kopija kodiranog ključa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Qler

#51 Re: kopija kodiranog ključa

Post by Qler »

Zgrada Stometarka, Dzemala Bijedica (ne znam broj, ali je neki manji :) ) to je zgrada nize Unionkomerca, na Malti, prema Cengic vili, a prije one dzamije. Kad ides iz pravca grada, prodjes semafor na malti, prodjes zutu zgradu unionkomerca, i onda prvo skretanje desno, polukruzno se popnes na trotoar, ima Agrikom i pored Hudiny.

a mozes i nazvati na 061 211 156 :D
ljudozder

#52 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ljudozder »

Eh hvala puno :thumbup:
citroen

#53 Re: kopija kodiranog ključa

Post by citroen »

Qler wrote:Houdiny stometarka, ma kljuc je original, sve sa Ford logom. Imam sluzbenog mondea, sa istim kljucem, doduse izlizanim :)

cijena je bila 280KM.
Prijatelju,da to nije mozda poskupo :? evo recimo za mog citroena C4 kljuc(skakavac) u ovlastenom servisu kosta 225KM,dali si isao u Ford i koja je cijena kod njih :?:
ldzi

#54 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ldzi »

nije skupo kda je Fordov ključ bez daljinskog 100 km
Last edited by ldzi on 20/07/2013 07:57, edited 1 time in total.
Neelix

#55 Re: kopija kodiranog ključa

Post by Neelix »

citroen wrote:
Qler wrote:Houdiny stometarka, ma kljuc je original, sve sa Ford logom. Imam sluzbenog mondea, sa istim kljucem, doduse izlizanim :)

cijena je bila 280KM.
Prijatelju,da to nije mozda poskupo :? evo recimo za mog citroena C4 kljuc(skakavac) u ovlastenom servisu kosta 225KM,dali si isao u Ford i koja je cijena kod njih :?:
za fiata traze skoro 400 km u autokomercu :lol: tako da nije skupo :D
emko1234

#56 Re: kopija kodiranog ključa

Post by emko1234 »

TarikSA wrote:Ne zelim ovom travnicanu da rasturam posao, al ima u Hudiny-u u hrasnom kod Bosmala. Meni radio kljuc, sve super funkcionise, meni predobro izgleda novi kljuc nije ona plastikurina kineska, nego izgleda kao da je original i pod rukom je isto (iako ja mislim da nije, al nemam garanciju ni da jeste osim sto super izgleda).
Nemam pojma broj tel. al naci cete na internetu meni je bilo nekih 200KM sa kodiranjem na moju bravu. Korektno odradjen posao i nije posebno skupo. Da, zaboravio sam napomenuti dobio sam tzv."skakavac".
Poz :zzzz:
tarikSA@ jesi ti u talu s hudinijem? :D :D :D i samo da te pitam koji seat ima skakavac osim ovih zadnjih modela?ja koliko znam nema nijedan :D dakle leon,altea(xl),freetrack,toledo,ibiza..
citroen@pa zar nije lakse onda u servisu uzet orginal skakavac nego datu pare nekome ko ce ti napravit duplikat bez obzira kako dobar on bio?
shlauf

#57 Re: kopija kodiranog ključa

Post by shlauf »

@emko1234 konta da su svi u talu sa nekim, ja sa Ivicom i @tarikSA sa hudynijem :D

Aleee aleeeeeeeee :mrgreen:
emko1234

#58 Re: kopija kodiranog ključa

Post by emko1234 »

shlauf wrote:@emko1234 konta da su svi u talu sa nekim, ja sa Ivicom i @tarikSA sa hudynijem :D

Aleee aleeeeeeeee :mrgreen:
hahahahhahhaha..ma danas mi je sve sumnjivo..cim neko nekogreklamira dobrovoljno,sta reci...hahahahah nisam ja u talu s asa-om :D
shlauf

#59 Re: kopija kodiranog ključa

Post by shlauf »

Možda si sa Qutro-m :D :D :D :D

Aleee aleeeeeeeeeeee :dance:
emko1234

#60 Re: kopija kodiranog ključa

Post by emko1234 »

vala koliko reklamiram vw i audi mogli su mi komotno jednog a4 b8 2.0T dat djaba da vozam jedno godinu dana :D
respo

#61 Re: kopija kodiranog ključa

Post by respo »

nemoj A8 mozda zavrsis ko oni na malti
audi kad predje bih granicu i udje unutra onda je roba s greskom :D
shlauf

#62 Re: kopija kodiranog ključa

Post by shlauf »

emko1234 wrote:vala koliko reklamiram vw i audi mogli su mi komotno jednog a4 b8 2.0T dat djaba da vozam jedno godinu dana :D
Zaboravio si napisati i da je pun do čepa prilikom preuzimanja i da imaš djaba gorivo iz B. Broda ko Hota sa P206 :D

