Propagandne lazi Milorada Dodika za americki NewsMax.com

Šandor

Post by Šandor »

Prozor wrote:
Šandor wrote:Samo bih te ispravio za Albance. Ameri su im tutori a ne saveznici.
Ma nebi Ameri nista uradili da Albanci nisu sami, albanski lobi je mocna stvar.
Albanci su pružali slabiji otpor od nas. Za par mjeseci bio im je totalni zijan. Rasulo. Jednostavno su imali sreće jer su u tom momentu svjetski igrači donijeli jednoglasnu odluku o bombardovanju Srbije. Čak se i Rusija tad složila. Jebo te, po tvojoj priči ispade da su Albanci moćniji i od Jevreja? Isti ti Rusi pomagali su Arape u ratovima protiv Jevreja i Iran u odbrani od agresije iz Iraka.

Na Kosovu je i prije svega ovoga bilo oko 75% Albanaca. Albanci su čiinili dvotrećinsku većinu u skoro svim dijelovima Kosova. Sve je drukčije i ne može bit upoređeno s Bosnom. Stoji činjenica da u odnosu na nas nisu potpisali nikakvo sranje ali na Kosovu više ne bi bilo Albanaca da NATO nije djelovao 1999. godine. Na kraju bi Srbi našli nekog jada da potpiše nešto. U medijske svrhe. :D Srbi su tada izvukli deblji kraj jer su stranci konačno odlučili da ih zaustave.
tbaharis

Post by tbaharis »

Tariq_rambo wrote:
oslobad wrote:
Tariq_rambo wrote: Zao mi je Vas koji zivite vani, smanjit ce vam plate zbog Dodika i zbog tog sto ste muslimani. Daj pola zapada i ne zna da postoji Bosna, (nedavno igrajuci se neke igre online, jedan je Britanac po sata prico sa mnom i smjestio BiH u Boston, kao saveznu americku drzavu, a da crnjak bude veci tip ima oko 25-6 godina) Zamisli sad kako je stanje s debilima u Americi koji ne znaju americke drzave, a kamoli Evropu.

Nemojte se vi sto ste van Bosne zamarat time, nego fino posao u ruke, valja doci preko raspusta na sedmicu dana u Bosnu.
tariq,tarik da ti je ime Maliq znas na sto bi bio nalik.jel' taj Britanac eglenisao bosanski,tariq.

kolko ti je crna vanjstina jos ti je crnja unutrasnjost,kad imas takvo misljenje o svom narodu.sve je to nas narod ma gdje bili u svijetu i imamo vise koristi od te nase dijaspore nego od tebe tariq.i tebi bi bilo bolje da nadjes sebi neki poslic i da pocnes raditi.
DAj seru ovda kako ce njima biti gore zbog dodika, i njegovih izjava da su ovdje al-qaida i bin ladenovci. Davno bi vas svabo, amer ili ko vec zatvorio da je to tako. TAko da nemoj da mi dijasporci seru kako su ugrozeni oni zbog dodikovih izjava. Jedina korist koju imamo od takve dijaspore je sedmica boravka i potrosenih par tisuca eura da se pokazu facama.
Svaka cast inteligenciji i doktorima koji rade na zapadu. To je dijaspora od koje imamo koristi. Ovaj go seljak sto je otisao i pobjegao u dijasporu da bi nama prosipao kako se u velikim gradovima provodi po noci nije nam potreban, kako se tamo vozaju auta a mi bijeda nemamo za kifle. Pisam ti se ja na tu dijsaporu. Kako bi pokupovali ovdje stanove i izdavali nasoj omladini koja se vjencxa pa ne moze kupit stan dijasporci izdaju.
tarice, da ti nisi rodom iz tuzle ili lukavca???? samo neko ko je dugo vremena proveo u KPJ ovakve nesto moze izjaviti...
Dezze

Post by Dezze »

Unjustice wrote:Ljudi moji pravite gresku u koracima. Ovo nije nista, ovo je nula, sa kakvom laznom propagandom Srbi po netu barataju i kako bezocno lazu i sami svjesni da lazu. Naravno da zele dobiti poene tamo gdje je zapad ksenofobican i to nije za cuditi.

Mile je glup kao sto je bio glup i Milosevic. Mile Ronhil je srbijanska potrosna roba. Meni svejedno bio to Mile, Ronhil; Drina, Filter 57, Niska Drina, Dragan Cavic ili Paravac, sve su to kopiladi koja rade na projektu velike Srbije i razvaljivanju zemlje iz koje su ponikli.

Sta ce ih zaustaviti? Samo jedno moze, a to je jaka, profesionalna i naoruzana armija sposobna da za 72 sata bude u centru Bluke. Ucimo od Jevreja neke isprobane stvari. Nemamo taj lukzus da imamo malu ili da nemamo nikako armiju, sa jakom armijom tezina rijeci onih koji nas vode ce biti puno veca i srazmjerna sposobnosti te armije.

Evo proslo je 15 godina i jos nismo naucili glavnu lekciju balkanskog zivota. Srbijanskog politicara ne mozes u nesto ubijediti, trebas ga na to natjerati. Bosnjacki politicar olako shvata da se moze i sutra desiti ista stvar, ako ne bude imao armiju iza sebe.

Zasto ostali trose toliko na naoruzanje? Da ne bi dozivjeli Srebrenicu. Zasto se onda Bosna razoruzava kad se ni jedna druga zemlja u regiji ne razoruzava, vec naprotiv, svoje arsenale oruzja puno jos vise nego su punili prije.
Ignorisanje bosnjackih politicara je dvostruko problematicno. Slazem se s tobom, Unjustice, da se bosnjacki politicari trebaju malo vise pozabaviti sa srpskim nacionalizmom. To je prvi problem. Drugi problem je sto se bosnjacki politicari ne uhvate ukostac i sa bosnjackim nacionalizmom i sve prisutnijim islamskim fundamentalizmom u ovoj zemlji. Ali ne, isti ti politicari su se najvise pozabavili zadovoljavanjem svojih kleptomanskih potreba. Grabe i sakom i kapom. I ne brinu se za Bosnjake, koji bi ovdje opet mogli zaplatiti, kao i ostali narodi. Jer, ti bosnjacki politicari ce tada svoje najmilije ispaliti u inostranstvo. Sa novcem koji su ovdje pokrali nece se lose zivjeti, gdje god da budu. Sa ovim imaju iskustva iz prethodnog rata. Od Izetbegovica, preko Silajdzica pa do onih na najnizem rangu.

