Metal!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

drug_komesar

Post by drug_komesar »

arch enemy - vrh, posebno otkad je tu angela :dance:
pestilence
carcass
in flames
norther
:D
Neelix

Post by Neelix »

marija šestić 8-) :D :D :D
Maksim

Post by Maksim »

Bbop wrote:izvinjujem se na oftopiku, al jel bi mogao netko staviti link ili uploadati nešto od Bombardera, tj. prva dva albuma?
mislim da mozes nabaviti stari bombarder preko http://www.walkrec.com

to je label iz doboja u kojem su i toxicdeath, agonize, silent kingdom, krv, amon din.....
Bbop

Post by Bbop »

hvala! dolazi Krv u Zagreb ovaj mjesec, pa ću probat zgnjavit nekog da mi to donese :)
Eshek

Post by Eshek »

Fe (Mendel) :D :D
MRAVOJED

#56 Re: Metal!!!

Post by MRAVOJED »

Maksim wrote::o Thrash Metal je poceo vec 1984/85 godine sa Slayerom, Destructionom, Kreatorom, Dark Angelom, Sodomom i drugim i samo to su utjecajni bandovi, jer ti bandovi su tvorci Thrash Metala i sve kasnije sto je izaslo je produkt utjecaja ovih bandova. Heavy Metal je poceo je sa Black Sabbathom pa nekako i Deep Purpleom, poslije je krenuo New Wave of British Heavy Metal sa bandovima kao sto su Judas Priest i Iron Maiden koji su najpoznatiji zastupnici ovog genrea. Sve poslije u Heavy Metalu je izaslo zahvaljujuci njima, pa i sam Thrash Metal je Heavy Metal pod utjecajem brzine Hardcore Punka sto ce na pocetku postati znano kao Speed Metal. Pantera nisu pioniri necega, nego su fanovi koji su poceli svirati nesto sto je vec bilo prije njih tu i jos bolje odsvirano.
I Metallica su postali popularni sa svojim Black albumom pa na dalje. Sto god su vece sranje svirali, sve su popularniji bili a evo sad ce izaci i njihov novi album, vjerojatno ce se boriti za prvo mjesto najusranijih "Metal" albuma svih vremena. Kill em All, Master of Puppets, Ride the Rightning.... to je Metal i utjecaj.
Tocno je da su u to vrijeme poceli nestajati bandovi, naime tijekom sredine 90ih. Ili su nestajali ili su se ogledali na recept komercijalnog uspjeha Pantere i poceli svirati pjesmice bez solaza, bez riffova ali zato sa maksimalno dva power-chorda.
ti nisi dobre glave :D

http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search
irfan2

Post by irfan2 »

neke ba stvari nisu vrijedne diskusije ...
DaysleepeR

#58 Re: Metal!!!

Post by DaysleepeR »

MRAVOJED wrote:
Maksim wrote::o Thrash Metal je poceo vec 1984/85 godine sa Slayerom, Destructionom, Kreatorom, Dark Angelom, Sodomom i drugim i samo to su utjecajni bandovi, jer ti bandovi su tvorci Thrash Metala i sve kasnije sto je izaslo je produkt utjecaja ovih bandova. Heavy Metal je poceo je sa Black Sabbathom pa nekako i Deep Purpleom, poslije je krenuo New Wave of British Heavy Metal sa bandovima kao sto su Judas Priest i Iron Maiden koji su najpoznatiji zastupnici ovog genrea. Sve poslije u Heavy Metalu je izaslo zahvaljujuci njima, pa i sam Thrash Metal je Heavy Metal pod utjecajem brzine Hardcore Punka sto ce na pocetku postati znano kao Speed Metal. Pantera nisu pioniri necega, nego su fanovi koji su poceli svirati nesto sto je vec bilo prije njih tu i jos bolje odsvirano.
I Metallica su postali popularni sa svojim Black albumom pa na dalje. Sto god su vece sranje svirali, sve su popularniji bili a evo sad ce izaci i njihov novi album, vjerojatno ce se boriti za prvo mjesto najusranijih "Metal" albuma svih vremena. Kill em All, Master of Puppets, Ride the Rightning.... to je Metal i utjecaj.
Tocno je da su u to vrijeme poceli nestajati bandovi, naime tijekom sredine 90ih. Ili su nestajali ili su se ogledali na recept komercijalnog uspjeha Pantere i poceli svirati pjesmice bez solaza, bez riffova ali zato sa maksimalno dva power-chorda.
ti nisi dobre glave :D

http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search
Ma lupa ko Maksim po diviziji :D

