Smrdljiva piletina- WISA, VF

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ja_cura_

Post by ja_cura_ »

wf definitivno nije vise isti sto je bio, otkako ga je preuzeo konzum.
ja bila dva puta i nikad vise.

s mamom redovno u mercator po djidje-midje i ostale gluposti i cake, a kasnije u interex u nabavku mjesecnog fasunga! :D
a svrati se i do robota ponekad...
alica.k

Post by alica.k »

velpro je od svih centara najjeftiniji. a ni tete na kasama nisu lose, ljubazne su pa te i posluze na onim kasama za veleprodaju ako nije zauzeta.

mercator je najprofesionalniji, i iako je malo poskup, tamo kupujem 50% vremena (onih ostalih 50% kupujem u velpru).

u robotu sam zadnji put (u supermarketu) bila ne sjecam se ni ja kad al znam da svaki put kad sam bila desila se neka zajebancija na kasi.

u vf u wisi sam volila otici ali otkako ga je konzum preuzeo bila sam samo jednom.

u interex ne volim otic jer je nepregledan, ne mogu da se snadjem.

a sto se mesa tice iz istih, ja samo svojim cukama kupujem gotovu piletinu u merkatoru jer eto nece nista drugo da jedu. ponekad kupim poli salamu i to je to.
bpsang

Post by bpsang »

Sve je to nama dao Mercator, sve se nema love a kad god dodjes po dvije korpe se vozaju dupke pune, svi bi da ignorisemo slovenacke proizvode,a svi hrlimo u Mercator Zbog toga je VF i propao jer niko nije htio u njemu kupovati, a bio je jedan od prvih marketa sa izvrsnom robom, jedini problem po meni je bio sto je komunikacija sto se tice saobracaja vrlo lose rijesena, i da su na tome poradili vjerovatno bi bili i dalje u trendu
BHG

Post by BHG »

100_KA wrote:Sve je to nama dao Mercator, sve se nema love a kad god dodjes po dvije korpe se vozaju dupke pune, svi bi da ignorisemo slovenacke proizvode,a svi hrlimo u Mercator Zbog toga je VF i propao jer niko nije htio u njemu kupovati, a bio je jedan od prvih marketa sa izvrsnom robom, jedini problem po meni je bio sto je komunikacija sto se tice saobracaja vrlo lose rijesena, i da su na tome poradili vjerovatno bi bili i dalje u trendu
slazem se s tobom iako mislim da mi neznamo prihvatiti konkurenciju i uci u "rat" na trzistu sa ostalim proizvodjacima....pa ih pobjediti boljom kvalitetom, boljom uslugom, ljubaznoscu, i naravno nizim cijenama jer su to nasi proizvodi....
al ne...mi najvise volimo kukati kako sve nase propade i kako nam stranci sve pokupovase a mi jadni nista nemozemo...mozemo mozemo...samo se treba potruditi....
Boom964

Post by Boom964 »

Mercator je po meni najprofesionalniji i najvise ima zastupljenih domacih proizvoda.....zaposleni ljubazni ...problema nikakvih.....VF i Wisa nikad nisu ni bili na nivou i svaki put kad kod sam tamo bila desilo se neko s....!....

Eh sto se vrabaca tice dragi moji nisu se oni doselili u VK sa Todoricem nego su tamo od pocetka ali valjda niko njie obracao prije paznju na to....
VF i Wisa se moraju dovesti u red bio to Todoric ili neko drugi ako to uspije svaaka mu cast!!!!!!.......
Boom964

Post by Boom964 »

BHG wrote:
100_KA wrote:Sve je to nama dao Mercator, sve se nema love a kad god dodjes po dvije korpe se vozaju dupke pune, svi bi da ignorisemo slovenacke proizvode,a svi hrlimo u Mercator Zbog toga je VF i propao jer niko nije htio u njemu kupovati, a bio je jedan od prvih marketa sa izvrsnom robom, jedini problem po meni je bio sto je komunikacija sto se tice saobracaja vrlo lose rijesena, i da su na tome poradili vjerovatno bi bili i dalje u trendu
slazem se s tobom iako mislim da mi neznamo prihvatiti konkurenciju i uci u "rat" na trzistu sa ostalim proizvodjacima....pa ih pobjediti boljom kvalitetom, boljom uslugom, ljubaznoscu, i naravno nizim cijenama jer su to nasi proizvodi....
al ne...mi najvise volimo kukati kako sve nase propade i kako nam stranci sve pokupovase a mi jadni nista nemozemo...mozemo mozemo...samo se treba potruditi....

