Uljudba nije na razini?in33sa wrote:Kompleksi su jebena stvar.
Ova tema vise ne zasluzuje paznju.
ovo nam i treba Skandalozno: Hrvatski graničari otjerali bh.
-
ibro dirka
btw, na dubrovackom aerodromu jos nisam cuo da su ijednog stranjerosa (ukjlucujuci i one zadnje jadnike) upitali koliko ima novaca, a kad god sam isao busom preko doljana izvedu nekoliko putnika na pretres.
pitam se zasto

pitam se zasto
Last edited by ibro dirka on 30/06/2007 12:43, edited 2 times in total.
- seln
Da...samo sto je negdje izuzetak, a negdje pravilo.Shamrock wrote:Apsolutno je vazno koliko turista dolazi i koliko ih ostavi najvise love.seln wrote:Apsolutno je nevazno koliko turista dodje (a vjerujem da vecina iz BiH ljetuje u Hrvatskoj) i koliko potrose....ne zelim da mi o prelasku granice odlucuje neko ko je ustao na lijevu nogu.
Ili mozda mislis da omladina iz EU koja dodje sa ruksakom na ledjima ima 150 Eura po danu?
A to sto je granicar ustao na lijevu vidjao sam na svim granicama, samo primjer na njemackoj granici kad su dvojicu momaka skinuli do gaca da bi ih na kraju pustili.
Ako se granicaru nesvidja kako izgledas ili mu se nesvidja kako se zoves on ti uvijek moze naci neku caku da te vrati.
Na kraju krajeva na balkanu su svi nacionalisti zar ne?
seln wrote:Izvini, ovo stvarno nikad nepitam...ali sta pise kod tebe u rubrici "Nacionalnost"?
-
pofalicki
in33sa wrote:Ne pricaj gluposti, BH turisti u Hrvatskoj predstavljaju samo kap u moru. Hrvatska je glavna destinacija Slovencima, Cesima, Poljacima, Madjarima, i jedna od glavnih destinacija Austrijancima ili Nijemcima.amrino wrote: razlika je u tome sto talijani ne zive od nas...a hrvati su nam prve komsije- koje ne bi ni imale turizam da im mi ne idemo na more...
Vezano za Poljake, koji u Hrvatsku dolaze u ogromnom broju, svaki od njih bi rado dosao i u Medjugorje koje im se i nalazi na putu (i usput bi ostavili dosta mnovaca u BiH) medjutim bajno MVP BiH uopste i nema ambasadu u Poljskoj, tako da Poljaci ne mogu dobiti vizu osim ako nece potegnuti do Berlina i nase najblize ambasade. Sto je naravno nonsens.
Fakat na ovom forumu svako pise ono sto mu na pamet padne, koliko god to bilo neistinito i glupavo.
Cuj Hrvatska nebi imala turizam da Bosanci ne dolaze na more.
I dobro vam je djevojka rekla, kome se ne svidja u Hrvatskoj, bujrum brate imas izbor na Mediteranu. Pa kome Turska, kome Tunis a kome Grcka potaman.
Gdje su jos Poljaci ostavili novac osim"tri crvene" na zelj. stanici u Sarajevu?
Poljska jos uvijek ima jako nizak standard zivota, ako nisi zna(la)o...Poljaci su najjeftinija radna snaga na zapadu...Cinjenica je da su Bosanci najbolji turisti u Hrvatskoj, Hrvatska je uglavnom destinacija turista sa niskim standardom zivota...Zap. Evropa radije putuje u Spaniju, Tursku, Grcku, Cypar, i zamisli Bugarsku, Hrvatska im je jos uvijek nesigurna drzava!!!
-
Garibaldi
Upravu si. Ne treba nikada zaboraviti bombardiranje grada od strane onih krkana (Milo&Vucerevic c.o.), kao ni paljenje Konavla. Ali jebate led, moji su u Dubrovniku, tj. u Konavlima od kraja XVI stoljeca (koliko sam ja uspio da pronadjem, nije krajnji podatak), prvih stvari koje se sjecam u svome zivotu su more i dubrovacke zidine, i da me neko ovako zajebava je stvarno ponizavajuce.JohnnyS wrote:@Garibaldi Ivanica je takav granični prijelaz, s tim da je sada med i mlijeko kakva je bila freško nakon otvaranja, siceve su vadili iz auta... Jebiga, ne može se valjda još očekivat ponašanje ko da se ništa nije dogodilo, a da je krenulo otamo. Ne opravdavam, samo objašnjavam
Nego o veselijim temama, kako ide obnova Pila?
