Šta smo radili devedeset i neke by Haris Silajdžić
-
Unjustice
Prvo mi daj dokaz, drugo bas vjerujem u te suplje da su oni imali vremena se baviti trgovinom oruzja u toku rata? Imas li ti imalo mozga ili si kooperant laktaske pijace?stochar wrote: totalna zaludjenost! kako u chemu je prekrshaj? troshili su novac skupljen za odbranu BiH, kupovali oruzje i preko BiH ga prodavali u Afriku i na druga zharishta. I ti opametnjakovicu pitash 'gdje je tu prekrshaj'?
ma nije! nema prekrshaja" niko u zatvoru nije zato shto je kriminalac vec se protiv njih vode montirani procesi samo zato shto su boshnjaci!!!
znam ja nas, jebo ti nas!!!
Silajdzic ce i u buducnosti biti frontalno napadan sa svakojakim lazima i ako je bilo gdje omastio brke, a to se pronadje biti ce sasvim sigurno ucjenjen. Ne, zbog Silajdzica jer nema tog politicara koji nije omastio brke, nego zato sto ne pristaje da se ozvanici "velika Srbija" i tu je sastavni dio stvari koja je upurena ne protiv Silajdzica direktno, nego protiv Bosnjaka, Bosanaca i Bosne. Ako je Silajdzic omastio brke, zasto ga se nije rusilo prije nego je srusio ustavne amandmane za "veliku Srbiju"? Zato sto im nije smetao da ostvare veliku Srbiju, da daju pola Bosne Srbiji za Kosovo, jer Srbe podrzavaju Rusi u vijecu sigurnosti UN pa to malo teze ide?
Zasto ne priznaju Kosovo vise i sta cekaju? Prvo pola Bosne, pa nezavisnot Kosova.
Zasto se Miloradu Ronhilu Dodiku ne ispita porijeklo imovine? Nesto sam citao da je jedan od bogatijih u BiH, sa rancom u Laktasima, sa stanom u Beogradu itd? kakva je njegova uloga bila u toku rata? Bliski suradnik Biljane Plavsic je morao imati krvave ruke?
-
Unjustice
Zar se ne pise neovlasTeno, a ne neovlasCeno? Daj link? Druga stvar ako su prodavali oruzje u Africi, onda to ne spada pod federalni zakon, ako su ga prodavali u toku rata, sorry nije bilo Federacije BIH, sto znaci pisi propalo.stochar wrote:jeste, zabranjeno je prodavati oruzje u FBiH. zabranjeno je bilo i u toku rata prodavati ga i bogatiti se. mnogi su prodavali puske koje je BiH besplatno dobila i na tome su izgradili svoja poslovna carstva!Unjustice wrote:
So reci mi zivota ti u cemu je kvaka? U Federaciji zabranjeno prodavati oruzje? A sto smo ga onda prodavali Izraelu i cini mi se Hondurasu?
Znaci daj me prosvijetli i reci da li je to u FBIH zabranjeno prodavati oruzje? Da li je to bilo u toku rata? Znaci o cemu mi ovdje raspravljamo?
a, kad toliko pjenish s pitanjem 'je li zabranjeno prodavati oruzje?', evo sta kaze KZ FBiH:
Član 371.
Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija
(1) Ko neovlašćeno izradi, prepravi, proda, nabavi ili razmijeni vatreno oružje, municiju ili eksplozivne materije, ili ko neovlašćeno drži vatreno oružje, municiju ili eksplozivne materije čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine,
(2) Ko učini krivično djelo iz stava 1. ovog člana u odnosu na veću količinu vatrenog oružja, municije ili eksplozivnih materija,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(3) Ko dobrovoljno preda sredstva iz stava 1. ovog člana nadležnom organu,
može se blaže kazniti.
-
Unjustice
Nista je nikog ne branim. Sto se tice Silajdzica pa i Cengica, prije rata i u toku rata duznost sve i jednog politicara Bosnjaka je bila da nabave pod bilo koju cijenu i bilo gdje sto vise oruzja i da sto vise razvale UN embargo.stochar wrote: super, iskoristice njegov lopovluk kako bi ga ucjenjivali zbog velike srbije. nadasve briljantno. jer, nema tog politichara koji nije omastio brke, samo sto cemo 'svoje' braniti a 'njihove' ucjenjivati.