Posto si rekao da su u pitanju maksimalno dva power chorda, ako kojim slucajem imaju tri, sta je onda u pitanju?
lupiga_ocati

Post by lupiga_ocati »

ljudi, trazim vec ne znam ni sam koliko dugo, Down - Stone The Crow
do groba zahvalan :-D
Maksim

Post by Maksim »

Daysleeper, ti si se dovoljno provalio, pretpostavljam ti da ne pises po Metal forumima izuzev po Slipknot ili Korn forumima...... a i tu bi ti predlozio da im ne govoris koliko ti je stvarno godina.

Kad si rekao da je Pantera jaca od bandova koje sam ja nabrojao, kao npr. Destruction ili Nocturnus, to ti je isto kao da si rekao da je Pantera bolja od Yngwie Malmsteena. Nemam ja problema s tvojim ukusom mada je glazba vise nego ukus, ali tvrdis da slusas Metal koliko ono, 12 godina, pa si me jako razocarao. Pantera nisu nikakvi protagnosti Metala, nego sam jedan band koji je pored stotinama drugih izasao iz mase i dospio do komercijalnog uspjeha, no sigurno ne radi glazbenog kvaliteta nego simpliciziranja Metala, stvarajuci od njega maltene Pop-kulturu.

Mravojede, procitaj ponovo tekst, ja pricam o Panteri kada su poceli svirati neki Nu Metal, tako da oni Youtube-spotovi nemaju bas nekog smisla (kao ni sama Pantera)...... no, ja vas shvatam, vasa okolina je poznata po kurcenju.

Pozdrav
DUREX

Post by DUREX »

lupiga_ocati wrote:ljudi, trazim vec ne znam ni sam koliko dugo, Down - Stone The Crow

Sta tacno trazis??

Pjesma se moze skinuti pomocu svakog programa za skidanje i to bez problema, jer ces kod takvih pjesama obicno naci milion seedera... Ja uglavnom skidam na LimeWire-u i rijetko da se ikada desi da ne mogu pronaci nesto, prema tome ne znam zasto bi bio toliki problem pronaci ovu, prilicno slusanu pjesmu

Inace Down je jedan od, meni najdrazih projekata... Pantera,C.O.C.,Crowbar,Eyehategod u jednom - SAVRSENO.
lupiga_ocati

Post by lupiga_ocati »

[quote="DUREX"][quote="lupiga_ocati"]ljudi, trazim vec ne znam ni sam koliko dugo, Down - Stone The Crow
do groba zahvalan :-D[/quote]

Sta tacno trazis??

Pjesma se moze skinuti pomocu svakog programa za skidanje i to bez problema, jer ces kod takvih pjesama obicno naci milion seedera... Ja uglavnom skidam na LimeWire-u i rijetko da se ikada desi da ne mogu pronaci nesto, prema tome ne znam zasto bi bio toliki problem pronaci ovu, prilicno slusanu pjesmu

Inace Down je jedan od, meni najdrazih projekata... Pantera,C.O.C.,Crowbar,Eyehategod u jednom - SAVRSENO.[/quote]
pa trazim pjesmu Stone the Crow, ne bih se bunio ni za cijeli album, a ni za oba :D, ali ta mi je pjesma bitna, a down je i meni beton projekat
pazi pokusavao sam da je nadjem na milion nekih strana, nisam uspio, pa sam pitao ovdje
ako ti nije mrsko i ako mozes naci, postavi
hvala u svakom slucaju
pirmin

Post by pirmin »

Dzaba metar GB raznih metala koje mi "kupe prasinu na HD" :D ...oni su ti koji rulaju:

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Maksim wrote:Daysleeper, ti si se dovoljno provalio, pretpostavljam ti da ne pises po Metal forumima izuzev po Slipknot ili Korn forumima...... a i tu bi ti predlozio da im ne govoris koliko ti je stvarno godina.

