Dodik i Silajdzic - oficijelna tema

Post Reply
BAHadzic

Post by BAHadzic »

cyprus wrote:
BAHadzic wrote:
cyprus wrote: Meni se čini da je Haretova politika: najbolje je ne pravit korake nikako, ili ćemo se teleportirat ili nećemo hodat nikako. :sad:
bolje stat nego stat u govno :-D
Ja mislim da je bolje stat u govno, nego plivat u govnima.
ma plivat se naucis il u vodi il u govnu, ali kad stanes u govno jarane ja bi mogu poludit kolko mi je krivo kad stanem u govno :D
brdo

Post by brdo »

cyprus wrote:Pričajte vi šta hoćete, ali Hari je opasniji po Bosnu od Mileta.
vece budalestine od vece budale nisam nikad ni cu ni vidio,goreg od dode za citvu bosnjacku a i bosansku naciju nema niti je bilo .To sto ko biva nece da dozvoli Muslimansku drzavu u evropi je samo produzetak karadjiceve politike o unistavanju bosnjaka kao nacije koju su mu porucili haski zlocinci.Na njegovu sramnu politiku netreba uopste obracati paznju nego prosto izmijeniti nazive rs i federacija BiH U JEDNU CIJELOVITU BIH, a on neka svira ku.. kako je i navikao sizofrenik. PS.HARISA NE DIRAJTE NEMATE NIKAKVA PRAVA ZA OPTUZBE????
windas

Post by windas »

Valjda je sada ocigledno da ova dvojica ,Dodik i Silajdzic,
rade zajedno i potpomazu se...
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

windas wrote:Valjda je sada ocigledno da ova dvojica ,Dodik i Silajdzic,
Neopravdano izjednacavanje strana. Prvo, Silajdzic je isposlovao da se na pregovaracki sto konacno stavi kocnicu drzavnog napretka, entitetsko glasanje. Bilo bi korisno da to poprati turnejom po manjem entitetu kojom ce pruziti ruku prosjecnom Srbinu, ali bar se kotrlja. Drugo, Silajdzic ne pomaze Dodika, Dodiku alternativa nije umjereni Srbin, nego samo neko ko dijeli njegovu ideologiju, Cavic, Bosic, Kalinic, Ivanic, itd itd. Protiv kojeg to umjerenog politicara u manjem entitetu Silajdzic podrzava Dodika ?
prleitihi

Post by prleitihi »

brdo wrote:
vece budalestine od vece budale nisam nikad ni cu ni vidio,goreg od dode za citvu bosnjacku a i bosansku naciju nema niti je bilo .To sto ko biva nece da dozvoli Muslimansku drzavu u evropi je samo produzetak karadjiceve politike o unistavanju bosnjaka kao nacije koju su mu porucili haski zlocinci.Na njegovu sramnu politiku netreba uopste obracati paznju nego prosto izmijeniti nazive rs i federacija BiH U JEDNU CIJELOVITU BIH, a on neka svira ku.. kako je i navikao sizofrenik. PS.HARISA NE DIRAJTE NEMATE NIKAKVA PRAVA ZA OPTUZBE????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..nema više smisla da vas kačim na cirkus dana.. :lol: :lol: :lol: :lol:

samo mi reci kako misliš uraditi boldirano.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

haretovo puštanje dodika u federalnu vladu..haretovo glasanje za špirića..podrška sadika sade bahtića miloradu..washingtonski zagrljaji miće i lepog..prodavanje željka komšića boži ljubiću..prodavanje dobrinje..ilijaša..hadžića..vogošće..sve sami probosanski potezi prvog u bošnjaka.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
prleitihi

Post by prleitihi »

Jastreb35 wrote:
Neopravdano izjednacavanje strana. Prvo, Silajdzic je isposlovao da se na pregovaracki sto konacno stavi kocnicu drzavnog napretka, entitetsko glasanje. Bilo bi korisno da to poprati turnejom po manjem entitetu kojom ce pruziti ruku prosjecnom Srbinu, ali bar se kotrlja. Drugo, Silajdzic ne pomaze Dodika, Dodiku alternativa nije umjereni Srbin, nego samo neko ko dijeli njegovu ideologiju, Cavic, Bosic, Kalinic, Ivanic, itd itd. Protiv kojeg to umjerenog politicara u manjem entitetu Silajdzic podrzava Dodika ?
misliš li da je trenutno za bosnu dodik bolja opcija od čavića?
BAHadzic

Post by BAHadzic »

prleitihi wrote:
brdo wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..nema više smisla da vas kačim na cirkus dana.. :lol: :lol: :lol: :lol:

haretovo puštanje dodika u federalnu vladu..haretovo glasanje za špirića..podrška sadika sade bahtića miloradu..washingtonski zagrljaji miće i lepog..prodavanje željka komšića boži ljubiću..prodavanje dobrinje..ilijaša..hadžića..vogošće..sve sami probosanski potezi prvog u bošnjaka.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bajke.....
prleitihi

