertibilnih markica, pa ga s obzirom na to ne bi mi primitivci trebali da brukamo sa svojim nepotrebnim nacionalizmom.

Uh, i jos bi neko htijeo da ga poredi sa pravim ljudima i umjetnicima!!
wels

Post by wels »

Smjesi li se to Dini kandidatura za velku muzicku nagradu Grammy.
Ako udje u kandidaturu nebi me iznenadilo ali ne ocekujem neku od nagrada ,da budem iskren.

Image
sicky

Post by sicky »

Kaiser wrote:
Kaiser wrote:Dino je jedan bezobrazno sracunati tip koji bi sve uradio za marku, a predstavlja se, i sto je jos gore, vazi za velikog patriotu. Meni se sve to gadi. Zasto je uopste pjevao sa Joksimovicem? Zato da bi mu Grand produkcija distribuirala cd po Srbiji. Samo polako, uskoro ce on na Marakanu, pa bas me zanima kako cete ga tada svi hvaliti na forumu. I zasto duet sa Ninom Badric, a prije 4 godine sa Ivanom Banfic? Da bi ga pozvali na debilni Radijski festival u Vodicama jer je to vrhunac dokle kao Edin moze stici u Hrvatskoj i on se zadovoljava sa tim! I koliko se jos mora ponizavati da bi "tamo" uspio> Edine, zao mi je, al nikada neces stici do HRT-a, ili RTS-a. Nikada neces biti cijenjen kao pjevac ni u Hrvatskoj ni u Srbiji. Ne zato sto si los pjevac (by the way, los si pjevac, al dobar si autor) nego zato sto si Edin! e pa, samo se ti furaj na duete, daleko ces stici. Hiljadu si puta bio bolji dok ti je produkcija albuma kostala 100 puta manje nego sad. I ne govorim sve ovo napamet,zivim u Zagrebu.

Jest mi drago sto sam ja prvi napisao negativan post, a sad svi kritikuju Dininu muziku 8-)

Kao na strazi cuvam noc od budnih
Ja sam samo jedan od sinova bludnih
E jes' i meni drago sto ja ne spadam u ove tvoje sve koji ne vole Dinu i njegovu muziku! :lol:

Kad skontam malo bolje...poslije svih ovih vasih sranja volim Dinu i njegovu mjuzu jos vise! Bas Vam hvala!

:lol:
focak

Post by focak »

DaysleepeR wrote:
focak wrote:neznam koji vam je
sve naki pametnjakovici redom ko fol oni pametni a svak je budala smjesno da nemoze biti vise' covjek je po kisi imo posjetu od 50000 jel vam to toliko krivo. a sto je covjek vjernik to ne krije i cak se pono si sa tim i znaci ako je musliman nemoze biti evropljanin. ma daj sto nemogu ove supljake kosa mi se dize.
Musliman nesmije da se bavi muzikom.
To mu je najstrozije zabranjeno.
Dalje, ne kazem ja da musliman nemoze biti europljanin, ali Dino je kao golub prevrtac, to znaju cak i oni koji o njemu pisu pozitivne tekstove.
Sumnjam da je Nini Badric, Ivani Banfic a kamoli Joksimovicu vazio o islamu i islamskom moralu kako to svakodnevno radi po Bosni.
Ma licemjer 100%.

A ti se malo umij, mozda progledas :D
nemam razloga za to a druga stvar mene ne interesuje sta ko radi . a ako on po islamu nesmije da se bavi muzikom za to ce on djelo da odgovara. a ostalo ovo mi je beze da se ja on nekome raspvravljam :)
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

wels wrote:Smjesi li se to Dini kandidatura za velku muzicku nagradu Grammy.
Ako udje u kandidaturu nebi me iznenadilo ali ne ocekujem neku od nagrada ,da budem iskren.