Kad si rekao da je Pantera jaca od bandova koje sam ja nabrojao, kao npr. Destruction ili Nocturnus, to ti je isto kao da si rekao da je Pantera bolja od Yngwie Malmsteena. Nemam ja problema s tvojim ukusom mada je glazba vise nego ukus, ali tvrdis da slusas Metal koliko ono, 12 godina, pa si me jako razocarao. Pantera nisu nikakvi protagnosti Metala, nego sam jedan band koji je pored stotinama drugih izasao iz mase i dospio do komercijalnog uspjeha, no sigurno ne radi glazbenog kvaliteta nego simpliciziranja Metala, stvarajuci od njega maltene Pop-kulturu.

Mravojede, procitaj ponovo tekst, ja pricam o Panteri kada su poceli svirati neki Nu Metal, tako da oni Youtube-spotovi nemaju bas nekog smisla (kao ni sama Pantera)...... no, ja vas shvatam, vasa okolina je poznata po kurcenju.

Pozdrav
Ti si buraz klasicni metal nerd i nista vise.

Nemas ti pojma sta pricas.

Boldirao sam dijelove teksta koji su teski luzeraj.

Ja ne pisem po metal forumima ja sam rekao da sam ga zivio.

Citiraj me gdje sam rekao da je Pantera bolja od navedenih bendova.

Mozda su stvorili subkulturu, a pop kultura je odavno definisana.

Posto vec drugi put se hvatas nekog lokal patriotizma da ti kazem iskreno, jebala te Tuzla u njoj ima metalaca kao i u Sarajevu ali samo na Alipasinu.
black

Post by black »

ma sve je stvar ukusa...ma mrsko mi pisati.. :D a metal sam zivio dok je vecina vas jos vucala tutu na kanapi.. :oops: drago mi je da ima ovde metalaca..a danas vecina ovoga sto se svira je dalekooooo od metala i inace rock muzike..naravno ima i dobrog...

Image
Bbop

Post by Bbop »

lupiga_ocati wrote:ljudi, trazim vec ne znam ni sam koliko dugo, Down - Stone The Crow
cijeli album ovdje:

http://burymeinsmoke.hatecomplex.com/Music/NOLA/

dužan si mi pivu kad dođem u SA :D
Maksim

#67 Re: Metal!!!

Post by Maksim »

DaysleepeR wrote:
I uz sav respect prema bendovima koje si naveo, oni nikada nisu niti ce dostici velicinu te iste Pantere.

O uticaju na scenu da ni ne govorim.
Tvrdis sad odjednom da to nisi rekao, ali evo citata. No, ako dalje tvrdis da nisi mislio da su bolji od navedenih sa moje strane nego da pod "velicinom" podrazumijevas njihov "uspjeh", onda je to veoma jadno.
Ne hvatam se ja lokal-patriotizma, nego dok se u Tuzli svirao Heavy Metal a od 1988 i Death Metal, u Sarajevu su otvarali dalje kosulje sa dlakavim prsima i tvrdili da su neka sub-kultura slusajuci plagijatore Divlje Jagode, Bijelo Dugme pa cak i Crvenu Jabuku...... (New Primitives, sto je to?)

Koliko je Sarajevo Metal bandova proizvelo se vidi vrlo dobro...... tri banda koja su necega vrijedna. Ovo nema nista s lokal-patriotizmom, ja uopce nisam Tuzlak, ali veoma je nekorektno od tebe smatrati da Sarajevo toboze posjeduje jacu scenu od Tuzle. Tuzla je sad na putu da se pretvori u Sarajevo sto se tice Metala, ali opet ce biti glavni grad Metala u BiH. Kad je bio koncert Koldbrann-a u Sarajevu, morali su svirati u onom smijesnom Bock klubu. Eto koliko vas "metalaca" tamo ima..... vise je metalaca u Bihacu covjece.

