VESELKO CERKEZ NOVI UREDNIK IPP-a NA BHT1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

mostarac

Post by mostarac »

proljetni kauboj wrote:To sto se svaku drugu noc na FTV govori hrvatskim jezikom, urednici Dnevnika BHT1 su i Hrvati, FTV prenosi utakmice Sirokog i Zrinjskog, sve su to dokazi da "sa ove strane" ima zelje za zajednicki zivotom ...

Jeste, ima zelje za zajednickim zivotom ali u firmi u kojoj radi cca 1000 ljudi svi broje i gledaju 5 urednika, a upravo tih 5 urednika ima neredovnu placu jer se nazaposljavalo kojekavih socijalnih slucajeva i demobiliziranih boraca koji nista ne rade a mlate platu..Nije bitno govori li se hrvatski jezik, vec da li je mentalni sklop uredjivacke politike Hrvatski.

Hrvatima i Srbima se u zgradi okrece glava na pozdrav "dobar dan", a tehnicko osoblje se raspituje u koju dzamiju ide sef i svi se utrkuju da se tamo pojave da bi imali stele za smjene, terene i za godisnji.

Toliko o suzivotu i toleranciji.
ja mislim da isto tako ne moze vodit dnevnik dok se ne pobuli, a muskarac ne moze uci ako nije osunecen :D

covjece jesi ti svjestan kakve stvari pricas
haris ubleha

Post by haris ubleha »

proljetni kauboj wrote:Toliko o suzivotu i toleranciji.
U pravu si. Mi smo netolerantni i protiv suzivota... :)
Zato toleranciji treba da nas nauci Veselko Cerkez... a ako on ne uspije... u pricuvi ceka profesor mostarskog sveucilista Smiljko Sagolj...
8)
proljetni kauboj

Post by proljetni kauboj »

Sve mozes provjeriti kod ljudi koji tamo rade, od slike Izetbegovica u info bloku pa na dalje, samo se raspitaj malo.Informacije su provjerene do te mjere da cu staviti ruku na panj , i ako se samo nesto sto sam rekao pokaze netacno , sjeci.
mostarac

Post by mostarac »

proljetni kauboj wrote:Sve mozes provjeriti kod ljudi koji tamo rade, od slike Izetbegovica u info bloku pa na dalje, samo se raspitaj malo.Informacije su provjerene do te mjere da cu staviti ruku na panj , i ako se samo nesto sto sam rekao pokaze netacno , sjeci.
ja sam protiv nasilja u porodici :D ali nesto sumnjam da Bakir hadziomerovic nekome naziva selam i da je to tako kako ti kazes davno bi mu sablja presudila :D
proljetni kauboj

Post by proljetni kauboj »

Bakir je u toj zgradi jedan od 1000 uposlenih i najvise je problem sto ljudi gledaju stvari preko pet urednika i spikera a ispod je santa leda sa jos 900 ljudi.
Problem jezika nije temeljni problem , jer je svejedno kad nekom opsujes ili ga pohvalis na kojem si jeziku to rekao.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

InfraRedRidinghood wrote:
haris ubleha wrote:
proljetni kauboj wrote:Toliko o suzivotu i toleranciji.
U pravu si. Mi smo netolerantni i protiv suzivota... :)
Zato toleranciji treba da nas nauci Veselko Cerkez... a ako on ne uspije... u pricuvi ceka profesor mostarskog sveucilista Smiljko Sagolj...
8)
I ako Silvana Menđušić neće biti zamjenica, ja se neću neću igrati! 8) :oops:
Moja omiljena moderatorko, izgleda da ste zaboravili na "ratnu heroinu" Vesnu Karuzu... 8)
mostarac

Post by mostarac »

InfraRedRidinghood wrote:
mostarac wrote:
proljetni kauboj wrote:Sve mozes provjeriti kod ljudi koji tamo rade, od slike Izetbegovica u info bloku pa na dalje, samo se raspitaj malo.Informacije su provjerene do te mjere da cu staviti ruku na panj , i ako se samo nesto sto sam rekao pokaze netacno , sjeci.
ja sam protiv nasilja u porodici :D ali nesto sumnjam da Bakir hadziomerovic nekome naziva selam i da je to tako kako ti kazes davno bi mu sablja presudila :D
K'o da gledam Bakira kako salutira svaki put kad prođe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
esselamu alejkum bakir efendija,
alejkumu selam braco

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
in33sa

Post by in33sa »

Proljetni kauboje, pa nemoj tako, poznato je da smo "mi" uvijek u pravu, kod nas je uvijek sve cvijece, sve je pjesma, dok je kod "njih" crni fasizam.