-
ibro dirka
btw, interesantno je vidjeti i kako neki "ugledni forumasi" koju su inace za demokratiju, suzivot, saso mange brane ovu stoku, da im fasisoidne parole izletile vec nakon drugog posta.
eto razloga da zahvalimo ovim krkanima sa granice, ako nista
- JohnnyS
Zato što imaš pretres na ulazu u avion, a na ulazu u autobus nemaš...ibro dirka wrote:btw, na dubrovackom aerodromu jos nisam cuo da su ijednog stranjerosa (ukjlucujuci i one zadnje jadnike) upitali koliko ima novaca, a kad god sam isao busom preko doljana izvedu nekoliko putnika na pretres.
pitam se zasto![]()
Dapače, moraš nekad i cipele izuvat prije ulaska u avion.
Osim toga, u Dubrovnik avionom mahom dolaze organizirane grupe dakle oni koji već imaju plaćen smještaj; teško da će "paprikari" dolazit avionom zar ne? Btw, mene su isto više puta vadili iz autobusa kad sam ulazio u Sloveniju (i prije nego su ušli u EU) pa nisam pravio buku od toga (ko zna, drugi put se možda javim Avazu). Da sam zloban, vikao bih da mi to rade jer sam Hrvat, ali pun autobus Hrvata pa nas izvedu 2-3... Šta ću ja kad imam kriminalno lice
-
ibro dirka
Nisam mislio na sam pretres, vec na odnos (nista pitanja, ovo ono, a na aerodromu ne utvrdjuju koliko imas novaca i ne prave frku oko flase vinjaka, kao na npr doljanima), ali hajde dobro.JohnnyS wrote:Zato što imaš pretres na ulazu u avion, a na ulazu u autobus nemaš...ibro dirka wrote:btw, na dubrovackom aerodromu jos nisam cuo da su ijednog stranjerosa (ukjlucujuci i one zadnje jadnike) upitali koliko ima novaca, a kad god sam isao busom preko doljana izvedu nekoliko putnika na pretres.
pitam se zasto![]()
Osim toga, u Dubrovnik avionom mahom dolaze organizirane grupe dakle oni koji već imaju plaćen smještaj; teško da će "paprikari" dolazit avionom zar ne? Btw, mene su isto više puta vadili iz autobusa kad sam ulazio u Sloveniju (i prije nego su ušli u EU) pa nisam pravio buku od toga (ko zna, drugi put se možda javim Avazu). Da sam zloban, vikao bih da mi to rade jer sam Hrvat, ali pun autobus Hrvata pa nas izvedu 2-3... Šta ću ja kad imam kriminalno lice
- JohnnyS
Zbog flaše vinjaka ti ne bi smio pravit problem, i samo mu nevino u razgovoru zapamtiš broj značke i prijaviš gaibro dirka wrote:Nisam mislio na sam pretres, vec na odnos (nista pitanja, ovo ono, a na aerodromu ne utvrdjuju koliko imas novaca i ne prave frku oko flase vinjaka, kao na npr doljanima), ali hajde dobro.JohnnyS wrote:Zato što imaš pretres na ulazu u avion, a na ulazu u autobus nemaš...ibro dirka wrote:btw, na dubrovackom aerodromu jos nisam cuo da su ijednog stranjerosa (ukjlucujuci i one zadnje jadnike) upitali koliko ima novaca, a kad god sam isao busom preko doljana izvedu nekoliko putnika na pretres.
pitam se zasto![]()
Ovako šefe. Ja sam hrvatski državljanin, dapače, imam i hrvatsku osobnu, stalno prebivalište, bla, bla, bla... pa su mi par puta preturali torbu (doduše još me hvala bogu nisu odvukli u kućicu). Da su nekulturni jesu, par ih se zajebu pa mi i požele dobar dan (dobro jutro nikad, razumijem ih obično u 8 sati prodjem, kome je do života), da izgledaju ko seljačine, u 75% slučajeva jesu. Ja samo osporavam tvrdnju na ovoj temi da je generalni stav Granične policije "Zaustavimo Bosance". On je na graničnu policiju ionako uletio po nekoj šteli jer je to posao da ti upadne sjekira u med. Vjeruj meni, ja idem jednom mjesečno autobusom koji ide iz Vukovara preko Medjugorja, Mostara do Dubrovnika. Znači ima stranaca. Oni otvore kanadski pasoš na Doljanima konkretno, ne bi da znaju u što gledaju. Jedina riječ engleskog što znaju (ne mogu reći svi, al dobar dio) je "passport". Nekad se majke mi zacrvenim pred svim tim ljudima u koju zemlju oni dolaze kad im je prvi susret takav ćoškar.
