_BosanaC wrote:darius_maximus wrote:_BosanaC wrote:Jesi li platio kartu za trolu? Nisi. Jesi li kontao gdje ces parkirati? Nisi. Ali ti se nije islo ni pjeske pa si zato i isao trolom.
S druge strane, slobodno ti idi autom, ali onda neka te poderu za parking, pa ces platiti i gorivo jer auto ne ide na havu, i svi zadovoljni. To ces uraditi mozda dva, tri, pet puta, ali kada onda skontas koliko te kosta to zadovoljstvo - vise neces. A pjesaci ce moci, za Boga miloga, i trotoarima za promjenu hodati.
Slusaj sad, da ne bi ispalo da sam ja odgovora za stanje u ovog gradu da ti pokusam normalno objasniti...
Imam ja gdje parkirati kod faxa, placeno i besplatno, kako god ga okrenes imam gdje, autom nisam isao jer je stari morao nesto obaviti pa sam ja lagano put pod noge, i kao sto rekoh i prije, nije meni mrsko nego se stvarno iznerviram u gradskom saobracaju... Kao drugo, parking bi me kod faxa dosao 2 KM za dva sata, koliko i trolejbuska u jednom smjeru, znaci i tu sam na gubitku... Kao trece, ne volim kad ljudi misle o meni nesto, a i ne znaju me... Ja stvarno mrzim kad neko misli da je njegovo auto jedino na putu i to je to, uvijek se trudim da skontam gdje bih mogao parkirati, obicno placam za parking, i da, upravu si, draze mi je dati za parking, nego GRASu...

Kao cetvrto, ovaj citav grad je pravljen uzasno, ponavljam... Neki dan sam se sa starim o tome raspravljao... Uzmimo nas Parlament kod Filozofskog. Oni nemaju svoj parking, vec moraju ostavljati oko Filozoskog, gdje bi se opet negdje i studentima trebalo omoguciti da parkiraju... Imas slucaja koliko hoces, jer ovaj grad nije pravljen za jednostavan prolazak, tj. ostavljanje auta, i sad sam ja kriv, ma daj...

Ne krivim tebe ni za sta, niti mi je to namjera, nego kroz tebe obracam se svima koji razmisljaju tako kao ti

Sve i jedan vozac ce ponoviti tvoje rijeci, jer, naravno, svi idu logikom da je lakse ici svojim autom nego davati pare GRASu, iz razno raznih razloga, ili taksistama. Zatim, svima smeta onaj drugi, jer bas ON smatra da je cesta njegova, a nije... Zatim se vazda onaj drugi parkira na pogresna mjesta... I na kraju je kriva vlast.
A realnost je sasvim drukcija: i ti, i onaj drugi, i treci, ne zelite da shvatite da ima ljudi koji ne misle kao vi i koji nisu kao vi. Ja jarane iz Hrasnog kod Predsjednistva budem u roku od 15 minuta, uz sva cekanja javnog prevoza. Niti razmisljam gdje cu s autom, niti me sikira promet, nista. Na prostoru grada javnim prevozom se fakat moze svugdje stici. Kada mi padne na pamet kako je tramvaj ili trola ovakav ili onakav samo se sjetim koliko puta u zivotu nisam kartu kupio, i onda se sjetim kako nemam pravo da prigovaram, jer sam i sam kriv sto je situacija takva kakva jeste. Hocu prosetat - ne mogu, jer je neko parkirao auto na pola *ebenog trotoara, eto na brzinu, samo na deset minuta, i nije mu jasno zasto je iko nervozan... Jer moze obici, hajde bolan...
Helem, vazda su krivi oni drugi...
Upravo tako, vazda su oni drugi krivi...
Gledaj, ja ne shvatam svrhu ovoga sto si rekao meni, jer ja ne razmisljam onako kako si ti napisao da ja razmisljam...
Ne vidim kako neko ko se svera tramvajem moze meni koji placam poprilicno redovno parking reci da sam ja u krivu, jerbo on za 15 minuta stigne do predsjednistva...?
Ja stanujem na Anexu, ako moramo bas crtati jedan drugom sve, pa se rijetko vozim tramvajem, a mogu ti reci da je trola kriza, a kad bih se vec vozio gradskim saobracajem, trebao bih po tebi valjda i kupiti kartu, znaci u dva smjera, oko 3,5 KM, ne dao Bog da moram se nesto opet vracati kuci pa opet u grad... I te pare da ja dam GRASu kojem ne fali para, barem nije falilo, zarade na kartama, pa na komercijali, da se to fino ulagalo i pazilo, mogli bi pricati, nego je onaj lopov sve pokrao, pa ne znam sto bih ja davao nekome pare u dzep, objasni ti meni???
To sto tebi smetaju automobili prakirani na trotoaru, smetaju i meni, i sve je to super sto si napisao, ali kad ti budes placao karte za gradski prevoz, onda i drugima pricaj...
Koliko je studentska za gradski prevoz, negdje oko 50 KM, ako cemo po zakonu, ja potrosim goriva mjesecno toliko po gradu, mozda i vise, ali voze se i stari i stara i ja, pa jos sa faxa sa mnom po dvoje, ustede na kartama za gradski i ekonomski je isplativije, kazem ako cemo po zakonu...
I ja se ne bih zalio na gradski prevoz kad mu ne bih placao nista, stoga ne kontam fakat sto preko mene obracanje siroj publici? Ne volim kad me smatraju za nesto sto nisam, no offense...
Umjesto da se fakat skonta neki plan za ovaj grad, uvijek je prica, pa vozaci su krivi... Sto su krivi? Sto su kupili auto, sto su platili registraciju itd. pa vecina onih koje znam placa i parking, i drzava ni da napravi ulice za njih i parkinge, da ne bi pjesacima smetali? Ne mogu sad auta nestati s lica zemlje... Razumijem ja da si ti pjesak, nisam se ni ja u autu rodio, ali pustimo pricu, auta su kriva... Krivi su prvo paci koji krse svjesno zakon, znaci policija je odgovorna, kao drugo krivi su nadlezni organi je se evo godinama pravi prilaz gradu, i ostale potrebne stvari... A obavezno se sve sto se pravi, pravi po danu jer je nocu valjda dupla satnica, pa onda kod Marsalke zatvore jednu traku pa prave prilaz, a guuuzva nenormalna...! (Ovo mi je najsvjeziji primjer

)
Opet kazem, no hard feelings, ali prica ne pije vode...