Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Thyl

Post by Thyl »

Pooll wrote:
bc_chupo wrote: Pozdrav Semire,

Ne želim vam poslati pismo podrške, želim da pomognem direktno na bilo koji način zajedno sa grupom kolega sa Filozofskog fakulteta. Upoznali smo se na Piramidi Mjeseca, ako se sjećate. Prije mjesec dana sam dolazio u Visoko da volontiram, ali niste imali dozvolu. Ovom prilikom vam se nudi grupa studenata Historije umjetnosti bilo kad,bilo sta da pomogne u istraživanju.Možete i zvati na 061 …

S Poštovanjem ... S. B.

Ovo neki izrod... :D Ne mogu vjerovat :D

Toplo preporucujem tekst u novim Danima: "Laži i obmane piramidalnog kulta"!
Ma jok ba, to oni sami pisu ta "pisma podrske". Isti tipfeleri kod raje fol sa dva razlicita kraja svijeta. :lol:
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

radeljas wrote:
ObiVan wrote:
bc_chupo wrote:zar stvarno mislis da bi cojk davo svoje pare iz firme uzimo donacije od drugih FURAO cjelom svjetu da imaju piramide da bi kroz 2-3 god kad se otkopa ispo budala...?

To da on pare iz svoje firme daje...ne znam...po mojoj nekoj logici, spreman sam se izvinuti ako grijesim, Sammy vishe uzima , nego sto daje...
naravno da uzima, pa ne budite naivni. slusao sam ga na samom pocetku u cz-u kada je govorio nesto o budzetu sa kojim raspolazu i nije tu bilo ni dolara od te njegove firme. kao sto se u svijetu sve vrti oko novca tako i ovdje poenta je vrlo jednostavna: covjek je dosao da proda lijepu pricu o tome kako ce nam biti bolje i ljudi su u vecini kupili. svaka cast svima koji su nasjeli i dali svoj novac, ali mi smeta jako, sto ovi mafijasi na vlasti daju nas novac tj. novac od naroda i za ovo, izmedju ostalog. za ublehu u kojoj ce se hadzijati semirova uza i sira porodica. ovo je toliko neozbiljno, od njegove tezge na ftv-i u kojoj se on naputovao, (a ja zbog toga prestao placati pretplatu,iako mi 6 km ne znaci bas nista, ali sam to uradio iz protesta), pa sve do estradizacije i povladjivanja prizemnim ukusima ... covjek ne zna da li da se smije ili place. isto kao nad sudbinom ove zemlje koju vode ovakvi mafijasi na vlasti.
Da se podsjetimo nekih politicara koji su pomenuti u stranoj stampi:

Guardian, October 2006

http://www.guardian.co.uk/international ... 40,00.html

But in a country nearly wiped off the map by Serbian and Croatian nationalists in the war of the 1990s, Bosnians are flattered to be told that Bosnia might just be the oldest European civilisation of all. "Let them dig and we'll see what they find," Haris Silajdzic, a newly elected president, said. "Besides, it's good for business."
Ima naravno i ona famozna Silajdziceva poruka Fondaciji: “Ne osvrcite se na oponente” :roll:
Outside Magazine, May 2007

http://outside.away.com/outside/destina ... ina-1.html

On my last morning in Visoko, I witness what feels like an example of outright political posturing at the Pyramid of the Moon when Vahid Heco, Bosnia's minister of mining and energy, and Ferid Otajagic, the minister of urban planning, show up in fancy suits and sunglasses.
"We've come to see how we can help the foundation," Heco announces to me, in front of a camera from a Bosnian TV network. "And we are going to help!"
I ask Heco to elaborate; he responds that the Pyramid of the Sun Foundation recently requested $52,000 from his ministry.
Will they get all that money?
"They will," he says with a grin, then adds, "Very fast."
Ne treba zaboraviti ni besplatne prezentacije po bosanskim veleposlanstvima sirom svijeta.
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

Thyl wrote:
Pooll wrote:
bc_chupo wrote: Pozdrav Semire,

Ne želim vam poslati pismo podrške, želim da pomognem direktno na bilo koji način zajedno sa grupom kolega sa Filozofskog fakulteta. Upoznali smo se na Piramidi Mjeseca, ako se sjećate. Prije mjesec dana sam dolazio u Visoko da volontiram, ali niste imali dozvolu. Ovom prilikom vam se nudi grupa studenata Historije umjetnosti bilo kad,bilo sta da pomogne u istraživanju.Možete i zvati na 061 …

S Poštovanjem ... S. B.

Ovo neki izrod... :D Ne mogu vjerovat :D

Ma jok ba, to oni sami pisu ta "pisma podrske". Isti tipfeleri kod raje fol sa dva razlicita kraja svijeta. :lol:
Thyl, prevazisli su sami sebe sa Omerovim pismom iz Shanghai-a!
http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... &Itemid=26

Spominju se Alija Sirotanovic, Bill Gates, Valter brani Sarajevo, Jackie Chan...

:lol: :lol: :lol:
IMME

Post by IMME »

Zanimljivo - akteri ove teme su upravo osobe koje najveci dio slobodnog vremena trose na osporavanje kako bosanskih piramida tako i svega sto je bosansko a sto njima ne ide u prilog da bi se istakli.