Kontaš, po mom sudu (a dozvoljavam da griješim) sumnjam da je to samo vezano za BiH državljane, neodgoj ne zna razlikovat nacije. Ako on ne zna pozdravit tebe Bosanca, neće znati pozdraviti ni Nekog Šveđanina, a ne pozdravlja ni mene koji mu plaću donosi...
-
Vertigo
-
Garibaldi
Ne kontam, stavio si post odmah iza moga, pa mislim da je meni upuceno. Zar nisi procitao moj predhodni post, gdje sam pisao o svome vlastitom neugodnom iskustvu sa hrvatskim granicarima, kao i o tome sta mislim o vecini Dalmatinaca, iako sam jedan i sam.ibro dirka wrote:btw, interesantno je vidjeti i kako neki "ugledni forumasi" koju su inace za demokratiju, suzivot, saso mange brane ovu stoku, da im fasisoidne parole izletile vec nakon drugog posta.
Btw, ako sam napravio gresku, izvinjavam se unaprijed.
-
Garibaldi
Majko draga. Kakvih sve parmaka nema u drustvu dubrovackih starina. Hajde makar su Orlanda zimus obnovili. Da li je istina da Suica hoce da se ubuduce naplacuje ulazak u grad?JohnnyS wrote:Kako će ići, ostavili koridor do Nautice ostalo sve ogradili daskama, pravi prizor za srce sezone
-
Garibaldi
Zar ''paprikari'' nije naziv za trebinjce, koji se kupaju u Kuparima?JohnnyS wrote:teško da će "paprikari" dolazit avionom zar ne?
Ovo je dobro napisano. Inace, i sam imam sumljivo lice. Na Orient Expressu Wien - Paris, preko Njemacke je granicna policija usla u voz. Sva sjedista puna, bilo je svakakvih, od nekakvih hipija, pankera, starih baba, Amerikanaca. Bio sam miran, sredjen i gledao sam kroz prozor, odjednom su mi trazili dokumente, kada su vidjeli bosansku putovnicu, onda je nastala igranka. Na srecu imao sam sa sobom samo jedan malo kofer, pa je pretraga brzo trajala, ali su mi zato trazili sve moguce dokumente, i vizu mi provjeravali 2-3 puta. Prosto nevjerovatno, sta ti se sve desava kada izgledas sumljivo.Btw, mene su isto više puta vadili iz autobusa kad sam ulazio u Sloveniju (i prije nego su ušli u EU) pa nisam pravio buku od toga (ko zna, drugi put se možda javim Avazu). Da sam zloban, vikao bih da mi to rade jer sam Hrvat, ali pun autobus Hrvata pa nas izvedu 2-3... Šta ću ja kad imam kriminalno lice
-
mala-i
mog su dragog prosle godine vratili s granicnog prelaza Orasje,kad se u putio k meni u Zagreb jer nije imao 150 eura po danu. Dzaba mu ja rekoh, reci da ce mala sve placat
bez zeze, krenuli mi prosle godine na more. busom. iz Mostara za Gradac. i na granici, ja pokazujem putovnicu, on ličnu
sjedimo jedno pored drugog, bus poluprazan. Oslovljavanje imenom njega: Gdje ste krenuli? Koliko planirate ostati? Koliko novaca imate?. Ja se uključih :Gospodine, naše finanCije su zajedničke, ako želite mogu otvorititi novčanik. Ne, ne nema potrebe, ugodan put!
da dodam da mi dragi nije ni na kakvoj potjernici, nije krenuo, raditi na crno (ne mogu se sad tačno sjetiti živopisnog izraza koji je baštovanka upotrijebila u trenutku posebne inspiracije). bar koliko ja znam da nije.
