Kosovski Bosnjaci

max_power

Post by max_power »

U Stolac? A sta to fali Svedskoj? Svedski je dosta laksi od bosanskog :D
Prozor

Post by Prozor »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Al´ me nasmija :lol:

Bosnjaci Kosova imaju dvije vece partijske koalicije, nekoliko predstavnika u vlastima, npr. ministar zdravstva Kosova Sadik Idrizi je Bosnjak sa Gore.

Imaju jedan sat bosanskog na RTK(Radio Televezija Kosova), program koji uredjuje Bosnjakinja iz Bosne Nadira Avdic-Vllasi.

Imaju skole na bosanskom i imaju i sva prava kao muslimani. Naravno nije sve idealno, ekonomija je grozna i ima diskriminacije na nekim mjestima. Ali ako cemo biti iskreni najvece probleme imaju izmedju se jer se prebise oko tih koalicija k´o i mi ovdje a ima ih i masa sto pristaju na predavanje srpskog mjesto bosanskog jer im Beograd daje vece plate... :roll: Tako mislim moraju prvo sredit unutrasnje probleme, i onda se izboriti za svoj status kao Bosnjaci na Kosovu.

Bosnu mogu rado smatrati maticom, i ako je neko fakat ugrozen nemam nista protiv da dodje vamo, ali nasa poruka treba biti "rjesavajte svoj status tamo gdje ste" isto kao sto mi hocemo da to "nasim" Srbima i Hrvatima kaze Beograd i Zagreb. A naravno nasa podrska u svakom smislu je uvijek tu, ali oni trebaju da budu gradjani Kosova, ne Bosne i Hercegovine.

Uostalom ne vjerujem da svijet hoce da ide iz svojih domova, ovaj Mujko je vjerovatno izuzetak ako je stvarno Kosovar. A ako on hoce, nek dodje al nek pusti druge.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Pa zar jos niste skontali? :roll: Mujko je ubaceni srbin koji bi na miran nacin da se rijesi kosovara. :D
borat

#54 Re: Kosovski Bosnjaci

Post by borat »

Šeha wrote:
borat wrote:Zato sto se neko u ne tako davnoj proslosti k*rcio pa sad kad je rotacija nastala polako osjeti da mu gori tlo pod nogama,ako nije kriv sto bi bjezao?
Btw na u Kosovu ima jedno stotinjak pravih bosanskih porodica,svi ostali su falshe kojima se ne zivi sa albancima pa im je sad Bosna pala na pamet.

To ne postoji razlog za bjezanje ako nisi kriv? Sto su bjezali ljudi iz Podrinja '92? Da to mozda nisu bili krivi?
Ovdje gdje sam ja (NYC) imaju tri porodice (Bosnjaci, muslimani) koje su negdje poslije sranja na Kosovu dosli ovamo kao izbjeglice. Albanci im zapalili kuce. Valjda su bili krivi sto su stari sta li? ...
Sada to albanci nazivaju saradnja sa okupatorom.
Prozor

#55 Re: Kosovski Bosnjaci

Post by Prozor »

borat wrote:
Šeha wrote:
borat wrote:Zato sto se neko u ne tako davnoj proslosti k*rcio pa sad kad je rotacija nastala polako osjeti da mu gori tlo pod nogama,ako nije kriv sto bi bjezao?
Btw na u Kosovu ima jedno stotinjak pravih bosanskih porodica,svi ostali su falshe kojima se ne zivi sa albancima pa im je sad Bosna pala na pamet.

To ne postoji razlog za bjezanje ako nisi kriv? Sto su bjezali ljudi iz Podrinja '92? Da to mozda nisu bili krivi?
Ovdje gdje sam ja (NYC) imaju tri porodice (Bosnjaci, muslimani) koje su negdje poslije sranja na Kosovu dosli ovamo kao izbjeglice. Albanci im zapalili kuce. Valjda su bili krivi sto su stari sta li? ...
Sada to albanci nazivaju saradnja sa okupatorom.
Neki Bosnjaci jesu suradjivali sa Srbima i radili u srpskim institucijama. Istina je i da su 81´ mnogi Bosanci svih etnickih pripadnosti isli u specijalnim snagama da mlate Albance na Kosovu i da je to dozvolio Raif Dizdarevic sto je tada bio u Predsjednistvu, mozda cak na celu istog.

No istina je i da su mnogi Bosnjaci nevini postali zrtve albanskih kriminalnih bandi pa je tako i jedno 72 Bosnjaka ubijeno nakon 99´ cija su ubistva jos razrijesena. Istina je i da su mnogi Bosnjaci stradali i od cetnika dok su vladali.

Ali, mislim da su Albanske vlasti i Albanci generalno prijateljski nastrojeni Bosnjacima, to sto ima bandi sto ce rado napasti manjinu je samo razlog da se iste eliminisu. No mislim da se broj takvih napada rapidno smanjio i da je situacija puno bolja sada. Naveo sam primjere gore.