Image
what the fuck is this? :-? :-?

a da i ja ovo kažem: nervira me dino sa onim svojim komentarima i intervjuima, puca neku sviju filozofiju sad odjednom a nikad prije nije tako pričo, sad se odjednom ponaša ko da je doživio kakvo prosvjetljenje, vidi da se on na nekog baca, fura sam ne mmogu da skontam tacno na koga

neko je reko kako dino nije dospio na HRT ja sam ga baš neki dan gledo na HRT-u, ona pjesma s ninom, pa šta će čovjek, to mi je način kako da ga ljudi slušaju u hrvatskoj/srbiji, nije jedini koji to radi. on je na ovaj način su duetom bar USPIO i došao na HRT a ne kao neki pjevači koji lažu i petljaju kak se njihovi spotovi puštaju HRT-u i RTS-u

later.......
wels

Post by wels »

Dinu kao Dinu uopste ne interesuje hrvatsko trziste ali pos´o je pos´o .

Dino treba mnogo vise prostora no sto je Balkan.

Image
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

wels wrote:Dinu kao Dinu uopste ne interesuje hrvatsko trziste ali pos´o je pos´o .

Dino treba mnogo vise prostora no sto je Balkan.

Image
što je čovjek ambiciozan :roll:
starcraft

Post by starcraft »

DaysleepeR wrote: Musliman nesmije da se bavi muzikom.
haj mi jos samo reci izvor te tvoje konstatacije? ima nekih ogranicenja, al najstroze zabranjeno!!! :shock:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

starcraft wrote:

haj mi jos samo reci izvor te tvoje konstatacije? ima nekih ogranicenja, al najstroze zabranjeno!!! :shock:
Lane moje izvor je Kur'an Casni.

Zabranjeno je bavljenje bilo kojom vrstom muzike osim islamske duhovne i to bez upotrebe bilo kojeg instrumenta sem bubnja i bilo kakvog glasa osim muskog.

Ovo cime se Dino bavi je najstrozije zabranjeno po islamu.
sicky

Post by sicky »

po cemu su to bubnjevi specijalni? :D
ja znam da je tandaranje u instrumente zabranjeno ali ne i pjevanje :shock:
doduse ne moras bas sad pjevat' "od topole od topole sve do ravne gore" :D
a brate i oni sto snimaju ilahije imaju pratnju svih mogucih instrumenata, pa vidi onih hafiza..e onda smo svi dvolicnjaci! :roll:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

sicky wrote:po cemu su to bubnjevi specijalni? :D
ja znam da je tandaranje u instrumente zabranjeno ali ne i pjevanje :shock:
doduse ne moras bas sad pjevat' "od topole od topole sve do ravne gore" :D
a brate i oni sto snimaju ilahije imaju pratnju svih mogucih instrumenata, pa vidi onih hafiza..e onda smo svi dvolicnjaci! :roll:
Pazi, jednostavno bubnjevi ne prave melodiju, kao instrument druge vrste.
Pjevanje nije zabranjeno, ali pjesme moraju biti specificne vrste, tj. moraju sve velicati Allaha.
A ove nase ilahije nisu skroz u skladu s onim sto Kur'an propisuje kad je muzika u pitanju.

Moja je poenta, na sav glas se busa u prsa kako je musliman i vjernik, a istovremeno zivi od stvari koje su zabranjene islamom.

To mi je licemjerno.
brcko92

Post by brcko92 »