Pri tome, umjesto da navode razlog zasto to ne bi bile piramide, odnosno, zasto treba podrzati zabranu daljnjih iskopavanja, prepoznatljivi su najcesce po razbacivanju linkova... to im ono, ko fol, skracena verzija sta su imali za reci ... al nije fazon u tome - treba znati komentarisati svojim rijecima.
To ujedno govori da se radi o osobama koje ako su i bile na licu iskopavanja bile su naoruzane vec unaprijed izsceniranim nastupom - koristiti svaku mogucnost samo da bi sto vise cirkuzali o narodu koji ih ne primjecuje u drustvu a koji njima "traci-babatorima" nikakvo zlo ne nanese.

Zanimljivo je i to da se ne koriste samoreklamom (il vec i jesu - previse je postova da bi se sve citalo od pocetka), a ako i jesu vec , dovoljan je pokazatelj nivo njihova ophodjenja.

Ako se treba vjerovati njima koji SAMI ZA SEBE ( i sebi) tvrde da su najupuceniji, najpametniji, najlukaviji, najopasniji, najiskreniji, naj .... te kao takvi jedini su primjer da su bas oni ti koji su ZA dobrobit BiH - e, onda, suvisno je diskutovati imajuci na umu onu izreku:"Pametan covjek se ne hvalise svojom pamecu vec je dokazuje djelima".
A gdje su djela "traci-babatora"- ko okoristi sta od njih do oni sami, okoristise sadakom u svojim praznim dzepovima koja dodje tek kao mrvice zahvalnosti onih sto su umislili da su nezamjenljivi, ako su cak i mrvice mogli da im priuste.

Zanimljivo, jako, jako zanimljivo odnosno mizno.
Pooll

Post by Pooll »

Princess Fiona wrote:
Thyl wrote:
Pooll wrote: Ovo neki izrod... :D Ne mogu vjerovat :D

Thyl, prevazisli su sami sebe sa Omerovim pismom iz Shanghai-a!
http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... &Itemid=26

Spominju se Alija Sirotanovic, Bill Gates, Valter brani Sarajevo, Jackie Chan...

Isuse!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:
P.S Vidimo se u Visokom s lopatom u ruci……

S postovanjm

Omer
:lol: :lol: :lol: :lol:
walkabout

Post by walkabout »

Ova moja je svima rastrubila da sam ja malo zakovrno s piramidama, pa me i onaj Nurko što sam mu satelitsku namjestio poćo malo zajebavat, nezahvalnik jedan najobićniji. Tako ti je kad ti najbliži hanđar u leđa zabiju, al ti to znaš najbolje. Haj, ba uzmi me za strućnjaka.
:o
bc_chupo

Post by bc_chupo »

jbg cojk uzima pare a vi ko kreteni pricate po forumu u prazno :D samo naprjed kucajte momci dok se on obogacuje na izmisljenoj prici (po vama) pa po tome samo vi ispadate dindulashi
Thyl

Post by Thyl »

IMME wrote:Pri tome, umjesto da navode razlog zasto to ne bi bile piramide, odnosno, zasto treba podrzati zabranu daljnjih iskopavanja, prepoznatljivi su najcesce po razbacivanju linkova... to im ono, ko fol, skracena verzija sta su imali za reci ... al nije fazon u tome - treba znati komentarisati svojim rijecima.
Znao sam da ce past neka suplja samo da se izbjegne osvrnut na pitanje: kako to Fondacija u aprilu trazi pare i dozvole za obnovu starog grada Visoki, a u junu tvrdi da stari grad Visoki nepostoji?

:lol:

Hajte ba ljudi opustite se malo, bas se dobro zabavljamo.... :D
from_dust

Post by from_dust »

IMME wrote:Zanimljivo - akteri ove teme su upravo osobe koje najveci dio slobodnog vremena trose na osporavanje kako bosanskih piramida tako i svega sto je bosansko a sto njima ne ide u prilog da bi se istakli.

Pri tome, umjesto da navode razlog zasto to ne bi bile piramide, odnosno, zasto treba podrzati zabranu daljnjih iskopavanja, prepoznatljivi su najcesce po razbacivanju linkova... to im ono, ko fol, skracena verzija sta su imali za reci ... al nije fazon u tome - treba znati komentarisati svojim rijecima.
To ujedno govori da se radi o osobama koje ako su i bile na licu iskopavanja bile su naoruzane vec unaprijed izsceniranim nastupom - koristiti svaku mogucnost samo da bi sto vise cirkuzali o narodu koji ih ne primjecuje u drustvu a koji njima "traci-babatorima" nikakvo zlo ne nanese.

Zanimljivo je i to da se ne koriste samoreklamom (il vec i jesu - previse je postova da bi se sve citalo od pocetka), a ako i jesu vec , dovoljan je pokazatelj nivo njihova ophodjenja.

Ako se treba vjerovati njima koji SAMI ZA SEBE ( i sebi) tvrde da su najupuceniji, najpametniji, najlukaviji, najopasniji, najiskreniji, naj .... te kao takvi jedini su primjer da su bas oni ti koji su ZA dobrobit BiH - e, onda, suvisno je diskutovati imajuci na umu onu izreku:"Pametan covjek se ne hvalise svojom pamecu vec je dokazuje djelima".
A gdje su djela "traci-babatora"- ko okoristi sta od njih do oni sami, okoristise sadakom u svojim praznim dzepovima koja dodje tek kao mrvice zahvalnosti onih sto su umislili da su nezamjenljivi, ako su cak i mrvice mogli da im priuste.