Post by prleitihi »

BAHadzic wrote:
prleitihi wrote:
brdo wrote:vece budalestine od vece budale nisam nikad ni cu ni vidio,goreg od dode za citvu bosnjacku a i bosansku naciju nema niti je bilo .To sto ko biva nece da dozvoli Muslimansku drzavu u evropi je samo produzetak karadjiceve politike o unistavanju bosnjaka kao nacije koju su mu porucili haski zlocinci.Na njegovu sramnu politiku netreba uopste obracati paznju nego prosto izmijeniti nazive rs i federacija BiH U JEDNU CIJELOVITU BIH, a on neka svira ku.. kako je i navikao sizofrenik. PS.HARISA NE DIRAJTE NEMATE NIKAKVA PRAVA ZA OPTUZBE????

bajke.....
reci šta nije tačno! :D:D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

BAHadzic wrote:
prleitihi wrote:
brdo wrote:vece budalestine od vece budale nisam nikad ni cu ni vidio,goreg od dode za citvu bosnjacku a i bosansku naciju nema niti je bilo .To sto ko biva nece da dozvoli Muslimansku drzavu u evropi je samo produzetak karadjiceve politike o unistavanju bosnjaka kao nacije koju su mu porucili haski zlocinci.Na njegovu sramnu politiku netreba uopste obracati paznju nego prosto izmijeniti nazive rs i federacija BiH U JEDNU CIJELOVITU BIH, a on neka svira ku.. kako je i navikao sizofrenik. PS.HARISA NE DIRAJTE NEMATE NIKAKVA PRAVA ZA OPTUZBE????

bajke.....
nisu bajke, vec horori.
cyprus

Post by cyprus »

brdo wrote:
Aj, čovjek mi reče da sam budala. :x Al nema veze. Prihvatam.

No, što reče da goreg čovjeka po bošnjake i bosnu (jes se nepravilno izrazio, al mislim da je na ovo mislio) nije bilo niti nema od Dodika. Pa, Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Slobodan Milošević, Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić, Aleksandra Vučića i slični su valjda mnogo bolji i ponoljniji partneri sa kojima bi se Bosna mogla gradit. Svaka čast na konstataciji. Dalje, Bošnjaci nisu nacija i ne može ih se uništit kao nacija. I volio bi da mi autor dotičnog komentara na koji ja sad odgovaram, odgovori na sljedeće: ako je Hare toliki patriota i borac za cjelovitu BiH zašto je koaliro sa Karadžićevom produženom rukom? S nestrpljenjem čekam odgovor.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

prleitihi wrote:
Jastreb35 wrote:
misliš li da je trenutno za bosnu dodik bolja opcija od čavića?
Svejedno. Problem je Siling. Esdaun ne bi trpio Dodika.
prleitihi

Post by prleitihi »

ih k'o da bi ga šiling smio smijeniti bez miga vrhuške međ. zajednice.. :-)
prleitihi

Post by prleitihi »

i da..nije svjedeno! :wink:
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

prleitihi wrote:i da..nije svjedeno! :wink:
Esdaun je bio agresivniji, a Silingova metoda je Silingov izbor. Nego, ti mislis da treba jacati SDS kao opoziciju SNSD-u ?
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

BAHadzic wrote:zato sto je za jedinstvenu multinationalnu BiH bez entita. i zato sto je za demokratsku BiH jedan covijek jedan glas.

I recimo dodje situacija da srba i hrvata skupa ima vise od bosnjaka. Fino, onako, "demokratski" promijene ustav i podijele BiH. Jedan covjek- jedan glas je pokusano u Jugi i vidimo kako je zavrsilo. :-)
Last edited by Prpa.ba on 09/06/2007 20:20, edited 1 time in total.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Jastreb35 wrote:
prleitihi wrote:i da..nije svjedeno! :wink:
Esdaun je bio agresivniji, a Silingova metoda je Silingov izbor. Nego, ti mislis da treba jacati SDS, kao opoziciju SNSD-u ?
Ne nego treba jacati SBIH SDP i ostale probsoanske stranke kao opoziciju SNSD-u jer centar nepostoji u RS-u sve je desno
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Prpa.ba wrote:
BAHadzic wrote:zato sto je za jedinstvenu multinationalnu BiH bez entita. i zato sto je za demokratsku BiH jedan covijek jedan glas.