Znaci sta tu imati biti nejasno?
Necu u opste vise o trgovini oruzja raspravljati, jer govorimo o propagandnim patkama koje je lansirao Mile Ronhil Kostunica.
Ili izbaci link sa dokazima ili usuti. Kad izbacis dokaze mozemo raspravljati o zakonu i da li se smijelo trgovati oruzjem ili ne i cije su to pare bile. Do tad sto se mene tice, tu nema nista.
-
Unjustice
Dobro ima taj zakon, medjutim nejma Federacije u toku rata. Kako ces suditi po nekom zakonu neko djelo koje je ucinjeno kad nije bilo zakona, pa cak ni blentiteta i to u vrijeme dok je Mile dilao Ronhil? Nije bilo Haga to je tacno kad su ratni zlocini napravljeni, ali jeste bilo zakona po kojem Hag sudi. Bitna razlika koju ce ti svaki pravnik vrlo rado objasniti za par stotina maraka.stochar wrote:
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /47bos.htm
(a ovo 'nije bilo Federacije' je presmijeshno! pa nije bilo ni Suda u Haagu pa se sad tamo sudi za ratne zlochine. BTW, ovaj zakon se oslanja na Republichki a neovlastena trgovina oruzjem je uvijek bila ilegalna. takodjer, po tvom, sva ubistva i pljachke koje su se dogodile u vrijeme rata su 'pisi propalo' kao i ratni zlochini. povlachim se iz daljnje rasprave s tobom jer bezze troshim vrijeme obzirom da se ochito radi o neurachunljivoj osobi)
- pitt
ma sta ces vani....da te svijet pokvariprleitihi wrote:ja sam čuo da je bila dužnost svakog pravog bošnjaka da svoje dijete pošalje vani i da sebi izgradi aerodromsku pistu....moj stari je karina od bošnje..nit' ima pistu..nit' sam ja bio iđe dalje od nedžarića..
-
_BosanaC
Isto kako se sudilo SRJ pred UN-ovim sudom dok uopste nije bila clanica UN-a.Unjustice wrote:Dobro ima taj zakon, medjutim nejma Federacije u toku rata. Kako ces suditi po nekom zakonu neko djelo koje je ucinjeno kad nije bilo zakona, pa cak ni blentiteta i to u vrijeme dok je Mile dilao Ronhil? Nije bilo Haga to je tacno kad su ratni zlocini napravljeni, ali jeste bilo zakona po kojem Hag sudi. Bitna razlika koju ce ti svaki pravnik vrlo rado objasniti za par stotina maraka.stochar wrote:
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /47bos.htm
(a ovo 'nije bilo Federacije' je presmijeshno! pa nije bilo ni Suda u Haagu pa se sad tamo sudi za ratne zlochine. BTW, ovaj zakon se oslanja na Republichki a neovlastena trgovina oruzjem je uvijek bila ilegalna. takodjer, po tvom, sva ubistva i pljachke koje su se dogodile u vrijeme rata su 'pisi propalo' kao i ratni zlochini. povlachim se iz daljnje rasprave s tobom jer bezze troshim vrijeme obzirom da se ochito radi o neurachunljivoj osobi)
-
Unjustice
Care moj, pa zasto ih biras iz izbora u izbore? Zasto ih ne promijenis? Zasto ne demonstriras ako smatras da nesto ne valja? Obracam se tebi mislim na sve.prleitihi wrote:ja sam čuo da je bila dužnost svakog pravog bošnjaka da svoje dijete pošalje vani i da sebi izgradi aerodromsku pistu....moj stari je karina od bošnje..nit' ima pistu..nit' sam ja bio iđe dalje od nedžarića..
Rasturili drzavu uzduz i poprijeko, pobili narod, pljackali, silovali, pravili genocide na svakom centimetru drzave, korumpirani UN sud kazu da nisu, sakrije dokumente koji to dokazuju i nakon svega toga u centru Sarajeva se skupi "citavih" tri hiljade ljudi ili da kazem onih koji ne pristaju da su samo ovce koje cekaju klanje?