Trabunjaš brate,do bola.
Nerazumljiv si mi poprilično.Al nema veze,lijepa naša BiH.............ima nas svakakvih ;)
Hoćeš ukratko da ti objasnim svojim riječima zašto tih piramida nema(VOLIO BIH DA GRIJEŠIM,ali sumnjam).
Prema tebi je NAĐENA PRVA PIRAMIDA U EUROPI............P R V A . Po zdravoj logici,po tehnologiji koja postoji,vjerujem da bi do sada već bili na BBC-u,CNN-u itd.
Umjesto toga,ismijavaju nas na HRT-u.Helem nejse,idemo dalje.Nijedan,ali bukvalno NITI JEDAN SVJETSKI PRIZNATI STRUČNJAK nije POTVRDIO POSTOJANJE PRIRAMIDE.
Pogledaj odakle ih dovode,Tanzanija nekakvi,negdje...............
Čim su se skupili naši političari,ništa od toga.............ovi dabijaju pare za iskopavanja iz BUDŽETA.Znači,moje pare............koje ja zaradim.........idu negdje.
Ti ne shvataš ali bukvalno.........šta znači PIRAMIDA U EUROPI,P R V A...............To nije senzacija,to bukvalno ruši kompletnu historiju,AL BUKVLANO.
Znaš kako je SEMIR JONES došao do kopanja,prvo je iznio tvrdnje,napisao knjige,pa počeo da kopa............;)
Valjda se prvo tvrdi,pa dokazuje,pa pišu knjige.
Znam da me nećeš razumjeti,pa da ti laički pojasnim:)
Jel misliš da amerikanci nisu već preskenirali "piramidu"??,jel zaista misliš da savremena tehnologija ne može da skonta piramidu,KOJA RUŠI KOMPLET HISTORIJU.
Ja mislim da je naš Semir propao u Americi,ostao bez para,pa se lagano uhvatio kopanja.Niko mu ne spori kreativnost i domišljatost,kao ni naš MORONLUK.

bc_chupo wrote:@ DaysleepeR jesi opassan pomislio bi da si somprano il neki jaci mafioza...nemozes vidit konkretne dokaze i medjunarodnu verifikaciju kretenu dok se ne otkopa a to se svim silama zeli zaustavit...a pitam ja tebe sad zasto ???

otkopavanje - posao za velik broj ljudi...
otkopano- turisticka atrakcija...

vama je samo u vigla ''nemoze se u bih nalazit nesto tako'' pa slusate one kretene sa tv sto samo govore piramide su samo u eg. i am. polako se priamide sire otkud to :? mal su se ti strucnjaci sjebali kad su govorili da su eg i am jedine na svjetu...ccc :lol:
Šta ti trabunjaš svega ti...............narkotici ???

Šatro se ne piše doslovno,nego ide po zvučnosti,znači: glava-vugla;)
bc_chupo

Post by bc_chupo »

^^znam ja to nego mnogi ovdje neznaju i da sam napiso vugla nebi skontali ma ne bi skontali ni da sam napiso glava-glavi....

a thyl samo nastavi sa blogovima super su samo tracenje vremena ;) dok samke kupi lovu ccc jes vidio jes bezobrazan :D
IMME

Post by IMME »

[/quote]

Trabunjaš brate,do bola.
Nerazumljiv si mi poprilično.Al nema veze,lijepa naša BiH.............ima nas svakakvih ;)
Hoćeš ukratko da ti objasnim svojim riječima zašto tih piramida nema(VOLIO BIH DA GRIJEŠIM,ali sumnjam).
Prema tebi je NAĐENA PRVA PIRAMIDA U EUROPI............P R V A . Po zdravoj logici,po tehnologiji koja postoji,vjerujem da bi do sada već bili na BBC-u,CNN-u itd.
Umjesto toga,ismijavaju nas na HRT-u.Helem nejse,idemo dalje.Nijedan,ali bukvalno NITI JEDAN SVJETSKI PRIZNATI STRUČNJAK nije POTVRDIO POSTOJANJE PRIRAMIDE.
Čim su se skupili naši političari,ništa od toga.............ovi dabijaju pare za iskopavanja iz BUDŽETA.Znači,moje pare............koje ja zaradim.........idu negdje.
Ti ne shvataš ali bukvalno.........šta znači PIRAMIDA U EUROPI,P R V A...............To nije senzacija,to bukvalno ruši kompletnu historiju,AL BUKVLANO.
Znaš kako je SEMIR JONES došao do kopanja,prvo je iznio tvrdnje,napisao knjige,pa počeo da kopa............;)
Jel misliš da amerikanci nisu već preskenirali "piramidu"??,jel zaista misliš da savremena tehnologija ne može da skonta piramidu,KOJA RUŠI KOMPLET HISTORIJU.
Ja mislim da je naš Semir propao u Americi,ostao bez para,pa se lagano uhvatio kopanja.Niko mu ne spori kreativnost i domišljatost,kao ni naš MORONLUK.

[/quote]

I ti trabunjas, brate ... ( tek da ne ostanem pod dugom :D )
I ja kazem - lijepa nasa BiH ... ima nas svakakvih.

