Mislim da im je od svega najteze sto su same. Prokleto same. Nije ih samo dusmanin protjerao, nije im samo ubio djecu, muzeve, oceve, bracu, nego ih je CRNO drustvo ostavilo da se muce prepustene sebi, bolu i samoci.
14 godina.
Mahala ih ili izbjegava ili olajava, a drustvu smetaju jer ga podsjecaju na nedostatak karaktera, principijelnosti i dosljednosti. A one stoje, ne znaju mozda izgovoriti ubitacne rijeci, ali znaju stajati i podsjecati da njih jos uvijek prokleto boli sto nema pravde za njihove najmilije. I stajace ili dok pravda dodje, ili dok im se pridruze. Sta bude prije.
Sljedeci put umjesto da prodjete drugom ulicom, pridjite im i stanite s njima. Pridrzite im jastucnicu nepatvorenog bola. Lakse je vama pridrzati, nego njima.
I osmijehnite im se, toliko mozete. Istu dusu u sebi nosite.
Bosno moja, tugo pregolema. Uspravi se onako kako su uspravne Srebrenicanke. Bespomocne ali uspravne. I tebe ce tako manje boljeti.
Kako li je njima večeras?
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
- Drina Light
#52 Re: Kako li je njima večeras?
Zaista je fascinantno koliko snage nose u sebi te zene, toliko da im se divim. Divim im se iz razloga sto sam psihicki slomljen danas, previse emocija, previse svega, nisam valjda jak koliko mislim, a one se osjecaju ovako vec 14 godina i imaju snage za dalje. Svaka im cast, svakoj od njih.
-
pOZz
#53 Re: Kako li je njima večeras?
Kako li je njima večeras?
Kako li je njima sve ove godine?
To samo one(i) znaju.
Kako li je njima sve ove godine?
To samo one(i) znaju.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#54 Re: Kako li je njima večeras?
Mozda su one medju nama da nas nauce nesto o zivotu i o nama samima.
Ne daju da se zaboravi. I ne smiju dati. A nama neka je Bog na pomoci. Zajedno smo s njima i sa vlastitom dusom jedan dan u godini. Eventualno.
Zato nam je svakom pojedinacno i svima skupa ovako kako nam je. Dopisujemo se s kraja na kraj Planete, rasuti bosanski biseri. Prosuti Bosnom i svijetom krvavi. U isto vrijeme - korumpirani i skloni nepotizmu nam kroje kapu dvije decenije, a mi ne znamo ni gdje, ni kako, ni s kim.
To je zato sto smo davno izdali jedni druge, a prije toga sami sebe. Srce u grudima. Ne kaze se uzalud da nije vazno koliko dugo zivis, nego kako od Boga posudjeno vrijeme iskoristis.
Ima li nas uopste, ili smo samo tamna sjena oko Srebrenicanki ? Jesmo li samo iluzija naroda, koja zivi u iluziji od drzave ( fizicki ili srcem ), iluziju zivota ?
Ne daju da se zaboravi. I ne smiju dati. A nama neka je Bog na pomoci. Zajedno smo s njima i sa vlastitom dusom jedan dan u godini. Eventualno.
Zato nam je svakom pojedinacno i svima skupa ovako kako nam je. Dopisujemo se s kraja na kraj Planete, rasuti bosanski biseri. Prosuti Bosnom i svijetom krvavi. U isto vrijeme - korumpirani i skloni nepotizmu nam kroje kapu dvije decenije, a mi ne znamo ni gdje, ni kako, ni s kim.
To je zato sto smo davno izdali jedni druge, a prije toga sami sebe. Srce u grudima. Ne kaze se uzalud da nije vazno koliko dugo zivis, nego kako od Boga posudjeno vrijeme iskoristis.
Ima li nas uopste, ili smo samo tamna sjena oko Srebrenicanki ? Jesmo li samo iluzija naroda, koja zivi u iluziji od drzave ( fizicki ili srcem ), iluziju zivota ?
- potočanka
- piupiu
#56 Re: Kako li je njima večeras?
To se samo tisinom moze iskazati. A mozda ni tada. 
-
nickyy
#57 Re: Kako li je njima večeras?
Cijela je europa sinoc gledala box i naseg Adnana koji na ledjima sorca napisa SREBRENICA...svaka cast majstore da ti Bog da da uvijek budes sampion...
RIP
RIP