Pa vjerovatno BiH nije cekala 2007 za referendum, jel nebi imao ko da glasa na njemu...Heli Kopter wrote:pa taj se referndum desio 15ak godina poslije, pod drugim okolnostima i u crnoj gori i u okruzenju. zar je moguce da ni to ne mozes da skontas?nokia6170 wrote:sto srbi u crnoj gori onda nisu zaratili nakon crnogorskog referenduma? tamo ih procentualno ima vise nego u bosni i hercegovini. i tamo su preglasani...sto nisu trazili pripajanje matici srbiji? i tamo je volja svih, al ama bas svih srba u crnoj gori bila da crna gora ne postane samostalna nezavisna drzava.
ja ti kazem decko, ti imas pogresne osnovne pretpostavke i postulate svoje svijesti, a dovoljno si intelektualno nezreo da prihvatis drugacije misljenje, nego sto ga vec imas izgradjenog.
sto se tice desavanja na ovim prostorima, vidim da nemas blage veze, vec da informacije skupljas i dnevno politickih izdanja jednostranih medija.
sam si rekao da si protjeran, a onda ispade da si pobjegao. tvoje recenice kontriraju jedno drugoj. a meni drzis predavanje o legalizmu, istini i ostalim stvarima.![]()
![]()
crnogorci su znali da im referendum 1992. ne treba. bili su pametni i izbjegli rat. zasto se na taj referendum nije cekalo 15ak godina i u bih, moze da objasni samo glupst tvojih istomisljenika ili njihov ekstremisticki fanatizam.
Da se BiH nije odvojila, svi bi bosnjaci bili mobilisani i ostavili svoje kosti negdje na hrvatskom ratistu...Sto je bila i incijativa 1991, pa se bosnjaci nisu odazvali na mobilizaciju...
No da je BiH ostala pod jugoslavijom, onda bi svi bosnjaci "morali" da izaberu... Da se bore za Jugoslaviju (veliku Srbiju) ili vojni zatvor...
Tako da bi se do 2007 sproveo plan smanjenja bosnajckog zivlja na ovim prostorima, i stvorila etniucka slika koja nikad ne bi imala sanse pravno, politicki da se odvoji od Jugoslavije (velike Srbije)...
CAk je BiH kasnila sa referendumom i proglasenjem nezavisnosti...KAmo srece da se to desilo 1991, kad su to napravili Slovenija i Hrvatska...
Mozda onako teskog rata ni zrtava ne bi ni bilo...
Ti ne bih morao da napustis Sarajevo..Zivio bi u multietnickoj BiH...
A ni Tadic se sad ne bi morao da izvinjava...