- Nije zar da ti je promaklo da je o bosanskim piramidama bilo na CNN-u :shock:

- Zar zaista smatras da je moguce dokazati svijetu da su to piramide a da su zabranjena daljnja iskopavanja. Ako oponenti smatraju da tu nema nista, cemu onda zabranjuju radove.
U ovom slucaju mi ne pominji " da bi sacuvali SVOJ novac" jer je i pticama na grani vec jasno da su troskovi placani novcem donacija (ima BiH i dobrih ljudi - podsjecam tek )
Sto se TVOG novca tice ... sica, brate, sica - nije vrijedno pomena. Prema tome, ta sica ma gdje da ode (ma u sta da se ulozi) ti si na istom, al eto, tebe lafo boli sto tvoje "bogatstvo od sice" ide Fondaciji - kako mizno :D

- Dolazili su, dolaze i dolazit ce egipcani - podsjecam 8)
- Ismijavanjem je bio popracen svaki tvorac ideje vezane za nesto do tog perioda neznano javnosti, kako je svijeta i vijeka. Najlakse je reci "neobjasnjiv slucaj" al svako vrijeme rodi nekog ko ce se uhvatiti u kostac sa neznanim i vremenom taj izraz prelazi u OTKRICE. Sjeti se samo Nikole Tesle, npr.
- Rusenje kompletne istorije ... nista novo mi nisi rekao, naravno.
Nije senzacija jer Im se neda prilika da se senzacija veze za BiH, odnosno ... poljuljale bi se fotelje "strucnjaka", a znas ti koji je to haos mijenjati istoriju ... znam da znas... bruka od haosa, znam ... lakse je nek ostane tak kako je pa nek je i pogresno :D

Cuj, tvoja pretpostavka da je Osmanagic propao u USA je bas ono neosnovano zlobna.
Zar zaista mislis, da je tako, da ga mediji nebi "srusili" istog momenta. Bas si smijesan :D

I opet, nidje argumenta kojim bi se jos i moglo opravdati oglasavanje Govedarice.
Dogorice i njegova - ne sikiraj se ti samo :zzzz:

U svakom slucaju, tvoje oglasavanje kojim si se zakacio na moj upis smatram pohvalnim u odnosu na miznu vecinu.
Respektujem "zdrave" skeptike, al ih je ovdje skoro nemoguce sresti.
Sogan

Post by Sogan »

bc_chupo wrote:jbg cojk uzima pare a vi ko kreteni pricate po forumu u prazno :D samo naprjed kucajte momci dok se on obogacuje na izmisljenoj prici (po vama) pa po tome samo vi ispadate dindulashi
hehe dobar je chupo kad obrce teze :-) Pa zar po toj logici ne ispadate veci "dindulashi" :-) vi koji mu volonterski preoravate brdo dok on uzima lovu :?
from_dust

Post by from_dust »

from_dust wrote:
Trabunjaš brate,do bola.
--------------------------------------------------------------------------------------
IMME wrote:
I ti trabunjas, brate ... ( tek da ne ostanem pod dugom :D )
I ja kazem - lijepa nasa BiH ... ima nas svakakvih.

- Nije zar da ti je promaklo da je o bosanskim piramidama bilo na CNN-u :shock:

- Zar zaista smatras da je moguce dokazati svijetu da su to piramide a da su zabranjena daljnja iskopavanja. Ako oponenti smatraju da tu nema nista, cemu onda zabranjuju radove.
U ovom slucaju mi ne pominji " da bi sacuvali SVOJ novac" jer je i pticama na grani vec jasno da su troskovi placani novcem donacija (ima BiH i dobrih ljudi - podsjecam tek )
Sto se TVOG novca tice ... sica, brate, sica - nije vrijedno pomena. Prema tome, ta sica ma gdje da ode (ma u sta da se ulozi) ti si na istom, al eto, tebe lafo boli sto tvoje "bogatstvo od sice" ide Fondaciji - kako mizno :D

- Dolazili su, dolaze i dolazit ce egipcani - podsjecam 8)
- Ismijavanjem je bio popracen svaki tvorac ideje vezane za nesto do tog perioda neznano javnosti, kako je svijeta i vijeka. Najlakse je reci "neobjasnjiv slucaj" al svako vrijeme rodi nekog ko ce se uhvatiti u kostac sa neznanim i vremenom taj izraz prelazi u OTKRICE. Sjeti se samo Nikole Tesle, npr.
- Rusenje kompletne istorije ... nista novo mi nisi rekao, naravno.
Nije senzacija jer Im se neda prilika da se senzacija veze za BiH, odnosno ... poljuljale bi se fotelje "strucnjaka", a znas ti koji je to haos mijenjati istoriju ... znam da znas... bruka od haosa, znam ... lakse je nek ostane tak kako je pa nek je i pogresno :D

Cuj, tvoja pretpostavka da je Osmanagic propao u USA je bas ono neosnovano zlobna.
Zar zaista mislis, da je tako, da ga mediji nebi "srusili" istog momenta. Bas si smijesan :D

I opet, nidje argumenta kojim bi se jos i moglo opravdati oglasavanje Govedarice.
Dogorice i njegova - ne sikiraj se ti samo :zzzz:

U svakom slucaju, tvoje oglasavanje kojim si se zakacio na moj upis smatram pohvalnim u odnosu na miznu vecinu.
Respektujem "zdrave" skeptike, al ih je ovdje skoro nemoguce sresti.[/quote]
--------------------------------------------------------------------------------------