još nešto, ja u Zagrebu dvije godine naručujem kafu i nikad mi niko nije prigovorio. štaviše, meni se nigdje u Hrvatskoj to nije desilo, uključujući i Vodice i Makarsku rivijeru uzduž i poprijeko. ali, ako se meni to nije desilo, ne mora da znači da se nije moglo desiti nekom drugom. i obrnuto. što izgleda neki ovdje ne mogu nikako da shvate.
bez zeze, krenuli mi prosle godine na more. busom. iz Mostara za Gradac. i na granici, ja pokazujem putovnicu, on ličnu
da dodam da mi dragi nije ni na kakvoj potjernici, nije krenuo, raditi na crno (ne mogu se sad tačno sjetiti živopisnog izraza koji je baštovanka upotrijebila u trenutku posebne inspiracije). bar koliko ja znam da nije.
još nešto, ja u Zagrebu dvije godine naručujem kafu i nikad mi niko nije prigovorio. štaviše, meni se nigdje u Hrvatskoj to nije desilo, uključujući i Vodice i Makarsku rivijeru uzduž i poprijeko. ali, ako se meni to nije desilo, ne mora da znači da se nije moglo desiti nekom drugom. i obrnuto. što izgleda neki ovdje ne mogu nikako da shvate.
-
ibro dirka
nije tebi, vec ovim malo ranije. vidi pod botanicarka i tako toGaribaldi wrote:Ne kontam, stavio si post odmah iza moga, pa mislim da je meni upuceno. Zar nisi procitao moj predhodni post, gdje sam pisao o svome vlastitom neugodnom iskustvu sa hrvatskim granicarima, kao i o tome sta mislim o vecini Dalmatinaca, iako sam jedan i sam.ibro dirka wrote:btw, interesantno je vidjeti i kako neki "ugledni forumasi" koju su inace za demokratiju, suzivot, saso mange brane ovu stoku, da im fasisoidne parole izletile vec nakon drugog posta.
Btw, ako sam napravio gresku, izvinjavam se unaprijed.
-
ibro dirka
Evo za ovu novu godinu su pravili probleme nekakvoj omladini koja je krenula na docek u dubrovnik. zajebi pravo i znacke kad ti kreten pokvari i docek nove godine.JohnnyS wrote:Zbog flaše vinjaka ti ne bi smio pravit problem, i samo mu nevino u razgovoru zapamtiš broj značke i prijaviš gaibro dirka wrote:Nisam mislio na sam pretres, vec na odnos (nista pitanja, ovo ono, a na aerodromu ne utvrdjuju koliko imas novaca i ne prave frku oko flase vinjaka, kao na npr doljanima), ali hajde dobro.JohnnyS wrote: Zato što imaš pretres na ulazu u avion, a na ulazu u autobus nemaš...
Osim toga, u Dubrovnik avionom mahom dolaze organizirane grupe dakle oni koji već imaju plaćen smještaj; teško da će "paprikari" dolazit avionom zar ne? Btw, mene su isto više puta vadili iz autobusa kad sam ulazio u Sloveniju (i prije nego su ušli u EU) pa nisam pravio buku od toga (ko zna, drugi put se možda javim Avazu). Da sam zloban, vikao bih da mi to rade jer sam Hrvat, ali pun autobus Hrvata pa nas izvedu 2-3... Šta ću ja kad imam kriminalno lice. Smiješ unijet litru žeste i šteku cigareta po punoljetnoj osobi po danu (ovo ja iz prve ruke
).
Ovako šefe. Ja sam hrvatski državljanin, dapače, imam i hrvatsku osobnu, stalno prebivalište, bla, bla, bla... pa su mi par puta preturali torbu (doduše još me hvala bogu nisu odvukli u kućicu). Da su nekulturni jesu, par ih se zajebu pa mi i požele dobar dan (dobro jutro nikad, razumijem ih obično u 8 sati prodjem, kome je do života), da izgledaju ko seljačine, u 75% slučajeva jesu. Ja samo osporavam tvrdnju na ovoj temi da je generalni stav Granične policije "Zaustavimo Bosance". On je na graničnu policiju ionako uletio po nekoj šteli jer je to posao da ti upadne sjekira u med. Vjeruj meni, ja idem jednom mjesečno autobusom koji ide iz Vukovara preko Medjugorja, Mostara do Dubrovnika. Znači ima stranaca. Oni otvore kanadski pasoš na Doljanima konkretno, ne bi da znaju u što gledaju. Jedina riječ engleskog što znaju (ne mogu reći svi, al dobar dio) je "passport". Nekad se majke mi zacrvenim pred svim tim ljudima u koju zemlju oni dolaze kad im je prvi susret takav ćoškar.
