Kako nisu? Ja gledala Dnevnik sa Duskom Jurisic i nakon price sa ambasadorom McElhaneyjem procitala je informaciju o 250 osoba koje su dobile trovanje hranom - potvrdjeno iz KCUS, Gavrankapetanovic. Sve osobe su konzumirale hranu u Pomodorinu - tako je glasila vijest.Kid_A wrote:Na dnevniku FTV nista nisu javili ????
Trovanje u pomodorinu ?
-
melb26sa
- bpsang
juce sam obisao pola alipasinog polja i nigdje nisam nasao pileca prsamIRCerka wrote:a ja vam fino kazem NEMOJTE JESTI UOPSTE!!!!!labrusca wrote:Cujem da je bilo trovanje danas i u Ekonomskoj skoli pa da je i zato haos na klinickom. Ima li neko informacije o tome ili se samo radi o otrovanima u Pomodorinu?
![]()
Izgleda da je cijela posiljka koja je uvezena (ako je piletina u pitanju) problematicna...
no znacemo sutra, ja nista ne uzimam za ozibljno dok avaz ne objavi...
jel to povuceno sa trzista ili cekaju da pomre narod od piletine
- karanana
Trebo si nam uslikati prazne frizidere gdje obicno piletina stoji100_KA wrote:juce sam obisao pola alipasinog polja i nigdje nisam nasao pileca prsamIRCerka wrote:a ja vam fino kazem NEMOJTE JESTI UOPSTE!!!!!labrusca wrote:Cujem da je bilo trovanje danas i u Ekonomskoj skoli pa da je i zato haos na klinickom. Ima li neko informacije o tome ili se samo radi o otrovanima u Pomodorinu?
![]()
Izgleda da je cijela posiljka koja je uvezena (ako je piletina u pitanju) problematicna...
no znacemo sutra, ja nista ne uzimam za ozibljno dok avaz ne objavi...
jel to povuceno sa trzista ili cekaju da pomre narod od piletine
- bpsang
pa kazu neki koji jedu pohovani mozak da su pametnijimIRCerka wrote:iskreno, mislim da ti je konacno doslo vrijeme da naucis kuhatlabrusca wrote:Mirci, ja to cuh iz pouzdanog izvora koji je upravo dosao sa radnoga mjesteta ali ni ja nista ne vjerujem dok ne budu neke sluzbene informacije (pa makar to bio i Avaz)
U svakom slucaju, prelazim na vegetarian diet dok ovo ne prodje , koliko god mi tesko padalo![]()
:D:D:D
stvarno sam kreten, zajebavam se na ovoj temi, a znas da mi je dio famElije daaaaavno jeduci pohovani mozak fasovao salmonelu...
ne pozelit nikom...
nego adio, moram bubu demontirat za snimanja sutra...
brusca, acht uhr, recht?
a sto se tice demontaze malo trotila i posao zavrsen,
sta je sa bubom ima viska sarafa
- van Basten
Ma čovječe fakat katastrofa... nije to 4-5 ljudi, nego 250 (cifra do sada poznata, ne znači konačna) ljudi potrovano... nešto je ozbiljno u pitanju.
Ako je zaista salmonela u pitanju, 95% primljenih pacijenata je za 1-2 dana kući.
Vlasnik pomodorina može slobodno staviti ključ u bravu i, ako prije toga ne zapleše u zatvoru neka boilo kome proda onaj prostor za bilo šta, ako je njegov naravno. Fakat ne znam ko bi poslije ovoga smio otići tamo na klopu. Ja znam da ja neću.
Nije da ja sada njega osuđujem bez dokaza nego mi je logično da će ovoliki slučaj zahtijevati opsežnu istragu tužilaštva u pronalasku kriv(a)ca zbog svega ovoga, a vlasnik je sigurno prvi na tapetu, ako ništa a ono radi "komandne odgovornosti".
Ako je zaista salmonela u pitanju, 95% primljenih pacijenata je za 1-2 dana kući.
Vlasnik pomodorina može slobodno staviti ključ u bravu i, ako prije toga ne zapleše u zatvoru neka boilo kome proda onaj prostor za bilo šta, ako je njegov naravno. Fakat ne znam ko bi poslije ovoga smio otići tamo na klopu. Ja znam da ja neću.