Da bili smo na CNN-u,gdje je novinarka pričala kako je "eto dobro da se kopa,umjesto da ratujemo,da su bolje lopte nego puške i bombe" :roll:
U pravu si ,bili smo............
Zabranjuju radove zato što se sjebaju ostali artifakti koji nisu "piramida".
To se baca,jer ovi nisu eksperti za ostakak historije,osim za "piramide".
Znači,kad iskopaju nešto što je staro 1000 godina a nije piramida,šta se s tim desi..............pa-pa,kanta da budem brutalan.
Ovakva masovna iskopavanja,plaćaju se DONACIJAMA.
Ovaj,koliko ja znam a pratim,NIJE PREDSTAVLJEN BUDŽET.Kontaš li to,čim nema budžeta,čim to nije transparentno ja u to ne vjerujem.
Jbg,lopovi smo,to je činjenica,kači ko gdje stigne.Vjerujem da se to i na "piramidama" dešava.
Svaka ozbiljna organizacija ima TRANSPARENTNO PRIKAZANE TROŠKOVE.
Ovi to nemaju.............Ne vjerujem im,iskreni da budemo.
Sića je moj novac............ali kada je to naš novac,sića za SVE,a u kompletu je puno para.
Pa čak se ni to ne zna,koliko mu je država dala.Pare dolaze,nit ko zna koliko dolazi,kome se šta plaća,a sehara u rukama našeg SEMIRA.Hm,brate..meni šuhveli.........tebi nije,očito.
Egipćani dolazili...........dobro,i šta se desilo,gdje su ti stručni timovi iz Egipta,nešto ih ne primjećujem.
Daj mi ime vrhunskog,naglašavam vrhunskog egipatskog stručnjaka za piramide.Bar smo s njima prijateljska zemlja,pomogli bi nam...........ja to nešto ne opažam.Dođe nekakav,bude par dana i ode...........Tja,rekao bi........
U najpoznatijem arheološkom magazinu na SVIJETU je izašoa članak pod nazivom "PIRAMIDOIDIOTIZAM".
Što bi ih oni obarali,ako nisu besmislice.
Porediš SEMIRA I NIKOLU TESLU :roll:
Gledao sam emisiju na HRT-u "NA RUBU ZNANOSTI",nemaš pojma kako ga je voditelj ispreskakao,da nije tužno,bilo bi smiješno.
Ipak govoriš o Europi,da je ta historija tako labava,našao bi se neki eminentni stručnjak koji bi priznao,barem dopustio sumnju..........To je mnogo veće od BiH,ne bi se tek tako prešlo preko toga,da ima osnova.Nije srednji vijek.
Po čemu je neosnovana,po čemu je zlobna tvrdnja da je propao.
Zato što je bio/jeste biznismen,i puf,odjednom kopač piramida.Ostavio biznis.došao u BiH,da nam pomogne.Nešto nisam čuo za tog SEMIRA,nije nas se sjećao prije.Sad se najednom sjetio...........sumnjam nešto.
Pojavio se ovdje sa knjigama o PIRAMIDAMA,sa postavljenom teorijom.Pa je tek počeo dokazivati.To nema nigdje na svijetu,da se napiše knjiga o bosanskim piramidama,nešto objavi pa onda POČNEŠ DA DOKAZUJEŠ.
Valjda ide obrnuto............
Edit: samo da pojasnim,to ljudi,vjerujem većina ljudi ne zna.Semir je uradio slijedeće: napisao knjigu kako se pravi kuća,onda postavio tvrdnju kako se pravi kuća pa POČEO DA DOKAZUJE KAKO SE PRAVI KUĆA.Niđe veze,rekao bi naš narod..........
Ali,ovo je BiH,vazda ima naivčina,popušiće priču,radiće džaba,država će pomoći,biće donacija...........a na kraju nigdje para.Pazi šta sam ti rekao.
A to da bi ga mediji pokopali,o kojim medijima pričamo. O Avazu,jel.Najčitanijem dnevnom listu :D Govorimo o moralnoj olupini Radončiću,on bi ga sahranio,jel.........??Taj je pregovarao sa Deltom,firmom omiljenog Slobinog biznismena.Nas bi Fahro prodao,sve redom,samo da može. Ma da,j,ne budi smiješan.
Vidi,ja bih zaista volio da nađu piramidu,da ona postoji,da je to ono o čemu se svi potajno nadamo.Da se ja izvinjavam po forumu,da odem SEMIRU i poljubim ga u dup,da mu ljubim ruku............ali brate........ta mogućnost je vrlo mala,al eto..........nada postoji.
Ti meni reče da ti nisam dao argumente,ja sam tvoje obrazložio,jedan po jedan.
Treba se nadati,ali treba biti relan.Naglašavam,daBogda ja bio u krivu,daBogda se ja SEMIRU izvinjavao......svi koji su tvrdili da postoji piramida,ali sumnjam brate u to,iskreno.
artzy

Post by artzy »

IMME wrote:Zanimljivo - akteri ove teme su upravo osobe koje najveci dio slobodnog vremena trose na osporavanje kako bosanskih piramida tako i svega sto je bosansko a sto njima ne ide u prilog da bi se istakli.

Mjesanje patriotizma i postojanja/nepostojanja piramide je idiotski, pokazuje ili naivnost ili los karakter.

Imali smo i previse tipova koji bi tvrdili: ili vako ili nisi dobar patriota. Time se bavio Hitler, Staljin, Bush i mnogi drugi.

Mnogo puta Semke govori na slican nacin povezujuci moju ljubav prema BiH i vjeru u postojanje piramide sto je neoprostivo.

Moja "vjera" u piramidu nece uciniti nista da piramidu pretvori u stvarnost. Niti bi nedostatak moje ljubavi za Bosnu ucinio da piramida prestane da postoji.

Ulaganje emocija u naucni projekat je kontraproduktivno i besmisleno.

S druge strane moje osobno misljenje je da treba kopati jer izgleda kao da tamo nesto ima. Samo bez fanfara i folklora.
Pooll

Post by Pooll »

Dobro ikako imate zivaca raspravljati oko ovakve gluposti :roll:

Sensei

Post by Sensei »

Samo da ponovim, prethodni vol. se tiltov'o...

Image
Sl.5
Član Projektnog tima Fondacije AP BPS. prof. dr sci. Harry Oldfield snima sa specijalnom kamerom energetske anomalije piramide Sunca, koje se direktno prenose na kompjuter. (Photo: Fondacija APBPS , 29. april 2007.)