I kao sto chuchumba rece (parafraziram): Ne bi Ameri Miletu dali ni trecinu stranice da nema uporista za ono sto govori. Barem sto se islamskog fundamentalizma tice.

Boli Amere neka stvar sto su se ovdje Bosnjaci i Srbi klali te ko je izvuk'o deblji kraj. Ali ih itekako brinu islamski fundamentalisti koje je Izetbegovic ovdje doveo, a Ceric i dan-danas stiti svojom politikom "Pravimo se budale!".
lugavina

Post by lugavina »

Dezze wrote:
Unjustice wrote:Ljudi moji pravite gresku u koracima. Ovo nije nista, ovo je nula, sa kakvom laznom propagandom Srbi po netu barataju i kako bezocno lazu i sami svjesni da lazu. Naravno da zele dobiti poene tamo gdje je zapad ksenofobican i to nije za cuditi.

Mile je glup kao sto je bio glup i Milosevic. Mile Ronhil je srbijanska potrosna roba. Meni svejedno bio to Mile, Ronhil; Drina, Filter 57, Niska Drina, Dragan Cavic ili Paravac, sve su to kopiladi koja rade na projektu velike Srbije i razvaljivanju zemlje iz koje su ponikli.

Sta ce ih zaustaviti? Samo jedno moze, a to je jaka, profesionalna i naoruzana armija sposobna da za 72 sata bude u centru Bluke. Ucimo od Jevreja neke isprobane stvari. Nemamo taj lukzus da imamo malu ili da nemamo nikako armiju, sa jakom armijom tezina rijeci onih koji nas vode ce biti puno veca i srazmjerna sposobnosti te armije.

Evo proslo je 15 godina i jos nismo naucili glavnu lekciju balkanskog zivota. Srbijanskog politicara ne mozes u nesto ubijediti, trebas ga na to natjerati. Bosnjacki politicar olako shvata da se moze i sutra desiti ista stvar, ako ne bude imao armiju iza sebe.

Zasto ostali trose toliko na naoruzanje? Da ne bi dozivjeli Srebrenicu. Zasto se onda Bosna razoruzava kad se ni jedna druga zemlja u regiji ne razoruzava, vec naprotiv, svoje arsenale oruzja puno jos vise nego su punili prije.
Ignorisanje bosnjackih politicara je dvostruko problematicno. Slazem se s tobom, Unjustice, da se bosnjacki politicari trebaju malo vise pozabaviti sa srpskim nacionalizmom. To je prvi problem. Drugi problem je sto se bosnjacki politicari ne uhvate ukostac i sa bosnjackim nacionalizmom i sve prisutnijim islamskim fundamentalizmom u ovoj zemlji. Ali ne, isti ti politicari su se najvise pozabavili zadovoljavanjem svojih kleptomanskih potreba. Grabe i sakom i kapom. I ne brinu se za Bosnjake, koji bi ovdje opet mogli zaplatiti, kao i ostali narodi. Jer, ti bosnjacki politicari ce tada svoje najmilije ispaliti u inostranstvo. Sa novcem koji su ovdje pokrali nece se lose zivjeti, gdje god da budu. Sa ovim imaju iskustva iz prethodnog rata. Od Izetbegovica, preko Silajdzica pa do onih na najnizem rangu.

I kao sto chuchumba rece (parafraziram): Ne bi Ameri Miletu dali ni trecinu stranice da nema uporista za ono sto govori. Barem sto se islamskog fundamentalizma tice.

Boli Amere neka stvar sto su se ovdje Bosnjaci i Srbi klali te ko je izvuk'o deblji kraj. Ali ih itekako brinu islamski fundamentalisti koje je Izetbegovic ovdje doveo, a Ceric i dan-danas stiti svojom politikom "Pravimo se budale!".
A gdje ti vidis ovdje islamski fundamentalizam? Sta zapravo podrazumijevas pod tim pojmom? I objasni nam koja je to trecina tvrdnji u kojoj je Mile u pravu? Bas me interesuje.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

salihh wrote:laganje je posao koji su dodiku predavali najjaci profesori... eno ih na slikama, milosevic, kostunica... problem je sto mu evo i cungalunga vjeruje, zamislite koliko ima amerikanaca koji nikada nisu culi ni za bosnu ni za srbe, ali jesu za muslimane i al-kaidu.... e dodik puca ne te i cungalunge na domacem terenu...

a protiv lazova ovog tipa i nema neke kvalitetne zastite... on nam se vec pokakio... hiljadu voda to nece oprati
Machak,
Jebe ce meni za Dodika i za njegove lazi, znam ja dobro razluciti sta je laz a sta ne.
Dodik i njegova svita su tolike seljacine i krkani da onaj ko nije bio u direktnom kontaktu sa njim ne moze to ni zamisliti. A ja jesam, pa znam.
Ovo sto ti mislis da mu ja vjerujem, ja vjerujem jedino svojoj majci i nikome vise, a Dodik je jedno govno, kao i vecina danasnjih politicara u cijeloj BiH. Toliko o tome koliko mu ja vjerujem ili ne.
A problem mnogih ljudi ovdje je sto iz razloga sto ne vjeruju Dodiku vjeruju onome ko je protiv njega, npr Silajdzicu i njemu slicnima.
I on je isto jedno poltronsko govno, nije u rangu Dodika ali je tu negdje. Patriotizam i shuplju pricu moze prosipati onima koji nisu bili ovdje 1992 do danas.
Samo se vi svadjajte i prepucavajte, ko valja a ko ne valja, ko laze a ko ne...A oni pune svoje dzepove, prodaju drzavu i handre vas i vase potomke.
A to sto ima toliko Amerikanaca i ostalih koji nisu culi za Bosnu, za Srbe, a jesu za Al Kaidu, za muslimane...To je kriva Al Kaida i ogroman broj muslimana u svijetu, kojima je drazi Bin Laden i koji sa odobravanjem gledaju na 9/11. Da su Srbi nastavili zariti i paliti, ciniti genocid i ostalo, opet amerikanci ne bi znali za njih, sve dok ne bi i njih dirali. Pa, Amerika se umijesala u WWII tek kada su i njih napali...
Chuchumbamayumbe je o sebi i pri sebi, skroz.
Pozdrav narode! :)
cyprus

