UBIJEN RAMIZ DELALIC - CELO

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
skojotovski

Post by skojotovski »

jbosko wrote:
pathfinder wrote:
KENJAC wrote:NEKAD PADNE NADVOJVODA
NEKAD STARI SVAT
NIKAD SE NE ZNA CIJA JE GLAVA PRVA
TAKO OVDJE POCINJE RAT!
Hehe, prikladan stih!
Ma nek je palo đubre, dosta je on prljao Sarajevo i radio po njemu šta je htio! Veli mi jaran maloprije da je čuo da su ga neki Šipci odradili, ma biće sad tih nagađanja more po gradu...
cuj djubre, pa odakle si ti jebo ti kosti svoje pa tako pricas o nekom ko je jedna od istaknutijih licnost u odbrani BiH pa kakav god bio dobar il los, neka djela se ne mogu i nesmiju zaboraviti nikad. Definitivno BiH a Sarajevo pogotovo nikad nebi bilo sto je danas da nije bilo tog istog Ramiza Delalica - Cele (Hadzije), zato neseri.
bijednice primitivni, znas li procitati ovo?! sta pise?!

moderator, moje skromno misljenje mi govori da ima mjesta za zuti, a kako sada stvari stoje , i crveni karton za doticnog lajavca...
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

BHG wrote:predlazem da se tema zatvori jer nema nikakav znacaj....ko je ramiz celo...
Vidis jarane ljudi banove dobijaju radi Cele, veliki znacaj :D :D :D
izzy131

Post by izzy131 »

Ma hebe mi se za Celu, mene vise zanima ko ce biti na sahrani. Da vidimo kako raja ima obraza, kao i elita Sarajeva, koje je veci dio bio na Lekicevoj sahrani. Nek se vidi ko je ko.

Kakvo li ce Nijaz Durakovic naci opravdanje za mafijasa recimo? Selver Lekic je bio "bolji i obrazovaniji od ostalih, zavrsio 3 godine prava" :mrgreen: :mrgreen: I bio je PRAVA RAJA, ma sta to vise znacilo.

Fuj, gadi mi se nase "drustvo" dupelizaca, doktora, sveucilisnih profesora i svekolike "visoke klase" koji prodaju obraz za par hiljada maraka. Sve je to tranzicijska bagra.
Pearl

Post by Pearl »

eee zivote sinji...

da sam juce umrla ne bih znala da su caco i celo grad odbranili.. izgleda sami... :zzzz:

ne umanjujuci ono sto su uradili, svojim "poslovanjem" poslije rata im je grad vratio sve sto im je dugovao.... kud ne postase svi borci kriminalci pioslije rata, vise bi ih cijenili
BatoN

#55 ubijen ramiz delalić ćelo

Post by BatoN »

pretorianxxl wrote:
robi_sa wrote:Ovo je definitivno poceo obracun.Nije ni Facu pucano slucajno. Glava za glavu....
Ja mislim upravo suprotno, jer ubistvom Ramiza je završio jedan period obračuna, tj. Albanci su dobili ovu utakmicu sa 2:1 u produžetcima. Baš me interesuje ko bi to mogao osvetiti Ramiza? Čisto sumnjam da saa te strane ima više pogodnih tipova. Ova utakmica Albanci-Sandžaklje je mislim završena. Albanci su prejaki bili za Sandze. E sada pitanje je da li ce se odigrati nova utakmica Albanci-Vlast? I da li je vlast spremna da rijesi ovu situaciju. Otidjite malo do hotela Casa Grande i pogledajte ekipu dole. Pa to je kao naoruzano sve kao stab UNa tokom rata. Ko tolerise dolazak desetina Albanaca izmedju 20 i 40 godina koji ubijaju po naredjenju svojih nadredjenih (svi znamo ko su ti) svakoga za koga procijene da im cine prijetnju.

