Pojedinci u zenickoj kasarni ABiH nemaju srce!!!!
Moderator: anex
-
onewholiveslong
Senad Hadjifejzovic halo centralni taman da naprave temu da se pozovi voditelji azila u tuzli "ljubitelji" zivotinja i neko od dobrovoljaca koji zna sta se desava pa da javno o tome rasprave.Ili da naprave neku temu o SOS-u i o tome zasto nema azila u Sarajevu zasto je iznenada povucena urbanisticka dozvola o izgradnji tog azila cober je negdje pricao o tome sad neznam dje je taj tread i o ovim okrutnostima.
-
onewholiveslong
sofi ides ti ikako u azil?????
Ako ides uvuci fotoaparat i uradi koju sliku fino cime ih hrane!!!!!
Sta ce ti bolji dokaz od slike
Ako ides uvuci fotoaparat i uradi koju sliku fino cime ih hrane!!!!!
Sta ce ti bolji dokaz od slike
- Pasiflora
Prilog na Hayatu je bio bezlican. Mislim da je trebalo puuuuuno jace nastupiti.
Sto se tice azila u TZ, jeste li primijetili da ima natpise: zabranjen pristup, zabranjeno fotografisanje.... Pa svugdje u svjetu su u azilima sretni da ljudi dolaze, da ponekad neko usvoji psa, volontiraju, donose priloge u hrani... Vrlo je indikativno da je u TZ sve to zabranjeno. Ja sam se danas malo preko TZ foruma upoznala sa situacijom u tom azilu i mislim da je tim jadnim zivotinjama HITNO potrebna pomoc. Tko nije pogledao Hayatov dnevnik, moze to raditi online.
Hajmo ljudi, pokusajmo pomoci tim jadnim BESPOMOCNIM zivotinjama.
Sto se tice azila u TZ, jeste li primijetili da ima natpise: zabranjen pristup, zabranjeno fotografisanje.... Pa svugdje u svjetu su u azilima sretni da ljudi dolaze, da ponekad neko usvoji psa, volontiraju, donose priloge u hrani... Vrlo je indikativno da je u TZ sve to zabranjeno. Ja sam se danas malo preko TZ foruma upoznala sa situacijom u tom azilu i mislim da je tim jadnim zivotinjama HITNO potrebna pomoc. Tko nije pogledao Hayatov dnevnik, moze to raditi online.
-
onewholiveslong
E pa fino uslikate iz vana te natpise i ubacite negdje zasto proturite kojem novinaru kroz glavu sta ce taj natpis ako su zivotinje sretne????sitno wrote:Prilog na Hayatu je bio bezlican. Mislim da je trebalo puuuuuno jace nastupiti.
-
Alica
#56 jutroooooooooooooooo
POzdrav svima...
Kao prvo, nije tema ovog formua ovdje da se psuju neki gradovi i ljudi u njemu. U svakom gradu ima pojedinaca koji svoje frustracije i ''snagu'' izbaciju na psima, pa i zenama i djeci. Prema tome, molim bez psovanja. Ovdje smo svi da pomognemo Nesibu koji je izgubio svog vjernog pratioca, da mu ublazimo, koliko to mi mozemo bol, da dignemo svoj glas protiv tih pojedinaca (nebitno vise jel Zenica, Tuzla, Sarajevo...).
Sinoc sam gledala dnevnik HAYAT-a. A Vi??????
E sada, pitanje: STA MI MOZEMO UCINITI DA SE POMOGNE OVOM COVJEKU? KAKO DA SKRENEMO PAZNJU JAVNOSTI, TIH VELIKANA KOJI NA NASU VELIKU ZALOST, ODLUCUJU O NASIM ZIVOTIMA ALI I ZIVOTIMA TIH PREDIVNIH STVORENJA KOJE MI, ALI I ONI, ZOVU NAJBOLJI COVJEKOV PRIJATELJ!!!!!
MOzda bi se trebali konsultovati sa Velimirom Ivanisevicem, Osnivac S.O.S. za zivotinje u Sarajevo i vidjeti s njim da li mozemo pokloniti stene Nesibu, kako bi on reagovao i da odemu u Kiseljak po to jedno stene i u Zenicu da ga predamo...
