Milanović :Hrvati u BiH ne trebaju glasati za Hrvatski sabor

Sogan

Post by Sogan »

Šandor wrote:
Sogan wrote:A da bi apsurd bio veci, demografska kretanja Hrvata, po tvrdnjama povjesnicara, daju podlogu da se zapravo vecina gradjana R. Hrvatske moze definisati kao bosanskohercegovacka dijaspora :D
Izvini ali to je nebuloza. Ustaška propaganda. Isto kao i bajka prema kojoj Turskoj živi 6 miliona Bošnjaka (balijska propaganda).
Iskreno da ti kazem pojma nemam niti me interesuje materija :D nego neTko je gore pomenuo kako je navodno oko 60% gradjana Hrvatske podrijetlom iz BiH, i stoga ukazah na moguci apsurd po pitanju tko je tcija dijaspora :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Šandor wrote:
basta sljezove boje wrote:ne vidim u cemu je problem, umjesto u BiH placati ce se porez u Hrvatskoj. Bilo bi smjesno da Njemacka zabrani Michaelu Schumacheru ili Janu Ulrichu da glasaju na izborima zato sto placaju porez i zive u Svicarskoj, Borisu Beckeru, Tommyju Haasu ili Effeu zato sto placaju porez i zive na Floridi. Vecinu Hrvata u BiH vise zanima sto se desava u Hrvatskoj nego u BiH, gledaju iskljucivo HRT i Novu, a nakon izbora na kojima su Bosnjaci izabrali Zeljka Komsica rijetko tko ce glasati na bosansko-hercegovackim izborima, jer ionako njihov glas ne vrijedi. SDP na kraju moze izazvati da Hrvati u BiH urade isto sto i Srbi u Crnoj Gori
U pravu si. Samo je pitanje koliko će ta politika Hrvate na kraju koštat? Može Marko u Zapadnom Mostaru prst u uho. Al tebe će Bašto sljezove boje ovo skupo koštat.

Evo ja priznajem da meni nije pravo što se ovo dešava. A nekome to opet predstavlja satisfakciju. Kao i cjelokupna situacija u BiH. Al mislim da na kraju nikome neće biti do smijeha.
ne razumijem sta mislis pod ovim da ce me skupo kostati? Ali ako se trazi da se opredjelimo za Hrvatsku ili za BiH jednostavno cemo prodati imobilije Albancima i pravac Hrvatska, kao i svi ostali prije nas. Ionako su u Hrvatskoj vece place i bolje se zivi.
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

basta sljezove boje wrote:
Ivy wrote:Evo recimo jena Norveska:

- da bi glasao moras imati drzavljanstvo
- da bi dobio drzavljanostvo moras placati porez redovno
- ako nemas drzavljanstvo a zivis u NO, mozes glasati samo u lokalnim izborima koji se direktno ticu tebe kao stanovnika te zajednice

znaci da glasas moras placati porez. e sad mislim da se nikom ne isplati placat porez u dvije zemlje samo zbog glasanja! Tax system bi bio dobar nacin odredjivanja prava glasa!
ne vidim u cemu je problem, umjesto u BiH placati ce se porez u Hrvatskoj. Bilo bi smjesno da Njemacka zabrani Michaelu Schumacheru ili Janu Ulrichu da glasaju na izborima zato sto placaju porez i zive u Svicarskoj, Borisu Beckeru, Tommyju Haasu ili Effeu zato sto placaju porez i zive na Floridi. Vecinu Hrvata u BiH vise zanima sto se desava u Hrvatskoj nego u BiH, gledaju iskljucivo HRT i Novu, a nakon izbora na kojima su Bosnjaci izabrali Zeljka Komsica rijetko tko ce glasati na bosansko-hercegovackim izborima, jer ionako njihov glas ne vrijedi. SDP na kraju moze izazvati da Hrvati u BiH urade isto sto i Srbi u Crnoj Gori
Prica ti je prilicno tendenciozna.
Ne mozes porediti izuzetne pojedince kao sto su oni koje si ti nabrojao i populaciju od par stotina hiljada.
To sto Hrvati prema tvojim informacijam vise gledaju HRT i Novu, ne znaci da ih vise zanima sta se desava u zemlji u kojoj zive od susjedne cije drzavljanstvo takodje imaju. I ja vise gledam HRT od BHT1, ali informativne emisije gledam vise na FTV i BHTV.
Tvoja tvrdnja o izboru Zeljka Komsica u kontekstu eventualnih buducih izbora je potpuno neutemeljena.
Covjek (Milanovic) nije rekao da ce vam na silu onemoguciti da glasate za Sabor susjedne drzave, vec da ce se boriti protiv toga, a to je njegovo pravo.
Hoces li molim te reci na koji nacin mogucnost glasanja u susjednoj drzavi utice na kvalitet zivota bosanskih Hrvata?
Ivy