Mislim da si na pravom putu da objasniš kako treba dešavanja u našem "divljem zapadu", s tim što bih ja napravio jedno tehničku ispravku, da me se pogrešno ne shvati. Naime, mislim da je daleko objektivnije koristiti izraz sandžački kriminalci, umjeso Sandžaklije, i albanski kriminalci, umjesto Albanci, a evo zašto:

Sandžaklija je bio i rahmetli/pokojni Behudin Bašović, koji je dao život za ovaj grad, i svi su ga znali kao poštenog momka, a isto vrijedi i za onog albanca Bajrama Zenunija, koji se raznio explozivom da ne bi yu vojska zauzel relej na vlašiću. Uostalom, ja imam sreće pa u svom naselju, kojej efala Bogu veliko, imam dvije labanske, jednu sandžačku, i višre romskih porodica. To su ljudi časni ljudi koje nih rado mijenjo za neke u svojoj rodbini, iskreno.

Kriminalac je kriminalac, al je naša greška što tako olako lijepimo stereotipe. Nedavo mi jaran šalje oglas kaže: "kako da se čovjek riješi rodbine i prijatelj bez dodatnih zašto i kako..." -Prodajem plac, papiri 1/1, prednost imaju Romi, Albanci i Vehabije"...mislim, trebal komentar...

Onda sam zaključio, pa sami smo krvi što ni skim ne možemo...prije podne mrzimo sebe, a poslijepoden čitav svijet

Jesu pravi kriminalci POJEDINE Sandžaklije, Pojedini Šiptari, ko što su grad granatirali pojedini Srbi, a kriminalaca "fala bogu ima i drugim narodima" ...e zato je daleko ispravnije reč sandžački, albanski, srpski, hrvatski, bosanski itd kriminalci nego Sandžaklije, Albanci, Srbi, Hrvati itd. itd.

Eto ja toliko nek neko ne zamjeri šta (ovo govorimm onim normalnijima u glavi, a onim neozbiljnim balavcima nek je Svevišnji na pomoći, jer im samo On može pomoć)
;)
skojotovski

Post by skojotovski »

Pearl wrote:eee zivote sinji...

da sam juce umrla ne bih znala da su caco i celo grad odbranili.. izgleda sami... :zzzz:

ne umanjujuci ono sto su uradili, svojim "poslovanjem" poslije rata im je grad vratio sve sto im je dugovao.... kud ne postase svi borci kriminalci pioslije rata, vise bi ih cijenili
:thumbup:
Shahab

Post by Shahab »

Od braće Morića do Ćele...Sarajevo je fascinirano tim mljeom...to je stvar mentaliteta.
Komandantu Ramizu Delaliću želim rahmet i Allahovu milost na vjecnome svijetu.
BatoN

Post by BatoN »

...i da ne zaboravim,

meni je gori onaj ko je dozvolio da nam se u gradu razmnože ti umobolni gangsteri (ko god dasu, šiptari, sandžaklije, turci, romi, naši, briga me) nego oni sami. Znači neko tu fino profitira "odozgo", jer kako onda objasniti ovo u šta nam se grad pretvorio. Vamo strogi ulazni režimi u zemlju, (ko fol) a pošten svijet ne može doć obić rodbinu ili proć u tranzitu, a u gradu gnjezdo gangstera...
...al nama običim malim smrtnicima preostaje da sačuvamo živu glavu, i razum, jer slabo da mi tu išta možemo
intruder

Post by intruder »

CACU NE TRPAJ U KOS SA OVIMA,CACO NIJE BIO KRIMINALAC,PUNO JE DAO ZA OVU ZEMLJU A DOBIO JE METAK
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Vingo wrote:
Shahab wrote:Od braće Morića do Ćele...Sarajevo je fascinirano tim mljeom...to je stvar mentaliteta.

Jer on to zasluzuje...sto jes jes...