Evo ja cu sutra u Kiseljak da vidim stence, ali danas cu da zovem Velju pa da se organizujemo. Ko zeli sa mnom, mjesta ima u autu (2) sigurno jer nisam sama...da se dogovorimo da se skupimo negdje i da zajendo krenemo. ali dajte da se pokrenemo a ne samo da pricamo ovdje na forumu kako nam je zao, pojedinci psuju gradove i nazivaju svakavim imenima (NIJE TO TEMA OVDJE)...
Eto, ja sam rekla svoje...sada ostavljam na vama/nama da se organizujemo!!!!!
Kao prvo, nije tema ovog formua ovdje da se psuju neki gradovi i ljudi u njemu. U svakom gradu ima pojedinaca koji svoje frustracije i ''snagu'' izbaciju na psima, pa i zenama i djeci. Prema tome, molim bez psovanja. Ovdje smo svi da pomognemo Nesibu koji je izgubio svog vjernog pratioca, da mu ublazimo, koliko to mi mozemo bol, da dignemo svoj glas protiv tih pojedinaca (nebitno vise jel Zenica, Tuzla, Sarajevo...).
Sinoc sam gledala dnevnik HAYAT-a. A Vi??????
E sada, pitanje: STA MI MOZEMO UCINITI DA SE POMOGNE OVOM COVJEKU? KAKO DA SKRENEMO PAZNJU JAVNOSTI, TIH VELIKANA KOJI NA NASU VELIKU ZALOST, ODLUCUJU O NASIM ZIVOTIMA ALI I ZIVOTIMA TIH PREDIVNIH STVORENJA KOJE MI, ALI I ONI, ZOVU NAJBOLJI COVJEKOV PRIJATELJ!!!!!
MOzda bi se trebali konsultovati sa Velimirom Ivanisevicem, Osnivac S.O.S. za zivotinje u Sarajevo i vidjeti s njim da li mozemo pokloniti stene Nesibu, kako bi on reagovao i da odemu u Kiseljak po to jedno stene i u Zenicu da ga predamo...
Evo ja cu sutra u Kiseljak da vidim stence, ali danas cu da zovem Velju pa da se organizujemo. Ko zeli sa mnom, mjesta ima u autu (2) sigurno jer nisam sama...da se dogovorimo da se skupimo negdje i da zajendo krenemo. ali dajte da se pokrenemo a ne samo da pricamo ovdje na forumu kako nam je zao, pojedinci psuju gradove i nazivaju svakavim imenima (NIJE TO TEMA OVDJE)...
Eto, ja sam rekla svoje...sada ostavljam na vama/nama da se organizujemo!!!!!
-
Alica
eh da...jucer sam vidjela jedno prelijepo stene, isti je zlatni retriver, sam jadnicak....ostavila sam ga kod prijatelja na dan/dva dok se ne snadjemo. Takodjer, odvescu ga kod veterinara da se vidi pasmina tog steneta. Pa mozda bi njega mogli odnijeti....
Da, Hayat nije bas to predstavio kako je trebalo. Moglo je mnogo bolje i jace. Ali to je sve opet do voditelja!!!!! Mozda bi se mogao kontaktirati Bakir iz 60 min, ili Senad sa Hayata, oni su zestoki i bez dlake na jeziku.
A kakve veze ima Armija....AFBiH JE KRIVA DOK GOD SE NE PRONADJE KRIVAC/POJEDINAC ZA OVO GNUSNO DJELO!!!!!!
Da, Hayat nije bas to predstavio kako je trebalo. Moglo je mnogo bolje i jace. Ali to je sve opet do voditelja!!!!! Mozda bi se mogao kontaktirati Bakir iz 60 min, ili Senad sa Hayata, oni su zestoki i bez dlake na jeziku.
A kakve veze ima Armija....AFBiH JE KRIVA DOK GOD SE NE PRONADJE KRIVAC/POJEDINAC ZA OVO GNUSNO DJELO!!!!!!
