pakovanje koverti - istina ili laz ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nina_83

Post by nina_83 »

Nazvacu sutra i pokusati dobiti sto vise informacija. U stanju sam preplaviti net sa kontra oglasima, da ljudi ne nasjedaju na to koverta-sr****. Mislim, nije stvar u 10 eur, vjerovatno kontaju da je suma previse mala, da bi neko posumnjao, ali 10 po 10.. :x
Sogan

Post by Sogan »

nina_83 wrote:Nazvacu sutra i pokusati dobiti sto vise informacija. U stanju sam preplaviti net sa kontra oglasima, da ljudi ne nasjedaju na to koverta-sr****. Mislim, nije stvar u 10 eur, vjerovatno kontaju da je suma previse mala, da bi neko posumnjao, ali 10 po 10.. :x
Go girl, go!!! :thumbup:
Saian

Post by Saian »

danas wrote:
Hierarchia wrote:
digital wrote:Definitivno nema nista od toga.
Kako mislis? I mene žarko interesuje šta sve stoji iza tih oglasa "Zaradite u vlastitom domu, sklapajući predmete, pakujući koverte...." :?
pa sta mislis, STA stoji, majke ti?
industrija ljepila ? :D :D
Saian

Post by Saian »

ja sma uvijek konto da ovo oompa loompasi rade, al se prevarih izgleda :D :D :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

nina_83 wrote:
_BosanaC wrote:Daj nam informacije o kojoj se osobi radi, da i sami provjerimo.
Prodanovic Vellinka
Kuljani bb
Zaluzani - Banja Luka
Ja u Banja Luku ni dusmana ne bih poslao, a ne 10 eura :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Mozda u BiH nije kao ovdje, al'...

Poznavao sam dvoje staraca nasih Bosanaca koji su se javili na slican oglas. Covjek im je u gepeku automobila dovezao vrecu punu balona razlicitih boja i nekoliko kartonskih kutija.

Dide i baba su imali obavezu da sve te balone razvrstaju po bojama ubacujuci ih u zasebne kutije.

Poslije nekoliko sati zajebancije u sopstvenom stanu nazvali su covjeka koji je dosao pokupio balone, uredno im isplatio po stotinu dolara svakom...

Ta saradnja je trajala nekoliko godina. Istina... nisu uvijek bili baloni, ali nije bilo ni nesto mnogo zahtjevnije. I... nije uvijek bilo postotinu dolara. Nekad vise, nekad manje...

Lijepo su se tim "kucnim" poslom pomogli pored penzije.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

da taj did i baba niste ti i gospoja? :-D
pa mozda im nije trazio da mu posalju bilo kakve pare...
mrgud@

Post by mrgud@ »

Nije prevara. Znam ljude, tj. muz i zena koji sklapaju igracke. Zena je morala otvoriti racun na svoje ime u banci na koji joj nakon svakog zavrsenog posla biva uplacen dogovoren iznos, plata. Starija gospodja je bila kontakt i paketi stizu iz Amerike. Po zavrsenom poslu ceka novi paket dijelova za igracke, iz poste je obavijeste da je stiglo na njeno ime i tako ukrug. Ta zena je pokrivena, ne radi nigdje, samo se tim bavi. Ukljucila je i mnoge druge zene koje su imale slobodnog vremena i mogle se baviti time kod kuce. Nisam cula da je bilo losih iskustava. Imala sam ponudu da se ukljucim ali posto radim u firmi nemam puno slobodnog vremena takoda nisam mogla prihvatiti. U svakom slucaju to nije tabu...

P.S. Zaboravila sam dodati da zive u Sarajevu... Nedzarici!
Pooll

Post by Pooll »

Postoji to sklapanje igracaka... i slicni poslici... i na kraju ti zaista posteno plate...

Postoji i opcija: platis Image i oni ti zaista posalju informacije o poslu sa uslovima koje ni budala ne bi prihvatila i tako sebi osiguraju cenera... po cenera...
mrgud@

Post by mrgud@ »

Pooll wrote:Postoji to sklapanje igracaka... i slicni poslici... i na kraju ti zaista posteno plate...

