Šta je ovo? Kurdska himna?basta sljezove boje wrote:sa izgovorom ima problema i sa pravim tekstom![]()
EY RAQIB
Ey raqib her mawe qewmi Kurd ziman
Nay sikênê doney topi zeman.
Kes nelê Kurd mirduwe; Kurd zinduwe,
Zinduwe qet nanewe olokeman.
Lawi Kurd hestaye ser pê wek dilêr,
Sa be xûn nexsi deka taci j iyan.
Zinduwe qet nanewê alakeman.
Eme roley Midyaw Keyxusrewin,
Dinmane, ayinmane Kurdistan.
Zinduwe qet nanewe alakeman.
Eme roley rengi sûr û sorisin,
Seyrike xûnawiya rabur duman.
Lawi Kurdi hazir û amadeye,
Giyan fidane, giyan fidane,
giyan fidane.
Kes nelê Kurd mirduwe; Kurd z induwe,
Himna političke stranke svira - treba li stajati?
- cyprus
- danas
ko ovo pjevaErgot wrote:E, pa kad je selo veselo
Mae hen wlad fy nhadau yn annwyl i mi,
Gwlad beirdd a chantorion, enwogion o fri;
Ei gwrol ryfelwyr, gwladgarwyr tra mâd,
Dros ryddid collasant eu gwaed.
Gwlad, gwlad, pleidiol wyf i'm gwlad.
Tra môr yn fur i'r bur hoff bau,
O bydded i'r hen iaith barhau.
Hen Gymru fynyddig, paradwys y bardd,
Pob dyffryn, pob clogwyn, i'm golwg sydd hardd;
Trwy deimlad gwladgarol, mor swynol yw si
Ei nentydd, afonydd, i mi.
Os treisiodd y gelyn fy ngwlad tan ei droed,
Mae hen iaith y Cymry mor fyw ag erioed,
Ni luddiwyd yr awen gan erchyll law brad,
Na thelyn berseiniol fy ngwlad.
- cyprus
Da ovo nije velšanska himnaErgot wrote:E, pa kad je selo veselo
Mae hen wlad fy nhadau yn annwyl i mi,
Gwlad beirdd a chantorion, enwogion o fri;
Ei gwrol ryfelwyr, gwladgarwyr tra mâd,
Dros ryddid collasant eu gwaed.
Gwlad, gwlad, pleidiol wyf i'm gwlad.
Tra môr yn fur i'r bur hoff bau,
O bydded i'r hen iaith barhau.
Hen Gymru fynyddig, paradwys y bardd,
Pob dyffryn, pob clogwyn, i'm golwg sydd hardd;
Trwy deimlad gwladgarol, mor swynol yw si
Ei nentydd, afonydd, i mi.
Os treisiodd y gelyn fy ngwlad tan ei droed,
Mae hen iaith y Cymry mor fyw ag erioed,
Ni luddiwyd yr awen gan erchyll law brad,
Na thelyn berseiniol fy ngwlad.
-
basta sljezove boje
evo i zastave sutra za utakmicucyprus wrote:Šta je ovo? Kurdska himna?

- kustah
Mozda bi ovo trebala biti himna. Necija!