:-)
tacno, svi znamo da milost zasluzuju samo oni kojima to zlajce to odobri iz svojih novooslobodjenih 250 kvadrata u alipasinoj. :-)

sto se cele tice, neka mu je rahmet dusi. koliko se god to karikiralo, borio se kad je bilo najteze.
pretorianxxl

#61 Re: ubijen ramiz delalić ćelo

Post by pretorianxxl »

BatoN wrote:

Mislim da si na pravom putu da objasniš kako treba dešavanja u našem "divljem zapadu", s tim što bih ja napravio jedno tehničku ispravku, da me se pogrešno ne shvati. Naime, mislim da je daleko objektivnije koristiti izraz sandžački kriminalci, umjeso Sandžaklije, i albanski kriminalci, umjesto Albanci, a evo zašto:

Sandžaklija je bio i rahmetli/pokojni Behudin Bašović, koji je dao život za ovaj grad, i svi su ga znali kao poštenog momka, a isto vrijedi i za onog albanca Bajrama Zenunija, koji se raznio explozivom da ne bi yu vojska zauzel relej na vlašiću. Uostalom, ja imam sreće pa u svom naselju, kojej efala Bogu veliko, imam dvije labanske, jednu sandžačku, i višre romskih porodica. To su ljudi časni ljudi koje nih rado mijenjo za neke u svojoj rodbini, iskreno.

Kriminalac je kriminalac, al je naša greška što tako olako lijepimo stereotipe. Nedavo mi jaran šalje oglas kaže: "kako da se čovjek riješi rodbine i prijatelj bez dodatnih zašto i kako..." -Prodajem plac, papiri 1/1, prednost imaju Romi, Albanci i Vehabije"...mislim, trebal komentar...

Onda sam zaključio, pa sami smo krvi što ni skim ne možemo...prije podne mrzimo sebe, a poslijepoden čitav svijet

Jesu pravi kriminalci POJEDINE Sandžaklije, Pojedini Šiptari, ko što su grad granatirali pojedini Srbi, a kriminalaca "fala bogu ima i drugim narodima" ...e zato je daleko ispravnije reč sandžački, albanski, srpski, hrvatski, bosanski itd kriminalci nego Sandžaklije, Albanci, Srbi, Hrvati itd. itd.

Eto ja toliko nek neko ne zamjeri šta (ovo govorimm onim normalnijima u glavi, a onim neozbiljnim balavcima nek je Svevišnji na pomoći, jer im samo On može pomoć)
;)
U pravu si i ja se izvinjavam zbog neupotrebljenog termina "kriminalci" ili "ološ". Čast poštenim ljudima koje si pomenuo u svom postu i hiljadama drugih koji su časni i pošteni, a takvi danas su najčešće na marginama ove proklete države!
Vingo

Post by Vingo »

intruder wrote:

CACU NE TRPAJ U KOS SA OVIMA,CACO NIJE BIO KRIMINALAC,PUNO JE DAO ZA OVU ZEMLJU A DOBIO JE METAK
Slazem se...najvise je dao za zemlju tj. tlo trebevicko...Obogatio ju je vrhunskim proteinom. Sto se okopavanja tice - i tu je njegov doprinos zemlji bio nemjerljiv.
mala-i

Post by mala-i »

ibro dirka wrote:
Vingo wrote:
Shahab wrote:Od braće Morića do Ćele...Sarajevo je fascinirano tim mljeom...to je stvar mentaliteta.

Jer on to zasluzuje...sto jes jes...

:-)
tacno, svi znamo da milost zasluzuju samo oni kojima to zlajce to odobri iz svojih novooslobodjenih 250 kvadrata u alipasinoj. :-)

sto se cele tice, neka mu je rahmet dusi. koliko se god to karikiralo, borio se kad je bilo najteze.
oko jablanice se posebno istakao :oops:
ibro dirka

Post by ibro dirka »

koliko znam, za to ga nije niko osudio.
gold'n'brown

Post by gold'n'brown »

Potpisujem!!