To sto nisi isao dalje od Nedzarica, mislim da je tvoja greska. Kapitalizam je, ne ocekuj da sindikat organizuje put na Bahame, nego pljuni u sake, zaradi, pa pici.
-
prleitihi
to si virtuoz kada je papazjanija u pitanju..Unjustice wrote:Care moj, pa zasto ih biras iz izbora u izbore? Zasto ih ne promijenis? Zasto ne demonstriras ako smatras da nesto ne valja? Obracam se tebi mislim na sve.prleitihi wrote:ja sam čuo da je bila dužnost svakog pravog bošnjaka da svoje dijete pošalje vani i da sebi izgradi aerodromsku pistu....moj stari je karina od bošnje..nit' ima pistu..nit' sam ja bio iđe dalje od nedžarića..
Rasturili drzavu uzduz i poprijeko, pobili narod, pljackali, silovali, pravili genocide na svakom centimetru drzave, korumpirani UN sud kazu da nisu, sakrije dokumente koji to dokazuju i nakon svega toga u centru Sarajeva se skupi "citavih" tri hiljade ljudi ili da kazem onih koji ne pristaju da su samo ovce koje cekaju klanje?
To sto nisi isao dalje od Nedzarica, mislim da je tvoja greska. Kapitalizam je, ne ocekuj da sindikat organizuje put na Bahame, nego pljuni u sake, zaradi, pa pici.
moderacijo..dajte recite nam nickove ovih klonova..prepadnem se kad samo pomislim da je 1 nick - 1 čovjek..ovoliko pacijenata ne bi moglo koševo primiti i da dan traje 48 sati..
-
Unjustice
Nema sta ovaj ti je neoboriv argument. I to advokat za nekoliko stotina maraka fino objasni da se medjunarodno pravo upotrebljava u medjunarodnim stvarima kao taj slucaj. Ako ja sad u Ceskoj kupim oruzje i prodam ga Americi, FBIH zakon nema nista s tim. A po medjunarodnom pravu, trgovina oruzjem je legalna i jedna od najvecih. Velike sile su najveci trgovci oruzjem._BosanaC wrote:Isto kako se sudilo SRJ pred UN-ovim sudom dok uopste nije bila clanica UN-a.
Znas zasto se nije sudilo NATO-u sto su uvjezbavali nove bombardere iznad Srbije? Zato sto tadasnja SRJ nije bila clanica UN. Sud se proglasio nenadleznim.
-
prleitihi
a šta misliš ČIJIM parama se kupovalo to oružje?..da nije hasan uštedio milione dok je bio hodža po ustikolini?Unjustice wrote:Nema sta ovaj ti je neoboriv argument. I to advokat za nekoliko stotina maraka fino objasni da se medjunarodno pravo upotrebljava u medjunarodnim stvarima kao taj slucaj. Ako ja sad u Ceskoj kupim oruzje i prodam ga Americi, FBIH zakon nema nista s tim. A po medjunarodnom pravu, trgovina oruzjem je legalna i jedna od najvecih. Velike sile su najveci trgovci oruzjem._BosanaC wrote:Isto kako se sudilo SRJ pred UN-ovim sudom dok uopste nije bila clanica UN-a.
Znas zasto se nije sudilo NATO-u sto su uvjezbavali nove bombardere iznad Srbije? Zato sto tadasnja SRJ nije bila clanica UN. Sud se proglasio nenadleznim.
-
Unjustice
Idemo ga ostraniti jer puno pise ono sto mi ne pase, je li? Nisam klon, niti cu ikad to biti.prleitihi wrote:to si virtuoz kada je papazjanija u pitanju..![]()
moderacijo..dajte recite nam nickove ovih klonova..prepadnem se kad samo pomislim da je 1 nick - 1 čovjek..ovoliko pacijenata ne bi moglo koševo primiti i da dan traje 48 sati..
-
Kolt
Mozda je Haris imao propusta ali u generali covijek je uradio mnogo ZA Bosnu a posebno onda kada je trebalo svijetu obznaniti istinu da se ovde nije radilo o sukobu plemena vec o agresiji i genocidu!