I recimo dodje situacija da srba i hrvata skupa ima vise od bosnjaka. Fino, onako, "demokratski" promijene ustav i podijele BiH. Jedan covjek- jedan glas je pokusano i Jugi i vidimo kako je zavrsilo. :-)
Da ima oni bi to odavnooooo htjelo posto nema nece, a to je osnova demokratije, zasto u HR i SR nisu sve manjine na vlasti zasto u HR nemaju Srpskog predsjednika zajedno sa hvatskim???
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

CovjekIzBosne wrote: Da ima oni bi to odavnooooo htjelo posto nema nece, a to je osnova demokratije, zasto u HR i SR nisu sve manjine na vlasti zasto u HR nemaju Srpskog predsjednika zajedno sa hvatskim???

Bujrum, natjeraj srbe i hrvate da postanu nacionalna manjina. :D
Last edited by Prpa.ba on 09/06/2007 20:24, edited 1 time in total.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Prpa.ba wrote:

I recimo dodje situacija da srba i hrvata skupa ima vise od bosnjaka. Fino, onako, "demokratski" promijene ustav i podijele BiH. Jedan covjek- jedan glas je pokusano i Jugi i vidimo kako je zavrsilo. :-)
Bosnjaci u tom slucaju imaju drzavni Dom naroda. To se i ti zalazes za opstanak entitetskog glasanja koje odrzava invalidno stanje drzave, a samo zato sto gajis animozitet prema Silajdzicu ? Abdicu jedan.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Jastreb35 wrote:Bosnjaci u tom slucaju imaju drzavni Dom naroda. To se i ti zalazes za opstanak entitetskog glasanja koje odrzava invalidno stanje drzave, a samo zato sto gajis animozitet prema Silajdzicu ?
Ja sam za mjeru koja ce svima dozvoliti da se zastupaju njihovi interesi i da se nikome ne krse prava, a istovremeno i ugasiti svaku nadu seperatistima za pripajanje dijelova nase zemlje susjedima.

Jastreb35 wrote:Abdicu jedan.
Kompliment? :oops:
prleitihi

Post by prleitihi »

sds ne..jer je u sds-u čaviću pušiona..nagađa se kako bi čavić mogao osnovati novu stranku..kao alternativa dodiku i sds-u..ako ga ameri pomogno..-a i to se priča kao vrlo moguće..uvijek bi volio više vidjeti njega kao lidera negoli dodika..dodik je dao previše četničkih obećanja..sad je nemoguće da odstupi od većine istih..eh sad..dodik je isto američko čedo..dok nije osvojio vlast..bio je miran..kad je osvojio..podivljao..ako to bude slučaj i sa čavićem..e onda jebajiga.. :D

a svakako da bi najbolje bilo da u manjem entitetu glavni bude slobodan popović.. :D
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Prpa.ba wrote:
Jastreb35 wrote:Bosnjaci u tom slucaju imaju drzavni Dom naroda. To se i ti zalazes za opstanak entitetskog glasanja koje odrzava invalidno stanje drzave, a samo zato sto gajis animozitet prema Silajdzicu ?
Ja sam za mjeru koja ce svima dozvoliti da se zastupaju njihovi interesi i da se nikome ne krse prava, a istovremeno i ugasiti svaku nadu seperatistima za pripajanje dijelova nase zemlje susjedima.
Toj se ispraznoj retorici obicno pribjegava u nedostatku konkretnih rjesenja.
Prpa.ba wrote:
Da, kvislinge koji su zatvorima zbog ratnih zlocina se inace spominje kada nekom zelis dati kompliment.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

prleitihi wrote:sds ne..jer je u sds-u čaviću pušiona..nagađa se kako bi čavić mogao osnovati novu stranku..kao alternativa dodiku i sds-u..ako ga ameri pomogno..-a i to se priča kao vrlo moguće..uvijek bi volio više vidjeti njega kao lidera negoli dodika..dodik je dao previše četničkih obećanja..sad je nemoguće da odstupi od većine istih..eh sad..dodik je isto američko čedo..dok nije osvojio vlast..bio je miran..kad je osvojio..podivljao..ako to bude slučaj i sa čavićem..e onda jebajiga.. :D
Tvoj zakljucak je znaci da Silajdzic svojim djelovanjem pomaze Dodika protiv Cavica, a koji bi kao trebao biti na celu stranke koja jos ne postoji, koja bi trebala djelovati kao umjerena opozicija velikosrbinu Dodiku.

Doci do ovako zapetljanog scenarija da bi se naslo materijala za napad na Silajdzica (koji eto pomaze Dodika), je poduhvat. Ja sam impresioniran.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Prpa.ba wrote:

FUJ
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Jastreb35 wrote:Toj se ispraznoj retorici obicno pribjegava u nedostatku konkretnih rjesenja..
Cirka 700 miliona KM iz budzeta odlazi na place onih koja ta konkretna rjesenja trebaju pronaci.
Post Reply