Nije da ja sada njega osuđujem bez dokaza nego mi je logično da će ovoliki slučaj zahtijevati opsežnu istragu tužilaštva u pronalasku kriv(a)ca zbog svega ovoga, a vlasnik je sigurno prvi na tapetu, ako ništa a ono radi "komandne odgovornosti".
- chuchumbamayumbe
260 za sada, od toga 110 hospitalizirano!
- alphonse kauders
Čovječe, danas prolazim gladan, krenuo prava Pomodarino kad "zatvoreno zbog adaptacije". Jeo onaj njihov sendvič hejbet puta, ali očigledno ga nisam jeo u krivo vrijeme, aj hebo te isprepadoh se retroaktivno;)
A, uopšte me ne čudi da je toliko ljudi u bolnici s obzirom na promet i mislim da je vjerovatno do majoneze jer ne može biti da je sva piletina iz jednog pakovanja, a opet ko zna - možda dobiju neku masovnu pošiljku piletine koja je ovog puta sva bila zatrovana..
Uglavnom, nemam više gdje jesti, sad mi ostaje samo Jami - pravac na zeljanicu ili burek.
E, moj Pomodorino, zahebaste stvar totalno..
A, uopšte me ne čudi da je toliko ljudi u bolnici s obzirom na promet i mislim da je vjerovatno do majoneze jer ne može biti da je sva piletina iz jednog pakovanja, a opet ko zna - možda dobiju neku masovnu pošiljku piletine koja je ovog puta sva bila zatrovana..
Uglavnom, nemam više gdje jesti, sad mi ostaje samo Jami - pravac na zeljanicu ili burek.
- Neelix
prije dvije godine je bio slican slucaj u ekonomskoj skoli, gdje je sad dandi
tad je hospitalizirano oko 70 ljudi - salmonela. na kraju nije nista dokazano, al se pretpostavlja da je bilo do majoneze, jer su lzarazeni jeli sendvice/hamburgere/piletine... nakon trovanja izasla inspekcija i nisu nista nasli 
-
treger
txt bht i ftv
str.118
322 ljudi primljeno danas do 22h na infektivnu na Koshevu,
zbog trovanja stomaka. Ko god je u posljendna 2 dana u Pomodorinu jeo pileci sendvic ili majonezu ima iste simptome....non stop meku stolicu ili ti popularni prolj., povracanje, i visoku temperaturu....
Ja sam jedan od njih..isao sam gore..kazu da sam laksi slucaj...kad sam vidio
kakvih ljudi je bilo tamo...padaju u nesvjest, vode ih ispod ruke....odmah mi je bilo bolje...
dobih kucnu terapiju...
Da smo neka drzava taj covjek se nikad vise ne bi bavio ugostiteljstvom..vrijeme ce pokazati..ako nece drzava..tuzice ga svi...
eto toliko...
pozz
str.118
322 ljudi primljeno danas do 22h na infektivnu na Koshevu,
zbog trovanja stomaka. Ko god je u posljendna 2 dana u Pomodorinu jeo pileci sendvic ili majonezu ima iste simptome....non stop meku stolicu ili ti popularni prolj., povracanje, i visoku temperaturu....
Ja sam jedan od njih..isao sam gore..kazu da sam laksi slucaj...kad sam vidio
kakvih ljudi je bilo tamo...padaju u nesvjest, vode ih ispod ruke....odmah mi je bilo bolje...
dobih kucnu terapiju...
Da smo neka drzava taj covjek se nikad vise ne bi bavio ugostiteljstvom..vrijeme ce pokazati..ako nece drzava..tuzice ga svi...
eto toliko...
pozz
-
skojotovski
129 hospitalizirano! 362 pregledano!
KATASTROFA!!!
KATASTROFA!!!
-
Svemirski_Jebach
joj mozes zamisliti koliko je raja danas nasrala u gradu...
sreca pa je meHka stolica pa nece zaglaviti kanalizaciju
nego, salu na stranu...hvala bogu nije nikome ozbiljniije nista bilo, ali ovako nesto se ne smije dopustiti - nadam se da ce raja, bar oni koji su pretrpili teze posljedice tuziti pomodorino...