Post by Ivy »

Marco-x wrote:
Ivy wrote:
Marco-x wrote: A kako je zakonodavstvo tvoje nove domovine to reguliralo? :D
Norveska nije moja domovina, neg mi je cimerica Norvezanka i bas pricamo o tome...obje zivimo u Italiji. Ona ako zeli glasati u NO mora placati porez! To je rijeseno zakonom o drzavljanstvu. A buduci da je i drzavljanka Njemacke oporezuje joj se i njemacki dohodak za te svrhe!
Mislio sam na Italiju, jer ti ispod nicka piše Rim, Italija.
Italija mi nije domovina, samo studiram i zivim tu (na vizi, sa dozvolom boravka) tako da ne znam! Ali sto se talijanskog drzavljanstva tice tu su prilicno fleksibilni jer na osnovu krvnog srodstva generacijama unazad (1861 tacno) - jus sanguinis - mozes dobiti drzavljanstvo! Al to je vec talijanska politika u koju se ne zelim mijesati!
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

proljetni kauboj wrote:Hehehe,
Ovo me sad podsjeti na onu anegdotu kada su Franju (pokoj mu dusi i blagoslov vjecni) u zagrebackim krugovima tamo '93- '94.pitali zbog cega se u svojoj vladi i vojsci, MUP-u oslanja na kadrove iz Hercegovine.

Tada im dobri Franjo rece " A s kim cu ici u ratovanje, da necu mozda sa Zagorcima"

To ti sve govori.
Dijete drago na tvoju prvu glupost o tome,kako je tesko dobiti hrvatski pasoš nisam htio osvrnuti(U Sarajevu 96-97 je bilo dosta donijeti bilo-kakav dokumenat u kojem se neki tvoj predak upisao kao Hrvat pa de se u roku par dana dobije pasoš) ali ova glupost sa Franjom i hercegovcima i zagorcima je nevjerovatna.
Kao prvo Tudzmani su zagorci,pune si ih knjige o zagorskim partizanskim odredima.General Janko Bobetko je zagorac(pa valjda je Franjo s njim isao ratovati).Zagorci su u ratu u roku odmah povaljali sve kasarne jugo-vojske u Zagorju,medzu njima i dvije ogromne u Varazdinu.Pola Zagreba su zagorci,ljudi cine cetvrtinu stanovnistva i sigurno su doprinijeli odbrani Hrvatske od sake hercegovackih svercera i skripara.Iz ovakvih izjava kao tvoja se vidi odakle dolaze oni vicevi o glupim bosancima.
Sto se teme tice,to sto Milanovic hoce je nesto sto bi trebalo biti normalno,jer Hrvati u BiH su konstutivni narod(fakat mi nije jasno sto) a ne dijaspora i njihovo glasanje na hrvatskim izborima je i logicki i pravno neutemeljeno.
Ali treba se zapitati sto je tako,koliko ja znam SDP je bio vec na vlasti u Hrvatskoj,pa ni tada odnosi i problemi izmedzu Hrvatske i BiH nisu bili rijeseni.
Isto je sa Milanovicem,on kao i sav hrvatski SDP koristi BiH probleme za dnevno-politicke svrhe i jeftine politicke poene.A ako slucajno dodzu na vlast vodice vise-manje istu politiku kao i HDZ prema BiH.
Doduse treba sacekati pa vidjeti ali ne treba biti naivan prema nijednoj politickoj stranci u Hrvatskoj,svako od njih voli BiH i bosance(Hrvate iz Bosne) onoliko koliko im u tom trenutku treba.
Šandor

