pestilence
carcass
in flames
norther
Moderator: _BataZiv_0809
mislim da mozes nabaviti stari bombarder preko http://www.walkrec.comBbop wrote:izvinjujem se na oftopiku, al jel bi mogao netko staviti link ili uploadati nešto od Bombardera, tj. prva dva albuma?
ti nisi dobre glaveMaksim wrote:Thrash Metal je poceo vec 1984/85 godine sa Slayerom, Destructionom, Kreatorom, Dark Angelom, Sodomom i drugim i samo to su utjecajni bandovi, jer ti bandovi su tvorci Thrash Metala i sve kasnije sto je izaslo je produkt utjecaja ovih bandova. Heavy Metal je poceo je sa Black Sabbathom pa nekako i Deep Purpleom, poslije je krenuo New Wave of British Heavy Metal sa bandovima kao sto su Judas Priest i Iron Maiden koji su najpoznatiji zastupnici ovog genrea. Sve poslije u Heavy Metalu je izaslo zahvaljujuci njima, pa i sam Thrash Metal je Heavy Metal pod utjecajem brzine Hardcore Punka sto ce na pocetku postati znano kao Speed Metal. Pantera nisu pioniri necega, nego su fanovi koji su poceli svirati nesto sto je vec bilo prije njih tu i jos bolje odsvirano.
I Metallica su postali popularni sa svojim Black albumom pa na dalje. Sto god su vece sranje svirali, sve su popularniji bili a evo sad ce izaci i njihov novi album, vjerojatno ce se boriti za prvo mjesto najusranijih "Metal" albuma svih vremena. Kill em All, Master of Puppets, Ride the Rightning.... to je Metal i utjecaj.
Tocno je da su u to vrijeme poceli nestajati bandovi, naime tijekom sredine 90ih. Ili su nestajali ili su se ogledali na recept komercijalnog uspjeha Pantere i poceli svirati pjesmice bez solaza, bez riffova ali zato sa maksimalno dva power-chorda.
Ma lupa ko Maksim po divizijiMRAVOJED wrote:ti nisi dobre glaveMaksim wrote:Thrash Metal je poceo vec 1984/85 godine sa Slayerom, Destructionom, Kreatorom, Dark Angelom, Sodomom i drugim i samo to su utjecajni bandovi, jer ti bandovi su tvorci Thrash Metala i sve kasnije sto je izaslo je produkt utjecaja ovih bandova. Heavy Metal je poceo je sa Black Sabbathom pa nekako i Deep Purpleom, poslije je krenuo New Wave of British Heavy Metal sa bandovima kao sto su Judas Priest i Iron Maiden koji su najpoznatiji zastupnici ovog genrea. Sve poslije u Heavy Metalu je izaslo zahvaljujuci njima, pa i sam Thrash Metal je Heavy Metal pod utjecajem brzine Hardcore Punka sto ce na pocetku postati znano kao Speed Metal. Pantera nisu pioniri necega, nego su fanovi koji su poceli svirati nesto sto je vec bilo prije njih tu i jos bolje odsvirano.
I Metallica su postali popularni sa svojim Black albumom pa na dalje. Sto god su vece sranje svirali, sve su popularniji bili a evo sad ce izaci i njihov novi album, vjerojatno ce se boriti za prvo mjesto najusranijih "Metal" albuma svih vremena. Kill em All, Master of Puppets, Ride the Rightning.... to je Metal i utjecaj.
Tocno je da su u to vrijeme poceli nestajati bandovi, naime tijekom sredine 90ih. Ili su nestajali ili su se ogledali na recept komercijalnog uspjeha Pantere i poceli svirati pjesmice bez solaza, bez riffova ali zato sa maksimalno dva power-chorda.![]()
http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search
lupiga_ocati wrote:ljudi, trazim vec ne znam ni sam koliko dugo, Down - Stone The Crow
do groba zahvalan
Ti si buraz klasicni metal nerd i nista vise.Maksim wrote:Daysleeper, ti si se dovoljno provalio, pretpostavljam ti da ne pises po Metal forumima izuzev po Slipknot ili Korn forumima...... a i tu bi ti predlozio da im ne govoris koliko ti je stvarno godina.
Kad si rekao da je Pantera jaca od bandova koje sam ja nabrojao, kao npr. Destruction ili Nocturnus, to ti je isto kao da si rekao da je Pantera bolja od Yngwie Malmsteena. Nemam ja problema s tvojim ukusom mada je glazba vise nego ukus, ali tvrdis da slusas Metal koliko ono, 12 godina, pa si me jako razocarao. Pantera nisu nikakvi protagnosti Metala, nego sam jedan band koji je pored stotinama drugih izasao iz mase i dospio do komercijalnog uspjeha, no sigurno ne radi glazbenog kvaliteta nego simpliciziranja Metala, stvarajuci od njega maltene Pop-kulturu.