Postoji i opcija: platis Image i oni ti zaista posalju informacije o poslu sa uslovima koje ni budala ne bi prihvatila i tako sebi osiguraju cenera... po cenera...

Pa da... nista lakse nego napraviti sprdacinu od svake teme o kojoj pojma nemas niti odgovaras sa argumentima, niti si se susreo/la kad s tim...
Probaj nekad nesto napisati a ne ismijavati temu o kojoj pises.
amrino

Post by amrino »

Za tih 20 KM- lik kojeg zoves ti samo proda katalog, malo te uputi u posao i objasni ti stagod. Oni skupljaju poene na osnovu toga koliko osoba ukljuce u program.
Sto se kataloga tice...imas raznih poslova: sklapanje nakita, pakovanje koverti, heklanje, sivanje, pletenje...a mozes im dati ponudu i na nesto sasvim novo. Radi se o tome da ti narucujes materijal- za recimo 100 $. Slopis igracku, nakit ili nesto sl. i posaljes im na kontrolu. Oni ce ti uzorak vracati sa pojasnjenjima sve dok ne budu 100 % zadovoljni. Tada pocinje rad. Isplacuje se po komadu. Recimo da se sklapanje jedne igracke 2 $ a za onih 100 $ dobijes materijala za 200 komada.
Mozes se ukljuciti s drugim ljudima ali u katalogu dobijes adrese i kontakte vise firmi koje se time bave- tako da sve mozes sama...Fazon je u tome da moras ulagati da bi zaradjivao. Neki ljudi zaradjuju dobre pare na tome...samo- treba strpljenja i zivaca...
Fair Life

Post by Fair Life »

Bosanac sa dna kace wrote:da taj did i baba niste ti i gospoja? :-D
pa mozda im nije trazio da mu posalju bilo kakve pare...
Jok brate... ovi su tad imali preko 60 godina. Danas... vise od 70.

Vratili su se u BiH.

Kad bih dobio taj kontakt telefon poslao bih im broj.
mrgud@

Post by mrgud@ »

amrino wrote:Za tih 20 KM- lik kojeg zoves ti samo proda katalog, malo te uputi u posao i objasni ti stagod. Oni skupljaju poene na osnovu toga koliko osoba ukljuce u program.
Sto se kataloga tice...imas raznih poslova: sklapanje nakita, pakovanje koverti, heklanje, sivanje, pletenje...a mozes im dati ponudu i na nesto sasvim novo. Radi se o tome da ti narucujes materijal- za recimo 100 $. Slopis igracku, nakit ili nesto sl. i posaljes im na kontrolu. Oni ce ti uzorak vracati sa pojasnjenjima sve dok ne budu 100 % zadovoljni. Tada pocinje rad. Isplacuje se po komadu. Recimo da se sklapanje jedne igracke 2 $ a za onih 100 $ dobijes materijala za 200 komada.
Mozes se ukljuciti s drugim ljudima ali u katalogu dobijes adrese i kontakte vise firmi koje se time bave- tako da sve mozes sama...Fazon je u tome da moras ulagati da bi zaradjivao. Neki ljudi zaradjuju dobre pare na tome...samo- treba strpljenja i zivaca...
Upravo tako! Poenta je i u ukljucivanju drugih ljudi u krug jer u konacnici na osnovu broja ukljucenih clanova i njihovog posla tebi po procentu lijeze odredjeni iznos na racun. Tako je sa Avonom, Oriflame, Aimway kozmetika, Tuperware, itd itd... Zena koja nije zaposlena moze lijepo utrositi vrijeme i zaraditi koliko-toliko, bolje nego da mahala i ispija kafe po komsiluku, i olajava druge zene koja uzgred budi receno rade sta bilo a ona sama nista...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Jel to opet nešto na bazi čudesnog network marketinga? :roll: Ako je isti fazon kao i Amway ili Herbalife nije ni čudno što je u BiH uzelo maha. Ljudi, ne budite naivni! Kakav je to posao kad ti moraš plaćati unaprijed da bi radio? Nije ni čudno da takvi "poslodavci" još uvijek ovdje egzistiraju kad uvijek ima naivaca koji spremno popuše! :-)
Meho Kodro