Al kakvi smo mi, ne bi me cudilo da se lik strpi malo dok ne prodje halabuka i onda otvori hladno, ko da nista nije bilo... jebo ti nas. Sutra ce mu prvi otici oni sto su najgore prosli...
jel tu ono jeo onak jamiroquai? Sta mislis doso covjek na koncert i nije mogao izaci na stejdz - sasro se...

nego, salu na stranu...hvala bogu nije nikome ozbiljniije nista bilo, ali ovako nesto se ne smije dopustiti - nadam se da ce raja, bar oni koji su pretrpili teze posljedice tuziti pomodorino...
Al kakvi smo mi, ne bi me cudilo da se lik strpi malo dok ne prodje halabuka i onda otvori hladno, ko da nista nije bilo... jebo ti nas. Sutra ce mu prvi otici oni sto su najgore prosli...
jel tu ono jeo onak jamiroquai? Sta mislis doso covjek na koncert i nije mogao izaci na stejdz - sasro se...
-
Hakala
lijeeepa zolja
...
ne bude li ovaj dziber sto drzi ovo trovaonicu u zatvoru,onda jebem ti drzavu i sistem...tuzilastvo je na potezu
ova salmonela nije uopste naivna,kad je ono bilo kod ekonomije,jaran mi najebo
bio je mjesec dana na pretragama...dok se konacno nije izvadio,iso je dugo na kontrole
ne bude li ovaj dziber sto drzi ovo trovaonicu u zatvoru,onda jebem ti drzavu i sistem...tuzilastvo je na potezu
ova salmonela nije uopste naivna,kad je ono bilo kod ekonomije,jaran mi najebo
bio je mjesec dana na pretragama...dok se konacno nije izvadio,iso je dugo na kontrole
-
mrgud@
Friška informacija od jutros na teletextu FTV da je od juče 322 primljeno na infektivno koji su jeli u tom fast food-u... iskreno, nisam još nikad bila u prilici da tu nešto jedem ali ako se ovako nešto već nekad desilo (to reče neko od vas u jednoj poruci na ovom topicu), onda bi se to trebalo zatvoriti podhitno ili uraditi neke drastične promjene u vezi s higijenom i načinom spremanja hrane u tom lokalu! O tom, po tom...
- starii
preko 400 pacijenata je proslo CUM i infektivnu zbog trovanja u pomodorinu..posto sve nisu mogli smjestiti na infektivnu kliniku neke su smjestali na psihijatriju,očne,otropediju,kardiologiju..kazu da je uzas gore.a najgore je sto je navjerovatnije to sepsa sa salmonelama..helem
biće im dobro ako nebu fasovali i ptičju gripu...
biće im dobro ako nebu fasovali i ptičju gripu...
- DaysleepeR
Dramatična situacija u Kliničkom centru Sarajevo: Više od 250 ljudi otrovalo se hranom
Dramatična situacija u Kliničkom centru Sarajevo: Više od 250 ljudi otrovalo se hranomVJESNIK.INFO - Iako tačan broj nije poznat, jer su pacijenti neprestano tokom jučerašnjeg dana dolazili u Klinički centar Sarajevo, ali i druge ustanove, prema posljednjim informacijama više od 250 uglavnom mlađih Sarajlija otrovalo se hranom, a 95 ih je hospitalizirano od kojih se neki nalaze u Intenzivnoj njezi.Svi pacijenti su tokom utorka i srijede jeli uglavnom pileće sendviče u popularnoj sarajevskoj piceriji "Pomodorino" u ulici Branilaca Sarajeva 51, koju je prekjučer u poslijepodnevnim satima zatvorila Sanitarna inspekcija Kantona Sarajevo.
Jučer je na Klinici za infektivne bolesti i ispred nje vladala vanredna i dramatična situacija. Pacijenti su sa članovima porodica neprestano dolazili, čekaonice i ambulante bile su prepune, ljekari su jedne primali, druge pregledali, trećima uključivali infuzije. Kapaciteti Klinike bili su prepuni, pa su pacijenti, kako nam je potvrđeno iz Pres-službe, hospitalizirani na još šest klinika.