Post by Šandor »

basta sljezove boje wrote:ne vidim u cemu je problem, umjesto u BiH placati ce se porez u Hrvatskoj. Bilo bi smjesno da Njemacka zabrani Michaelu Schumacheru ili Janu Ulrichu da glasaju na izborima zato sto placaju porez i zive u Svicarskoj, Borisu Beckeru, Tommyju Haasu ili Effeu zato sto placaju porez i zive na Floridi. Vecinu Hrvata u BiH vise zanima sto se desava u Hrvatskoj nego u BiH, gledaju iskljucivo HRT i Novu, a nakon izbora na kojima su Bosnjaci izabrali Zeljka Komsica rijetko tko ce glasati na bosansko-hercegovackim izborima, jer ionako njihov glas ne vrijedi. SDP na kraju moze izazvati da Hrvati u BiH urade isto sto i Srbi u Crnoj Gori
Zaboravio sam ti reći da ova paralela nikako ne stoji. Schumacher je rodom iz Njemačke. Ali ovakve "argumente" Hrvati često navode. Već sam ti rekao da će to Hrvate na kraju skupo koštat.
Mr_M

Post by Mr_M »

Mislim da se tu ipak radi o "problemu" da Hrvati iz BiH nisu glasaci hrv. SDP-a, nego u absolutnoj vecini konkurentske stranke, tj. HDZ-a.
Npr. desi se situacija, SDP i HDZ imaju slican broj glasova u HR, onda glasovi Hrvata iz BiH odlucuju o pobjedniku.
basta sljezove boje

jugoistocnjak wrote: Prica ti je prilicno tendenciozna.
Ne mozes porediti izuzetne pojedince kao sto su oni koje si ti nabrojao i populaciju od par stotina hiljada.
To sto Hrvati prema tvojim informacijam vise gledaju HRT i Novu, ne znaci da ih vise zanima sta se desava u zemlji u kojoj zive od susjedne cije drzavljanstvo takodje imaju. I ja vise gledam HRT od BHT1, ali informativne emisije gledam vise na FTV i BHTV.
Tvoja tvrdnja o izboru Zeljka Komsica u kontekstu eventualnih buducih izbora je potpuno neutemeljena.
Covjek (Milanovic) nije rekao da ce vam na silu onemoguciti da glasate za Sabor susjedne drzave, vec da ce se boriti protiv toga, a to je njegovo pravo.
Hoces li molim te reci na koji nacin mogucnost glasanja u susjednoj drzavi utice na kvalitet zivota bosanskih Hrvata?
mene i moje prijatelje Hrvate koji zive u Sarajevu uopce ne tangira sto se desava u BiH, gledamo hrvatsku TV i komentiramo zbivanja u Hrvatskoj, jednako kako i gastarbajtere Hrvate koji zive u Njemackoj slabo zanima njemacka politika. Vecina nas se ne osjeca "bosanskim Hrvatima" vec jedino Hrvatima, nasi roditelji su dosli iz Dalmacije, Slavonije, Istre u Sarajevo i mi smo tu rodjeni. Zaista mi ne pada na pamet da se izjasnjavam kao "bosanska katolkinja" kako to neki od nas traze
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Hrvati BiH treba da se okrenu jacanju svoje drzave, da insistiraju na znacajnijoj prisutnosti hrvatskih politicara u Sarajevu, a da sudbinu politicke Hrvatske prepuste onima koji u njoj zive. Vremena se mijenjaju.

Image

Image
proljetni kauboj

Post by proljetni kauboj »

[quote="Duh bez sjekire"][quote="proljetni kauboj"]Hehehe,
Ovo me sad podsjeti na onu anegdotu kada su Franju (pokoj mu dusi i blagoslov vjecni) u zagrebackim krugovima tamo '93- '94.pitali zbog cega se u svojoj vladi i vojsci, MUP-u oslanja na kadrove iz Hercegovine.

Tada im dobri Franjo rece " A s kim cu ici u ratovanje, da necu mozda sa Zagorcima"

To ti sve govori.[/quote]

