deex wrote:Za _bosanCa
Sve si rekao sto mislim. Svaka cast.
Za panca
U ratu je bilo svega, ne bih o imenima. Govorimo o danasnjoj situaciji. Zar treba cekati da se neko od doticnih opase bombama i digne i sebe i desetine ljudi u vazduh, pa da se zapitamo. Svako ima slobodan izbor da li ce biti vjerski fanatik i to je njegova licna stvar i izbor, pod uslovom da to ne namece drugima, ukljucujuci i sopstvenoj zeni. Ali, ne mogu da se ne zapitam sta ce njima bombe, oruzje. Imaju li neki cilj? Pri tome mislim da je njihova namjera da nature silom ostalim muslimanima svoje vidjenje islama. Nesto ne cuh da su se Ugljanin i Ljajic zalili zbog toga sto se desilo. Izvini, meni je terorista svako sa bombom.
stoji, samo kažem opet, ne branim vehabije, ako baš moram ovako reći idem u džamiju i ne razumijem neke njihove postupke, drugačiji su od nas i to mi i ne smeta( niti treba smetati bilo kome )lično nisam imao nikakvih loših iskustava sa njima , mada iz pouzdanih izvora znam da su u sandžaku napravili par nevjerovatnih belaja prije par mjeseci ,upravo po džematima kontra našeg tradicionalnog prakticiranja islama.
jedino što želim da kažem jeste da se mora izbjeći lov na vještice i generalizirati stvari, u folu vehabija=terorista....
evo padaju bombe po gradu , samo ih ne bacaju vehabije nego kockaste glave...
Izvini, meni je terorista svako sa bombom
, ružno je reči , samo da smo uoči rata imali više naoružanja, sigurno nas ne bi ovoliko izginulo( mislim na stotinu i više hiljada poklanih i pobijenih bošnjaka). samo da se razumijemo vežem se za konkretno ovu tvoju rečenicu!!! ne bih generalizirao stvari tako lako...pa buraz šta misliš koliko domačinstava u srbiji ima bar automat i po koju kašikaru u kući ili stanu, samo zamisli,ako imaš koga npr. u bg možeš saznati ,samo se tom dijelu stanovništva ne prave racije po kućama nego im se to toleriše...sve što kažem "licemjerno od demokratske srbije"....