Plus sto je bilo i malo Bosnjaka u UCK.
Prozor

Post by Prozor »

Mislim ne-razrijesena.
Big Daddy

Post by Big Daddy »

Ni manje ni vi¹e nego u Stolac. :lol: :lol:

Gdje ba¹ Stolac naðe? I to jo¹ da im da zemlju u Stocu da obraðuju. Ajmeeeeeeeeee :-) :lol:
liberal

Post by liberal »

ko je onda slijedeci....bosnjaci iz sandjaka ? ...ops zaboravio sam oni su se vec snasli u sarajevu :lol: :lol: :lol:
ja glupe teme :-) :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

liberal wrote:ko je onda slijedeci....bosnjaci iz sandjaka ? ...ops zaboravio sam oni su se vec snasli u sarajevu :lol: :lol: :lol:
Sta je sa bosnjacima iz Saudijske Arabije? Zasto ne i njih?
liberal

Post by liberal »

Fair Life wrote:
liberal wrote:ko je onda slijedeci....bosnjaci iz sandjaka ? ...ops zaboravio sam oni su se vec snasli u sarajevu :lol: :lol: :lol:
pa dobro daj prijedlog....gdje ce oni da se nasele ? :? :?
Fair Life

Post by Fair Life »

liberal wrote:
Fair Life wrote:
To upitaj Muderisa... ja ne znam, pretesko pitanje za mene.

Cak sta vise mislim da bi to tesko islo mada bi bilo neophodno sve ptice u svoje jato dovesti.

Naime... oni su proglasili BiH chafirskom zemljom...
[size=117]DANI - Broj 522 - 15.06.2007[/size] wrote:Religija i politika : Zašto je BiH proglašena nevjerničkom zemljom

Osveta domaćih vehabija iz Medine

Saudijska Arabija je od početka rata obilato pomagala BiH novcem, oružjem i vehabijama. Petnaest godina kasnije, BiH se fakturiše zatvaranje očiju nad narastajućim širenjem ideologije samozvanih Allahovih ratnika, nezadovoljnih što nije postala bolja sljedbenica čistog islama. Nakon što je i Islamska zajednica priznala problem, uslijedile su i javne prozivke domaće uleme kao komunističke, a sada je grupa Kelimetul Hakk BiH proglasila nevjerničkom zemljom
Last edited by Fair Life on 15/06/2007 05:30, edited 1 time in total.
liberal

Post by liberal »

Fair Life wrote:
liberal wrote:
Fair Life wrote: Sta je sa bosnjacima iz Saudijske Arabije? Zasto ne i njih?
To upitaj Muderisa... ja ne znam, pretesko za mene.
morat ceme negdje u hercegovinu...navikli su na vrucinu :D :D :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

forUMASH wrote:....nema Bosnjaka na Kosovu.....Mujko izmislja...... :D
zacudices se kad cujes sta sve ima na Kosovu, Egipcana koji se zovu Aschkali, Torbescha, Janjevaca, Goranaca, Srba, ...
:-D
Heli Kopter

#64 Re: Kosovski Bosnjaci

Post by Heli Kopter »

Mujko wrote:Kakvo je vase misljenje dragi forumasi o tome da se poslije statusa postigne sprazum sa Pristinom da se Kosovski Bosnjaci presele u Stolac?
Razlog tome navodim sto se BiH treba naseljavati Bosnjacima.
za to ne treba sporazum sa pristinom. mislim da bosnjacima ne treba dozvola siptara da se dosele u stolac. ali bi bilo dobro da im se vrati ali gasi.
manki

Post by manki »

Ja sam iz Prishtinj, vozim ljemozinj :roll: :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#66 Re: Kosovski Bosnjaci

Post by mIRCerka »

Heli Kopter wrote:
Mujko wrote:Kakvo je vase misljenje dragi forumasi o tome da se poslije statusa postigne sprazum sa Pristinom da se Kosovski Bosnjaci presele u Stolac?
za to ne treba sporazum sa pristinom. mislim da bosnjacima ne treba dozvola siptara da se dosele u stolac. ali bi bilo dobro da im se vrati ali gasi.
jel mislimo na istog Gashija?

Onda se svi vratite tamo odakle su vam korjeni, jer je Gashi, ako se ne varam, po rodjenju Kakanjac, a isao na Mejtash u shkolu...
Heli Kopter

#67 Re: Kosovski Bosnjaci

Post by Heli Kopter »

mIRCerka wrote:
Heli Kopter wrote:

Onda se svi vratite tamo odakle su vam korjeni, jer je Gashi, ako se ne varam, po rodjenju Kakanjac, a isao na Mejtash u shkolu...
u bosni ima previse siptara.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#68 Re: Kosovski Bosnjaci

Post by mIRCerka »

Heli Kopter wrote:
mIRCerka wrote:
Heli Kopter wrote: za to ne treba sporazum sa pristinom. mislim da bosnjacima ne treba dozvola siptara da se dosele u stolac. ali bi bilo dobro da im se vrati ali gasi.

u bosni ima previse siptara.
vrlo tolerantno...ima i sandzaklija, hercegovaca, srba, hrvata, bosnjaka...
Drvosjeca iz Dejcica

#69 Re: Kosovski Bosnjaci

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Heli Kopter wrote: u bosni ima previse siptara.
Ako bih mogao da biram izmedju previse siptara i previse cetnika ja bih bez razmisljanja izabrao ove prve. :D
karanana

Post by karanana »

I ova tema prelazi u kategoriju gluposti. Cak i ako je bila valjana i interesantna prvih par postova, to vise definitivno nije.
Locked