Dakle, Sony VAIO VGN-TX17GP

Image
IMME

Post by IMME »

[/quote]

Da bili smo na CNN-u,gdje je novinarka pričala kako je "eto dobro da se kopa,umjesto da ratujemo,da su bolje lopte nego puške i bombe" :roll:
U pravu si ,bili smo............
Zabranjuju radove zato što se sjebaju ostali artifakti koji nisu "piramida".
To se baca,jer ovi nisu eksperti za ostakak historije,osim za "piramide".
Znači,kad iskopaju nešto što je staro 1000 godina a nije piramida,šta se s tim desi..............pa-pa,kanta da budem brutalan.
Ovakva masovna iskopavanja,plaćaju se DONACIJAMA.
Ovaj,koliko ja znam a pratim,NIJE PREDSTAVLJEN BUDŽET.Kontaš li to,čim nema budžeta,čim to nije transparentno ja u to ne vjerujem.
Jbg,lopovi smo,to je činjenica,kači ko gdje stigne.Vjerujem da se to i na "piramidama" dešava.
Svaka ozbiljna organizacija ima TRANSPARENTNO PRIKAZANE TROŠKOVE.
Ovi to nemaju.............Ne vjerujem im,iskreni da budemo.
Sića je moj novac............ali kada je to naš novac,sića za SVE,a u kompletu je puno para.
Pa čak se ni to ne zna,koliko mu je država dala.Pare dolaze,nit ko zna koliko dolazi,kome se šta plaća,a sehara u rukama našeg SEMIRA.Hm,brate..meni šuhveli.........tebi nije,očito.
Egipćani dolazili...........dobro,i šta se desilo,gdje su ti stručni timovi iz Egipta,nešto ih ne primjećujem.
Daj mi ime vrhunskog,naglašavam vrhunskog egipatskog stručnjaka za piramide.Bar smo s njima prijateljska zemlja,pomogli bi nam...........ja to nešto ne opažam.Dođe nekakav,bude par dana i ode...........Tja,rekao bi........
U najpoznatijem arheološkom magazinu na SVIJETU je izašoa članak pod nazivom "PIRAMIDOIDIOTIZAM".
Što bi ih oni obarali,ako nisu besmislice.
Porediš SEMIRA I NIKOLU TESLU :roll:
Gledao sam emisiju na HRT-u "NA RUBU ZNANOSTI",nemaš pojma kako ga je voditelj ispreskakao,da nije tužno,bilo bi smiješno.
Ipak govoriš o Europi,da je ta historija tako labava,našao bi se neki eminentni stručnjak koji bi priznao,barem dopustio sumnju..........To je mnogo veće od BiH,ne bi se tek tako prešlo preko toga,da ima osnova.Nije srednji vijek.
Po čemu je neosnovana,po čemu je zlobna tvrdnja da je propao.
Zato što je bio/jeste biznismen,i puf,odjednom kopač piramida.Ostavio biznis.došao u BiH,da nam pomogne.Nešto nisam čuo za tog SEMIRA,nije nas se sjećao prije.Sad se najednom sjetio...........sumnjam nešto.
Pojavio se ovdje sa knjigama o PIRAMIDAMA,sa postavljenom teorijom.Pa je tek počeo dokazivati.To nema nigdje na svijetu,da se napiše knjiga o bosanskim piramidama,nešto objavi pa onda POČNEŠ DA DOKAZUJEŠ.
Valjda ide obrnuto............
Edit: samo da pojasnim,to ljudi,vjerujem većina ljudi ne zna.Semir je uradio slijedeće: napisao knjigu kako se pravi kuća,onda postavio tvrdnju kako se pravi kuća pa POČEO DA DOKAZUJE KAKO SE PRAVI KUĆA.Niđe veze,rekao bi naš narod..........
Ali,ovo je BiH,vazda ima naivčina,popušiće priču,radiće džaba,država će pomoći,biće donacija...........a na kraju nigdje para.Pazi šta sam ti rekao.
A to da bi ga mediji pokopali,o kojim medijima pričamo. O Avazu,jel.Najčitanijem dnevnom listu :D Govorimo o moralnoj olupini Radončiću,on bi ga sahranio,jel.........??Taj je pregovarao sa Deltom,firmom omiljenog Slobinog biznismena.Nas bi Fahro prodao,sve redom,samo da može. Ma da,j,ne budi smiješan.
Vidi,ja bih zaista volio da nađu piramidu,da ona postoji,da je to ono o čemu se svi potajno nadamo.Da se ja izvinjavam po forumu,da odem SEMIRU i poljubim ga u dup,da mu ljubim ruku............ali brate........ta mogućnost je vrlo mala,al eto..........nada postoji.
Ti meni reče da ti nisam dao argumente,ja sam tvoje obrazložio,jedan po jedan.
Treba se nadati,ali treba biti relan.Naglašavam,daBogda ja bio u krivu,daBogda se ja SEMIRU izvinjavao......svi koji su tvrdili da postoji piramida,ali sumnjam brate u to,iskreno.[/quote]

- A sta se to s*hebalo od iskopina i zavrsilo et u " kanti" ??
Hajd sad mi pomeni onaj iskopani kostur pa da se zavalim od smijeha :D
Ako kantom smatras visocki muzej ili ustanove u koje je radi detaljnog ispitivanja starosti prebacen eventualni artifakt, e, vidis - tvoj je problem :zzzz:

Nije predstavljen budzet, kazes... hmmm...Osmanagic je u vise navrata detaljno podnosio izvjestaj - gdje je otisla lova i kolka je to "hrpa" love bila.
Pozivas se za emisiju HTV ... nije valjda da je to jedina emisija koja je na tu temu a koju pamtis eto kao vrijednom gledanja.
Covjek ga ispreskakao, velis - aaa... nije zar da je veci uspjeh postigao taj voditelj time sto je odusevio sacicu bezvrijednih jebivjetrova u odnosu na sposobnost "dobro zamisljenog mamaca" kojim BiH preko noci postade odjednom zanimljiva svijetu pa masa tih radoznalih (jel masa kao cjelina blentava - ako jest, ebi ga onda, i nema pametnog insana na dunjaluku) pohrli ka BiH i hrli i dan-danas. Sorry, al meni tu neko smrdi - taj voditelj, to hocu reci - voditelj "smrdi"

Egipcani

cuj, nemam obicaj podcijeniti Barakata, kao ti npr. Nemam jer covo ako nista vise a ono potice iz zemlje piramida - smatram da njegovo znanje nemamo pravo podcijeniti jer covjek se suocava svaki dan sa strucnjacima na terenu piramida za razliku od tebe, mene, ... pa i svih nas na ovom X-u.
Jah - taj "nekakav Barakat" nije ostao 2-3 dana - ih ostao je on duze, mnogo, mnogo duze od 2-3 dana :zzzz:
A glavesinu egipatskog arheologa zelis da vidis, da cujes - da potvrdi da su to piramide.
Nije problem ... neka se "odrijese ruke" Fondaciji, nema zabrana pa se covjek i moze nadati.
A ovako, jaro, mozemo mi trabunjati godinama, od tog fajde nema ni tebi a ni meni , nema nikom od forumasa - al zahvalivsi Govedarici, Kujundzicki, Lovrenovicu i ostatku ulizica pomenutim " pametnjakovicima" gubi visocka carsija prema tome - gubi cijela BiH. Odose turisti u Medjugorje, npr. pa produze na more u komsijsku nam Hrvatsku. Nije li bolje bilo jos ih zadrzati u BiH i navesti ih da nam jos koji put dodju :zzzz:

Ti bi bas volio da ti potvrdim da je "pukla" njegova firma u USA.
Zalim, ne mogu da te lazem - nije... firma radi i ne trpi njegovo cesto odsustvo... i, znas sta - Semir nije kopac :zzzz: ... kopaci su placeni ljudi, placeni - za razliku od Semira cija se aktivnost veze za volonterstvo :zzzz:

Ma ne... ma koji Avaz mi pominjes - mislim na stampu uopce, svjetske medije - sta je Avaz - nula odnosu na mnogobrojne svjetske medije.
Nije propala njegova firma - de, mirno zaspi. :zzzz:

Istinu kazes - lapa gdje ko sta stigne. I Fondacija je jedna od registrovanih organizacija - ne treba nas cuditi ako i tu bude poneki propust - ne zaboravi - savrsenstvo ne postoji.
Al eto, boli "babe seratore" i sto Fondacija dobije na poklon bilo bager bilo auto, bilo jednu od pozamasnijih sumica donatora...pa se satrase laprdajuci.
Ko o cemu oni o bageru, "njihovoj sichi od novca", o kosturu pronadjenom pocetkom iskopavanja - e, vidis, oni ga ono bas LAPRDAJU

Ebote... mi ko na normi - der da predjemo na nesto krace komentarisanje - nebesa mi se vise :-) :lol: :zzzz:
jah - volim i ja nasu lijepu BiH .... ima nas svakakvih :-D :zzzz:
black

Post by black »

IMME wrote:da predjemo na nesto krace komentarisanje - nebesa mi se vise :-) :lol:
kako nece kad se nevidi ni koga ni sta citiras ni sta je tvoje.. :oops: :D
IMME

Post by IMME »

Pooll wrote:Dobro ikako imate zivaca raspravljati oko ovakve gluposti :roll:

A ti ni da beknes.
Glupo je "ovako sto" nazvati gluposcu.
IMME

Post by IMME »

black wrote:
IMME wrote:da predjemo na nesto krace komentarisanje - nebesa mi se vise :-) :lol:
kako nece kad se nevidi ni koga ni sta citiras ni sta je tvoje.. :oops: :D
hajd ti, sredi, matere ti ... rekoh ja da mi se nebesa :-) :D
izvini ako se i tebi zavrtilo ... i mene jos drzi :-D
walkabout

Post by walkabout »

Sta juce kuhaju za rucak, sta se danas mirise i sta ce se sutra kusati (narocito ko ce kusati)

PIRAMMIDIJE, internacianalna zakuska za preventivu protiv zatvora

(Da li) Ide vako:

Naci izvodjace radova/kuhare ("uzorite naturalizovane gradjane" koji ce to uraditi pola dobrovoljno a pola zbog toga sto bi mozda mogli i dosta izgubiti).
Jednog obozavatelja piramida kojeg babo kamenopisac puno voli, i jedan strucnjak-zemljosnimatelj (vidi pod Reno, Nevada) koji je, gle cuda, bas iz Rodnog Grada. Oni ce moci potpaliti vatru jer ce udariti u zicu kod onih sto hoce da cuju , narocito onih sto su, gle podudarnosti, isto iz Rodnog Grada ili su plaho vezani za njega.