Gdje bi u Sivom domu nekoga ruzno pogledali ako kaze "dobar dan", mada to jeste vlaski pozdrav i kao takav stran bosnjackom narodu, kao i Miki Maus i Paja Patak.
mostarac

Post by mostarac »

in33sa wrote:Proljetni kauboje, pa nemoj tako, poznato je da smo "mi" uvijek u pravu, kod nas je uvijek sve cvijece, sve je pjesma, dok je kod "njih" crni fasizam.

Gdje bi u Sivom domu nekoga ruzno pogledali ako kaze "dobar dan", mada to jeste vlaski pozdrav i kao takav stran bosnjackom narodu, kao i Miki Maus i Paja Patak.
ma ja, ruzni, prljavi, zli :D

nego ne rece ti nama jesi li ti ZA ili PROTIV Veselka kao glavnog urednika i nakon odgledanih snimaka o doticnom?
in33sa

Post by in33sa »

Ja sam protiv Veselka naravno, ali ne na nacin Alije Behrama, u stilu "necemo Veselka, stavite nekog naseg Hrvata" :-)

Nadje se neki Ivica Saric, uvijek.

Jebiga, prvi mi bi se bunili da nam Hrvati postave nekog Armina Poharu kao predstavnika Bosnjaka u nekom rukovodecem tijelu.

A Veselko ionako nece dobiti polozaj, cak nije sigurno ni da je nominovan. Imamo samo rijec Alije Behrama.
mostarac

Post by mostarac »

in33sa wrote:Ja sam protiv Veselka naravno, ali ne na nacin Alije Behrama, u stilu "necemo Veselka, stavite nekog naseg Hrvata" :-)

Nadje se neki Ivica Saric, uvijek.

Jebiga, prvi mi bi se bunili da nam Hrvati postave nekog Armina Poharu kao predstavnika Bosnjaka u nekom rukovodecem tijelu.

A Veselko ionako nece dobiti polozaj, cak nije sigurno ni da je nominovan. Imamo samo rijec Alije Behrama.
Pa dobro u cemu je problem sto je bas Alija Behram digao glas protiv Veselka. Vazno je da je neko digao prvi. Mislim ma koliko ti htio ne mozes porediti ta dva covjeka ni po cemu. Alija jeste svakakav, ali nije ni do koljena Veselku., a sto se tice Hrvata u BHT - ja sam za svakog onog Hrvata koji voli ovu zemlju i smatra je svojom domovinom. ja nisam za onog hrvata koji je tu poslan od strane HDZ-a i biskupa Perica i kome je prioritet kada dodje na tu TV da se bori za treci kanal i treci entitet, a ne za prosperitet i napredak kuce u kojoj radi i isto tako nisam za onog hrvata koji ce sutra u utakmici izmedju BiH i Hrvatske navijati za Hrvatsku. Takav nije zasluzio da prima platu u jednoj drzavnoj instituciji drzave BOSNE I HERCEGOVINE. Sad sto je hrvata koji nisu takvi, a koji bi mogli obavljati taj posao, u hercegovini toliki broj da mogu stati u jedno auto, ja nisam kriv i zasto mora biti hrvat iz hercegovine?
in33sa

Post by in33sa »

mostarac wrote: a sto se tice Hrvata u BHT - ja sam za svakog onog Hrvata koji voli ovu zemlju i smatra je svojom domovinom. ja nisam za onog hrvata koji je tu poslan od strane HDZ-a i biskupa Perica i kome je prioritet kada dodje na tu TV da se bori za treci kanal i treci entitet
O ovome ja i govorim.

Hrvati biraju, ne ti ili ja.