Ti sio zivio Metal..... imas jos obraza da i to kazes pored provale tjedna.

Pocni sa osnovnim znanjem.... evo grupa Death je.......
DaysleepeR

#68 Re: Metal!!!

Post by DaysleepeR »

Maksim wrote:
DaysleepeR wrote:
I uz sav respect prema bendovima koje si naveo, oni nikada nisu niti ce dostici velicinu te iste Pantere.

Tvrdis sad odjednom da to nisi rekao, ali evo citata. No, ako dalje tvrdis da nisi mislio da su bolji od navedenih sa moje strane nego da pod "velicinom" podrazumijevas njihov "uspjeh", onda je to veoma jadno.
Ne hvatam se ja lokal-patriotizma, nego dok se u Tuzli svirao Heavy Metal a od 1988 i Death Metal, u Sarajevu su otvarali dalje kosulje sa dlakavim prsima i tvrdili da su neka sub-kultura slusajuci plagijatore Divlje Jagode, Bijelo Dugme pa cak i Crvenu Jabuku...... (New Primitives, sto je to?)

Koliko je Sarajevo Metal bandova proizvelo se vidi vrlo dobro...... tri banda koja su necega vrijedna. Ovo nema nista s lokal-patriotizmom, ja uopce nisam Tuzlak, ali veoma je nekorektno od tebe smatrati da Sarajevo toboze posjeduje jacu scenu od Tuzle. Tuzla je sad na putu da se pretvori u Sarajevo sto se tice Metala, ali opet ce biti glavni grad Metala u BiH. Kad je bio koncert Koldbrann-a u Sarajevu, morali su svirati u onom smijesnom Bock klubu. Eto koliko vas "metalaca" tamo ima..... vise je metalaca u Bihacu covjece.

Nemam živaca više sa tetkom da se raspravljam.

Nisi me citirao, nauči šta je citat.

Na ovo ostalo što si rekao ja se šampi.
Maksim

Post by Maksim »

jebe se mene, samo kazem da si mi smijesan.... ako znas emira iz silent kingdom-a, reci makar njemu sto si meni reko pa ce ti se smijat..... on je iz sarajeva. silent kingdom je trenutno najmocniji band iz sarajeva koji ja visoko postujem mada ga slabo slusam, jer se ne furam na black metal......
lupiga_ocati

Post by lupiga_ocati »

[quote="Bbop"][quote="lupiga_ocati"]ljudi, trazim vec ne znam ni sam koliko dugo, Down - Stone The Crow
do groba zahvalan :-D[/quote]

cijeli album ovdje:

http://burymeinsmoke.hatecomplex.com/Music/NOLA/

dužan si mi pivu kad dođem u SA :D[/quote]
ili kad ja dodjem u Sarajevo,
i dvije pive, drug, eeeeee hvala ti, ono...bas ti hvala
otkad ovo trazim, 100 godina
AenemA

Post by AenemA »

Evo nekolicina sto ja gotivim....

Symphony-X
Adagio
Dream Theater
Into Eternity
Opeth

....and many more....
DUREX

#72 Re: Metal!!!

Post by DUREX »

Maksim wrote:
DaysleepeR wrote:

Ajde ne laprdaj, svega ti... :)

Slusaj muziku koja ti se slusa i opusti se.... sto se palis k'o hepo kocka...

Nego, kad smo kod muzike, moram da vam pokvarim ovo metal druzenje...

TISHINA!!!! Kad tata svira...

http://www.youtube.com/watch?v=p492-ZfSsvI
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Da se malo manemo svadje i da svako spomene po jedan manje poznat/mainstream bend koji ima potencijala, jerbo svi mi znamo ko je Machine Head, Biohazard, Fear Factory, Slipknot, RATM, Emperor, Iced Earth, Coal Chamber il' Korn. Svi ovi bendovi imaju zajednicko jednu stvar, a to je da se iscrpe slusajuci, izgube pjesme neku draz, otupi ostrica koju nude.