BHG slazem se djelimicno s tobom ...nama je najlakse pljuvati po drugima a da pritom mi sami apsolutno nista ne radimo da nase napravimo kako treba!.....ne treba tu izmisljati toplu vodu: copy/paste i gotovo....

sto se tice Mercatora sto ze mene tice moze biti i iz Zambije dokle god zadovoljava potrebe potrosaca, uredno placa doprinose drzavi u kojo jeste i place radnicima , naravno zaposljava ne slovence nego domacu raju...ja nemam nista protiv!.......VF I WISA - vlasnik je ostao duzan i bogu i narodu ali naravno to niko ne psominje....to je jedan od razloga sto je i morao prodati !!!!!...da ne spominjem ne placanje poreza!!!!!!!!!!!!!!!!
EliasVeskot

Post by EliasVeskot »

Slazem se za Mercator, imaju rupa ali su profesionalniji od Robota i VF-a.
Znam to po hostesama koje rade: Za Mercator im treba neka vrsta higijenske knjizice, a kad rade u ostalim centrima to niko ne zna sta je. A sto se tice VFovih "kvalitetnih" proizvoda, znam da su imali nekakve extra jeftine ponude, a ustvari to su bili sve nekakva fušerska pakovanja kikirikija, graha, rize iz Kine i jos nekih zemalja, tunjevine (i!), i furali su to kao DOMAĆE! Niđe veze. Ako je bilo kakvih proizvoda to su bas bili proizvodi dno dna.

Ne branim Slovence, ali oni znaju, ako nista, fino spakovati, imaju svoje domace proizvode koja prodaju jeftinije od nasih. Imaju dobar i prepoznatljiv vizualni identitet, pa pogledajte samo kataloge i reklame, sve ce vam biti jasno.
A zohari su stvarnost su VF-u , a cula sam i mnogo gore stvari o Wisi i njihovoj kuhinji. Zbog toga sam prestala da idem u VF skroz. Ne bih u detalje , ali macke su im krepavale u hladnjacima u kojima cuvaju meso za restoran.
[/quote]
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Pegasus317 wrote:
Hierarchia wrote:
texel wrote:Evo još nešto odvratno :

danas svratim u Koreju na pizzu, taman počeo da jedem kad ono vrapci po restoranu lete!! i to bilo ih je 10-ak sigurno, mislim da se i gnjezde gore negdje na gredama!! FUJJJ!!
Slete dole gdje se odlažu ostaci hrane i tacne i fino zobaju!!
Mislim,stvarno gadljivo, i vrapci su isto pacovi ili miševi... a to sam i prije viđao kod njih, izgleda da su previše smotani da to riješe ili ih boli neka stvar!
A prije nekoliko sedmica, tamo sam vidio i žohare!
Mrzim kad moram jest u gradu, sve je postalo FUUJJJ!!
FUJ KOREJA KONZUM VF, BLJAKKK!!
OOOO SANITARNI INSPEKTORE, IMA LI TE IGDJE!?
:roll: Mozda da im predlozimo neki instant-otrov za vrapce, da ti ne smetaju pogledu i ne gade život onako ruzni, prljavi i zli.
Moraš ti barem malo soliti pamet nekome...

Čovjek je uporedio vrapce sa pacovima i miševima u epizootiološkom smislu, i to je očigledno.

