modesti wrote:
Koliko ja znam, a znam dosta o Odsjeku (skromno, nema šta

),
nema štela. Štele dođu naknadno.
Ali tebe niko neće "izgurati" sa rang liste jer nemaš štelu. Tu su zaista jako dosljedni. Osim toga, tvoja budućnost je u pitanju i ti trebaš donijeti odluku da li ćeš probati upisati psihologiju pa eventualno ostati na leru ako ne položiš prijemni ili ne budeš primljena. Dobro izvagaj i minuse i pluseve i donesi odluku.
Vanredno se ne može studirati.
Želim svim potencijalnim studentima psihologije puno sreće i položenih ispita.

Slažem se sa modesti. Kad sam ja upisala, a bogami je to daaaavnoooo bilo, nije bilo štele. ja je nisam imala, pa sam opet upisala. Zavisi kako uradis testove, bodovi su najbitniji.
U svakom slucaju, ako si dobro spremila, ne znam sta se sad polaze za bolonju, izadji na ispit, nista te ne kosta. Ako ti je zelja da budes psiholog jednog dana onda se za to treba i odvaziti i izaci na ispit. A poslije odvojiti puno vremena da ucis i citas, sto vise knjiga i dodatne literature to bolje za tebe. Psihologija nije bauk, ko voli i kome je to ljubav moze se naci u svakoj sitnici. Ja uzivam u ovome sto jesam, i vjeruj mi, imam ogromnu biblioteku psiholoske literature. Sto vise citas bolji si covjek, bolji si psiholog, bolji si naucnik. A da ne spominjem kako pocnes da gledas svijet i ljude drugim ocima...
Sto se tice ovog mog drugog studija, tu sam dobila stipendiju i morala sam eskivirati sa dosta predavanja, ali se isplatilo. Znaci ko hoce, taj i moze!!!
Moja poznanica je zavrsila psihologiju i m. akademiju. znaci ima nas!