Post by cyprus »

chuchumbamayumbe wrote:Machak,
Jebe ce meni za Dodika i za njegove lazi, znam ja dobro razluciti sta je laz a sta ne.
Dodik i njegova svita su tolike seljacine i krkani da onaj ko nije bio u direktnom kontaktu sa njim ne moze to ni zamisliti. A ja jesam, pa znam.
Ovo sto ti mislis da mu ja vjerujem, ja vjerujem jedino svojoj majci i nikome vise, a Dodik je jedno govno, kao i vecina danasnjih politicara u cijeloj BiH. Toliko o tome koliko mu ja vjerujem ili ne.
A problem mnogih ljudi ovdje je sto iz razloga sto ne vjeruju Dodiku vjeruju onome ko je protiv njega, npr Silajdzicu i njemu slicnima.
I on je isto jedno poltronsko govno, nije u rangu Dodika ali je tu negdje. Patriotizam i shuplju pricu moze prosipati onima koji nisu bili ovdje 1992 do danas.
Samo se vi svadjajte i prepucavajte, ko valja a ko ne valja, ko laze a ko ne...A oni pune svoje dzepove, prodaju drzavu i handre vas i vase potomke.
A to sto ima toliko Amerikanaca i ostalih koji nisu culi za Bosnu, za Srbe, a jesu za Al Kaidu, za muslimane...To je kriva Al Kaida i ogroman broj muslimana u svijetu, kojima je drazi Bin Laden i koji sa odobravanjem gledaju na 9/11. Da su Srbi nastavili zariti i paliti, ciniti genocid i ostalo, opet amerikanci ne bi znali za njih, sve dok ne bi i njih dirali. Pa, Amerika se umijesala u WWII tek kada su i njih napali...
Chuchumbamayumbe je o sebi i pri sebi, skroz.
Pozdrav narode! :)
Bravo, komšija. Potpisujem svaku rječ. Mrtva istina. :thumbup:
zrtva

Post by zrtva »

Ima ima veze, na Kosovu je bilo 75% Albanaca koji su sastavljeni iz ovih vjerskih grupacija ( muslimana, pravoslavaca, katolika...)a i sto tako u Bosni bilo je 100% Bosanaca koji su sastavljeni iz ovih vjerskih grupacija( muslimana, pravoslavaca, katolika...) samo sto su se jedni digli da je uniste i da je spoje sa Srbijom, dok na Kosovu ti isti teze da upravljaju sa cijelim Kosovom koji je pod fasistickom cizmom jos iz k.vremena.

Da se vratim na temu, Dodik bio papak ili ne zasluzuje samo jedno a to je metak u celo, a tako i svi neprijatelji BiH. Neko spomenu da nasa Armija treba da zauzme Bluku za 72 saata slazem se sa tim to se mora napraviti sto prije, jedini izlaz da se fasisti uniste je upravo tako vojnim pucom koji u svjetu nebi bio ni prvi ni zadnji. To moze da se napravi i izvrsi u roku od 24 saata i samo sa ljudstvom oko 10.000 vojnika. Pozatvarati i Dodika(naravno ako nedobije metak u celo) i cijelu skupstinu tog entiteta jer su oni ti koji vode rat protiv Bosne zadnjih 15 godina.

Ovi sto pljuju po Dijaspori, prvo oni sto su ko fol doktori i inteligencija kako ih jedan nazva oni bi prvi trebali da se vrate i pomognu Bosni, a oni drugi sto ih neko nazva bjedom i seljacima svaka im cast, kruh u tudjini je gorak a kako i nebi poslije proljevenog znoja radeci kao rob za strance koje boli briga koliko si dobar radnik oni te uvjek tjeraju da radis vise ako ne onda trazi drugi poso. Nema te pojma sto je globalizacija, mi smo novi robovi sa kucama i automobilima ali sve je interes robovlasnika da im ekonomija napreduje. Prije su robovima morali davati i kucu i prjevoz i hranu i doktora a ti sad sve to sam placas i ostaneti samo ono malo para da uzivas u FREEDOM sa gajbom pive mjesecno jer vise i nemozes priustiti a i nemas vremena kad sutra opet na posao, nema bolestan, nema problemi u familiji tri dana izostatka iza posla i ti si otpusten, pa onda opet ponovo kod drugog robovlasnika i to sa manjim prihodima... Posljedice 9-11 su ogromne, mi sad moramo da radimo najgore poslove sa najnizim platama, dok su na scenu se popeli besposlicari sa hrpom tetovaza koji su ratni veterani iz mnogobrojnih ratova i koji se mogu lako prepoznati svuda i koji uljevaju strah strancima, izgledaju i ponasaju se odprilike ovako; Prljavi, male bradice, suncane naocale, bejzbol kapa, voze trakove, i posjeduju harlija d. Zene su im debele ko krave od mnogobrojnih rostiljanja i ispijanja pive i brze hrane zato sto su ljene da naprave nista za jesti, pretezno nisu zaposlene jer imaju ogromnu odgovornost da sacuvaju kucu da nebi spala sa tockova. Muzevi su kao sto rekoh ratni veterani i rade kao putujuce osobe za popravke ( hladjenje, grijanje, tv, vodovod...) provode cijeli dan u voznji i na motoroli da bi nakraju uradili posla vrjdenog jedan saat a bili placeni deset sati, a od nas traze obrnuto zele da im uradimo posla vrjednog dvadeset sati a da nas plate samo 8... A oni sto dodju u posjet na nedjelju dana i raspaju se sa parama to je sve 99% na kredit koji ce oni tokom slijedece godine da isplati posto ce poceti raditi jos jedan posao od 4 saata poslije svog glavnog posla...Tako ti jo jarane ovdje imas para i pidzamu, suti i pusi, jer nemas drugog izbora u genocidni entitet se necu vratiti a druge djelove Bosne nezelim biti izbjeglica u svojoj drazavi.
Dezze

Post by Dezze »

lugavina wrote:
Dezze wrote:

A gdje ti vidis ovdje islamski fundamentalizam? Sta zapravo podrazumijevas pod tim pojmom? I objasni nam koja je to trecina tvrdnji u kojoj je Mile u pravu? Bas me interesuje.
1) Vehabizam
2) Pogledaj u rjecniku ili malo prosurfaj po netu pa se informisi
3) Nisam rekao da je trecina Miletovih tvrdnji tacna vec:
Dezze wrote:Ne bi Ameri Miletu dali ni trecinu stranice da nema uporista za ono sto govori.
4) Tvoj post je eklatantan primjer tipicnog stanovnika BiH koji vidi samo ono sto zeli da vidi (Miletov bezobrazluk). Ono sto ne zeli da vidi, samo ignorise (bezobrazluk bosnjackih lidera).
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Neznam cemu ovoliko buke oko clanka koji je sponzorisao rasista i islamofob Kenneth Timmerman. Ako neko jos ne konta radi se o klasicnom teoreticaru konspirativnih teorija koji pokusavaju da stvre slavu sireci bombasticne (dez)informacije. Na centralnom su javili da je isti kandidovan za nobelovu nagradu. Ono sto centralni nezna niti je ispitao je da je isti Timmerman bio predlozen a ne kandidovan za Nobelovu nagradu a ako iko zna proces bilo ko bilo koga moze predloziti za Nobelovu nagradu.

Americka javnost je daleko obrazovanija kad se radi o ovakvim stvarima i samim tim sto je Dodik uopste pristao da da intervju ovakvom rasisisti vise ide na stetu negu u korist Dodiku.

Za vise informacija

http://www.kentimmerman.com/articles.htm
Hantraga

Post by Hantraga »

Evo poceo je Dodik jesti, ono sto je posro... :lol:

Jedno za Newsmax a drugo za Washington Post...
Razlika je da Washington post cita 10 puta vise ljudi nego ovaj MAx... :D
Iz Nezavisnih:
Milorada Dodik: RS mora ostati dio BiH
G.G.

26.05.2007 23:04

VAŠINGTON - RS mora ostati konstitutivni dio BiH sa svojim jasnim nadležnostima, pravima i obavezama, a kao takva moguća je na osnovu Dejtonskog sporazuma, koji je donio mir prije 12 godina, navodi se u autorskom tekstu Milorada Dodika, premijer RS, u listu "Vašington tajms".

"Pozivi za ignorisanje Dejtona opasni su i njihov konačni cilj jeste BiH u kojoj će dominirati jedan narod Bošnjački i jedna vjera - islam", upozorio je Dodik. U tekstu se navodi da je "bilo kakva reforma u BiH ugrožena ultimativnim zahtjevima za dalje ukidanje institucija RS i na kraju ukidanje same Srpske".

"Ne smije se zaboraviti da je RS do sada prenijela 56 različitih ovlaštenja, od kojih su neka vrlo osjetljiva i izuzetno važna, kao što su vojska, pogranična kontrola, indirektno oporezivanje, carine, pravosuđe i mnoga druga", kaže Dodik. Važno je da svi shvatimo da ne možemo graditi BiH na strahovima, navodi Dodik, već možemo jedino graditi na uzajamnom razumijevanju.

"RS ima samo jedan mali uslov za BiH, a to je da bude njen dio", zaključio je Dodik.
"RS ima samo jedan mali uslov za BiH, a to je da bude njen dio", zaključio je Dodik." :lol: :lol: :lol:

Jel ovo nas Dodik sad moli da mu odobrimo RS u BiH :lol:

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=9994&meni=2
lugavina

Post by lugavina »

Dezze wrote:
lugavina wrote:
Dezze wrote: Ignorisanje bosnjackih politicara je dvostruko problematicno. Slazem se s tobom, Unjustice, da se bosnjacki politicari trebaju malo vise pozabaviti sa srpskim nacionalizmom. To je prvi problem. Drugi problem je sto se bosnjacki politicari ne uhvate ukostac i sa bosnjackim nacionalizmom i sve prisutnijim islamskim fundamentalizmom u ovoj zemlji. Ali ne, isti ti politicari su se najvise pozabavili zadovoljavanjem svojih kleptomanskih potreba. Grabe i sakom i kapom. I ne brinu se za Bosnjake, koji bi ovdje opet mogli zaplatiti, kao i ostali narodi. Jer, ti bosnjacki politicari ce tada svoje najmilije ispaliti u inostranstvo. Sa novcem koji su ovdje pokrali nece se lose zivjeti, gdje god da budu. Sa ovim imaju iskustva iz prethodnog rata. Od Izetbegovica, preko Silajdzica pa do onih na najnizem rangu.

1) Vehabizam
2) Pogledaj u rjecniku ili malo prosurfaj po netu pa se informisi
3) Nisam rekao da je trecina Miletovih tvrdnji tacna vec:
Dezze wrote:Ne bi Ameri Miletu dali ni trecinu stranice da nema uporista za ono sto govori.
4) Tvoj post je eklatantan primjer tipicnog stanovnika BiH koji vidi samo ono sto zeli da vidi (Miletov bezobrazluk). Ono sto ne zeli da vidi, samo ignorise (bezobrazluk bosnjackih lidera).

1. U onoj mjeri u kojoj je vehabizam prisutan u Bosni prisutan je u skoro svakoj evropskoj zemlji i bez relativne muslimnske vecine. Pocev od UK pa do recimo Danske. Sustina je u tome da je vehabizam u Bosni potpuno marginalan i da ni na koi nacin ne ugrozava drustveni poredak. Ako ciljas na neki islamski ekstremizam ponudi argumente. U suprotnom radi se o sirenju islamofobije koja je u posljednjih 15 godina uvijek bila predtekst za cinjenje masovnih zocina protiv upravo bosanskih muslimana.

2. Postoje razne definicije islamskog fundmentlalizma. To te pitam stoga sto bi zelio da ponudis neke primjere kako se on manifestira u Bosni. Pausalne i neodmjere izjave sire opet samo ksenofobju i islamofobiju.

3. Konacno potkijepi faktima gdje smatras da je Dodik. Ovo tvrdnja da Ameri, valjda mediji bilo gdje u svijetu, daju prostor samo onima koji su pravu je ordinarna glupost. Prostor u medijima se moze i kupiti, da ne spominjem lobiranje itd.