Jedan od bendova koje nisam iscrpio slusajuci a koji nije tako reci mainstream metala je Amorphis koji je iz black metala razvio se u progresivni rock, al' jos uvijek za mene bend koji ima neprevazidjene melodije i inkorporacija klavijatura sa gitarom, kakvu jos nigdje nisam pronasao.

http://www.youtube.com/watch?v=YungWRRkhDk
http://www.youtube.com/watch?v=n9plnbDtoaY
http://www.youtube.com/watch?v=J59IQYa8bis Black Winter Day/ Old School
http://www.youtube.com/watch?v=5pdG8PZjVog
http://www.youtube.com/watch?v=Ev2zkM22Y_A

Iako sam u koljevci seljackog metala, tj. Americi, jer ja metal dijelim na seljacki tj. Americki red neck (Slayer, Pantera, Metallica, Megadeath, Antrax i svi ogranci njihovog potomstva od Hair, preko Stoner do San Francisco Bay Area-a Tresha i Floridskog Death-a) i pismeni, tj. Skandinavski metal, meni je Geteburska skola metala, s Dark Tranquility-jem, osnova, s Amorphisom da upotpuni zeljeno, Tiamatom da doda pomalo simfonike, Nightwishom da presjece sa zenskim vokalom, i sa npr. Dimmu Bogirom da popuni paletu s tamnim bojama. Naravno - ovo ne mora da znaci da ne volim vidjeti stage show Rammsteina, otici na koncert Slipknota koji ima nevjerovatnu energiju, vidjeti Fear Factory po ko zna koji put s Dinom, il' pustiti Machine Head da przi dok vozim auto iako ne mogu smisliti Rob Flynna, koji je jedan veliki sminker u sustini.

Inace vecinu Americkih bendova koje sam slusao sam prestao slusati kad sam shvatio ko te iste slusa dakle nekih 6-12 mjeseci po dolasku u Ameriku. Velika je razlika izmedju ljudi koji prate metal u Europi i Americi. U Americi - metal jeste krkanska muzika, seljaka sa periferija gradova i iz ruralnih krajeva, koji su svoju depresiju i socijalno-ekonomske probleme ljece jakom dozom alkohola, droge i metal muzike u kojoj je veoma malo, do unazad nekoliko godina bilo minorities - tj. metal je muzika bjelacka u kojoj bilo ko druge denominacija nije pretjerano dobrodosao osim ako ne govorimo o Nu-metal-u. Nasuprot seljackog metala, imamo urbani hard core koji je cini se podjednako nepismen po zastupljenosti slusateljstva, al' koje dolazi iz urbanih siromasnih area s emigrantima, miksom svakakvih rasa i ljudi i ideologija/vjera, a pioniri kojeg su RATM, Deftones, Biohazard, Agnostic Front, Pennywise, pa do bendova kao sto su to danasnji Chimaria iz Klivlanda s, Distrubed iz Chicaga, SOAD-a Kalfornijskog, Bostonskog GodSmack-a, Des Moines-skog Slipknota, Washingtonskog Nothingface, Floridskog Cold kojom pocinje cijela jedna nova skola u kojoj je kombiniran hard core ili prog rock zvuk s metalom. Ove grupe i bendovi - ne vuku svoje korijenje iskljucivo i prevashodno iz dvije koljevke Americkog metala - koje su na Jugu Amerike (Bay Area - Californija kao koljevka Trasha, Florida kao koljevka Death-a) i imaju za nijansu dakle drukciji "following", koji meni lezi za nijansu vise, od hilly-billy-ja.