Kako se situacija razvijala, dovoljno govori podatak da je do jučer ujutro primljeno 17 pacijenata, a oko 40 ih je pregledano. Jučer oko 12 sati doc. dr. Sajma Dautović, šefica Klinike, kazala je novinarima da je primljeno oko 35, a ukupno pregledano oko 60 pacijenata. U 15 sati broj pregledanih dostigao je 152, da bi se oko 19 sati popeo na više od 250.
- Sve je počelo u utorak navečer kada su došla dva pacijenta. Sutradan, pogotovo u poslijepodnevnim satima, bili smo zatečeni brojem pacijenata, a sada nemamo vremana ni da brojimo - kazala je Dautović.
Isti simptomi
Kaže da su svi uglavnom jeli piletinu s majonezom ili nekim sosom te da imaju simptome povraćanja, proljeva, temperature, malaksalosti...
- Ovi koje smo zadržali teži su slučajevi koji zahtijevaju da se urade pretrage i da se nadoknadi tekućina jer neprekidno povraćaju. Ove lakše oporavili smo ambulantno infuzijom i vratili kući, ali neki ponovo dolaze - kazala je Dautović.
Pacijenti su dolazili u Hitnu pomoć, odakle su ih odmah prosljeđivali u KCUS, ali i u Opću bolnicu, odakle su nakon ukazane pomoći puštani kući ili su upućivani u KCUS.
Dramatična situacija u Kliničkom centru Sarajevo: Više od 250 ljudi otrovalo se hranomVJESNIK.INFO - Iako tačan broj nije poznat, jer su pacijenti neprestano tokom jučerašnjeg dana dolazili u Klinički centar Sarajevo, ali i druge ustanove, prema posljednjim informacijama više od 250 uglavnom mlađih Sarajlija otrovalo se hranom, a 95 ih je hospitalizirano od kojih se neki nalaze u Intenzivnoj njezi.Svi pacijenti su tokom utorka i srijede jeli uglavnom pileće sendviče u popularnoj sarajevskoj piceriji "Pomodorino" u ulici Branilaca Sarajeva 51, koju je prekjučer u poslijepodnevnim satima zatvorila Sanitarna inspekcija Kantona Sarajevo.
Jučer je na Klinici za infektivne bolesti i ispred nje vladala vanredna i dramatična situacija. Pacijenti su sa članovima porodica neprestano dolazili, čekaonice i ambulante bile su prepune, ljekari su jedne primali, druge pregledali, trećima uključivali infuzije. Kapaciteti Klinike bili su prepuni, pa su pacijenti, kako nam je potvrđeno iz Pres-službe, hospitalizirani na još šest klinika.
Kako se situacija razvijala, dovoljno govori podatak da je do jučer ujutro primljeno 17 pacijenata, a oko 40 ih je pregledano. Jučer oko 12 sati doc. dr. Sajma Dautović, šefica Klinike, kazala je novinarima da je primljeno oko 35, a ukupno pregledano oko 60 pacijenata. U 15 sati broj pregledanih dostigao je 152, da bi se oko 19 sati popeo na više od 250.
- Sve je počelo u utorak navečer kada su došla dva pacijenta. Sutradan, pogotovo u poslijepodnevnim satima, bili smo zatečeni brojem pacijenata, a sada nemamo vremana ni da brojimo - kazala je Dautović.
Isti simptomi
Kaže da su svi uglavnom jeli piletinu s majonezom ili nekim sosom te da imaju simptome povraćanja, proljeva, temperature, malaksalosti...
- Ovi koje smo zadržali teži su slučajevi koji zahtijevaju da se urade pretrage i da se nadoknadi tekućina jer neprekidno povraćaju. Ove lakše oporavili smo ambulantno infuzijom i vratili kući, ali neki ponovo dolaze - kazala je Dautović.
Pacijenti su dolazili u Hitnu pomoć, odakle su ih odmah prosljeđivali u KCUS, ali i u Opću bolnicu, odakle su nakon ukazane pomoći puštani kući ili su upućivani u KCUS.
-
Celicna_saka
Ko ce se kladiti da ce Pomodrino nastaviti raditi?