Kontaš, po mom sudu (a dozvoljavam da griješim) sumnjam da je to samo vezano za BiH državljane, neodgoj ne zna razlikovat nacije. Ako on ne zna pozdravit tebe Bosanca, neće znati pozdraviti ni Nekog Šveđanina, a ne pozdravlja ni mene koji mu plaću donosi...
sto se dubrovackih avio-tursta tice, redovno letim tamo i mogu ti reci da nisu samo organizovane grupe jer mozes kupiti (npr BMI, Thomson, zaboravio sam imena onih francuskih agencija, cak i British Airways kojim obicno letim) povratne karte za ispod ili oko 100 eura ako na vrijeme kupis. Zato bude i dosta hikera, mada se vjerovatno i ne zadrzavaju u DU vec pice za CG sto prije mogu.
- upala
Shamrock wrote:tempora wrote:
Na kojoj to granici ?
sta na kojoj granici, kazem u svaku zemlju u kojoj mislis boravit moras imat lovu...talijan te sigurno nebi pustio bez 200€ po danu..tako se osigura da ces barem pola toga potrositi..
i naravno da se moze desiti da ti niko netrazi lovu..ali ako te se oce rijesiti onda sigurno da.. neznam sta tu nije jasno...
hmm toliko granica predjoh, i to vise puta i to sa svim onim nasim pasosima s grbom, bez grba...i opet s grbom
i nikad mi niko nije upitao koliko kesa imam
ja mislim da su hrvatici malo preozbiljno svatili taj clan u zakonu, pa sad prebrojavaju svaki dinar u novcaniku, a ovi da su pametni trebali su rec da imaju love na kreditnim
hvala Bogu pa godinama ne idem na ubjedljivo najgore primorije, s uslugom ravnoj nuli
-
goeasy
Ma Turska i Grcka su zakon. U Turskoj, sa sve avio prevozom iz Beograda (Kusadasi, Bodrum, Antalija, Alanja, i jos dosta destinacija), hotel 4 zvezdice kosta 400-500 EUR, usluga fantasticna, uslovi predivni, za ljude iz Srbije je Turska jedna od glavnih destinacija za more. Grcka je jos povoljnija za porodicno letovanje i tzv. "paradaiz turizam" (tj. kad ljudi idu automobilima i ponesu nesto hrane od kuce i kupuju namirnice u prodavnicama i na pijacama), najam cetvorokrevetnih apartmana sa kuhinjom za 10 dana 100-200EUR (negde i manje zavisi gde), restorani su im predivni, ma sve je super, jedino viza sto treba ali odmah se dobija, prilagodili su to sezoni. Mi iz Srbije smo se odavno prebacili na ove destinacije, cak dosta ljudi iz BiH uplate Tursku u Beogradskim agencijama i doveze ih neko do aerodroma u Bg i idu sa grupom iz Srbije jer je povoljnije. Crnogorci se sad ubise reklamirajuci se po Srbiji, doduse jos se ide tamo, mnogi ljudi odavde imaju kuce dole, ali Grcka je ubedljivo najtrazenija. Preporucujem od srca i Grcku i Tursku.
- JohnnyS
Bilo je takvih nebuloznih prijedloga odavno, ali mislim da to nema zakonsku osnovu...Garibaldi wrote:Majko draga. Kakvih sve parmaka nema u drustvu dubrovackih starina. Hajde makar su Orlanda zimus obnovili. Da li je istina da Suica hoce da se ubuduce naplacuje ulazak u grad?JohnnyS wrote:Kako će ići, ostavili koridor do Nautice ostalo sve ogradili daskama, pravi prizor za srce sezone
-
mostarac
Mene su prosle godine vratili sa Ivanjice. Bio sam sa kolegom i imali smo zajedno 150 Eura i fakat ih mislili potrositi u Dubrovniku. Doticna policajka nas je vratila sto je njeno pravo, ali sam joj rekao "Gospodjo ovih 150 Eura smo planirali danas ostaviti u Hrvatskoj i navece ici kuci, medjutim ocito vam nije stalo, ali ne mislite da nema ljudi kojima je stalo". Gledala je u mene, a mi smo se vratili u Bosnu i Hercegovinu.