4. Ne pada mi napamet da izvlacim zakljucke cega si ti eklatantan primjer. O tome dovoljno govore tvoji postovi. Usput Mile nije bezobrazan, ti to njemu samo tepas. Rad se tu o mnogo gorim stvarima. Njegov intervju smrdi na fasizam. O bezobrazluku bosnjackih politacara bi se dalo pricati nadugo i nasiroko i u tome se slazemo.Ali ovaj topic se odnosi na drugu stvar. Stoga procitaj naslov topica prije nego sto o njemu pocnes pisati.
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

Dodik je gotov,njegov drug Hare takođe i vrijeme je da cijenimo ljude po djelima a ne nedjelima,meni je dosta šuplje,znate li vi koliko pametnih ljudi nema para za kompjuter u BiH,znate li koliko pametnih nema para za internet,zato treba da budemo realni , mi koji ovdje provodimo vrijeme i razgovaramo o budučnosti,dok mi dodik...dodik...haris....alija....mile...miki ...siljo...paja...zoran...
oni se dobro provode,jer kad bi onakvi ljudi putovali po evropi i svijetui da nije nas koji o njima raspravljamo,dbg im se sjeme zatrlo,i da ih neko sapere sa usta Bosanaca i Hercegovaca,evo sada molim Boga da ih sve povede tamo gdje oni vode nas :x
Dezze

Post by Dezze »

lugavina wrote:U onoj mjeri u kojoj je vehabizam prisutan u Bosni prisutan je u skoro svakoj evropskoj zemlji i bez relativne muslimnske vecine. Pocev od UK pa do recimo Danske. Sustina je u tome da je vehabizam u Bosni potpuno marginalan i da ni na koi nacin ne ugrozava drustveni poredak. Ako ciljas na neki islamski ekstremizam ponudi argumente. U suprotnom radi se o sirenju islamofobije koja je u posljednjih 15 godina uvijek bila predtekst za cinjenje masovnih zocina protiv upravo bosanskih muslimana.
Ne vidim argumente za to da je vehabizam prisutan u svakoj evropskoj zemlji. Ako ih trazis, moras ih i ponuditi. Ne znam da je u tim zemljama bilo cak i oruzanih sukoba vehabija i ostalog dijela stanovnistva. Ili cak uvodjenje nekog paralelnog sistema/paralelne institucije IZ-a. Lik (ne znam mu ime) za kojeg se tvrdi da je mozak cijele price o vehabijama u BiH zivi i radi u Becu. Zasto onda u Austriji ne pokusava da uvede neku "vehabijsku IZ" vec to radi ovdje u BiH? Znas zasto, zato sto je Austrija zemlja sa puuuno boljim uredjenjem od onog u BiH i sto tamo nema govora o tome da vlast, iako demokratska, tako nesto dozvoli. A u ovoj zemlji se politicari oslanjaju na podrsku tih vehabija.

I mijesas kruske i jabuke. Islamofobija, koja je prisutna vec neko vrijeme u svijetu, ima veze sa islamskim fundamentalizmom (npr. vehabije). A ne sa bosanskim muslimanima. I bosanski muslimani nisu nastradali zbog te islamofobije o kojoj govoris.

lugavina wrote:2. Postoje razne definicije islamskog fundmentlalizma. To te pitam stoga sto bi zelio da ponudis neke primjere kako se on manifestira u Bosni. Pausalne i neodmjere izjave sire opet samo ksenofobju i islamofobiju.
Sustina definicija je ista. Vehabizam je primjer takvog fundamentalizma. Iako ima puno gorih primjera. Nazalost.
lugavina wrote:3. Konacno potkijepi faktima gdje smatras da je Dodik. Ovo tvrdnja da Ameri, valjda mediji bilo gdje u svijetu, daju prostor samo onima koji su pravu je ordinarna glupost. Prostor u medijima se moze i kupiti, da ne spominjem lobiranje itd.
Lijepo sam ti rekao. Vehabizam se siri u FBiH. Zbog toga se plase, prije svega, stanovnici FBiH. I to najvise Bosnjaci. I onda dodje neko i kaze "Laze Dodik, nema kod nas fundamentalista." Kako nema, kad ih se prvi Bosnjaci plase? Sta onda ocekivati od Srba i Hrvata???? Pa pogledaj samo razlicite struje medju Bosnjacima, pa ces vidjeti da li ima mjesta strahu od vehabija. To za medije je tacno. Ali ne mora biti slucaj sa ovom pricom.
lugavina wrote:4. Ne pada mi napamet da izvlacim zakljucke cega si ti eklatantan primjer. O tome dovoljno govore tvoji postovi. Usput Mile nije bezobrazan, ti to njemu samo tepas. Rad se tu o mnogo gorim stvarima. Njegov intervju smrdi na fasizam. O bezobrazluku bosnjackih politacara bi se dalo pricati nadugo i nasiroko i u tome se slazemo.Ali ovaj topic se odnosi na drugu stvar. Stoga procitaj naslov topica prije nego sto o njemu pocnes pisati.
Treba sagledati cijelu sliku. Ti to ne radis. Evo zasto pominjem bosnjacke politicare: Bosnjacki politicari omoguce sirenje vehabizma po FBiH. Sirenje vehabizma po FBiH Dodik iskoristi kako bi opravdao postojanje policije RS-a. Prema tome, zar ti je zaista tesko vidjeti kako su bosnjacki politicari poveani sa ovom temom???? (Iskreno, sumnjam da ne kontas. Kopcas ti, kao i mnogi ali, kao sto sam rekao, ne odgovara ti da to vidis.)
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Neka vehabija u BiH, mali podsjetnik na ono sto se desi inace sekularnim Bosnjacima kada Brisel i Vasington posmatraju realizaciju paklenog plana. Vehabija u BiH nije bilo kada je vodja separatista kojeg je Dodik naslijedio prijetio nestankom jednog naroda. Vehabije su posljedica velikosrpstva, trenutno nisu prijetnja drustvu, a ako budu, drzava je u stanju obracunati se s njima.
kucuk

Post by kucuk »