hm...Kako ga nije stid baviti se muzikom,a biti musliman,pa biti i pored toga i evropljanin.Kako se usudio prodavati muda za bubrege svoj raji jos od 84 godine,izdati tolike hitove i ostati ziv.Bezobraznik je stigo i za vrijeme rata dici svoj glas protiv agresije,napraviti pjesme koje su bile na usnama boraca armije u trenutcima umiranja,u mom slucaju ranjavanja.Jos se usudio u Sloveniji pojaviti se sa majicom na kojima su motivi dzamija,u znak protesta protiv ljudskih prava.Drzno se i tako sto je snimio jedan album sa sa trendom velike svjetske produkcije na kojem nastupaju izvodjaci sa svih strana svijeta.Album mu odise islamom,koji bezobrazluk.............Samo je Sting mozda veci papak od njega posto mu "Desert Rose"odise jos vecim islamskim fundamentalizmom.Novi materijal je toliko los da mu je donio i prvi ugovor za "sony music" jednu od vodecih svjetskih kuca.
Publika i kriticari su se slozili da je novi materijal postavio autorske i produkcijske standarde koji ce biti zadugo nedostizni na ovim prostorima.
Levat je napunio samo 55.000 na kosevu(ogranicen broj prodaje karata zbog sigurnosnih razloga)tako da nije stigao svoj rekord od sramnih 80.000 prije 4 godine.
Cak je napravio spektakl,sa svjetskom scenom i koreografijom,video screnovima(jebo koncert ako ne mogu zalijepiti cenera harmonikasu)
Ima toga kolko hoces ,ali nije vrijedan on pisanja,dzaba mu i rekordna prodaja bureka i to sto je svaki od petnaest zalogaja pravo dobar,valjda raja voli cevape.
DINO MERLIN ......KO JE TO..................................................
[/b]
starcraft

Post by starcraft »

DaysleepeR wrote:
starcraft wrote:

nemoj shvatiti kao provokaciju, al haj mi molim te reci koji to ajet govoti o takvoj zabrani?
Corto M.

Post by Corto M. »

starcraft wrote:
DaysleepeR wrote:
starcraft wrote: haj mi jos samo reci izvor te tvoje konstatacije? ima nekih ogranicenja, al najstroze zabranjeno!!! :shock:
nemoj shvatiti kao provokaciju, al haj mi molim te reci koji to ajet govoti o takvoj zabrani?
Pitaj Talibane
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

@starcraft neznam tacno.

@brcko92 zao mi je sto te rat nije opametio, Dino je pobjegulja iz ratnog Sarajeva i nece ga nijedna pjesma oprat od tog.
Taj tvoj heroj spava sa neprijateljem, dok tebe rana boli na svaku promjenu vremena.
Ma sto ja ovo pricam, brani ga ti i dalje.

Ja sam rekao, on valja onim sto u zivotu nista bolje nisu ni imali prilku da cuju.
Istanbul

Post by Istanbul »

will there be a concert in Sarajevo or somewhere else ?

can someone explain me ?

I plan to be in Sarajevo for opening ceremony of International University of Sarajevo. It can be good to live a concert there at that time :)

Allahimanet
djerza

#67 odgovor jashi

Post by djerza »

:oops:
znas sta glupane nemoj se provaljivat s tim svojim porukama kako dino pise djecije stihove,ni ja ne opravdavam zvizdanje zeljku al' skontaj malo da si ti sa svojom izjavom sasvim fulao jer najbolji dokaz o kvaliteti dininih pjesama su:
50 000 ljudi Vjecna vatra
preko 80 000 ljudi Kosevo 1. put
preko 50 000 ljudi Kosevo 2. put
prema tome kad drugi put budes komentirao nekog ovakvog strucnjaka za muziku skontaj da si ti obican papak a da je dino pjevac decenije u BiH i tad ce tvoj komentar mozda i imati smisla prema tome probaj svoje provale svest na minimum...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:-) Sta kazes.ba ... :D ... pjevac decenije. :D
:D A Semsa Suljakovic, .... :D ..... Cazim Colakovic, ..... :D .... Hankica .... :D :D :D ..... pa Ragib Hamidovic - Besko, ..... ha sta velis .... :D :D :D
wels

Post by wels »

DINO: Da, bila je cijela plejada ljudi i iz kulturnog i iz politickog zivota, no izdvojio bih covjeka kojemu sam se divio jos kao dijete i uzivao u njegovu umijecu to je Safet Susic Pape. Tada sam tu legendu sarajevskog nogometa, a i sire, prvi put u zivotu vidio uzivo. Dosao je sa svojom obitelji i na kraju koncerta mi cestitao.

http://www.dinomerlin.com/intervju/?intervju=8
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Dosao je sa svojom obitelji i na kraju koncerta mi cestitao.

