Mijacevic,Knez,Siber i Divjak kao i generali koji su "poginuli" u borbi, u saobracajnim nesrecama,kontrolnim tackama i helikopterskim padovima, su zrtve jedne odvratne nacisticke politike politickog vrha SDA.
Meni se pitanje namece: Ocigledno je bilo ljudi na vrhu koji su drugacije vidjeli BiH,pitam zasto nisu preduzeli radikalnije akcije,kao drzavni udar i da okupe normalne ljude i povedu zemlju ka normalnim tokovima.
General Siber i General Divjak - zasluzni ili ne ?
- Fair Life
Dosta je i tebe o gospodinu DivLJaku...bilyu wrote:...
O Gospodinu Divljaku se puno moze pricati ...
...
Na listi se nalaze zamenik komandanta bosanske vojske u toku rata, general Jovo Divljak...
...
Ko ti je divljak ??
PS Uzgred... nalupao si se gluposti, ama bas...
-
Šandor
Molim da se unese u zapisnik da Liska ne govori istinu.Liska wrote:Koliko se meni cini oni su sa tim cinovima usli u rat. Ako nista, nisu bili u JNA na pocetku rata kao Delic. I ako nista nisu pisali UN-u lazna izvjesca kako su u Grabovici pobijeni vojnici HVO-a a ne civili, kao sto je pisao Delic.
Jovo je priznao da je osobno pisao lažne izvještaje UN-u o zlostavljanim/ubijenim zarobljenicima od strane pripadnika Armije BiH.
Da, tačno ovako je rekao u emiisiji Generali (sad će mi još tražit dokaz
Izgleda da se baš svako sjeća samo onih detalja koji im odgovaraju.
------------------------------------------------------------------
Da ponovim (po ko zna koji put), mene generalska trojka nije uspjela uvjeriti da je Alija od početka želio da završimo u getu u kojem se nalazimo. Mada niko ne može pobiti činjenicu da je Alija potpisom u Vašngtonu i Dejtonu učestvovao u podjeli BiH i getoiziranju bosanskih muslimana. Oni koji tvrde da je Alija spasio Bosnu ili puše travu 3 puta dnevno ili su totalno pukli. Sigurno je da se nisu suočili sa realnošću baš kao i oni koji nisu u stanju da sagledaju zašto je nastala Jugoslavija (i zašto se raspala).
Neke Seferove tvrdnje nikako se ne poklapaju sa onim što se zaista desilo. Može se reći da se sam diskvalifikovao jer je nekoliko puta iznosio tvrdnje koje su nespojive. Sam je sebe pobijao.
-
Liska
Sandore, malo pretjerujes a uopce nisam pratio emisiju o Generalima tako da, sve i da sam tako htio, nisam mogao nista zaboraviti iz te serije jer je nisam ni gledao. Ako je Jovo pisao lazna izvjesca, onda je to veliki minus za njega, ali ne i za mene jer tu cinjenicu do sada nisam poznavao.