On je bio taj koji je vukao svjetske diplomate za rukav i trazio medjunarodnu intervenciju.
Mozda je Haris i grijesio, ali dajte jednom budite realni ljudi i priznajte mu i nesto dobro. Jer samo pljuvati, neznaci nista sem ideoloske mrznje i nerealnosti.
On je bio taj koji je vukao svjetske diplomate za rukav i trazio medjunarodnu intervenciju.
Mozda je Haris i grijesio, ali dajte jednom budite realni ljudi i priznajte mu i nesto dobro. Jer samo pljuvati, neznaci nista sem ideoloske mrznje i nerealnosti.
-
_BosanaC
Ocito ti blage veze nemas o cemu pricas.Unjustice wrote:Nema sta ovaj ti je neoboriv argument. I to advokat za nekoliko stotina maraka fino objasni da se medjunarodno pravo upotrebljava u medjunarodnim stvarima kao taj slucaj. Ako ja sad u Ceskoj kupim oruzje i prodam ga Americi, FBIH zakon nema nista s tim. A po medjunarodnom pravu, trgovina oruzjem je legalna i jedna od najvecih. Velike sile su najveci trgovci oruzjem._BosanaC wrote:Isto kako se sudilo SRJ pred UN-ovim sudom dok uopste nije bila clanica UN-a.
- Better Man
Ne budi naivan! Haris je radio jedino za svoj interes i svoj džep! Ništa on nije za mene pozitivnog uradio za BiH!Kolt wrote:Mozda je Haris imao propusta ali u generali covijek je uradio mnogo ZA Bosnu a posebno onda kada je trebalo svijetu obznaniti istinu da se ovde nije radilo o sukobu plemena vec o agresiji i genocidu!
-
Unjustice
Ako su tacne glasine da je Hasan kupovao oruzje za ABiH, onda je vjerovatno kupovao i mojom lovom jer sam ja donirao neka sredstva, a nisam pitao za sto ce ih trositi. Da li je u tom slucaju Hasan omastio brke, vjerovatno jeste, medjutim jeste i Mile Ronhil. Znas li otkud mu taj nadimak?prleitihi wrote:a šta misliš ČIJIM parama se kupovalo to oružje?..da nije hasan uštedio milione dok je bio hodža po ustikolini?
Da li je 99% politicara u BiH korumpirano? Jeste i to. Cifra koju BiH politicari ukradu na ovaj ili nacin nije 1% cifre koju su susjedne zemlje pokrale na ovaj ili onaj nacin od BiH od pocetka rata do danas.
Sad pitanje za tebe i sve ostale, hoces li da se zamaras sa sicom, dok ti susjedne zemlje kradu po projektu po nekoliko stotina miliona dolara? OK, poslije kad se to rijesi, sad me to ne zanima. Ne zanima me Silajdziceva, Tihiceva, Lagumdzijina vila dok BiH svakodnevno kradu susjedne zemlje i dok ne odrade ustav koji ce sprijeciti svaku pomisao na "veliku Srbiju" i koji ce sprijeciti cementiranje rezultate rata.
Svaki pametan covjek zna dosta primjera da ih sad ne navodim.
Last edited by Unjustice on 07/05/2007 22:17, edited 1 time in total.
-
Kolt
Mozda, ali za BiH jeste uradio!Better Man wrote:Ne budi naivan! Haris je radio jedino za svoj interes i svoj džep! Ništa on nije za mene pozitivnog uradio za BiH!Kolt wrote:Mozda je Haris imao propusta ali u generali covijek je uradio mnogo ZA Bosnu a posebno onda kada je trebalo svijetu obznaniti istinu da se ovde nije radilo o sukobu plemena vec o agresiji i genocidu!
-
Kolt
Mozda, ali za BiH jeste uradio!Better Man wrote:Ne budi naivan! Haris je radio jedino za svoj interes i svoj džep! Ništa on nije za mene pozitivnog uradio za BiH!Kolt wrote:Mozda je Haris imao propusta ali u generali covijek je uradio mnogo ZA Bosnu a posebno onda kada je trebalo svijetu obznaniti istinu da se ovde nije radilo o sukobu plemena vec o agresiji i genocidu!
