pretorianxxl wrote:robi_sa wrote:Ovo je definitivno poceo obracun.Nije ni Facu pucano slucajno. Glava za glavu....
Ja mislim upravo suprotno, jer ubistvom Ramiza je završio jedan period obračuna, tj. Albanci su dobili ovu utakmicu sa 2:1 u produžetcima. Baš me interesuje ko bi to mogao osvetiti Ramiza? Čisto sumnjam da saa te strane ima više pogodnih tipova. Ova utakmica Albanci-Sandžaklje je mislim završena. Albanci su prejaki bili za Sandze. E sada pitanje je da li ce se odigrati nova utakmica Albanci-Vlast? I da li je vlast spremna da rijesi ovu situaciju. Otidjite malo do hotela Casa Grande i pogledajte ekipu dole. Pa to je kao naoruzano sve kao stab UNa tokom rata. Ko tolerise dolazak desetina Albanaca izmedju 20 i 40 godina koji ubijaju po naredjenju svojih nadredjenih (svi znamo ko su ti) svakoga za koga procijene da im cine prijetnju.
Mislim da si na pravom putu da objasniš kako treba dešavanja u našem "divljem zapadu", s tim što bih ja napravio jedno tehničku ispravku, da me se pogrešno ne shvati. Naime, mislim da je daleko objektivnije koristiti izraz sandžački kriminalci, umjeso Sandžaklije, i albanski kriminalci, umjesto Albanci, a evo zašto:
Sandžaklija je bio i rahmetli/pokojni Behudin Bašović, koji je dao život za ovaj grad, i svi su ga znali kao poštenog momka, a isto vrijedi i za onog albanca Bajrama Zenunija, koji se raznio explozivom da ne bi yu vojska zauzel relej na vlašiću. Uostalom, ja imam sreće pa u svom naselju, kojej efala Bogu veliko, imam dvije labanske, jednu sandžačku, i višre romskih porodica. To su ljudi časni ljudi koje nih rado mijenjo za neke u svojoj rodbini, iskreno.
Kriminalac je kriminalac, al je naša greška što tako olako lijepimo stereotipe. Nedavo mi jaran šalje oglas kaže: "kako da se čovjek riješi rodbine i prijatelj bez dodatnih zašto i kako..." -Prodajem plac, papiri 1/1, prednost imaju Romi, Albanci i Vehabije"...mislim, trebal komentar...
Onda sam zaključio, pa sami smo krvi što ni skim ne možemo...prije podne mrzimo sebe, a poslijepoden čitav svijet
Jesu pravi kriminalci POJEDINE Sandžaklije, Pojedini Šiptari, ko što su grad granatirali pojedini Srbi, a kriminalaca "fala bogu ima i drugim narodima" ...e zato je daleko ispravnije reč sandžački, albanski, srpski, hrvatski, bosanski itd
kriminalci nego Sandžaklije, Albanci, Srbi, Hrvati itd. itd.
Eto ja toliko nek neko ne zamjeri šta (ovo govorimm onim normalnijima u glavi, a onim neozbiljnim balavcima nek je Svevišnji na pomoći, jer im samo On može pomoć)