Evo opet o FPN.
Prije svega svima mora biti jasno da neangazirani ljudi nece tek tako dobiti posao, nebitno sta i gdje zavrsili. To je balkanski sindrom (ono, evo meni diploma u dzepu, evo mi posla, aha ). Drugo, problem na FPN-u napravili su iskljucivo ljudi koji rade na tom faxu i koji dozvole da puste ove ili one studente.
Ja sam treca godina na FPn-u, odsjek politologija. Pa sad objektivno:
Naslusao sam se raznih prica od kojih je istina sljedeca:
-1 na FPN-u studira masa debila (debili kakve u srednjoj skoli nisam vidio)
-2 postoje predmeti koji se mogu spremiti iz skripte od 20-30 stranica
- 3organizacija je uglavnom losa, posebno na pocetku ak. godine te kod studenata koji su tek upisali.
Medjutim, istina je i ovo:
1 te debile sigurno necete vidjeti sljedece godine (ili vec polovicom)
2 Socijalna i pol misao BIH 1 i 2 kod prof Zgodica (npr) se sprema iz knjizurina, njih nekoliko , 500-600 stranica prosjek. Tko ovo polozi iz skripte nek mi se javi.

Ima jos takvih predmeta.
3 Na drugoj i trecoj godini vec vidis da tvoje studiranje ima smisla.
I jos: ako netko smatra da citanjem Slobodne Bosne, avaza, vecernjaka ili gledanjem dnevnika zadovoljava kriterije i da je to zapravo dovoljno da jednog dana bude diplomirani politolog (npr politolog

)- neka razmisli sta upisuje.
LJudi koji vec u prvom ili drugom srednje znaju gdje se vide za par godina vjerojatno nece imati problema. Evo, ja sam od srednje skole vec sudjelovao na milijun konferencija za mlade, radio milijun projekata, bio na seminarima vani, a kad sam upisao FPN poceo sam volontirai u nekoliko organizacija cime sam skupio malih milijun kontakata.
Ljudi, upisite ono za sto osjetite da ste sposobni. I radite i budite aktivni. Nemate frke.