Bravootherside wrote:Prvo, ja sam zensko_BosanaC wrote:Super. Slazem se.otherside wrote:Onaj ljekar koji otvoreno trazi novac je kandidat za krivicni postupak. DUZNOST pacijenta je da ga prijavi.
Ali sta je tvoja duznost? Ako vec znas takve, a dao si pretpostaviti da znas, jer ocito znas i one suprotne, zasto ih ne prijavis? Pa onda nece narod lajati na zdravstvo.
Jarane, pola moje plate ode na zdravstveno, a uplata zdravstvenog mi je samo stepenica da mogu prici doktoru i gurnuti kovertu u dzepa ne garant da ce me doktor primiti i izljeciti kada mu se pojavim s ovjerenom knjizicom.
Drugo, pogledaj malo ranije postove pa ces vidjeti da sam odgovorila na to pitanje. Svjedok korupcije nije nikad drugi ljekar vec PACIJENT. Odakle meni dokaz da kolegu prijavim. Ne mogu se pozvati na forum ili price ogorcenih pacijenata koji sute i placaju.
I izvinjavam se sto nisam bio gender korektan
I da priupitam - odakle meni dokaz da prijavim doktora kada se te stvari 'rjesavaju' sa sestrom i doktorom u cetiri oka?
A za uvazenog gospodina doktora, i sve ostale doktore:
VASE plate se finansiraju od MOJE plate. Da nije MOJE plate, imali bi qrac, a ne plate. Moja plata zna kasniti, ali uplata zdravstvenog nije kasnila jos nikada do sada. I sve dok ne stisnete muda pa ne zatrazite novac od onih s kojim se zelite izjednaciti, jer to vas najvise i boli, da supak u ministarskoj fotelji ima vecu platu od nase, a prestanete igrati preko ledja obicnih ljudi i gradjana bez kojih ne bi bilo ni vas, moj glas podrske necete imati. A isto tako ni glas podrske javnosti.
Takodje dok sami ne ocistite vlastito smece nemojte ocekivati da neko ko je upravo dao jednom doktoru cesto posudjenih 200, 300, 500, ili cak vise hiljada maraka da mu 'pripazi zenu' kojoj se uredno uplacuje zdravstveno pokloni osmjeh nekom drugom doktoru ili medicinskom radniku, koliko god taj neko bio neduzan u svoj ovoj prici.
I za kraj - obavezno zabraniti privatnu praksu paralelno sa radnom. Pa onda nemam nista protiv i da se doktori bune, i da im se povecaju primanja. A sve dok se pacijentu objasnjava kako doktor nema vremena da mu obavi to i to jer bi eto trebao cekati sest mjeseci do godinu dana, ali ima vremena privatno, sto kosta ????KM
Izaberite, gospodo, jednom guzicom na dvije stolice ne mozete sjediti. Odnosno mozete, ali necete jos dugo