-
Alica
Azil za pse u Sarajevu....pronadjeno je zemljiste u gornjem Nahorevu, ali SOS nema para za to zemljiste a donatora nema, a vlada, pa vlada je odobrila jedan dio novca ali sta je sa ostatkom...eto, ako znate neku organizaciju (za zastitu zivotinja) koja bi mozda mogla pomoci dajte prijedloge...delly wrote:Procitah sve ove komentare na gnusni dogadjaj koji se desio u Zenici. Nazalost ocigledno da je ovaj slucaj samo na trenutak skrenuo paznju naše javnosti na zvjersko ponasanje pojedinih naših sugradjana. Svi smo manje vise bili u situaciji da budemo svjedoci zvjerske brutalnosti prema zivotinjama, a bogami i prema ljudima. I osjecali smo se bespomocno, jadno, bijesno.... Ponekad reagujemo, a vrlo cesto slegnuvsi ramenima sami sebi peremo savjest tako sto kazemo... ja tu nista ne mogu uciniti. Nasilje na sve strane. I sve dok javnost, a svi smo mi javnost, ne digne svoj glas i ne izvrsimo pritisak na medije, zakonodavce, nista se promijeniti nece. I svi mi kao poreski obveznici, finansiramo kroz budzet i onog šintora u Tuzli i tzv. azil za pse u Tuzli i onog kretena u kasarni u Zenici i mnoge ine. E pa onda valjda imamo pravo da za te iste novce trazimo i vrsimo pritisak da se stvari pokrenu s mrtve tacke. Hayat je napravio prilog, nazalost nisam ga pogledala pa nemam pravo ni komentarisati, neki od vas koji jesu su ocigledno nezadovoljni prilogom. Mislim da se tim prilogom na Hayatu ne trebamo zadovoljiti. Prozivam ovim putem i Aleksandra Hrsuma da jednu od emisija Zabranjenog foruma posveti ovom problemu, Ognjena Blagojevica i njegovu emisiju Talk Show.... , ako se sjetite jos nekih novinara i njihovih emisija dajte slobodno svoje prijedloge.
"Enjoy Life and Enjoy Bosnia..."
Ima li itko email adrese ili bilo kakav kontakt info od Senada, Bakira i ostalih..njih se treba direktno kontaktirati, slati im emailove sa slikama, dokazima ubijanja pasa, azila i sve onoga sto bi ih ponukalo da naprave reportazu....I sami znate da ako vijest i tema nije dobro potkrijepljena dokazima i interesovanjem ljudi, to na TVu nece biti....tako, ako ima ko klontakte ovih novinara, dajte da ih kontaktiramo....
-
Alica
#59 OBAVIJEST
Dana 21.04.2007. (Subota) od 13,00 do 15,00 SOS organizuje novo okupljanje povodom udomljavanja stenaca!
Dojite, povedite prijatelje, usamljene kojima je potreban vjerni prijatelj... dajte da pomognemo da se sklone sa ulica i zastite od ubijanja....
VIDIMO SE TAMO!!!!!!
Ovo bi bila odlicna prilika da se mozda upoznamo i dogovorimo oko Kiseljaka i Zenice!!!!!
POzdrav
Vidimo se
Dojite, povedite prijatelje, usamljene kojima je potreban vjerni prijatelj... dajte da pomognemo da se sklone sa ulica i zastite od ubijanja....
VIDIMO SE TAMO!!!!!!
Ovo bi bila odlicna prilika da se mozda upoznamo i dogovorimo oko Kiseljaka i Zenice!!!!!
POzdrav
Vidimo se
-
Alica
19. aprila iza vijesti u 19.00. h TV KISS (Televizija Kiseljak) je objavila obavještenje
2 lovacka udruženja (bošnjačko i hrvatsko) da će u nastupajucu nedjelju u Kiseljaku u ranim jutarnim
satima biti odstrel pasa lutalica!
Ovo je primjer kako se moze ostvariti uspjesna medjunacionalna suradnja i suzivot?!!!!!!!!????????
Izgleda nazalost, samo kada je ubijanje u pitanju.
Sta ostaje iza tako uspjesne suradnje mozete vidjeti iz prilozenih fotki snjimljenih diljem nase BiH.
Velimir Ivanisevic
ROKAJ

2 lovacka udruženja (bošnjačko i hrvatsko) da će u nastupajucu nedjelju u Kiseljaku u ranim jutarnim
satima biti odstrel pasa lutalica!
Ovo je primjer kako se moze ostvariti uspjesna medjunacionalna suradnja i suzivot?!!!!!!!!????????
Izgleda nazalost, samo kada je ubijanje u pitanju.
Sta ostaje iza tako uspjesne suradnje mozete vidjeti iz prilozenih fotki snjimljenih diljem nase BiH.