:roll: Ma, ... laze dzukac, ... :D ... izjava je iz razloga da sebi digne cijenu. :lol: Cuj, ... veliki PAPE njemu da stisne ruku. :D
jezd

Post by jezd »

Dino i Жељкотм

U epizodi: Skroman doprinos српско-muslimanskom pomirenju

Image

- Јели бре, маторану лојави, оће да ми звижде ове твоје балије кад изађем горе? А?

- Najbolje ti je da držiš ta tri prsta u džepu i češeš njima ćunu, nabijem ti onu četnikušu Adrijanu na kurac. A i Leontinu isto tako!

Image

- Uživaj, još koji sekund u urlicima ovih maloljetnih kurava, a onda mrš' ba odavde! Jes' čuo! I da te nisam više vidijo u Federaciji! Makar jedno 4 godine do mog sledećeg koncerta, ako tad još budeš bio 'vako popularan.

- Ма пуши га, бре, дртино муџахединска!
lutko

Post by lutko »

bio sam na koncertu i kad bi ocjenjivao bila bi ocjena 4- od 5. Kiša je malo zeznula al eto, bilo je veselo, organizacija po meni OK, jedino sam čuo da ozvučenje nije bilo baš blistavo. Što se tiče zvižduka Željki to je zato jer željko nije otpjevo Lane moje pa je usljedilo razočarenje. Mislim da je bar Ninu i Željka trebo pustit da otpjavaju svoje aktualne hitove (po 1) al što nije ne znam
Jasho

Post by Jasho »

Što se tiće špekulacija o broju publike, evo vam tačna informacija! Ona kaže da je na stadionu koševo 31.07.2004. godine bilo 35 hiljada ljudi, ako mislite da je bilo više pitajte odgovorne u Magazi o broju prodatih karata, a i ljepo se na tv vidjelo pred početak koncerta da je stadion poluprazan.
Istanbul

Post by Istanbul »

Istanbul wrote:will there be a concert in Sarajevo or somewhere else ?

can someone explain me ?

I plan to be in Sarajevo for opening ceremony of International University of Sarajevo. It can be good to live a concert there at that time :)

Allahimanet

?
Bosnian_girl

Post by Bosnian_girl »

Jasho vidio na tv-u Koševo prije početka koncerta, i Jasho na osnovu toga zakljucio da je bilo 35.000 ljudi na koncertu... ali Jasho nije bio na stadionu, pa da vidi ispred sebe sve one desetine hiljada ljudi, a da je bio uvjerio bi se da je tu bilo mnogo više od tih njegovih navodnih 35000... bila sam i prije 4 godine na Koševu, medju onih tadašnjih 80.000, ali bila sam i sada , vidjela opet veliki broj ljudi tu ispred mene, ne onoliki kao prije 4 godine, ali opet je stadion bio pun, opet je tu bilo minimalno 50.000 ljudi, a bila je sigurno i koja hiljada više. Ako niste bili na Koševu i ako niste svojim očima vidjeli sve one hiljade i hiljade ljudi oko sebe, onda je zaista glupo da pričate i procjenjujete koliko nas je te noći bilo na koncertu.
Ali, izgleda da je nekima jednostavno teško progutati činjenicu da Dino Merlin puni Koševo svaki puta kada organizuje koncert tamo, kao i druge stadione i dvorane. Ma progutajte to, prihvatite to već jednom, ne treba vam se čovjek više dokazivati, pokazao je i dokazao više puta da ga većina nas voli, a da ste vi koji ga ne volite , zavidite mu i miješate njegov život i muziku sa svim drugim stvarima osim sa muzikom, ipak u manjini, na svu sreću!
Post Reply