Butici i varanje zaposlenih

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_BosanaC

Post by _BosanaC »

Lalaa wrote:Stvarno ste me iznenadili sa ovim komentarima. Ispadam ja negativna, u svemu tome. I da vam objasnim, ne stitim ni gazdu ni sebe, vec prijateljicu. Jer, ukoliko se procuje sigurno ce taj gazda/gazdarica (koliko znam postoje i gazda i gazdarica, ali u kom su odnosu ne znam) posumnjati na nju, jer su nju nedavno otpustili. A djevojka se jos uvijek nada da ce dobiti novac. Temu sam pokrenula da saznam da li je neko imao slicno iskustvo, i da li je naknadno dobio novac. Stvar nije izmisljena. :oops:
:)
Cim ja dobijem svojih 6000KM od Whitefield Computersa i dinastije Bjelopoljak dobice i ona svoju platu :D
shin

Post by shin »

Fabrika recikliranih tonera a? :-D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

shin wrote:Fabrika recikliranih tonera a? :-D
:lol: :lol: :lol:

U taj vakat - al' sam ja bio u zgradi preko puta :D
shin

Post by shin »

Jedini posten covjek u toj firmi kojeg ja znam je onaj stari ciko vozac. :-D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

shin wrote:Jedini posten covjek u toj firmi kojeg ja znam je onaj stari ciko vozac. :-D
Ma i on se predugo jadan zadrzao :-) tako da mi i on sumnjiv postaje :lol: :lol:

A bio je jos jedan posten u Zenici u to vrijeme... Portir :D Uzimao ljudima hiljade nekakve i obecavao im djecu zaposliti :roll: Uspio je cak i postenje vlasnika zasjeniti svojim postupcima :sad:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

_BosanaC wrote:
Lalaa wrote:Stvarno ste me iznenadili sa ovim komentarima. Ispadam ja negativna, u svemu tome. I da vam objasnim, ne stitim ni gazdu ni sebe, vec prijateljicu. Jer, ukoliko se procuje sigurno ce taj gazda/gazdarica (koliko znam postoje i gazda i gazdarica, ali u kom su odnosu ne znam) posumnjati na nju, jer su nju nedavno otpustili. A djevojka se jos uvijek nada da ce dobiti novac. Temu sam pokrenula da saznam da li je neko imao slicno iskustvo, i da li je naknadno dobio novac. Stvar nije izmisljena. :oops:
Cim ja dobijem svojih 6000KM od Whitefield Computersa i dinastije Bjelopoljak dobice i ona svoju platu :D
ovaj :?

http://www.danas.org/programi/magazin/j ... 211110.asp
shin

Post by shin »

To je taj pakaš, zapadnjak ovo ono, dinamička razmišljanja, timski rad i volonterstvo. :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena wrote:
_BosanaC wrote:
ovaj :?

http://www.danas.org/programi/magazin/j ... 211110.asp
Glavom, bradom, bratom Salkom, sestrom Senkom (zvanom kes hanuma) i onim trecim bratom sto mu izmislise poziciju direktora spedicije (citaj: kamiondzija) :oops:
luciferino

Post by luciferino »

Opet je problem u našem mentalitetu. Sve je ok dok gazda plaća. Ja opet poznajem jednog drugog našeg privatnika koji se tako zamjerio strancima. Nakon toga su stranice svih poznatijih foruma koji se odnose na ELT vrlo brzo preplavljene upozorenjima ostalim teacherima da ni u snu ne idu raditi tamo. Možda i znate na koga mislim. 8-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

luciferino wrote:Opet je problem u našem mentalitetu. Sve je ok dok gazda plaća. Ja opet poznajem jednog drugog našeg privatnika koji se tako zamjerio strancima. Nakon toga su stranice svih poznatijih foruma koji se odnose na ELT vrlo brzo preplavljene upozorenjima ostalim teacherima da ni u snu ne idu raditi tamo. Možda i znate na koga mislim. 8-)
Jbg, svi rade za platu :D U placanju i jeste poenta svega :roll:

A ni taj gazda ne drzi radnika tu zato sto ga voli (osim u slucaju familijarnih odnosa) nego zato sto mu radnik donosi profit.
luciferino

Post by luciferino »

Naravno da radimo za platu, ali...stvar je u tome koliko cemo se nisko spustiti za platu, ocemo li s vazelinom ili bez, i tako to.... Zbog ekonomske situacije primorani smo trpiti svasta od svakoga. Ipak, ne shvatam zasto djevojka ne moze rec na jednom forumu i to anonimno koji je to butik? Jednostavno neka to bude upozorenje za druge.
duh_sa_sjekirom

Post by duh_sa_sjekirom »

skonto sam koji je butik u pitanju...
ne mogu da vjerujem da je on u pitanju...!? :o
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

duh_sa_sjekirom wrote:skonto sam koji je butik u pitanju...
pa reci onda koji je...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:
mIRCerka wrote: :) kako cemo TAMO kupovati ako ne znam gdje je to TAMO?