Ali jos uvijek je ovoj klip Amorphisa na kraju paragrafa, za mene pismeni metal, i kao takav mnogo je cesce uvezen u Ameriku nego u njoj proizveden, jedan od razloga je sto u Americi uopste ne postoji nesto kao muzicka skola kod nas. Ovdje postoje privatne skole s instruktorom ali kvalitet istih je varijabilan zavisnosti ne samo od skole vec i od djeteta, tj. familije - koja mora dijete odvesti na instrukcije, kupiti mu instrument, i slicno, dakle mora postojati vise faktora a to je dobar instruktor, zainteresiranost familije i talentirano dijete - da bi se bavilo muzikom. Ne postoje srednje muzicke, ne postoje osnovne. Djeca nemaju neku muzicku kulturu, ne na nivuo na kojem je to kod nas, tipa solfedjo ili istorija muzike, gdje slusas Koralje i Bahov Brandeburski koncert u srednjoj, pa onda udraj - tafa tefe ta tu - i slicne vjezbe s kojim su znali izluditi covjeka - samo da bi "naucio" svirati gitaru da je moze uzeti u ruke - pred "rajom". Prednost Amerike je sto je ovdje Ibanez gitara $300 i toliko pristupacna da stvarno moze i pocetnik sebi priustiti solidan instrument i ne samo to - vec mnoge tehnicke sitnice koje olaksavaju sviranje a daju mocan zvuk, od pedala do distorzija, preko procesora, i svasta neceg drugog. Zbog toga je npr. Dream Theater kao bend koji je nastao na Berekele school of music - koji je danas nosilac frontiera prog rock-a relativno neprihvacen kultni bend, a ne samo oni vec i jedan power metal bend kao npr. Iced Earth za kojeg se relativno ne zna u Americi - iako je taj bend po meni Americki Iron Maiden. Ovo su tehnicki dotjerani bendovi, al' metal u Americi zahtjeva sirovost i brutalnost koja je komcercijalizirana da predstavlja muziku buntnovnika adolescenta ili nekog anarhistu buntnovnika, za kojeg pop i rap, blues i jazz, te techno nisu nikad bili dovoljno "zestoki" i maccho/testosteronski da bi privukli paznju.

http://www.youtube.com/watch?v=Th8X6RgkAN4

Tri najbolja koncerta na kojima sam bio:

Rage Against the Machine - The battle of LA tour, masa provalila s tribina na podijum ucio samog izlaska RATM-a na stage, tako da tokom koncerta je bilo vise nego predvidjeni broj ljudi na main flooru - gdje kad jedno skoci, skakao je cijeli main floor po "sardina" u konzervi efektu. Jedini koncert u mom zivotu na kojem sam mislio da cu se unesvjestiti i htjeo sam da povratim od iznemoglosti. Ljude su bukvalno iznosili na nosilima, na rukama, izvlacili ih za kose, prenosili body surfingom i slicno. Cijeli koncert Rage je odsvirao bez da su rekli zdravo, niti su rekli dovidjenja, niti su prestali svirati izmedju pjesama, jedna se je vezala na drugu.

Limp Bizkit, pod Napsterovom besplatnom turnejom. Prvo sam cekao narukvicu - za besplatni koncert, u redu sa hiljadama drugih, cijelu jedno noc i bolji dio jutra, tokom kojeg smo kampovali i zauzeli cijeli jedna kvart, oko kojeg je kruzila linija. Da li treba da kazem kakvih je u tom redu bilo likova, i kakav su show ljudi bacali, al' sve s nekim iznimno rijetkim osjecajem prijateljstva - jer smo svi tu, zajedno, u sred ghetto-a, u sred noci, cekali na - narukvicu za koncert. Dakle narukvica je bila plasticna i nije se mogla skinuti, ako je skines nisi je mogao vratiti nazad na ruku. Tako da ko nije bio u redu satima, nije imao pravo da dodje i bude na koncertu. Neki ljudi su cekali 48 sati - da bi bili prvi u redu, i na kraju upoznaju cijeli bend. Tu noc je dakle koncert odrzan u jednom bivsem teataru od kojeg je napravljen klub, dakle na relativno malom i neprilagodjenom prostoru za metal koncert bilo je dosta ljudi, ma sta ljudi, zivotinja. Tad sam vidjeo da balkon na kojem sam bio smjesten s jedno 300 ljudi - bukvalno se ljulja i odvaja od ostatka zagrade u ritmu muzike, i nije mi do danas jasno kako je izdrzao do kraja a da nije kolapsirao. To je jedini koncert na kojem sam bio a da je bend svirao iza celicne mreze slicne onoma koje se stavljaju u armirane betonske ploce - po kojoj su se mnogi penjali direktno iz mosh-pitta dok su tjelohranitelji ih pokusali skinuti s druge strane, prije nego sto bi dosli do vrha i skocili odozgo na glavu Fred Durstu sto se je u jednom momentu i dogodilo, kad je nakon 100-tine pokusaja - jedan i uspjeo. Uglavnom ovo je bio zenit karijere Limp Bizkita i moguce je i Nu metala per se. Koncert je ismijao Metallicu, i dobar dio istog Limp Bizikit je svirao pjesme metallica dok je Fred bacao svoje neke flow-ove o tome kako su gay a sve vis-a-vis tuzbe Metallica protiv Napstera, koji je bio prvi program na svijetu za p2p share muzike. Some kind of monster - dokumentarac o Metallici je dosta ovoga i dokazao i pokazao, o tome koje Metallica i zbog cega je propao najjaci metal bend jucer-asnjice.