This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end
Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end
No safety or surprise, the end
Ill never look into your eyes...again
Can you picture what will be
So limitless and free
Desperately in need...of some...strangers hand
In a...desperate land
Lost in a roman...wilderness of pain
And all the children are insane
All the children are insane
Waiting for the summer rain, yeah
Theres danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Ride the snake, ride the snake
To the lake, the ancient lake, baby
The snake is long, seven miles
Ride the snake...hes old, and his skin is cold
The west is the best
The west is the best
Get here, and well do the rest
The blue bus is callin us
Driver, where you taken us
The killer awoke before dawn, he put his boots on
He took a face from the ancient gallery
And he walked on down the hall
He went into the room where his sister lived, and...then he
Paid a visit to his brother, and then he
He walked on down the hall, and
And he came to a door...and he looked inside
Father, yes son, I want to kill you
Mother...i want to...fuck you
Cmon baby, take a chance with us
And meet me at the back of the blue bus
Doin a blue rock
On a blue bus
Doin a blue rock
Cmon, yeah
Kill, kill, kill, kill, kill, kill
This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end
It hurts to set you free
But youll never follow me
The end of laughter and soft lies
The end of nights we tried to die
This is the end
This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end
Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end
No safety or surprise, the end
Ill never look into your eyes...again
Can you picture what will be
So limitless and free
Desperately in need...of some...strangers hand
In a...desperate land
Lost in a roman...wilderness of pain
And all the children are insane
All the children are insane
Waiting for the summer rain, yeah
Theres danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Ride the snake, ride the snake
To the lake, the ancient lake, baby
The snake is long, seven miles
Ride the snake...hes old, and his skin is cold
The west is the best
The west is the best
Get here, and well do the rest
Driver, where you taken us
The killer awoke before dawn, he put his boots on
He took a face from the ancient gallery
And he walked on down the hall
He went into the room where his sister lived, and...then he
Paid a visit to his brother, and then he
He walked on down the hall, and
And he came to a door...and he looked inside
Father, yes son, I want to kill you
Mother...i want to...fuck you
And meet me at the back of the blue bus
Doin a blue rock
On a blue bus
Doin a blue rock
Cmon, yeah
Kill, kill, kill, kill, kill, kill
This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end
It hurts to set you free
But youll never follow me
The end of laughter and soft lies
The end of nights we tried to die
This is the end
-
mostarac
ako si vec bio tamo onda si trebao stajati, jer to nalaze bonton. Mogao si pretpostaviti da ce svirati i ta himna i doci kasnije ako nisi htio da stojis. Dakle nije bitno koja je stranka i koja je himna, ako si bio tamo prisutan i desavalo se sta se deavalo kulturno je bilo da ostanes stajati ustvari to sto si sjeo je znak vrijedjanja domacina, bez obzira sto si ti bio poslovno tu, a prostorije u kojima se to desavalo su u tom trenutku bile cak i formalno - pravno privatni prostor te stranke, jer je zakupila salu.
- cyprus
E, sad je pitanje: dal treba onda stajat i pri intoniranju himni SDS-a i SRS-a?mostarac wrote:ako si vec bio tamo onda si trebao stajati, jer to nalaze bonton. Mogao si pretpostaviti da ce svirati i ta himna i doci kasnije ako nisi htio da stojis. Dakle nije bitno koja je stranka i koja je himna, ako si bio tamo prisutan i desavalo se sta se deavalo kulturno je bilo da ostanes stajati ustvari to sto si sjeo je znak vrijedjanja domacina, bez obzira sto si ti bio poslovno tu, a prostorije u kojima se to desavalo su u tom trenutku bile cak i formalno - pravno privatni prostor te stranke, jer je zakupila salu.
-
mostarac
pa gledaj, ako si tamo onda treba, a obzirom da i ako imas duznost kao novinar biti tamo, mozes pretpostaviti da ce se svirati onda dodji kasnije.cyprus wrote:E, sad je pitanje: dal treba onda stajat i pri intoniranju himni SDS-a i SRS-a?mostarac wrote:ako si vec bio tamo onda si trebao stajati, jer to nalaze bonton. Mogao si pretpostaviti da ce svirati i ta himna i doci kasnije ako nisi htio da stojis. Dakle nije bitno koja je stranka i koja je himna, ako si bio tamo prisutan i desavalo se sta se deavalo kulturno je bilo da ostanes stajati ustvari to sto si sjeo je znak vrijedjanja domacina, bez obzira sto si ti bio poslovno tu, a prostorije u kojima se to desavalo su u tom trenutku bile cak i formalno - pravno privatni prostor te stranke, jer je zakupila salu.
Ja da sam u toj poziciji sigurno ne bi sebi dozvolio da ustajem na sprem'te se sprem'te, a mogao bi pretpostaviti da ce svirati i dosao bi kasnije ili bi neposredno pred pocetak skupa izasao iz sale dok to fasisticko orgijanje prodje, ali ako se vec zadesis u sali onda bi trebao i stajati.
- cyprus
Znači, cjeli problem se riješi tako što se malo kasnije dođe.mostarac wrote:pa gledaj, ako si tamo onda treba, a obzirom da i ako imas duznost kao novinar biti tamo, mozes pretpostaviti da ce se svirati onda dodji kasnije.