Post by Meho Kodro »

Kakve gluposti, pakiranje, igracke.... :-D

Ti oglasi su najobicnija prevara
A kako se uvjeriti o cemu se tu radi, vrlo lako, javiti se na jedan oglas, ja sam jednoj gdji poslao zatrazenu sumu na njenu adresu i ona mi je natrag poslala brosuru sa uputstvima kako zaradjivati novac, a uputstvo je sljedece:

DAJ I TI OVAKAV OGLAS KAO I JA PA CES ZARADITI PARA
U brosuri se detaljno objasnjava, sta treba pisati u oglasu, tip sigurna zarada, ovo..ono..., ja sam zadovoljan dobivenom informacijom, ako covjek nema moralnog skrupula na takav nacin se moze zaradjivati, uvijek ce biti budala koje ce nasjesti, ili biti toliko znatizeljne kao ja :D
amrino

Post by amrino »

Ja imam katalog...sa slicicama uputstvima...objasnjenjima...doturila mi komsinica :D
Ko zeli- poklanjam- halal olsun :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

mrgud@ wrote:
amrino wrote:Za tih 20 KM- lik kojeg zoves ti samo proda katalog, malo te uputi u posao i objasni ti stagod. Oni skupljaju poene na osnovu toga koliko osoba ukljuce u program.
Upravo tako! Poenta je i u ukljucivanju drugih ljudi u krug jer u konacnici na osnovu broja ukljucenih clanova i njihovog posla tebi po procentu lijeze odredjeni iznos na racun. Tako je sa Avonom, Oriflame, Aimway kozmetika, Tuperware, itd itd... Zena koja nije zaposlena moze lijepo utrositi vrijeme i zaraditi koliko-toliko, bolje nego da mahala i ispija kafe po komsiluku, i olajava druge zene koja uzgred budi receno rade sta bilo a ona sama nista...
Pa eto, ja sad više ne znam kome da vjerujem. Jedni kažu da je to šuplja, drugi kažu da je pošten posao posrijedi... :roll:
Logično da niko normalan neće uplatiti 10 eura na neki račun bez da zna ko je osoba i zbog čega to radi. Ja prva bih rekla: "Neka hvala, ništa od toga", ako mi posao nije čist (ja rad, oni lovu).
amrino

Post by amrino »

Uh zaboravila sam napisati- kaloge kopiraju...tako da za 20 kekema dobijes iskopirani katalog cija je prava vrijednost 1 KM... :D
amrino

Post by amrino »

Hierarchia wrote:
mrgud@ wrote:
Pa eto, ja sad više ne znam kome da vjerujem. Jedni kažu da je to šuplja, drugi kažu da je pošten posao posrijedi... :roll:
Logično da niko normalan neće uplatiti 10 eura na neki račun bez da zna ko je osoba i zbog čega to radi. Ja prva bih rekla: "Neka hvala, ništa od toga", ako mi posao nije čist (ja rad, oni lovu).
Moja kona nije nista postom uplacivala...Nazvala broj iz oglasa i fino se nasla sa zenom na kafici. Ova joj donijela katalog na ruke i sve joj fino objasnila. Dala joj br. svog mobilnog i rekla da joj se javi kad god joj nesto treba objasniti...
Hierarchia

Post by Hierarchia »

amrino wrote:Uh zaboravila sam napisati- kaloge kopiraju...tako da za 20 kekema dobijes iskopirani katalog cija je prava vrijednost 1 KM... :D
Kakve veze ima katalog sa kovertama?
Riječ je, valjda, o sklapanju predmeta ili pakiranje koverte kod kuce. :roll:

Evo nadjoh sad u Superoglasima ovaj oglas:
Ako ste za zaradu 300KM/sedmično pakujući koverte javite se, zvati od 10-16h.
Skyfox

Post by Skyfox »

Sjecam se prije rata ja i rodjak smo kod kuce stavljali one minijaturne igracke u kinder jaja pojma nemam kako smo dosli do toga, posto mi je tada bilo 9g interesantnije su mi bile skartne igracke koje sam smio zadrzati a rodjak je pokupio svu lovu, jbga...
amrino

Post by amrino »

Hierarchia wrote:
amrino wrote:Uh zaboravila sam napisati- kaloge kopiraju...tako da za 20 kekema dobijes iskopirani katalog cija je prava vrijednost 1 KM... :D

Pa gore sam vec objasnila...ukljucujes se u posao tako sto kupis katalog a U katalogu su ti objasnjenja kako ces doci do koverti koje ces pakovati, kako se pakuju, koliko se placa po komadu...(koverte...ili igracke, nakit- zavisi za sta se odlucis- materijal placas TI- a gotov proizvod placaju ONI- po komadu)
Lik_Bordo

Post by Lik_Bordo »

Hierarchia wrote:

pa fazon je u tome da ti u katalogu fino piše DAJ I TI OVAKAV OGLAS U NOVINAMA i raja će počet tebi da se javlja na oglas i da ti šalje po 20 KM. Ti fino samo iskopiraš katalog(20-tak stranica u kojim je objašnjeno da je sve fol), ZAPAKUJEŠ GA U KOVERTU i šalješ raji koja se javila na oglas. I tako zaradiš nekih 300-400 KM mjesečno na tuđoj muci.
nina_83

Post by nina_83 »

Lik_Bordo wrote:pa fazon je u tome da ti u katalogu fino piše DAJ I TI OVAKAV OGLAS U NOVINAMA i raja će počet tebi da se javlja na oglas i da ti šalje po 20 KM. Ti fino samo iskopiraš katalog(20-tak stranica u kojim je objašnjeno da je sve fol), ZAPAKUJEŠ GA U KOVERTU i šalješ raji koja se javila na oglas. I tako zaradiš nekih 300-400 KM mjesečno na tuđoj muci.
Ti si najblize postavio stvari na svoje mjesto. Mislim da si pogodio "u sridu", sto bi rekli Dalmatinci. Nazvala sam doticnu gospodju i evo sta mi je rekla..Kupim 2 koverte, jednu adresiram na sebe i stavim je u drugu, koju adresiram na nju. Onda ona meni posalje neka 3 papira, jedan je prijava, druga dva su objasnjenje za rad. Kad sam je pitala STA se tu zapravo pakuje i kakav je PROIZVOD u pitanju, pocela je da vrda i mulja, govoreci da ce mi sve biti jasno, kad dobijem uputstva. Skontala sam da ne zeli vise nista reci, pa sam joj rekla da nisam zainteresovana, jer mi je nejasna ta tajnovitost, i da pomisljam na svasta, mozda pakuje listice lsd-a ili antraks ili..i onda dodadoh da mi brat radi u MUP-u kao visi inspektor i da se moram prvo konsultovati s njim. To je doticna gospodja izgleda dozivjela neku vrstu prosvjetljenja :D pa mi brze bolje rece da nije nista od navedenog u pitanju, nego je stvar u cirkularnom slanju vec adresiranih koverti, "koje se onda salju na naplatu" jest, al malo sutra. Nista se ne salje na naplatu, nego bih ja bila ta ovca, koja bi poslala njoj tih 10 eur i eto joj naplate, onda bih ja isto stavila milion oglasa i cekala "svoju" ovcu, Image koja ce meni poslati 10 eur i tako su oni to fino smislili Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

gdje se traže pare unaprijed... je generalno prijevara

pogotovo ako je riječ o 5 10 maraka
Post Reply