Disturbed - koncert na stadionu na kojem je cijeli taj dan padala kisa. Koncert je bio u cast pivare, koja je tocila frisku pivu, pod frisku podrazumjevam piva manje od 1 dan stara od koje sam bio sam pjan nakon samo jedne popijene. Uglavnom nakon cijelodnevnog tamburanja kojekakvih predgrupa - ljudima je zanimacija postalo ublatnjavanje - tako da koje god bio cist - na travi, je bio napadnut od strane mase do pasa skinutih, ublatnjavljenih likova, dok ga nebi ucinili blatnjavijim od ongo kakvi su sami bili. Al' to nije bilo dovoljno - vec se nakon sto su u blato uvaljali hiljade ljudi na travi, koji su se poceli grduvati blatom tako da je u svakom momentu iz razni smjerova doletalo blato u obliku grudve, na nagovor Dave-a, iz Disturba - svi su navalili da sto vise blata prenesu na "sminkere" s tribine koji su sjedili pod kabanicama i kisobranima na klupama i gadljivo posmatrali kako se ljudi sankaju na sopstvenim guzovima niz brdasce koje je ostalo kompletno bez jedne vlati trave iako je bilo skroz zeleno to jutro, koje se nalazilo suprotno od bine - na drugom kraju tog koncertnog stadiona. U ovom ritualu su prednjacile zene - koje su bile u gacama i grudnjacima - a neke i bez njih. Nakon koncerta na kojem sam izgubio patiku, skinuo sam se bukvalno sve osim sorca, i bacio u kantu a onda onako blatnjav i bosonog sam otisao u prvu rupetinu koja prodaje bilo kakvu odjecu da nesto kupim da obucem jer trebalo je voziti se 800km nazad kuci. Na putu nazad, susretnem i Disturbed - cijeli bend, i to u sred noci, na jednom odmoristu kraj autoputa gdje sam slucajno izasao da bacim pis. Uglavnom posto sam i pored nove odjece bio blatnjav, s kuglicama blata u kosi koji kako su se osusili nisam mogao ni zeljeo skidati do toplog tusa - primjetili su me cim sam ih ugledao, znali su odakle dolazim, iz grotla njihovog krmecaka.
rashomon

Post by rashomon »

Ne bih se složio da je RATM metal, al' ok...Nešto slično Rageu, bilo hit u toku rata ovdje

Senser
http://www.youtube.com/watch?v=bAjgTQS3dSw
Maksim

#75 Re: Metal!!!

Post by Maksim »

DUREX wrote:
Maksim wrote:
DaysleepeR wrote:

Ajde ne laprdaj, svega ti... :)

Slusaj muziku koja ti se slusa i opusti se.... sto se palis k'o hepo kocka...

Nego, kad smo kod muzike, moram da vam pokvarim ovo metal druzenje...

TISHINA!!!! Kad tata svira...

http://www.youtube.com/watch?v=p492-ZfSsvI
Pa sto se javljas na temu kojoj tvoj youtube-video ne pripada? Tema je Metal a ne Punk.....

RATM su crossover. Vidim da sam usamljen sto se tice Metala......
Post Reply