Neka si se ti našla da braniš jadne, napaćene bosanske vrapce... :D :D
Da, izvini što sam se usudila prozboriti o preradarsko-poljoprivrednim stvarima, ja - laik. :D
Ne sjetih se odmah tebe, ti bi efektivno pokokao te vrapce nekim sredstvom za masovno uništenje, bez obzira što se razbacuješ humanošću po forumu. 8-)
(Vidi pod: Pegazovi eseji na teme - pilići u farmama i Romi)
prleitihi

Post by prleitihi »

EliasVeskot wrote:Slazem se za Mercator, imaju rupa ali su profesionalniji od Robota i VF-a.
Znam to po hostesama koje rade: Za Mercator im treba neka vrsta higijenske knjizice, a kad rade u ostalim centrima to niko ne zna sta je. A sto se tice VFovih "kvalitetnih" proizvoda, znam da su imali nekakve extra jeftine ponude, a ustvari to su bili sve nekakva fušerska pakovanja kikirikija, graha, rize iz Kine i jos nekih zemalja, tunjevine (i!), i furali su to kao DOMAĆE! Niđe veze. Ako je bilo kakvih proizvoda to su bas bili proizvodi dno dna.

Ne branim Slovence, ali oni znaju, ako nista, fino spakovati, imaju svoje domace proizvode koja prodaju jeftinije od nasih. Imaju dobar i prepoznatljiv vizualni identitet, pa pogledajte samo kataloge i reklame, sve ce vam biti jasno.
A zohari su stvarnost su VF-u , a cula sam i mnogo gore stvari o Wisi i njihovoj kuhinji. Zbog toga sam prestala da idem u VF skroz. Ne bih u detalje , ali macke su im krepavale u hladnjacima u kojima cuvaju meso za restoran.
[/quote]
nek' nisi išla u detalje.. :D:D:D

(jadna majko..pa vidite li vi šta pišete????)
Hierarchia

Post by Hierarchia »

prleitihi wrote:
EliasVeskot wrote:Slazem se za Mercator, imaju rupa ali su profesionalniji od Robota i VF-a.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
prleitihi

Post by prleitihi »

ma pusti nebuloze!
Eshek

Post by Eshek »

Hierarchia wrote:Da, izvini što sam se usudila prozboriti o preradarsko-poljoprivrednim stvarima, ja - laik. :D
Ne sjetih se odmah tebe, ti bi efektivno pokokao te vrapce nekim sredstvom za masovno uništenje, bez obzira što se razbacuješ humanošću po forumu. 8-)
Jok, ja bih njima jednom po jednom glave odvrtao. Vrapcima, ne ciganima :D :D

Nego, de ti meni reci, kako život? Je li sve organsko, je li još uvijek maziš krave prije nego ih pomuzeš? :D :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Pegasus317 wrote:
Hierarchia wrote:Da, izvini što sam se usudila prozboriti o preradarsko-poljoprivrednim stvarima, ja - laik. :D
Jok, ja bih njima jednom po jednom glave odvrtao. Vrapcima, ne ciganima :D :D

Nego, de ti meni reci, kako život? Je li sve organsko, je li još uvijek maziš krave prije nego ih pomuzeš? :D :D
Jes'. Pričam im bajkice o letećim jednorozima. :D :P
bpsang

Post by bpsang »

_BosanaC wrote:Ja kupovao u Robotu (kao sto radim u zadnje dvije godine) neke sitnice, platim to sa 50KM, teta mi rasitni, ja kuci. Sutradan opet u isti taj Robot (u medjuvremenu sam spavao i bio na poslu) i s istim onim parama koje mi je vratila kao kusur (posto je to bilo sve para sto mi je ostalo :D) na istu kasu istoj teti da platim nesto. Uze teta novcanicu od 10km, baci pogled na nju i kaze ne mogu ti ovo primiti, ovo je falsifikat. Kako rekoh znate, gleda ona blijedo u mene, zovnu Jasminu sa kase preko puta, kaze jelde da je ovo falsifikat, kaze ova jeste, i kraj price. Rekoh imate li sefa, kaze sta tebe zaboli za mog sefa, ovo ti je falsifikat i gotovo, sta hoces, da mi od plate odbiju. Pa rekoh kako ste mi vratili juce isti ovaj falsifikat? Pa kaze zasto nisi pazio :x

Ne bude mi mrsko, odvojim tu novcanicu, odem do banke, provjere je, novcanica OK 1/1. Vratim se nakon dva sata, na isti taj salter, istoj zeni, placam s istom tom novcanicom - primi novcanicu, nije pogledala ni nju ni mene, naplati, ja na vrata... I fakat kontam ko je tu konj? :?
trebao si povesti svog zastitara da i on provjeri tih deset marona jesu li falisifikat i da teti pokaze zube :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