Aleee aleeeeeeeeee :dance:
citroen

#63 Re: kopija kodiranog ključa

Post by citroen »

emko1234 wrote:
TarikSA wrote:Ne zelim ovom travnicanu da rasturam posao, al ima u Hudiny-u u hrasnom kod Bosmala. Meni radio kljuc, sve super funkcionise, meni predobro izgleda novi kljuc nije ona plastikurina kineska, nego izgleda kao da je original i pod rukom je isto (iako ja mislim da nije, al nemam garanciju ni da jeste osim sto super izgleda).
Nemam pojma broj tel. al naci cete na internetu meni je bilo nekih 200KM sa kodiranjem na moju bravu. Korektno odradjen posao i nije posebno skupo. Da, zaboravio sam napomenuti dobio sam tzv."skakavac".
Poz :zzzz:
tarikSA@ jesi ti u talu s hudinijem? :D :D :D i samo da te pitam koji seat ima skakavac osim ovih zadnjih modela?ja koliko znam nema nijedan :D dakle leon,altea(xl),freetrack,toledo,ibiza..
citroen@pa zar nije lakse onda u servisu uzet orginal skakavac nego datu pare nekome ko ce ti napravit duplikat bez obzira kako dobar on bio?
emko procitaj moj post ponovo
emko1234

#64 Re: kopija kodiranog ključa

Post by emko1234 »

citroen* upravu si moja greska :D :D :D
respo* A4 B8 model :D tj zadnji model,ne a8.. :D :D
shlauf* samo nek je pun pri preuzimanju :D a sipacu ga ja ako mi ga daju djaba na jedno godinu dana..nece bit problem..nek sav bude obljepljen u asa reklami :D
respo

#65 Re: kopija kodiranog ključa

Post by respo »

emko rekoh nemoj a8 pod razno sta znam mozda ti se svidi ako ga vidis na lageru pa da te samo napomenem
h-a-r-u-n

#66 Re: kopija kodiranog ključa

Post by h-a-r-u-n »

ee moze mala pomoc.... :D
izgubio sam kljuc od peugeota 307-ce -- onaj na daljinski , ostao mi je samo kopija al' on nije na daljinski
i sad imam problem , gdje ima u BiH da izradim kljuc na daljinski i koliko to otprilike kosta :D ?
h-a-r-u-n

#67 Re: kopija kodiranog ključa

Post by h-a-r-u-n »

ldzi wrote:Imam registrovanu radnju u Travniku za izradu svih vrsta ključeva.
Odgovorit ću vam za kodirane ključeve.
sva vozila prizvedena od 1995. godine imaju čip u ključu. Pojedini proizvođači nedozvoljavaju kopiranje kao što su BMW, Mercedes (osim kombija i kamiona).
Kada imate originalni ključ može se klonirati u kvalitetnim ključarskim radnjama (ja imam RW4 i PBOX najnoviju mašinu).
mogu da radim kako auto ključeve sada za novije modele auta tako i za kamiona i motocikle, kao i mopede, cijena zavisi od vrste vozila. popravljam sve vrste auto brava, boš brava. Klijenti se moraju najaviti 061/594 122, donji tekstovi moje ne važe jer sam kupio novu opremu SILCA.
Savjet za vlasnike vozila sa kodiranim ključem: Na vrijeme napravite rezervni ključ, jer čete imati velikih problema,pojdini ključevi se prave klonirenjem originalng, pojedini konekcijom na vozilo (znaći mora biti vozilo prisutno,pojedinim opet mora se očitati PIN, pa se tek onda pravi ključ. Obavezno čuvajte kartice iili plastike sa brojevima, ovo sve zavisi od vrste vozila.
Mozes li jarane izradit' mi kljuc na daljinski za peugeot 307 ? ...ja sam u travniku takodje'

gdje se nalazis ? :D
Melami

#68 Re: kopija kodiranog ključa

Post by Melami »

Qler wrote:Moze li se napraviti kljuc sa daljinskom kontrolom za Ford Mondeo Mk2, onaj sa dva dugmeta. Original je slomljen i od njega nista, izvadjen je onaj kod i stavljen u obicni kljuc i sad nemam daljinsko. Znaci treba mi da se napravi komplet kljuc da se kodira i da mi radi daljinsko.
Ti hoces daljinski za ford?
Ja sam imao ford oko te godine i kupio sam daljinski za $5 i sam programirao. Kod mog se to ovako radilo.
Ubacim kljuc, dam kontakt pa ugasim, i tako osam puta, nakon toga samo pritisnem na daljinskom da se auto zakljuca i on prihvati taj novi daljinski i to je to :D
duracell

#69 Re: kopija kodiranog ključa

Post by duracell »

Pozdrav,
Imam problem sa kljucem od Pezoa 307, tipka za otkljucavanje na kljucu je ostecena, da li ima neko ideju kako se moze popraviti ili se mora kupiti novi kljuc ili samo plastika sa tipkama?

Image
goran16v

#70 Re: kopija kodiranog ključa

Post by goran16v »

Mislim da bi ovako nesto rijesilo tvoj problem:
http://www.ebay.com/itm/2-button-Remote ... 17&vxp=mtr

Samo kuciste identicnom tvom sa dostavom 2,60 USD. Ja ne bih razmisljao. I ostali su sa free shippingom do 3,50 USD.
duracell

#71 Re: kopija kodiranog ključa

Post by duracell »

Cijena nije visoka, samo jos uvjek ovo plasticno kuciste ne bi resilo moj problem, ostecen je i onaj mali prekidac unutra. Gde se on da nabaviti?
goran16v

#72 Re: kopija kodiranog ključa

Post by goran16v »

duracell wrote:Cijena nije visoka, samo jos uvjek ovo plasticno kuciste ne bi resilo moj problem, ostecen je i onaj mali prekidac unutra. Gde se on da nabaviti?
To je mikroprekidac koji bi neki malo precizniji elektronicar mogao zamjeniti.
Post Reply