Mravojede, procitaj ponovo tekst, ja pricam o Panteri kada su poceli svirati neki Nu Metal, tako da oni Youtube-spotovi nemaju bas nekog smisla (kao ni sama Pantera)...... no, ja vas shvatam, vasa okolina je poznata po kurcenju.
Pozdrav

cijeli album ovdje:lupiga_ocati wrote:ljudi, trazim vec ne znam ni sam koliko dugo, Down - Stone The Crow
do groba zahvalan
Tvrdis sad odjednom da to nisi rekao, ali evo citata. No, ako dalje tvrdis da nisi mislio da su bolji od navedenih sa moje strane nego da pod "velicinom" podrazumijevas njihov "uspjeh", onda je to veoma jadno.DaysleepeR wrote:
I uz sav respect prema bendovima koje si naveo, oni nikada nisu niti ce dostici velicinu te iste Pantere.
O uticaju na scenu da ni ne govorim.
Nemam živaca više sa tetkom da se raspravljam.Maksim wrote:Tvrdis sad odjednom da to nisi rekao, ali evo citata. No, ako dalje tvrdis da nisi mislio da su bolji od navedenih sa moje strane nego da pod "velicinom" podrazumijevas njihov "uspjeh", onda je to veoma jadno.DaysleepeR wrote:
I uz sav respect prema bendovima koje si naveo, oni nikada nisu niti ce dostici velicinu te iste Pantere.
Ne hvatam se ja lokal-patriotizma, nego dok se u Tuzli svirao Heavy Metal a od 1988 i Death Metal, u Sarajevu su otvarali dalje kosulje sa dlakavim prsima i tvrdili da su neka sub-kultura slusajuci plagijatore Divlje Jagode, Bijelo Dugme pa cak i Crvenu Jabuku...... (New Primitives, sto je to?)
Koliko je Sarajevo Metal bandova proizvelo se vidi vrlo dobro...... tri banda koja su necega vrijedna. Ovo nema nista s lokal-patriotizmom, ja uopce nisam Tuzlak, ali veoma je nekorektno od tebe smatrati da Sarajevo toboze posjeduje jacu scenu od Tuzle. Tuzla je sad na putu da se pretvori u Sarajevo sto se tice Metala, ali opet ce biti glavni grad Metala u BiH. Kad je bio koncert Koldbrann-a u Sarajevu, morali su svirati u onom smijesnom Bock klubu. Eto koliko vas "metalaca" tamo ima..... vise je metalaca u Bihacu covjece.
Ti sio zivio Metal..... imas jos obraza da i to kazes pored provale tjedna.
Pocni sa osnovnim znanjem.... evo grupa Death je.......
Ajde ne laprdaj, svega ti...Maksim wrote:Tvrdis sad odjednom da to nisi rekao, ali evo citata. No, ako dalje tvrdis da nisi mislio da su bolji od navedenih sa moje strane nego da pod "velicinom" podrazumijevas njihov "uspjeh", onda je to veoma jadno.DaysleepeR wrote:
Ne hvatam se ja lokal-patriotizma, nego dok se u Tuzli svirao Heavy Metal a od 1988 i Death Metal, u Sarajevu su otvarali dalje kosulje sa dlakavim prsima i tvrdili da su neka sub-kultura slusajuci plagijatore Divlje Jagode, Bijelo Dugme pa cak i Crvenu Jabuku...... (New Primitives, sto je to?)
Koliko je Sarajevo Metal bandova proizvelo se vidi vrlo dobro...... tri banda koja su necega vrijedna. Ovo nema nista s lokal-patriotizmom, ja uopce nisam Tuzlak, ali veoma je nekorektno od tebe smatrati da Sarajevo toboze posjeduje jacu scenu od Tuzle. Tuzla je sad na putu da se pretvori u Sarajevo sto se tice Metala, ali opet ce biti glavni grad Metala u BiH. Kad je bio koncert Koldbrann-a u Sarajevu, morali su svirati u onom smijesnom Bock klubu. Eto koliko vas "metalaca" tamo ima..... vise je metalaca u Bihacu covjece.
Pa sto se javljas na temu kojoj tvoj youtube-video ne pripada? Tema je Metal a ne Punk.....DUREX wrote:Ajde ne laprdaj, svega ti...Maksim wrote:Tvrdis sad odjednom da to nisi rekao, ali evo citata. No, ako dalje tvrdis da nisi mislio da su bolji od navedenih sa moje strane nego da pod "velicinom" podrazumijevas njihov "uspjeh", onda je to veoma jadno.DaysleepeR wrote:
Slusaj muziku koja ti se slusa i opusti se.... sto se palis k'o hepo kocka...
Nego, kad smo kod muzike, moram da vam pokvarim ovo metal druzenje...
TISHINA!!!! Kad tata svira...
http://www.youtube.com/watch?v=p492-ZfSsvI