Ja da sam u toj poziciji sigurno ne bi sebi dozvolio da ustajem na sprem'te se sprem'te, a mogao bi pretpostaviti da ce svirati i dosao bi kasnije ili bi neposredno pred pocetak skupa izasao iz sale dok to fasisticko orgijanje prodje, ali ako se vec zadesis u sali onda bi trebao i stajati.
-
mostarac
da, jer nije to problem, to je samo posljedica, a uzrok je u drzavi ovakvoj kakva jeste, da takvi likovi mogu da imaju skup organizovane politicke grupacije koja nasom nesrecom dospije i u vlast.cyprus wrote:Znači, cjeli problem se riješi tako što se malo kasnije dođe.mostarac wrote:pa gledaj, ako si tamo onda treba, a obzirom da i ako imas duznost kao novinar biti tamo, mozes pretpostaviti da ce se svirati onda dodji kasnije.
-
mostarac
ne mogu se porediti te dvije stvari ama bas ni po kojem osnovu, jer to nije himna kao svecana pjesma, nego kao navijacka pjesma kluba, na koju ne ustaju ni navijaci tog kluba.cyprus wrote:Da li to znači da kad se na derbiju na Grbavici pjeva Željina himna onda i Horde zla, trebaju ustat i sa poštovanjem ispratit istu?
- cyprus
A ovo je kao svečana pjesmamostarac wrote:ne mogu se porediti te dvije stvari ama bas ni po kojem osnovu, jer to nije himna kao svecana pjesma, nego kao navijacka pjesma kluba, na koju ne ustaju ni navijaci tog kluba.
Ja priznajem samo državnu himnu.
-
xon_sa
Jao poredjenja majko milacyprus wrote:Da li to znači da kad se na derbiju na Grbavici pjeva Željina himna onda i Horde zla, trebaju ustat i sa poštovanjem ispratit istu?
Pa covjek je kao novinar dosao na taj skup, a ne kao predstavnik druge stranke! A kad smo kod turske, naravno da ce gradjani BiH ustati na intoniranje Turske himne, toliko kulture nam je jos ostalo.
Po mom misljenju, takvim cinom je grubo uvrijedio domacina, a on bi kao neutralan trebao iskazati postovanje svom domacinu, makar toliko da ga ne bode u oci! Da sam ja na mjestu domacina, poslije ovakvog gesta nema sanse da bi pristao na intervju.
- Fair Life
Kako ti to lijepo nakiti...xon_sa wrote:...
Po mom misljenju, takvim cinom je grubo uvrijedio domacina, a on bi kao neutralan trebao iskazati postovanje svom domacinu, makar toliko da ga ne bode u oci! ...
Vidis ovu sliku ispod...
Na njoj komandant holandskog bataljona Tom
Karremans u Potocarima nazdravlja sa Mladicem.
Sve s ciljem da se ne uvrijedi domacin ?! Jel tako ??

Ovako... Tom Karremans je trebao da je imao muda Mladica stjerati u
materinu, ali isto tako je Nane Hercegovac trebao, kako kaze Nosferatu,
barem se demonstrativno uhvatiti za neku stvar i pljunuti nekoliko puta
ispred sebe... protiv uroka.
-
mostarac
Jebiga to je svecana pjesma te stranke a to je njihov interni skup i on kao novinar koji je prihvatio da tu dodje bi se trebao drzati pravila tog skupa.cyprus wrote:A ovo je kao svečana pjesmamostarac wrote:ne mogu se porediti te dvije stvari ama bas ni po kojem osnovu, jer to nije himna kao svecana pjesma, nego kao navijacka pjesma kluba, na koju ne ustaju ni navijaci tog kluba..
Ja priznajem samo državnu himnu.