100_KA wrote:
_BosanaC wrote:Ja kupovao u Robotu (kao sto radim u zadnje dvije godine) neke sitnice, platim to sa 50KM, teta mi rasitni, ja kuci. Sutradan opet u isti taj Robot (u medjuvremenu sam spavao i bio na poslu) i s istim onim parama koje mi je vratila kao kusur (posto je to bilo sve para sto mi je ostalo :D) na istu kasu istoj teti da platim nesto. Uze teta novcanicu od 10km, baci pogled na nju i kaze ne mogu ti ovo primiti, ovo je falsifikat. Kako rekoh znate, gleda ona blijedo u mene, zovnu Jasminu sa kase preko puta, kaze jelde da je ovo falsifikat, kaze ova jeste, i kraj price. Rekoh imate li sefa, kaze sta tebe zaboli za mog sefa, ovo ti je falsifikat i gotovo, sta hoces, da mi od plate odbiju. Pa rekoh kako ste mi vratili juce isti ovaj falsifikat? Pa kaze zasto nisi pazio :x

Ne bude mi mrsko, odvojim tu novcanicu, odem do banke, provjere je, novcanica OK 1/1. Vratim se nakon dva sata, na isti taj salter, istoj zeni, placam s istom tom novcanicom - primi novcanicu, nije pogledala ni nju ni mene, naplati, ja na vrata... I fakat kontam ko je tu konj? :?
trebao si povesti svog zastitara da i on provjeri tih deset marona jesu li falisifikat i da teti pokaze zube :D
Zadnji put kad sam ga ostavio svezanog ispred bio sam jedini na kasi :D Cak i oni sto su unutra bili cekali su da izadjem :lol: :lol:
legionarka

Post by legionarka »

:) daj mi posudi zastitara svog :)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

legionarka wrote::) daj mi posudi zastitara svog :)
Problem je jedini sto kad mu neko previse blizu pridje - legne na ledja, digne sve cetiri, i sav se preda ceskanju :lol: :lol: :lol:

A sad fakat: primjeti li iko da zadnjih pet dana nigdje nema kupiti ni komada domace piletine? :?
legionarka

Post by legionarka »

hahaha volim te sto se prevrcu na ledja:):) i daju maziti ...

eto ti ideje za biznis....samo nadji piletinu;)
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

_BosanaC wrote:A sad fakat: primjeti li iko da zadnjih pet dana nigdje nema kupiti ni komada domace piletine? :?
Fakat, u mom granapu samo PrHutnina Ptuj i Cekin. Nema domaćeg. Misteriii?!
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
_BosanaC wrote:A sad fakat: primjeti li iko da zadnjih pet dana nigdje nema kupiti ni komada domace piletine? :?
Ja trazim pilecih prsa, u zadnje vrijeme ih je tesko naci, kaz prodavci nestasica. Zato ima Perutnina Ptuj, mamicu im! :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
Ja juce u Amki upitah sta je s piletinom, prodavacica odgovori da nemaju vise sta da kolju, i oni narucuju pet dana ali nista :lol: :lol: :lol:
Eshek

Post by Eshek »

Nema jednodnevnih pilića za tov, a to je posljedica pada potražnje i panike prije godinu dana (ptičja gripa).

Naši su se opekli, i nisu smjeli ponovo ulagati u reprodukciju, dok su to veliki igrači podnijeli.

Nedostatak je toliko izražen, da je u opciji uvoz avionom
Ledena Princeza

Post by Ledena Princeza »

Ja sam danas kupila svježu piletinu u tržnici Markale.
Znači li to da nije domaća ???
Eshek

Post by Eshek »

Ledena Princeza wrote:Ja sam danas kupila svježu piletinu u tržnici Markale.
Jeste
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pegasus317 wrote:
Ledena Princeza wrote:Ja sam danas kupila svježu piletinu u tržnici Markale.
Jeste
A pitanje koliko je i svjeza :D
Post Reply