Dijete drago na tvoju prvu glupost o tome,kako je tesko dobiti hrvatski pasoš nisam htio osvrnuti(U Sarajevu 96-97 je bilo dosta donijeti bilo-kakav dokumenat u kojem se neki tvoj predak upisao kao Hrvat pa de se u roku par dana dobije pasoš) ali ova glupost sa Franjom i hercegovcima i zagorcima je nevjerovatna.
Kao prvo Tudzmani su zagorci,pune si ih knjige o zagorskim partizanskim odredima.General Janko Bobetko je zagorac(pa valjda je Franjo s njim isao ratovati).Zagorci su u ratu u roku odmah povaljali sve kasarne jugo-vojske u Zagorju,medzu njima i dvije ogromne u Varazdinu.Pola Zagreba su zagorci,ljudi cine cetvrtinu stanovnistva i sigurno su doprinijeli odbrani Hrvatske od sake hercegovackih svercera i skripara.Iz ovakvih izjava kao tvoja se vidi odakle dolaze oni vicevi o glupim bosancima.
Sto se teme tice,to sto Milanovic hoce je nesto sto bi trebalo biti normalno,jer Hrvati u BiH su konstutivni narod(fakat mi nije jasno sto) a ne dijaspora i njihovo glasanje na hrvatskim izborima je i logicki i pravno neutemeljeno.
Ali treba se zapitati sto je tako,koliko ja znam SDP je bio vec na vlasti u Hrvatskoj,pa ni tada odnosi i problemi izmedzu Hrvatske i BiH nisu bili rijeseni.
Isto je sa Milanovicem,on kao i sav hrvatski SDP koristi BiH probleme za dnevno-politicke svrhe i jeftine politicke poene.A ako slucajno dodzu na vlast vodice vise-manje istu politiku kao i HDZ prema BiH.
Doduse treba sacekati pa vidjeti ali ne treba biti naivan prema nijednoj politickoj stranci u Hrvatskoj,svako od njih voli BiH i bosance(Hrvate iz Bosne) onoliko koliko im u tom trenutku treba.[/quote]

Eh, previse je tih prica kako se moglo dobit drzavljanstvo na temelju nekog dokumenta da su ti se preci izjasnjavali kao Hrvati. Sjecam se mnogih Muslimana koji su krisom nosali takve dokumente da ih mahala ne vidi , ali im nije vrijedilo, morao si donijeti dokument u kojem si se ti tako izjasnio, ili tvoji otac i majka.
U svakom slucaju Hrvatsko drzavljanstvo je priznato kao i pasos na mnogim svjetskim aerodromima, za razliku od BIH pasosa koji se dobijao za dvije gajbe pive i odgovarajucu mezu.
proljetni kauboj

ljk
Last edited by proljetni kauboj on 10/06/2007 20:47, edited 1 time in total.
basta sljezove boje

Šandor wrote:
Zaboravio sam ti reći da ova paralela nikako ne stoji. Schumacher je rodom iz Njemačke. Ali ovakve "argumente" Hrvati često navode. Već sam ti rekao da će to Hrvate na kraju skupo koštat.
i mi smo rodom iz Hrvatske, svima je nama neko od roditelja, ili baka ili djed iz Hrvatske. Bosnjacka politika asimilacije Hrvata, osporavanje hrvatskog jezika, nametanje politickih predstavnika, nece imati uspjeha, jer rade u Federaciji isto ono sto su Srbi radili u Jugoslaviji. A Hrvati ulaze 2009 u EU koliko god da ih to kostalo
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

basta sljezove boje wrote:Bosnjacka politika asimilacije Hrvata, osporavanje hrvatskog jezika, nametanje politickih predstavnika, nece imati uspjeha, jer rade u Federaciji isto ono sto su Srbi radili u Jugoslaviji. A Hrvati ulaze 2009 u EU koliko god da ih to kostalo
Ne postoji bosnjacka politika asimiliacije Hrvata, postoje politicki krugovi u hrvatskom narodu koji u Sarajevo dodju u ponedjeljak a u Hercegovinu se vrate u cetvrtak. Taj je izolacionizam kojim se brani interese Hrvata juzno od Jablanice stetan, a ne insistiranje na tom da se eliminise aparthejd u skolama. Za prava hrvatskog (i drugih) naroda se treba boriti u Sarajevu.

Tacno je da na terenu ima nacionalizmom zadojenih komesara SDA, koji kao mali nacelnici malih opstina otezavaju reintegraciju drustva, no to su izuzeci, a ne dio neke bosnjacke strategije. Bosnjacima je u interesu ocuvanje prava manje brojnih, sto je manje diskriminacije prema Hrvatima, manje je razloga da se kvari odnose s Hrvatskom, koja ce kao sto kazes ubrzo u EU. Sam Sanader je porucio da se prava Hrvata BiH treba traziti u Sarajevu, no neki to jos ne shvataju.
Last edited by Jastreb35 on 10/06/2007 21:02, edited 1 time in total.
basta sljezove boje

a hoce li Lagumdzija traziti isto i za bh. dijasporu? Pretpostavljam da ni SDP BiH nema bas neke koristi od glasaca iz dijaspore :D
proljetni kauboj