Evo ti jos jedan primjer. U Hercegovini kad ides Hrvatu na svadbu odmah te upozori da ce svirat Lijepa Nasa da se ne desavaju ovakve scene, pa ti fino dodjes kasnije. Ti bi sjedio ako bude svirala ili sta? Pa sto si onda dolazio covjeku na svadbu ako ces ga vrijedjat? Zato dodjes kad odsvira i gotovo
-
xon_sa
Joj daj nemoj svega ti... Jel bas moras ovako glupo poredjenje napraviti? Fuj. Bas nikakve veze nema sa cijelom pricom! Novinar nije morao doci na skup, a posto je vec dosao i grubo uvrijedio domacina onda se nema sta cuditi sto mu je neko nesto dobacio. U svakom slucaju glupo ti je poredjenje!Fair Life wrote:Kako ti to lijepo nakiti...xon_sa wrote:...
Po mom misljenju, takvim cinom je grubo uvrijedio domacina, a on bi kao neutralan trebao iskazati postovanje svom domacinu, makar toliko da ga ne bode u oci! ...
Vidis ovu sliku ispod...
Na njoj komandant holandskog bataljona Tom
Karremans u Potocarima nazdravlja sa Mladicem.
Sve s ciljem da se ne uvrijedi domacin ?! Jel tako ??
Ovako... Tom Karremans je trebao da je imao muda Mladica stjerati u
materinu, ali isto tako je Nane Hercegovac trebao, kako kaze Nosferatu,
barem se demonstrativno uhvatiti za neku stvar i pljunuti nekoliko puta
ispred sebe... protiv uroka.
- Fair Life
Relacija koju si ti postavio...xon_sa wrote:Joj daj nemoj svega ti... Jel bas moras ovako glupo poredjenje napraviti? Fuj. Bas nikakve veze nema sa cijelom pricom! Novinar nije morao doci na skup, a posto je vec dosao i grubo uvrijedio domacina onda se nema sta cuditi sto mu je neko nesto dobacio. U svakom slucaju glupo ti je poredjenje!
GOST vs DOMACIN... ne uvrijediti domacina.
-
xon_sa
Sta ti nije jasno?! Novinar DOBROVOLJNO posjecuje stranacki skup i svojim gestom vrijedja prisutne. Naravno da ce mu to zamjeriti. Ako je dolazio neprijateljski nastrojen prema skupu onda nije trebao ni dolaziti, a jos manje bez ikakve potrebe prkositi. Gdje nestade novinarska neutralnost i etika?!Fair Life wrote:Relacija koju si ti postavio...xon_sa wrote:Joj daj nemoj svega ti... Jel bas moras ovako glupo poredjenje napraviti? Fuj. Bas nikakve veze nema sa cijelom pricom! Novinar nije morao doci na skup, a posto je vec dosao i grubo uvrijedio domacina onda se nema sta cuditi sto mu je neko nesto dobacio. U svakom slucaju glupo ti je poredjenje!
GOST vs DOMACIN... ne uvrijediti domacina.
-
zlatan01
Ovo je dobar primjer kompromisa, koji je u jednoj ovak komplikovanoj zemlji kao BiH neophodan. Sta to bjese tolerancija? Sta to bjese postovanje tudjeg? Ja nisam pristalica pomenute partije, niti tu himnu cujem kao svoju, ali ako sam u njihovoj kuci, postovacu to njihovo, ili cu se raspitati o programu pa malo zakasniti. A vallahi mogu se i ne pojaviti tamo! Kad covjek procita odgovore na ovako trivijalnu stvar i kakve u osnovi zestoke reakcije izaziva, postane jasno zasto u ovoj nasoj napacenoj zemlji malo sta funkcionise i zasto je i Albanija ispred nas.mostarac wrote: Jebiga to je svecana pjesma te stranke a to je njihov interni skup i on kao novinar koji je prihvatio da tu dodje bi se trebao drzati pravila tog skupa.
Evo ti jos jedan primjer. U Hercegovini kad ides Hrvatu na svadbu odmah te upozori da ce svirat Lijepa Nasa da se ne desavaju ovakve scene, pa ti fino dodjes kasnije. Ti bi sjedio ako bude svirala ili sta? Pa sto si onda dolazio covjeku na svadbu ako ces ga vrijedjat? Zato dodjes kad odsvira i gotovonovinara nije trebalo upozoravati da ce se desiti to sto se desilo, jer on kao novinar bi to ako nista mogao pretpostaviti. Stoga je meni on ispao papak samo taki, al svakom svoje.