Recept je:

Ubaciti kost umocenu u sos nacionalizma u lonac (bosanski) u kojem vec imaju sastojci. Kad zeljeni sastojci navale da lizu i glodju kost i time se plaho zabave, ostavite da se krcka jedno dvije godine. Sastojci ce se zalijepiti za kost i identitet koji iz nje isparava, a kada se, nakog polizanog sosa, ukaze da je kost plasticna, onda sastojke na cjedilo. Lonac ostaviti bez kosti a identitet izerendati na najsitnije dijelove, po zelji ( ako vec nije ispario u medjuvremenu ).

Od sviju sto su privuceni mirisom praznog lonca bice trenutne koristi samo za Rodni Grad (nema veze sto ce neko drugi u neka buduca vremena otplacivati kamate posudjenog (i vec potrosenog?) bosanskog (citava BiH) povjerenja i ugleda jer , gle cuda, neki ne vole da im prodaju m.da za bubrege).

Nakon pripremljenog i serviranog jela, neko na avion, neko u penziju, neko u renovirane kuce, neko ce promijeniti (vec promijenio?) krilaticu "Glupi Bosanci" u "Glupi Bosnjaci", neko po lovorike u Rodni Grad, neko u bolnicu zbog trovanja bakterijom piramidelom, a "neko" ce da plati izgubljenu opkladu.

:?:
kekec

Post by kekec »

Dragi forumasi, vi koji tvrdite da postoje piramide u Visokom,
evo kratko pitanje:
Dvije godine prodjose, a mi ne vidimo ni vrh, ni stranu, bar jedne
piramide, zasto ? :-)

Koliko jos godina trebamo cekati? :-)
IMME

Post by IMME »

kekec wrote:Dragi forumasi, vi koji tvrdite da postoje piramide u Visokom,
evo kratko pitanje:
Dvije godine prodjose, a mi ne vidimo ni vrh, ni stranu, bar jedne
piramide, zasto ? :-)

Koliko jos godina trebamo cekati? :-)
Dragi kekec
vi koje muci to pitanje, najkrace, zamolite Govedaricu i Kujundzicku da fino lijepo daju otkaz ... bolje im je zaranije - nesto kontam - ni vama a ni nama ne idu na ruku- ceka se, nije da se ne ceka :D

Vrh piramide Sunca neces nikad ni ugledat zbog radi jedva vidnih ostataka kraljevskog grada "Visoki" - a to oni "odozgo" ne daju ni barnut ...eto ti kolko oni vode brigu o ocuvanju istorijskog blaga - nek se obrusi i onaj najmanji zidic - ne daju oni ni barnut - tolko se sikiraju :D

Al ne kosta te da podignes malo dupe sa te stolice ... protegni noge slobodno, udahni svjez zrak, pricaj s normalnom rajom koju ces sresti na piramidama... podji tako uz pricu uz piramidu Mjeseca... imas gdje i odmorit, nije problem ... i ostanes uporan... ides visocije pa jos visocije ... i, mora negdje biti vrh - jelde ...eh - eto, sjedi i uzivaj - imas sta da vidis, u svakom slucaju vise no sto mozes procitati na blogerima "baba-seratora" ... anam_njih :D

Nadam se da si zadovoljan odgovorom 8) :zzzz:
from_dust

Post by from_dust »

walkabout wrote:Sta juce kuhaju za rucak, sta se danas mirise i sta ce se sutra kusati (narocito ko ce kusati)

PIRAMMIDIJE, internacianalna zakuska za preventivu protiv zatvora

(Da li) Ide vako:

Naci izvodjace radova/kuhare ("uzorite naturalizovane gradjane" koji ce to uraditi pola dobrovoljno a pola zbog toga sto bi mozda mogli i dosta izgubiti).
Jednog obozavatelja piramida kojeg babo kamenopisac puno voli, i jedan strucnjak-zemljosnimatelj (vidi pod Reno, Nevada) koji je, gle cuda, bas iz Rodnog Grada. Oni ce moci potpaliti vatru jer ce udariti u zicu kod onih sto hoce da cuju , narocito onih sto su, gle podudarnosti, isto iz Rodnog Grada ili su plaho vezani za njega.

Recept je:

Ubaciti kost umocenu u sos nacionalizma u lonac (bosanski) u kojem vec imaju sastojci. Kad zeljeni sastojci navale da lizu i glodju kost i time se plaho zabave, ostavite da se krcka jedno dvije godine. Sastojci ce se zalijepiti za kost i identitet koji iz nje isparava, a kada se, nakog polizanog sosa, ukaze da je kost plasticna, onda sastojke na cjedilo. Lonac ostaviti bez kosti a identitet izerendati na najsitnije dijelove, po zelji ( ako vec nije ispario u medjuvremenu ).

Od sviju sto su privuceni mirisom praznog lonca bice trenutne koristi samo za Rodni Grad (nema veze sto ce neko drugi u neka buduca vremena otplacivati kamate posudjenog (i vec potrosenog?) bosanskog (citava BiH) povjerenja i ugleda jer , gle cuda, neki ne vole da im prodaju m.da za bubrege).

Nakon pripremljenog i serviranog jela, neko na avion, neko u penziju, neko u renovirane kuce, neko ce promijeniti (vec promijenio?) krilaticu "Glupi Bosanci" u "Glupi Bosnjaci", neko po lovorike u Rodni Grad, neko u bolnicu zbog trovanja bakterijom piramidelom, a "neko" ce da plati izgubljenu opkladu.

:?:
:D

Da ponovim,možda više ljudi pročita :D :D :D :faraon: :faraon: :faraon: :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon: :faraon1: :faraon1:
Thyl

Post by Thyl »

Chupo jarane!
Jel vam ovo opstina zabranila "Piramidu"?

http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&

Pa sta se to dogadja u Visokom??? :shock:
Locked