Kanadsko drzavljanstvo?!
-
zemo_online
to te pitam.dodjem kao turista i zelim da ostanem.kako dalje.odavde sam je probao jednom i nije islo.
-
zemo_online
to te pitam.dodjem kao turista i zelim da ostanem.kako dalje.odavde sam je probao jednom i nije islo.
- danas
mislim da su ti sanse nula... taj sistem dok 'cekas' azil je kriminalan, a na kraju azil neces dobiti jer nemas osnova... ako neko drugo bolje zna nek kaze ali ne znam nikoga kome je ovo poslo za rukom...test01 wrote:to te pitam.dodjem kao turista i zelim da ostanem.kako dalje.odavde sam je probao jednom i nije islo.
-
liberal
ma dadanas wrote:mislim da su ti sanse nula... taj sistem dok 'cekas' azil je kriminalan, a na kraju azil neces dobiti jer nemas osnova... ako neko drugo bolje zna nek kaze ali ne znam nikoga kome je ovo poslo za rukom...test01 wrote:to te pitam.dodjem kao turista i zelim da ostanem.kako dalje.odavde sam je probao jednom i nije islo.
takvih slucajeva ima ovdje milion i prema takvim se ponasaju kao prema stoci zato bolje ti je apliciraj pa cekaj , ak ote odbiju ponovo apliciraj.
ja znam ljude sto su cekali po 5 godina i aplicirali mali milion puta
ako te zovnu kojim slucajem nemoj da petljas ni da lazes. ako si bio u vosjci i ako te pitaju obavezno reci, nemoj da krijes jer kasnije mozes najebat. ako te uhvate u lazi ( a vjeruj mi znaju sve) nemoras se vise trudit i aplicirat . sigurno neulazis u kanadu
-
basta sljezove boje
upoznala sam u mijesanom drustvu djevojku iz Kanade iz Montreala koja se nije mogla uopce sporazumijevati sa mojim prijateljicama iz Toronta koje su joj sunarodnjakinje - Kanadjanke. Za Francuze koji su takodjer bili u drustvu je djevojka strankinja. Kao posebna nacija nisu jos nigdje priznatiShoshana wrote: @Basta, izvini, ne poznajem te, al' 'nako od srca - ne lupaj... Kvibekeri (bar oni francusko-govorni, na koje ocito mislis) se odlicno razumiju sa svojim sunarodnjacima. Oko 80% (od skoro 9 miliona) stanovnistva Kvibeka govori francuski. S. Harper je u stvari cak nedavno priznao da Kvibekeri cine naciju, nesto za sta se ovo stanovnistvo bori vec preko sto godina.
A sta si htjela reci recenicom da su im Francuzi stranci - valjda je tebi jasno - jer meni nikako nije. Kojem to narodu (iskljucivsi Francuze same) Francuzi nisu stranci?
-
zemo_online
znas li ti koliko ljudi u evropu dodje ilegalno svake godine?i lijepo dobiju smjestaj i hranu dok se njihov slucaj ne rijesi,prema zakonu o azilu.dio njih dobije papire i ostanu,rade,steknu drzavljanstvo.danas wrote:mislim da su ti sanse nula... taj sistem dok 'cekas' azil je kriminalan, a na kraju azil neces dobiti jer nemas osnova... ako neko drugo bolje zna nek kaze ali ne znam nikoga kome je ovo poslo za rukom...test01 wrote:to te pitam.dodjem kao turista i zelim da ostanem.kako dalje.odavde sam je probao jednom i nije islo.
- danas
pa sta onda ista pitas ovdje... haj jaro zaleti se fino onda u kanadu i trazi azil kad sve znas... da je kanada ista kao i evropa...test01 wrote:znas li ti koliko ljudi u evropu dodje ilegalno svake godine?i lijepo dobiju smjestaj i hranu dok se njihov slucaj ne rijesi,prema zakonu o azilu.dio njih dobije papire i ostanu,rade,steknu drzavljanstvo.danas wrote:mislim da su ti sanse nula... taj sistem dok 'cekas' azil je kriminalan, a na kraju azil neces dobiti jer nemas osnova... ako neko drugo bolje zna nek kaze ali ne znam nikoga kome je ovo poslo za rukom...test01 wrote:to te pitam.dodjem kao turista i zelim da ostanem.kako dalje.odavde sam je probao jednom i nije islo.
sta cekas... pohiti...
-
Shoshana
Cinjenica da kao posebna nacija jos nigdje nisu priznati ni malo ne umanjuje cinjenicu da frankofoni Kvibekeri sami sebe smatraju nacijom (docim stanovnike Toronta na primjer, uopste ne smatraju sunarodnjacima).basta sljezove boje wrote:upoznala sam u mijesanom drustvu djevojku iz Kanade iz Montreala koja se nije mogla uopce sporazumijevati sa mojim prijateljicama iz Toronta koje su joj sunarodnjakinje - Kanadjanke. Za Francuze koji su takodjer bili u drustvu je djevojka strankinja. Kao posebna nacija nisu jos nigdje priznatiShoshana wrote: @Basta, izvini, ne poznajem te, al' 'nako od srca - ne lupaj... Kvibekeri (bar oni francusko-govorni, na koje ocito mislis) se odlicno razumiju sa svojim sunarodnjacima. Oko 80% (od skoro 9 miliona) stanovnistva Kvibeka govori francuski. S. Harper je u stvari cak nedavno priznao da Kvibekeri cine naciju, nesto za sta se ovo stanovnistvo bori vec preko sto godina.
A sta si htjela reci recenicom da su im Francuzi stranci - valjda je tebi jasno - jer meni nikako nije. Kojem to narodu (iskljucivsi Francuze same) Francuzi nisu stranci?
Odes na stranicu vlade Kvibeka pa lijepo vidis da se plava zastava sa bijelim ljiljanima (najzvanicnije) zove "Le drapeau national"