Ne postoji bosnjacka politika asimiliacije Hrvata, postoje politicki krugovi u hrvatskom narodu koji u Sarajevo dodju u ponedjeljak a u Hercegovinu se vrate u cetvrtak. Taj je izolacionizam kojim se brani interese Hrvata juzno od Jablanice stetan, a ne insistiranje na tom da se eliminise aparthejd u skolama. [b]Za prava hrvatskog (i drugih) naroda se treba boriti u Sarajevu. [/b]

I borimo se, samo ne mozes od Novog Pazara stici na red da se izboris.
Sogan

Post by Sogan »

proljetni kauboj wrote: I borimo se, samo ne mozes od Novog Pazara stici na red da se izboris.
Sta bi tek bilo da sandze imaju automatsko drzavljanstvo i pravo glasa u BiH :-) kao sto je to HDZ omogucio svojim sunarodnjacima u BiH :-)
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

basta sljezove boje wrote:a hoce li Lagumdzija traziti isto i za bh. dijasporu? Pretpostavljam da ni SDP BiH nema bas neke koristi od glasaca iz dijaspore :D
Bosanac (Srbin, Hrvat, Bosnjak) na izborima u inostranstvu glasa kao naturalizovani drzavljan, kao Amerikanac, kao Nijemac. Hrvat u BiH nije hrvatska dijaspora, on je pripadnik konstitutivnog naroda, on je Hrvat.

Pored toga, politicko vezivanje jednog od bosanskohercegovackih naroda za stvarnost susjedne drzave ne pomaze reintegraciji drustva u BiH, osim ako je nekom cilj iseljavanje Hrvata.
proljetni kauboj

[quote="Sogan"][quote="proljetni kauboj"]
I borimo se, samo ne mozes od Novog Pazara stici na red da se izboris.[/quote]

[b]Sta bi tek bilo da sandze imaju automatsko drzavljanstvo i pravo glasa u BiH :-) kao sto je to HDZ omogucio svojim sunarodnjacima u BiH :-)[/[/b]quote]

Eh, dobijaju oni drzavljanstvo puno brze nego neki ljudi u BIH.Sva sreca sto onaj sto je mislio od podne i do podne nije bio tako inventivan kao pokojni Franjo.
Sogan

Post by Sogan »

proljetni kauboj wrote:
Eh, dobijaju oni drzavljanstvo puno brze nego neki ljudi u BIH.Sva sreca sto onaj sto je mislio od podne i do podne nije bio tako inventivan kao pokojni Franjo.
Bas sreca, sa obzirom kako je Franjina "inventivnost" usrecila sunarodnjake mu u BiH :D
proljetni kauboj

Bas sreca, sa obzirom kako je Franjina "inventivnost" usrecila sunarodnjake mu u BiH :D[/quote]

Vidi jednu stvar. Npr. Misloseviceva Srbija '90-ih godina je Srbima iz BIH vrlo tesko davala drzavljanstvo. Znam mnoge ljude koji su godinama bili izbjeglice po Beogradu i Novom Sadu , a da su nosali izbjeglicke legitimacije i nisu imali drzavljanstvo.
Hrvatski narod ima sudbinsku odredjenost da se zbog razlicitih drustveno-politickih konstelacija i odnosa raselio i sada negdje oko 2 milijuna Hrvata (trecina danasnje Hrvatske ) zivi van Hrvatske i zbog toga je hrvatski narod medju narodima sa najvecom dijasporom u svijetu.
Upravo zbog toga pocetkom '90-ih kreiran je zakon o drzavljanstvu u Hrvatskoj koji je napravljen tako da se omoguci mnogim ljudima od Aljaske do Australije da ponovo steknu drzavljanstvo maticne domovine.
U svakom slucaju, Franjina inventivnost nam je omogucila da u Frankfurt i Amsterdam putujemo k'o na izlet na Trebevic, a i da se razlikujemo od raznih Abu- hamzi i ostalih cirkusanata, jer fakat bi bilo crnjak stajati u redu na aerodromu , a ti i neki terorista nosite isti pasos. Sorry, ali to je tako.
Sogan

Post by Sogan »

proljetni kauboj wrote:Bas sreca, sa obzirom kako je Franjina "inventivnost" usrecila sunarodnjake mu u BiH :D