Velimir Ivanisevic
ROKAJ

-
Cober
Komentar na TV Hayat je veoma loše, blijedo i neprofesionalno urađen, gdje im je izjava odgovornih lica iz kasarna? Ako nisu htjeli dati izjavu za medije zašto to Hayat nije rekao? Znam da se jedan od odgovornih lica iz kasarne izvinjava, ali ne smijemo dozvoliti da se tako nešto zataška.
Pričao sam sa Nesibom i još uvijek nudim prevoz u Zenicu. Udomljavanje koje SOS organizuje sutra, u subotu 21.04.2007 od 13,00 do 15,00 u Veliko parku kod fontane je prilika da se okupimo i organizujemo pa i da odemo, možda sutra a možda u nedelju. Vidimo se tamo.
Pričao sam sa Nesibom i još uvijek nudim prevoz u Zenicu. Udomljavanje koje SOS organizuje sutra, u subotu 21.04.2007 od 13,00 do 15,00 u Veliko parku kod fontane je prilika da se okupimo i organizujemo pa i da odemo, možda sutra a možda u nedelju. Vidimo se tamo.
- Bonnie-Clydova mala
OVO STO SU URADILI JE KRIVICNO DJELO KOJE SE KVALIFICIRA KAO OKRUTNO POSTUPANJE PREMA ZIVOTINJAMA I NE BI SMJELO PROCI NEKAZNJENO!!!
AKO NEKO POZNAJE NESIBA, NEK COVJEKA UPUTI DA PODNESE KRIVICNU PRIJAVU PROTIV KRETENA!
NAJBOLJE JE DIREKTNO SE OBRATITI KANTONALNOM TUZILASTVU U ZENICI, SA PAR RIJECI NAPISMENO STA SE DOGODILO, PREDOCITI SLIKE I DATI IME I PREZIME ODGOVORNOG i PAR SVJEDOKA AKO JE BILO.
KATASTROFA!!!
AKO NEKO POZNAJE NESIBA, NEK COVJEKA UPUTI DA PODNESE KRIVICNU PRIJAVU PROTIV KRETENA!
NAJBOLJE JE DIREKTNO SE OBRATITI KANTONALNOM TUZILASTVU U ZENICI, SA PAR RIJECI NAPISMENO STA SE DOGODILO, PREDOCITI SLIKE I DATI IME I PREZIME ODGOVORNOG i PAR SVJEDOKA AKO JE BILO.
KATASTROFA!!!
-
Alica
Dobro vece,
Dragi moji forumasi. Danas je udomljeno 5 malenih a od toga 3 iz Kiseljaka:))))))
A sada vezano za ovu temu. Sutra u 09,45 ispred SOS Drustva za zastitu zivotinja, sastajemo se kako bi krenuli za Kiseljak kod g. Nesiba. Imamo dva auta i imamo psa za njega. Nadamos e da ce ga prihvatiti (lovacki rasni pas i zove se Lea) Predivna i umiljata...
Bilo bi dobro kada bi se skupili u sto vecem broju... Hajte sada ljudi, svi pricamo mi bi ovo i ono....pokazite sada dobru volju i srcanost, skušimo se i podrzimo g. Nesiba i pokazimo mu da nije sam i njegovoj boli i mozda obradujemo ga i dadnemo dom jednom predivnom psu!!!
AKO IMATE AUTO, SKUPITE SE, DODJITE...
Ako ne znate gdje je SOS evo ovako: autopraonica SLON na C.Vili...mala crvena zgrada (kod KLASa)...
DODJITE..POKAZITE PODRSKU...DA ZAJENDO ODEMO:))))))
CEKAMO VAS..OKUPLJANJE JE U 9,45 U 10,00 KRECEMO...
DODJITE....
Dragi moji forumasi. Danas je udomljeno 5 malenih a od toga 3 iz Kiseljaka:))))))
A sada vezano za ovu temu. Sutra u 09,45 ispred SOS Drustva za zastitu zivotinja, sastajemo se kako bi krenuli za Kiseljak kod g. Nesiba. Imamo dva auta i imamo psa za njega. Nadamos e da ce ga prihvatiti (lovacki rasni pas i zove se Lea) Predivna i umiljata...