Mile kaze:"Rs je dio BiH i ostace" jeste, u pravu je ali u geografskom smislu.Svedska je dio EU ali Svedski Lapland ili neka druga oblast je Svedska. Mile kad hoce da se malo popravi on govori da je RS dio teritorije BIH ali obavezno naglasava rijec dio. Mile ponekad spominje i termin "unija" a zaboravi kako ce BIH unija uci u EU. Kome ce iz Brisela dostavljati direktive i ko ce ih sprovoditi, entiteti ili drzava. Mile od 0,03 pravi 30%, zaboravlja na ogromnu vecinu ljudi koji stim nemaju nikakve veze, isto kao i njegovi predhodnici, samo sto je doduse u njih bilo 100%, jer tad nije bilo nikog ko bi to demantovao. Nije mu fer ako stvarno misli u EU i ako nema namjeru da pocisti i to Bosnjaka sto je ostalo.
Maraschino

Post by Maraschino »

Dezze wrote:
lugavina wrote:U onoj mjeri u kojoj je vehabizam prisutan u Bosni prisutan je u skoro svakoj evropskoj zemlji i bez relativne muslimnske vecine. Pocev od UK pa do recimo Danske. Sustina je u tome da je vehabizam u Bosni potpuno marginalan i da ni na koi nacin ne ugrozava drustveni poredak. Ako ciljas na neki islamski ekstremizam ponudi argumente. U suprotnom radi se o sirenju islamofobije koja je u posljednjih 15 godina uvijek bila predtekst za cinjenje masovnih zocina protiv upravo bosanskih muslimana.
Ne vidim argumente za to da je vehabizam prisutan u svakoj evropskoj zemlji. Ako ih trazis, moras ih i ponuditi. Ne znam da je u tim zemljama bilo cak i oruzanih sukoba vehabija i ostalog dijela stanovnistva. Ili cak uvodjenje nekog paralelnog sistema/paralelne institucije IZ-a. Lik (ne znam mu ime) za kojeg se tvrdi da je mozak cijele price o vehabijama u BiH zivi i radi u Becu. Zasto onda u Austriji ne pokusava da uvede neku "vehabijsku IZ" vec to radi ovdje u BiH? Znas zasto, zato sto je Austrija zemlja sa puuuno boljim uredjenjem od onog u BiH i sto tamo nema govora o tome da vlast, iako demokratska, tako nesto dozvoli. A u ovoj zemlji se politicari oslanjaju na podrsku tih vehabija.
I mijesas kruske i jabuke. Islamofobija, koja je prisutna vec neko vrijeme u svijetu, ima veze sa islamskim fundamentalizmom (npr. vehabije). A ne sa bosanskim muslimanima. I bosanski muslimani nisu nastradali zbog te islamofobije o kojoj govoris.

lugavina wrote:2. Postoje razne definicije islamskog fundmentlalizma. To te pitam stoga sto bi zelio da ponudis neke primjere kako se on manifestira u Bosni. Pausalne i neodmjere izjave sire opet samo ksenofobju i islamofobiju.
Sustina definicija je ista. Vehabizam je primjer takvog fundamentalizma. Iako ima puno gorih primjera. Nazalost.
lugavina wrote:3. Konacno potkijepi faktima gdje smatras da je Dodik. Ovo tvrdnja da Ameri, valjda mediji bilo gdje u svijetu, daju prostor samo onima koji su pravu je ordinarna glupost. Prostor u medijima se moze i kupiti, da ne spominjem lobiranje itd.
Lijepo sam ti rekao. Vehabizam se siri u FBiH. Zbog toga se plase, prije svega, stanovnici FBiH. I to najvise Bosnjaci. I onda dodje neko i kaze "Laze Dodik, nema kod nas fundamentalista." Kako nema, kad ih se prvi Bosnjaci plase? Sta onda ocekivati od Srba i Hrvata???? Pa pogledaj samo razlicite struje medju Bosnjacima, pa ces vidjeti da li ima mjesta strahu od vehabija. To za medije je tacno. Ali ne mora biti slucaj sa ovom pricom.
lugavina wrote:4. Ne pada mi napamet da izvlacim zakljucke cega si ti eklatantan primjer. O tome dovoljno govore tvoji postovi. Usput Mile nije bezobrazan, ti to njemu samo tepas. Rad se tu o mnogo gorim stvarima. Njegov intervju smrdi na fasizam. O bezobrazluku bosnjackih politacara bi se dalo pricati nadugo i nasiroko i u tome se slazemo.Ali ovaj topic se odnosi na drugu stvar. Stoga procitaj naslov topica prije nego sto o njemu pocnes pisati.
Treba sagledati cijelu sliku. Ti to ne radis. Evo zasto pominjem bosnjacke politicare: Bosnjacki politicari omoguce sirenje vehabizma po FBiH. Sirenje vehabizma po FBiH Dodik iskoristi kako bi opravdao postojanje policije RS-a. Prema tome, zar ti je zaista tesko vidjeti kako su bosnjacki politicari poveani sa ovom temom???? (Iskreno, sumnjam da ne kontas. Kopcas ti, kao i mnogi ali, kao sto sam rekao, ne odgovara ti da to vidis.)
Samo ovo gore da prokomentarisem.

Grijesis Dezze,
Europa je puna takvih samo sto niko i ne obraca paznju na njih jer smatraju da islamisti upravo tako izgledaju (u sandalama,sa bradama,neke dugacke kosulje...).Sve je u redu dok postuju zakone te drzave.Kod nas je problem DRUGACIJEG.
Nas Bosnjak Musliman ne treba da imitira Arapa nego da se oblaci kao Europljanin.
Maraschino

Post by Maraschino »

...

...
Last edited by Maraschino on 27/05/2007 20:11, edited 2 times in total.
lugavina

Post by lugavina »

Dezze wrote:

Dovoljno je prosetati arapskim kvartovma Londona ili Pariza da vidis da vehabizam tamo prisutni nego u Bosni. Pokrivene zene, kratke pantalone, vehabijske bradice i slicno prisutnije su po Evropskim metroploma nego u Sarajevu. Dali je u Bosni mozda bilo teroristickih napada poput onih u Londonu ili u Madridu recimo? O kakvom oruzanom sukobu staovnistava i vehabija u Bosni ti gvoris??? To je ordinarna laz. Ti se inace stalno sluzis poluistinama ali ovo je kao sto rekoh ordinarna laz. Vjerovatno mislis na seosku tucu koja se prije par mjeseci desila u jednom selu pored Tuzle o tome ko ima pravo da koristi lokalni mejtef. Koliko znam nije bilo ni tezih tjelelesnih povreda a kamo li cega drugog.