Vidi jednu stvar. Npr. Misloseviceva Srbija '90-ih godina je Srbima iz BIH vrlo tesko davala drzavljanstvo. Znam mnoge ljude koji su godinama bili izbjeglice po Beogradu i Novom Sadu , a da su nosali izbjeglicke legitimacije i nisu imali drzavljanstvo.
Hrvatski narod ima sudbinsku odredjenost da se zbog razlicitih drustveno-politickih konstelacija i odnosa raselio i sada negdje oko 2 milijuna Hrvata (trecina danasnje Hrvatske ) zivi van Hrvatske i zbog toga je hrvatski narod medju narodima sa najvecom dijasporom u svijetu.
Upravo zbog toga pocetkom '90-ih kreiran je zakon o drzavljanstvu u Hrvatskoj koji je napravljen tako da se omoguci mnogim ljudima od Aljaske do Australije da ponovo steknu drzavljanstvo maticne domovine.
U svakom slucaju, Franjina inventivnost nam je omogucila da u Frankfurt i Amsterdam putujemo k'o na izlet na Trebevic, a i da se razlikujemo od raznih Abu- hamzi i ostalih cirkusanata, jer fakat bi bilo crnjak stajati u redu na aerodromu , a ti i neki terorista nosite isti pasos. Sorry, ali to je tako.
Ma nema potrebe za izvinjavanjem :-) izbor je naravno na bh-Hrvatima, u smislu politicke organizacije i svojstvu 'demosa' neodrzivo je imati dvije maticne drzave :oops: kao sto aktuelne tendencije pokazuju: asimilacija u Hrvatskoj ili konstutivnost u BiH su alternative. Ni sam ne znam sta bih izabrao :D
Šandor

Post by Šandor »

Vidim neki su se pravo uživili povlačeći paralele. Prvo Švajcarci, Nijemci....sad dogurasmo do Sandžaklija.

Moram demantovat. Znam par Sandžaklija koji su rođeni ovdje ali ih starci nikad nisu prijavili (koji su to idioti) i djeca im kad su odrasli morali podnosit zahtjev za pasoš kao da su imigranti i čekali 5 godina.

A još dok sam u školu išao kad smo se spremali na ekskurziju bila je jedna mala iz Sandžaka što je friško šljegla. Nije mogla s nama na ekskurziju. Morala je ostat u Sarajevu jer na pasoš BiH mora čekat 5 godina (još jedan dokaz da se to ne može poredit sa Hrvatima). A sa pasošem tadašnje SRJ nije mogla nigdje jer je građanima SRJ tada bilo zabranjeno putovat u EU (tad je još uvijek Slobo bio na vlasti).
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

proljetni kauboj wrote:Bas sreca, sa obzirom kako je Franjina "inventivnost" usrecila sunarodnjake mu u BiH :D
U svakom slucaju, Franjina inventivnost nam je omogucila da u Frankfurt i Amsterdam putujemo k'o na izlet na Trebevic, a i da se razlikujemo od raznih Abu- hamzi i ostalih cirkusanata, jer fakat bi bilo crnjak stajati u redu na aerodromu , a ti i neki terorista nosite isti pasos. Sorry, ali to je tako.[/quote]

Djelomicno je tacno to sto ti pricas, ali mi ne razgovaramo o tome. Mi ne razgovaramo o pasosima i dvojnim drzavljanstvima. Sjeti se, mi razgovaramo da li bosanski Hrvati trebaju glasati za Sabor susjedne zemlje u koj ne zive. Franjo to kad je radio nije za cilj imao da ti lakse putujes u Amsterdam vec nesto drugo.
Ti si mozes praviti vecim Hrvatom od onog iz Zagreba koliko hoces ali to sto ti glasas za Sabor susjedne zemlje, tebi u Bosni moze vise stetiti nego koristiti.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Marco-x wrote:Ne dam državljanstvo, a za izbore me nije briga... :D
Svoje ne damo tudje necemo... :D .
Blueboy-

Post by Blueboy- »

Mene licno interesuje sta ce se desiti kad Hrvatska udje u EU.? Time ce i svi, gotov svi Hrvati iz bosne imati otvorene granice. Kako ce se EU odnositi prema tome, da jedna zemlja ima oko 300000 svoji drzavljana u susjednoj drzavi, a da ti isti 300000 hiljada nikad nije imalo prebivaliste niti zivilo na teritoriji republike Hrvatske.
Post Reply