Inace obala u Hrvatskoj nije nista posebno i dobra je samo za slomit nogu. Nama je najbliza pa ljudi najvise idu tamo, ali da je samo malo dalje, rijetko koji Bosanac bi isao u hrvatsku na more, jer ponuda je nula bodova, plaze su katastrofalne sa ogromnim kamenicama ili jos gore tucanikom i Hrvatska je samo nuzno zlo, a na tom bosanskom nuznom zlu dalmacija dobro zaradjuje. Naravno ima i svjetlih primjera, ali generalno se Bosanci smatraju gradjanima stotog reda na moru u Hrvatskoj iako je poznato da vecina Bosanaca zivi po sistemu "il si bos il si hadzija", pa kad dodju onda i potrose, za razliku od izadsnih austrijanaca, talijana i njemaca koji jednu bocu kisele piju cijeli dan a i nju su ponijeli sa sobom iz njemacke. Slovenci nisu nista bolji.
Ko voli nek izvoli i svako ima pravo da bira gdje ce na odmor, ali ici tamo gdje ce da te gledaju ko stoku zaista nema smisla i ako vec imas tih 500-600 eura ima mnogo boljih i primamljivijih destinacija. Isto tako potrebno je da mi kao narod vec jednom izadjemo iz tog svog podsvjesnog inferiornog polozaja i smatranja da su oni kao nesto bolji i napredniji od nas. Nit su bolji, nit su napredniji i potrebno im je prilaziti isto onako kako oni prilaze nama, pa tako i na granici. Oni arogantni i ja sam jos arogantniji i jos ih vise gledam s visine i kao stoku, a oni ako su ljudi i ja sam covjek.
Nema tu velike filozofije i ne dam ispred sebe. Nista oni nisu bolji od nas.
Nas najveci problem je sto mi podsvjesno sami sebe smatramo gradjanima nizeg reda u odnosu na njih, a to nema veze sa realnoscu
Inace obala u Hrvatskoj nije nista posebno i dobra je samo za slomit nogu. Nama je najbliza pa ljudi najvise idu tamo, ali da je samo malo dalje, rijetko koji Bosanac bi isao u hrvatsku na more, jer ponuda je nula bodova, plaze su katastrofalne sa ogromnim kamenicama ili jos gore tucanikom i Hrvatska je samo nuzno zlo, a na tom bosanskom nuznom zlu dalmacija dobro zaradjuje. Naravno ima i svjetlih primjera, ali generalno se Bosanci smatraju gradjanima stotog reda na moru u Hrvatskoj iako je poznato da vecina Bosanaca zivi po sistemu "il si bos il si hadzija", pa kad dodju onda i potrose, za razliku od izadsnih austrijanaca, talijana i njemaca koji jednu bocu kisele piju cijeli dan a i nju su ponijeli sa sobom iz njemacke. Slovenci nisu nista bolji.
Ko voli nek izvoli i svako ima pravo da bira gdje ce na odmor, ali ici tamo gdje ce da te gledaju ko stoku zaista nema smisla i ako vec imas tih 500-600 eura ima mnogo boljih i primamljivijih destinacija. Isto tako potrebno je da mi kao narod vec jednom izadjemo iz tog svog podsvjesnog inferiornog polozaja i smatranja da su oni kao nesto bolji i napredniji od nas. Nit su bolji, nit su napredniji i potrebno im je prilaziti isto onako kako oni prilaze nama, pa tako i na granici. Oni arogantni i ja sam jos arogantniji i jos ih vise gledam s visine i kao stoku, a oni ako su ljudi i ja sam covjek.
Nema tu velike filozofije i ne dam ispred sebe. Nista oni nisu bolji od nas.
Nas najveci problem je sto mi podsvjesno sami sebe smatramo gradjanima nizeg reda u odnosu na njih, a to nema veze sa realnoscu
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
tur. bašta=vrtbasta sljezove boje wrote:vozite za Tursku ... tamo vam je i mjestoTicall wrote:![]()
![]()
meni se ovo vec desilo 2 puta doduse zadnji put prije jedno 2 godine samo se okrenuo otisao na drugi granicni prelaz i vozdra
bos. hr. sr. cg. šljez=šljez, trandavilje
tur. boya=ger. farba
Hej, na Forumu sam od decembra 2002.g. (drugi nick) i nikada nikome nisam opsovao.
...pas mater!