-
FFK as Lucy01
Unjustice wrote:
Da li je 99% politicara u BiH korumpirano? Jeste i to. Cifra koju BiH politicari ukradu na ovaj ili nacin nije 1% cifre koju su susjedne zemlje pokrale na ovaj ili onaj nacin od BiH od pocetka rata do danas.
preneseno sa http://www.bljesak.info
Snage za provođenje zakona u našoj zemlji, kao i sigurnosne službe karakteriziraju visok stupanj korupcije, koji se manifestira na više razina. Ovo je zaključak istraživanja Transparency International u našoj zemlji, koji pokazuje da su naše policijske snage još uvijek daleko od evropskih standarda. Kako je za Dnevni list kazao Srđan Blagovčanin, glasnogovornik Transparency International BiH, prema istraživanju barometar korupcije, od maksimalnih pet bodova za stupanj korupcije policija u BiH je dobila čak četiri boda.
''Stupanj korupcije mjeri se od jedan do pet, gdje je jedan nepostojanje korupcije, a pet velika raširenost", pojasnio je Blagovčanin
Dakle, rezultati su poražavajući jer ispada da je u našim policijskim i sigurnosnim službama stupanj korupcije gotovo pa na najvišoj razini. Inače, policija je na četvrtome mjestu po stupnju korupcije, jer prva tri mjesta zauzimaju političke stranke, zakonodavstvo i sudstvo. Iz toga se može vidjeti da su policijske i sigurnosne strukture korumpiranije i od tradicionalno "korumpiranih" djelatnosti, kao što su zdravstvo i obrazovanje. Blagovčanin je pojasnio da se u sigurnosnim i policijskim službama korupcija odvija na dvije razine.
Prva je sitna administrativna korupcija prilikom odnosa policajaca i građana. Druga je ona koja se odvija na višim razinama - uključuje i političke pritiske te utjecaj na rad policije i sigurnosnih službi", napomenuo je Srđan Blagovčanin. Te podatke potkrepljuju i izvješća State Departmenta o BiH gdje se napominje da postoje izvješća o korupciji na najvišoj razini snaga sigurnosti na entitetskoj i državnoj razini.
Istrage su provodile policijske snage u suradnji s međunarodnom zajednicom, uključujući i EUPM, što je rezultiralo otpuštanjem ili kaznenim gonjenjem nekoliko ministara i policijskih dužnosnika. Ipak, u izvješću se ocjenjuje da su se značajno poboljšali kapaciteti lokalnih sudova da se kazneno gone počinitelji ratnih zločina.
Ipak, prema riječima Blagovčanina, razloga za optimizam ima jer je već napravljen prvi korak u definiranju strategije za borbu protiv korupcije u policijskim i sigurnosnim službama. Blagovčanin je istaknuo da su na osnovi prijedloga EUPM-a naše policijske snage počele provoditi prvi korak u borbi protiv ovog zla, ali istodobno navodi da treba vidjeti kako će se i u kojoj mjeri ti prijedlozi poštovati i provoditi.
"Potrebno je reći da je MUP RS-a već definirao strategiju za borbu protiv korupcije u svojim redovima", naglasio je Blagovčanin. Ovakvi negativni pokazatelji u svakom slučaju moraju služiti našim službama kao upozorenje da je vrijeme da se ulože dodatni napori kako bismo se riješili zla zvanog korupcija.
- Better Man
izgleda da ne razumiješ! Jasno sam rekao da po meni nije uradio ništa Pozitivno za BiH! Nisam mislio lično na sebe, već na BiH! On je jedan obični demagog i prevarant koji je spreman za fotelju srušiti i uništiti državu!Kolt wrote:Mozda, ali za BiH jeste uradio!Better Man wrote:Ne budi naivan! Haris je radio jedino za svoj interes i svoj džep! Ništa on nije za mene pozitivnog uradio za BiH!Kolt wrote:Mozda je Haris imao propusta ali u generali covijek je uradio mnogo ZA Bosnu a posebno onda kada je trebalo svijetu obznaniti istinu da se ovde nije radilo o sukobu plemena vec o agresiji i genocidu!