Bilo bi dobro kada bi se skupili u sto vecem broju... Hajte sada ljudi, svi pricamo mi bi ovo i ono....pokazite sada dobru volju i srcanost, skušimo se i podrzimo g. Nesiba i pokazimo mu da nije sam i njegovoj boli i mozda obradujemo ga i dadnemo dom jednom predivnom psu!!!
AKO IMATE AUTO, SKUPITE SE, DODJITE...
Ako ne znate gdje je SOS evo ovako: autopraonica SLON na C.Vili...mala crvena zgrada (kod KLASa)...
DODJITE..POKAZITE PODRSKU...DA ZAJENDO ODEMO:))))))
CEKAMO VAS..OKUPLJANJE JE U 9,45 U 10,00 KRECEMO...
DODJITE....
-
SijuksA
GROOOOOOOOZNO
Molim vas, kad prikazujete ovakve uzzase, prvo obavijestite da se ne shokiram, ima nas osjetljivih, jos uvijek!
Ispovracala sam se.
Ovo djubre sto je ubilo cuku treba po kratkom postupku, ako moze ovo uciniti zivotinji, sto ne bi mogao covjeku.
A isto tako nista manje grozno ubijanje pasa od strane sintora, ovo je ubilacki, a ono prvo ubilacki i zvjerski. Zivotinje (ali ne one koje tako zovemo)!
Molim vas, kad prikazujete ovakve uzzase, prvo obavijestite da se ne shokiram, ima nas osjetljivih, jos uvijek!
Ispovracala sam se.
Ovo djubre sto je ubilo cuku treba po kratkom postupku, ako moze ovo uciniti zivotinji, sto ne bi mogao covjeku.
A isto tako nista manje grozno ubijanje pasa od strane sintora, ovo je ubilacki, a ono prvo ubilacki i zvjerski. Zivotinje (ali ne one koje tako zovemo)!
-
onewholiveslong
Heh da je bar bilo po kratkom postupku kad te neko zvekne na nacin na koji je pas zveknut on umire dugo nije trenutno nego se cak jos i pati malo
. A bas gospodin Nasib ne zivi u Zenici??Kako onda idete u Kiseljak
-
nineac
Thank you! Can you please help me? I want to write to the head of the military and the chief prosecutor of Bosnia about this. Are you able to let me know those individuals’ names, titles, and e-mail addresses, and to also tell me when this attack occurred, where exactly it occurred, and the name of the abuser, if possible? I’d just like to be able to write as thorough of a letter as possible.
Ovaj e-mail sam dobio od PETA-e pa ako znate kontakte ministra odbrane, nacelnika staba, te tuzioca u zenici bilo bi od pomoci!
Ako imate kontakte prosljedite mi na PM!
Ovaj e-mail sam dobio od PETA-e pa ako znate kontakte ministra odbrane, nacelnika staba, te tuzioca u zenici bilo bi od pomoci!
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Ne znam da li se ti sjeæa¹, ali ovo je bila praksa i davno prije 92 i bo¹njaèko hrvatskih udru¾enja...Alica wrote: odstrel pasa lutalica!
Druga stvar - kada komunalno poduzeæe bude radilo svoj posao propisno neæe biti potrebe za lovcima i "pucanjem" lutalica.
Ja sam zvao jedno 20x JKP Rad i njihov odjel koji se bavi uklanjanjem pasa lutalica da doðu i uklone 5-6 pasa koji su svako veèe u ulici dernek pravili.
Zna¹ li koje sam odgovore dobijao?
- Nisu to stalni stanovnici tih predjela.
- Doðu pa odu.
- Ne mo¾emo ih mi pohvatati.
- Mi ih hvatamo ¾icom pa ih ne mo¾emo pohvatati.
- U koliko sati dolaze? Mi radimo samo od 8-16.
- Doæi æe neko. Doæi æe neko. Doæi æe neko.
Nikad niko nije do¹ao. Koji k*** ih plaæam? Znaju poslati opomenu za raèun ekspresno. Treba èekati da padne snijeg i da zbog gladi postanu agresivni pa da neko najebe. Trebam ja naruèiti i "RADnike" i "d¾ukele" da se naðu negdje u dogovoreno vrijeme pa se dogovore ¹ta i kako dalje? Treba èekati da neko dijete izgrizu? Treba èekati da neko pokupi bjesnilo?