LALOOOOOOOOOOOOOOOOo
:lol: :lol:

Joj i tebe, pa pusti da je navučemo, kad je mogo gazda mozemo i mi :D
ZeMsko :D 8-)
Sta si se ti pohasio cim vidis da sam ja offline? :D:D:D:D

Lalaa, nemoj boga ti vise onda ni otvarat ovakve teme, ili registruj poseban nick i reci da je MOMAK otpusten i onda napisi ime prokletog butika...
kako avaz stigne sve objavit, pa se niko ne nadje uvrijedjen, a ti se sekiras da ce gazda i gazdarica surfat po forumu (ako surfaju, dabogda im njena plata za apoteke trebala a ne bilo im dovoljno!!!!)....

duShe, de ti reci koji je jbni butik u pitanju!
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

duh_sa_sjekirom wrote:skonto sam koji je butik u pitanju...
Pa šta, sad i ti nećeš da kažeš o kome je riječ? :? Ljudi šta vam je, ohavizajte se malo, čega se bojite pobogu??? :( Ponašate se ko da vas je radijacija spucala! :-?
black

Post by black »

de vishe recite narodu koji je butik ili cu zakatanciti temu :oops: :D
Dendrlix

Post by Dendrlix »

Ziher je SKANDAL! Opasna mi shuhva da je to taj. Nikad nisam usao da su cure bile iste.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

black ba, de zamandali ovo, samo se zivciramo, lalaa je dobila odgovor sta moze da uradi i sad se ostali samo zivciraju...
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Sad i ja znam :dance:

Neću kaasti :D :D

(linijom manjeg otpora, lakše s ove strane :D )
encian

Post by encian »

podsjeti me ovo na moju praksu u banci. dodje privatnik po kredit, i bilans mu pokazuje gubitak. pita ga referent je li ovo stvarno tako. kaze privatnik nije i vadi tzv. "teku". u teci stoji stvarno stanje :lol: i privatnik dobije kredit. ista stvar na telefon, referent redovno doda "ponesite teku". i nadje se pametnica (ja majki svojoj :D ) da pitam na sav glas pred tri sefa i 4 radnika ne podrzava li ovako banka utaju poreza i time cini kazneno djelo?? :?

"pa znas ovaj diskreciono pravo, banka-klijent povjerenje..."

"ali neprijavljivanje kaznenog djela tretira se kao saucesnistvo"

uglavnom su me ubijedili da se ja nista ne sekiram za dobrobit banke, jer banki nista nece biti cak i ako se otkrije da je znala :oops:

nisu me izbacili :)
black

Post by black »

Dendrlix wrote:Ziher je SKANDAL! Opasna mi shuhva da je to taj. Nikad nisam usao da su cure bile iste.
u skandalu je roba bas skandal :D ja kupio majicu i dva pranja je bila ok..sa trecim pranjem se pretvorila u zensku..pokupila se tacno do iznad pupka :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

black wrote:
Dendrlix wrote:Ziher je SKANDAL! Opasna mi shuhva da je to taj. Nikad nisam usao da su cure bile iste.
u skandalu je roba bas skandal :D ja kupio majicu i dva pranja je bila ok..sa trecim pranjem se pretvorila u zensku..pokupila se tacno do iznad pupka :D
ko ti je kriv sto ti je babica ruzno svezala pupak pa te stid nosit takve majice...
tempora

Post by tempora »

Ubjedjena sam da ti prijateljica nece dobiti novac.Jer mi je takva praksa poznata, posto sam je i sama dozivjela.Nisam nikada naknadno dobila novac, pa cak i sada, kada sam pored ugovora i svih mogucih prava, ostecena za ogromnu sumu novca.Mislim da bi javno upozorenje bilo na mjestu, kako se drugima ne bi desilo isto-naravno, ukoliko tvoja prijateljica za to ima snage.Jer onaj koji se nije suocavao s tim lako ce ti pricati bajke i glumiti heroje i pravednike.Neka da oglas u novine i zahvali mu se na robovlasnistvu ( jer neplaceni rad ukoliko nije dobrovoljan smatra se robovlasnistvnom?) i javno ga imenuje ili nesto slicno ako vec ne smije ici pravnim putem.( ne znam kako to funkcionise kod nas) Ali i dalje sumnjam da ce novac zaista dobiti pa barem neka ucini nesto korisno od svoje stete.Sretno!
Eshek

Post by Eshek »

tempora wrote:Ubjedjena sam da ti prijateljica nece dobiti novac.Jer mi je takva praksa poznata, posto sam je i sama dozivjela.Nisam nikada naknadno dobila novac, pa cak i sada, kada sam pored ugovora i svih mogucih prava, ostecena za ogromnu sumu novca.Mislim da bi javno upozorenje bilo na mjestu, kako se drugima ne bi desilo isto-naravno, ukoliko tvoja prijateljica za to ima snage.Jer onaj koji se nije suocavao s tim lako ce ti pricati bajke i glumiti heroje i pravednike.Neka da oglas u novine i zahvali mu se na robovlasnistvu ( jer neplaceni rad ukoliko nije dobrovoljan smatra se robovlasnistvnom?) i javno ga imenuje ili nesto slicno ako vec ne smije ici pravnim putem.( ne znam kako to funkcionise kod nas) Ali i dalje sumnjam da ce novac zaista dobiti pa barem neka ucini nesto korisno od svoje stete.Sretno!
Nije baš pametan savjet. U državi gdje možeš ne dobiti platu za nešto što si uradio, možeš dobiti i batine od bivšeg gazde zbog nečeg što on nije uradio...

Diskretna antireklama je jedino što joj preostaje :zzzz:
saveznica

Post by saveznica »

Kad sam rekla ugovor...

jbg sad da kazem da nisam mislila na pravi ugovor jesam ali sam pod tim podrazumijevala bilo koje "osiguranje" da je sve ok!

ipak glupo je trcati tako pred rudu!

Ne mora lalaaaa reci koji je butik, ali nek sama izlema drugaricu!

p.s gazde butika nisu vidovite!
Post Reply