Nisam ni zano da mi je Ramiz komsija . Na malo prije kuci dodjoh :-)
intruder

Post by intruder »

Vingo wrote:
intruder wrote:

Slazem se...najvise je dao za zemlju tj. tlo trebevicko...Obogatio ju je vrhunskim proteinom. Sto se okopavanja tice - i tu je njegov doprinos zemlji bio nemjerljiv.

NE ZNAM GDJE SI BIO U RATU,ALI ZA DESAVANJA NA TREBEVICU SAM PUNO KOMPETENTNIJI NEGO TI,VJERUJ DA NIJE SVE TAKO KAKO SE PREZENTIRA NASOJ JAVNOSTI ZA CACU.JA ZNAM DA JE STITIO SVOJE BORCE I IZVLACIO SMRADOVE IZ PODRUMA NA TEBEVIC DA BAR AKO NISTA ISKOPAJU KOJI METAR TRANSEA,A TRPATI GA U ISTI KOS SA CELAMA JE SMIJESNO,PRAVO SMIJESNOOOO
Pearl

Post by Pearl »

intruder wrote:

ova voda nije radioaktivna, ona je samo malo radioaktivna....
ibro dirka

Post by ibro dirka »

pa vidim da se ti petljas u allahovu milost, pa rekoh da spomenemo i jednog od vecih muslimana :D
Podrinje

Post by Podrinje »

Hoce li i njega na Kovacima ukopati?
photo

Post by photo »

zlatno pravilo: sve se vraca, sve se placa.

bio heroj ili kriminalac, nema ga vise. zasto je ubijen, to znaju oni oko njega. mozemo mi sada ovdje razglabati oto toga narednih mjesec dana. da nije zasluzio, ne bi zavrsio tako (osim ako ga nije ubio kakav manijak, a to mi bas zvuci, ono smijesno).

uostalom, stoa je trazio, to je i dobio.
Vingo

Post by Vingo »

intruder wrote:
Vingo wrote:
intruder wrote:

NE ZNAM GDJE SI BIO U RATU,ALI ZA DESAVANJA NA TREBEVICU SAM PUNO KOMPETENTNIJI NEGO TI,VJERUJ DA NIJE SVE TAKO KAKO SE PREZENTIRA NASOJ JAVNOSTI ZA CACU.JA ZNAM DA JE STITIO SVOJE BORCE I IZVLACIO SMRADOVE IZ PODRUMA NA TEBEVIC DA BAR AKO NISTA ISKOPAJU KOJI METAR TRANSEA,A TRPATI GA U ISTI KOS SA CELAMA JE SMIJESNO,PRAVO SMIJESNOOOO
A jel?
Pa ti si za VSTV-a onda....sta ces na forumu?
intruder

Post by intruder »

Vingo wrote:
intruder wrote:
Vingo wrote: Slazem se...najvise je dao za zemlju tj. tlo trebevicko...Obogatio ju je vrhunskim proteinom. Sto se okopavanja tice - i tu je njegov doprinos zemlji bio nemjerljiv.

A jel?
Pa ti si za VSTV-a onda....sta ces na forumu?

NE KONTAM TE BAS NAJBOLJE,STO RECE NEKO PRIJE,OVA VODA NIJE RADIOAKTIVNA,ONA JE MALO RADIOAKTIVNA!
pretorianxxl

Post by pretorianxxl »

Imam jedno sjećanje na dotičnog ubivenog, a to je nekada '97 godine kada je pretukao jadnog smetljara koji je prao Ferhadiju, jer je velikog bossa slučajno uprskao vodom. Jadan smetljar je prebijen vlastitim hidrantom!
bice_bice

Post by bice_bice »

jake teme, jos jacih forumasa.. tri posta i odma sve mrtvo i zivo, od-do.. svasta..
pudlica

Post by pudlica »

ovdje se murija posteno izvukla sa strane i pustila ih da se povaljaju sviju redom i onda ce opet uci i povaljat ce onda ostale,pa vikicevi sad da ulete od cele bajramovica pa do gasija sada pohvatali bi svakoga,tako da sigurni smo mi gradjani mislim ne bas sigurni al eto
Locked