Zbog ovog gore mi savr¹eno nije bitno ko i kako æe ih ukloniti s ulice - bitno je da ih ukloni. Nema potrebe da se pizdi zbog mrtvih pasa lutalica veæ odete pa pizdite JKP-u koji ne radi svoj posao.
Da se razumijemo ¾ao mi je svakog ¾ivog biæa ali na skali mi je ljudska sigurnost i zdravlje mnogo iznad od ¾ivota nekog psa lutalice.
-
in medias res
jeste li bili kod g. Nesiba???
kako je sve proslo, je li usvojio novog psa???
kako je sve proslo, je li usvojio novog psa???
-
onewholiveslong
Danas su sa autima otisli kod gospodina u Zenicu cober je zvao i mene ali nazalost morao sam ostati i pomagati roditeljima kod kuce tako da nisam mogao otici
dok dodju vjerojatno ce se javiti.
- DaysleepeR
nadam se da ovi sto pisu emailove PETA-i nisu isti oni sto se ibrete nakon instrukcija koje State Department daje svojim drzavljanima koji bi kao eventualni turisti dosli u BiH.nineac wrote:Thank you! Can you please help me? I want to write to the head of the military and the chief prosecutor of Bosnia about this. Are you able to let me know those individuals’ names, titles, and e-mail addresses, and to also tell me when this attack occurred, where exactly it occurred, and the name of the abuser, if possible? I’d just like to be able to write as thorough of a letter as possible.
Ljudi, PETA nemoze nista uradit ovdje osim da komplet drzava dobije jos gori imidz.
Jebo vas PETA, podrzavajte domace orghanizacije za zastitu zivotinja.
-
nineac
Nevidim kako smo zasluzili bolji imidz?DaysleepeR wrote:nadam se da ovi sto pisu emailove PETA-i nisu isti oni sto se ibrete nakon instrukcija koje State Department daje svojim drzavljanima koji bi kao eventualni turisti dosli u BiH.nineac wrote:Thank you! Can you please help me? I want to write to the head of the military and the chief prosecutor of Bosnia about this. Are you able to let me know those individuals’ names, titles, and e-mail addresses, and to also tell me when this attack occurred, where exactly it occurred, and the name of the abuser, if possible? I’d just like to be able to write as thorough of a letter as possible.
Ljudi, PETA nemoze nista uradit ovdje osim da komplet drzava dobije jos gori imidz.
Jebo vas PETA, podrzavajte domace orghanizacije za zastitu zivotinja.
-
predator
Eh da se i ja ukljucim posto ste me stvarno raspucali. Strasno volim zivotinje i ne zelim im zlo koliko ni sebi,ali se u ovoj raspravi moram sloziti sa ztluchsom, na pogresnoj ste adresi,do odstrela dolazi zbog nesposobnosti drugih institucija.
Jednom prilikom vracam se iz grada cca 2 sata iza ponoci, kad ono pred zgradom desetak lutalica. Vidim ja oni nesto nadrkani, ali hajde rekoh nece mi nista vecinom su pitomi. Kad ono sipak, pocese rezati i lajati na mene. Srecom bio sam blizu ulaza u zgradu pa sam uspio uteci. E kad tad nisam umro od straha necu nikad. E hajte vi sada meni recite je.ivjetri jedni sta biste vi uradili da ste imali bilo kakvo oruzje kod sebe, E pa ja bi ih pokosio do jednog. Ni meni nisu smetali do tada ali otad se skamenim kad ih vidim u grupi.
Da ne bude zabune,olos koji je ubio ovog labradora zasluzuje strijeljanje po kratkom postupku.
Jednom prilikom vracam se iz grada cca 2 sata iza ponoci, kad ono pred zgradom desetak lutalica. Vidim ja oni nesto nadrkani, ali hajde rekoh nece mi nista vecinom su pitomi. Kad ono sipak, pocese rezati i lajati na mene. Srecom bio sam blizu ulaza u zgradu pa sam uspio uteci. E kad tad nisam umro od straha necu nikad. E hajte vi sada meni recite je.ivjetri jedni sta biste vi uradili da ste imali bilo kakvo oruzje kod sebe, E pa ja bi ih pokosio do jednog. Ni meni nisu smetali do tada ali otad se skamenim kad ih vidim u grupi.
Da ne bude zabune,olos koji je ubio ovog labradora zasluzuje strijeljanje po kratkom postupku.