Ustalom ako zastupas tezu da je islamski fudamentalizam, vehabizam opasost po Bosnu navedi njegove zrtve imenom i prezimeom ili neki teroristicki akt? U suprutnom rjec je najobicnijem huskanju kojim se sluzi i Dodik?

Koji to Bosnjacki politicari ili paritije podrzavaju islamski ekstremizam ili vehabizam. Opet navedi izjave, citiraj dijelove programa tih partija?

Naravno da Bosnjaci nisu ' nastradali' kako kazes zbog islamskog fundamentazma. Usput, 'strada' se u saobracajnim nesrecama ili prirodnim nepogodama. Bosanski muslimani su bili zrtve planskih zlocina srpsih fasista a nisu tek nastradali kao da je bila rjec o zemljotresu ili kugi. Kao sto sam vec rekao navodni islamski fundamentalizam je bio samo izgovor za masovna kljanja i protjerivanja. Dodik se sada pocinje sluziti istom argumentacijom kao i Karazic 92 da bi se uslepao zapadu. A vidim ti si pun razumjevanja za tako nesto.

Slazem se da sliku treba sagledati u cjelini. U tom smislu odakle Dodiku prvo da prica o opasnosti od islamskog fasizma u Bosni kad se zna da u ovdje masovne grobnice otkopavane zbog potpuno drugih stvari. Postoje imena i prezimena ljudi koji su zavrsili u tim rakama. Otkud mu pravo da prica o gradnji dzamija po Bosni kad njegova vlast ne moze obezbjediti da se naprave one koje su porusili srpski fasisti. Ono sto on prica u 90% slucajeva je najobicnja laz. Nakon svih zlocina pocinjenih u ime srpstva u Bosni podlo, primitivno i je nisko ovo na sto Dodik igra
Prozor

Post by Prozor »

Šandor wrote:Albanci su pružali slabiji otpor od nas. Za par mjeseci bio im je totalni zijan. Rasulo. Jednostavno su imali sreće jer su u tom momentu svjetski igrači donijeli jednoglasnu odluku o bombardovanju Srbije. Čak se i Rusija tad složila. Jebo te, po tvojoj priči ispade da su Albanci moćniji i od Jevreja? Isti ti Rusi pomagali su Arape u ratovima protiv Jevreja i Iran u odbrani od agresije iz Iraka.

Greska. Albanci nisu pruzali otpor nego su nakonn dugogisnjeg aparthejda digli pobunu. I nisu bili totalno razbijeni, kontrolirali su oko 1/3 Kosova i cijela drenicka regija je bila u njihovim rukama. Plus sto naurozanje dobivali iz Albanije i od mafije a cak ih je u sjevernoj Albaniji trenirao CIA da ih tokom bombardovanja koristi kao pjesadijske snage. Ali bez bombardovanja, ne nebi uspjeli.
Šandor wrote:Na Kosovu je i prije svega ovoga bilo oko 75% Albanaca. Albanci su čiinili dvotrećinsku većinu u skoro svim dijelovima Kosova. Sve je drukčije i ne može bit upoređeno s Bosnom. Stoji činjenica da u odnosu na nas nisu potpisali nikakvo sranje ali na Kosovu više ne bi bilo Albanaca da NATO nije djelovao 1999. godine. Na kraju bi Srbi našli nekog jada da potpiše nešto. U medijske svrhe. :D Srbi su tada izvukli deblji kraj jer su stranci konačno odlučili da ih zaustave.
Ne ne moze se poredit jer smo mi bili republika sa pravom na samo-opredjeljenje a oni pokrajina koja se pobunila zbog tiranije rezima.

A zasto mislis da su odmah tad Amerikanci uletili sa bombama? Sto i sad daju punu podrsku Albancima? Ne nego zbog lobija. A jaci od Jevreja nisu.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Jastreb35 wrote:Neka vehabija u BiH, mali podsjetnik na ono sto se desi inace sekularnim Bosnjacima kada Brisel i Vasington posmatraju realizaciju paklenog plana. Vehabija u BiH nije bilo kada je vodja separatista kojeg je Dodik naslijedio prijetio nestankom jednog naroda. Vehabije su posljedica velikosrpstva, trenutno nisu prijetnja drustvu, a ako budu, drzava je u stanju obracunati se s njima.
Jastreb,
neka vehabija tebi, u mojoj avliji mi ne trebaju, mada ih bas tu ima najvise.
Da nije i Al Kaida posljedica velikosrpstva?
Odmah se sjetim poznate MTV Hajat i ratnih dzinglova...
Sve dalje i sve jace, u ime Allaha Dž.Š., do konacne pobjede!
A i Cace i njegovih...Za koga - za Alaha, protiv koga, protiv Vlaha!
Jeste, mijesam pojmove, ali je ideja ista...ideja daleko od borbe koja se povela 1992, borbe protiv agresije, genocida i velikosrpstva (da dodam kasnije i protiv velikohrvatstva, posto to cesto zaboravis da napises).
Eh sada, reci ces, ko se tu osjetio prozvanim to je njegov problem, lojalni Srbi se tu nisu prepoznali, ali znamo da nije bilo tako. Upravo su ti poklici i ta politika okrenuli i ono malo BH patriota ne-Bosnjaka protiv ideje za kojom
su krenuli i u koju su vjerovali. Slabo ih je ostalo na ovoj strani, a i to malo su stari i bolesni...Malo je ostalo BH patriota ne-Bosnjaka
Tesko je okrenuti kolo na drugu stranu, nazalost.
Pozdrav!
Dezze

Post by Dezze »

Jastreb35 wrote:Neka vehabija u BiH, mali podsjetnik na ono sto se desi inace sekularnim Bosnjacima kada Brisel i Vasington posmatraju realizaciju paklenog plana. Vehabija u BiH nije bilo kada je vodja separatista kojeg je Dodik naslijedio prijetio nestankom jednog naroda. Vehabije su posljedica velikosrpstva, trenutno nisu prijetnja drustvu, a ako budu, drzava je u stanju obracunati se s njima.
Ovako isto pricaju Srbi za nedavni pokolj muslimana "Neka, i nas su Turci tukli...neka nama cetnika."