Ako BH Hrvati HDZ-u daju 90% svojih glasova, ako Hrvati zele svoj kanal, svaka daljnja diskusija je suvisna.
Mislis da politika nametanja i diktata pije vode. Kako da ne.

Na taj nacin "ja zelim da se mene pita" su Srbi sjebali Jugoslaviju, nemoj da ponavljamo njihove greske. Hajde shvatite vec jednom da ni Srbi ni Hrvati ne pristaju na ovakav nacin razmisljanja Bosnjaka, ovo "ja nisam za onog Hrvata..."
mostarac

Post by mostarac »

in33sa wrote:
mostarac wrote: a sto se tice Hrvata u BHT - ja sam za svakog onog Hrvata koji voli ovu zemlju i smatra je svojom domovinom. ja nisam za onog hrvata koji je tu poslan od strane HDZ-a i biskupa Perica i kome je prioritet kada dodje na tu TV da se bori za treci kanal i treci entitet
O ovome ja i govorim.

Hrvati biraju, ne ti ili ja.

Ako BH Hrvati HDZ-u daju 90% svojih glasova, ako Hrvati zele svoj kanal, svaka daljnja diskusija je suvisna.
Mislis da politika nametanja i diktata pije vode. Kako da ne.

Na taj nacin "ja zelim da se mene pita" su Srbi sjebali Jugoslaviju, nemoj da ponavljamo njihove greske. Hajde shvatite vec jednom da ni Srbi ni Hrvati ne pristaju na ovakav nacin razmisljanja Bosnjaka, ovo "ja nisam za onog Hrvata..."
kad je tako da onda Radovana postavimo u Predsjednistvo :roll:
in33sa

Post by in33sa »

Ne, nego cemo i Srbima izabrati predstavnika u Predsjednistvu.

Ne banaliziraj.

To sto je prosjecnom Bosnjaku dobar samo onaj Srbin koji ce reci "ja nisam Srbin, ja sam pravoslavac, jebem majku Srbiji, dole Srbija, zivjela Armija BiH, zivjela sedma muslimanska" , to je problem. Jedan od vecih problema u Bih, jednako veliki kao i onaj da vecina Srba drzi Karadzicevu sliku na zidu.

Uglavnom, nametanje nece popraviti stanje, budi siguran.
mostarac

Post by mostarac »

stanje ce popraviti samo ljud prihvatljivi svim stranama. Tj. Bosnjaci kad predlazu treba da predloze nekoga ko je prihvatljiv i Srbima i Hrvatima, Hrvati kad predlazu treba da predlazu ljude prihvatljive i Srbima i Bosnjacima i Srbi kad predlazu treba da predlazu ljude koji su prihvatljivi i Bosnjacima i Hrvatima. Nazalost ostalih nema ni na mapi. Tek tada ce moci da se pravi nesto kvalitetno. Medjutim htjela ti to priznati ili ne situacija otprilike izgleda ovako: Neka Bosnjaci predloze i Adolfa Hitlera ako hoce, nama je svejedno, samo da mi mozemo progurat onog svog. E tako ne moze da se radi i to ne vodi nikuda. Ne mogu ljudi sa sumnjivim moralnim kvalitetama da obavljaju istaknute drzavne funkcije. To ne ide.

Evo recimo Nebojsa Radmanovic je podnosljiv svima, obzirom na situaciju i nisam primjetio da ga neko mnogo pljuje. A kad se samo sjetim paravca.
Silajdzic s druge strane nije podnosljiv nikome.
broj1

Post by broj1 »

Sorry in33sa nisi u pravu....
evo govorim iz licnog iskustva...ja jesam Srbin, i borio sam se u Armiji....a nisam dobar prosjecnom Nni Bosancu, a kamoli Bosnjaku...ovakvi kao ja su najgori....jer gdje nas svrstati (osim naravno u "komuniste" :lol: )....
Ovo drustvo je drustvo hipokrizije....svi se deklarisemo kao demokrate, a pristajemo na( i rekao bih jedinu "sigurnost" osjecamo u) aparthejd/u...fino je znati ko je ciji....pa "natrag ovco u svoje stado"....
I onda jos trojni kljuc i lijepi nam izbori....
Post Reply