Balkanska rapsodija..... sve ista prica....

:(

A sto se tice drzave: Ona nije u stanju da se obracuna sa prekrsiocima saobracajnih pravila kako treba.....
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

chuchumbamayumbe wrote:Jastreb, neka vehabija tebi, u mojoj avliji mi ne trebaju, mada ih bas tu ima najvise.

Nije. To je posljedica neceg drugog.

Ograniceno prisustvo vehabija, kao posljedica velikosrpstva jeste korisno, a sluzi kao podsjetnik sta je neizbjezan rezultat podjele drzave. Nekim taj podsjetnik nazalost treba.
Last edited by Jastreb35 on 28/05/2007 20:16, edited 2 times in total.
Dezze

Post by Dezze »

Maraschino wrote:
Dezze wrote:

Samo ovo gore da prokomentarisem.

Grijesis Dezze,
Europa je puna takvih samo sto niko i ne obraca paznju na njih jer smatraju da islamisti upravo tako izgledaju (u sandalama,sa bradama,neke dugacke kosulje...).Sve je u redu dok postuju zakone te drzave.Kod nas je problem DRUGACIJEG.
Nas Bosnjak Musliman ne treba da imitira Arapa nego da se oblaci kao Europljanin.
Molim te procitaj ponovo dio koji sam napisao, a koji komentarises. Ne smeta meni hoce li neko imati bradu ili ne, niti tvrdim da je to problem u drugim zemljama. Ali tvrdim da u tim zemljama nije bilo oruzanih sukoba, tj. da te zemlje takve akcije vehabija ne bi trpjele. A ako neko pokusa neki teroristicki akt da planira, a kamoli realizuje, e onda je *ebao jeza. Sta se tacno s takvim desi, vidjeli smo kod presude onom trojcu iz Svedske.

U BiH je svakako problem DRUGACIJEG, kako kazes. Slazem se. Ali ne u mojim ocima kad govorim o vehabijama. Ne smetaju meni oni kakvi su - meni smeta sto AGRESIVNO namecu sebe i svoje stavove, nosaju oruzje, govore ti kako sa djevojkom da postupas...e to mi smeta. I to je uveliko krsenje zakona. Cak i ove drzave. Sve sto je agresivno, smeta mi (a vehabije su agresivne). Cak i ako nema veze sa mnom.
Dezze

Post by Dezze »

lugavina wrote: Dovoljno je prosetati arapskim kvartovma Londona ili Pariza da vidis da vehabizam tamo prisutni nego u Bosni. Pokrivene zene, kratke pantalone, vehabijske bradice i slicno prisutnije su po Evropskim metroploma nego u Sarajevu. Dali je u Bosni mozda bilo teroristickih napada poput onih u Londonu ili u Madridu recimo? O kakvom oruzanom sukobu staovnistava i vehabija u Bosni ti gvoris??? To je ordinarna laz. Ti se inace stalno sluzis poluistinama ali ovo je kao sto rekoh ordinarna laz. Vjerovatno mislis na seosku tucu koja se prije par mjeseci desila u jednom selu pored Tuzle o tome ko ima pravo da koristi lokalni mejtef. Koliko znam nije bilo ni tezih tjelelesnih povreda a kamo li cega drugog.

Ustalom ako zastupas tezu da je islamski fudamentalizam, vehabizam opasost po Bosnu navedi njegove zrtve imenom i prezimeom ili neki teroristicki akt? U suprutnom rjec je najobicnijem huskanju kojim se sluzi i Dodik?

Koji to Bosnjacki politicari ili paritije podrzavaju islamski ekstremizam ili vehabizam. Opet navedi izjave, citiraj dijelove programa tih partija?

Naravno da Bosnjaci nisu ' nastradali' kako kazes zbog islamskog fundamentazma. Usput, 'strada' se u saobracajnim nesrecama ili prirodnim nepogodama. Bosanski muslimani su bili zrtve planskih zlocina srpsih fasista a nisu tek nastradali kao da je bila rjec o zemljotresu ili kugi. Kao sto sam vec rekao navodni islamski fundamentalizam je bio samo izgovor za masovna kljanja i protjerivanja. Dodik se sada pocinje sluziti istom argumentacijom kao i Karazic 92 da bi se uslepao zapadu. A vidim ti si pun razumjevanja za tako nesto.

Slazem se da sliku treba sagledati u cjelini. U tom smislu odakle Dodiku prvo da prica o opasnosti od islamskog fasizma u Bosni kad se zna da u ovdje masovne grobnice otkopavane zbog potpuno drugih stvari. Postoje imena i prezimena ljudi koji su zavrsili u tim rakama. Otkud mu pravo da prica o gradnji dzamija po Bosni kad njegova vlast ne moze obezbjediti da se naprave one koje su porusili srpski fasisti. Ono sto on prica u 90% slucajeva je najobicnja laz. Nakon svih zlocina pocinjenih u ime srpstva u Bosni podlo, primitivno i je nisko ovo na sto Dodik igra
Krenuo sam da odgovaram na ove tvoje gluposti, ali onda sam shvatio da bi mi previse vremena oduzelo. Znas vrlo dobro o cemu pricam, ali se pravis blesav. Ipak, jedno ne mogu zadrzati za sebe, a to je sazetak tvojih postova: I GOVNA SU DOBRA AKO SU BOSNJACKA! (Samo previdjas da bi se i Bosnjaci mogli ugusiti u tim govnima, nebitno sto su njihova. Mada, kako kazes, to su sve lazi i podvale. Aferim!)
Prozor

Post by Prozor »

chuchumbamayumbe wrote:
Jastreb,
neka vehabija tebi, u mojoj avliji mi ne trebaju, mada ih bas tu ima najvise.
Odmah se sjetim poznate MTV Hajat i ratnih dzinglova...
Sve dalje i sve jace, u ime Allaha Dž.Š., do konacne pobjede!
Ovo je tjeralo Srbe? :S
chuchumbamayumbe wrote:[A i Cace i njegovih...Za koga - za Alaha, protiv koga, protiv Vlaha!
Ovo Caco nikad nije vik´o, on je bio gangster i nije im´o pojma za Islam. Ovo se deralo po srednjoj Bosni, Zenica i Maglaj i ta podrucja.... I to najvise 7. mb i El-m...
Post Reply