Blizi se 4.maj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

fenjer wrote:A kad gledamo opet ubarnisticki i ekonomski razvoj Bosne primjecujem da su nam vise austro-ugari ostavili nego titina drzava, sve je nekako razbacano, nigdje auto puta, kompletan nered, naprotiv titina drzava je na racun Bosne gradila obliznje republike.
Ovo ti je jedino jebeno tacno...svi su zivili na racun BiH i na zalost obliznje drzave i dan danas zive na racun BiH...
Svemirski_Jebach

#52 Re: Blizi se 4.maj

Post by Svemirski_Jebach »

Sarajevo moje wrote:Da li se neko sjeca ovog datuma,i da li ga obiljezi? Ja licno odem pred Marsalku i odam postu najvecem sinu ex-Yuge,a mozda i dalje.
ne pada mi na pamet da odajem pocast ijednoj osobi...a ako bi bas morao, on bi bio na listi...mada ne prvi...ima ih puno zasluznijih za dobro u svijetu...

nije mi mrzak, cak ga i gotivim iako ga nisam zapamtio al bas da ga gotivim toliko da mu odajem pocast...ne bas.

prije bi stavio recimo - gandhija ili lincolna ili dzelaludina rumija
Fair Life

Post by Fair Life »

Umro je drug Tito :?

http://www.balkanshare.com/download.php?file=293263. . . .(Radio prenos - 196 KB)
Last edited by Fair Life on 13/04/2007 08:20, edited 1 time in total.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

4.maj?? Pa tad mi je rođendan. Hvala što ste se sjetili.;)

Ne, šalim se, naravno da znam. Slavio sam svoj prvi rođendan kad je na tv-u javilo da je Tito umro, tako da je čitavo slavlje otišlo u helać. Imam čak i jednu sliku, doveli me da pušem svijeću (šta ću ja, beba), i pola sata nakon te slike otišlo sve u tri piz.de materine..
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

fenjer wrote:Ja znam da u titino vrijeme jedino Bosanci nisu imali nacionalna prava, odnosno nisi se mogao izjasnit kao Bosanac, nisi s tim imao pravo na religiju i svoj jezik, sto jedno takvo priznanje automatski sa sobom nosi.
sulesavic wrote:Nije tačno. Očekuj da ti se jave kompetentniji od mene. Moj babo (deda, djed) je smio ići džamiju, imao je nož za kurbane...
Grijesis @sulesavic ja sam volio Titovu Jugoslaviju i volim dan danas...ali tacno je da nisu imali prava kao ostali narodi u YU... Moj otac je musliman a bio je upisan kao Srbin bez da ga je iko pitao...Mogo si biti Srbin ili Hrvat ni Jugosloven nisi mogao biti jedno vrijeme...kasnije je to promijenjeno....ali je dugo vremena postojala ta diskriminacija nad muslimanima...
Sarajevo moje

Post by Sarajevo moje »

sulesavic wrote:
fenjer wrote:Bosanci nisu bili priznati kao nacija
A danas?
Danas smo Bosnjaci,nigdje ne mogu napisati da sam Bosanac/Bosanka,kazu-to ne postoji.
Sarajevo moje

#57 Re: Blizi se 4.maj

Post by Sarajevo moje »

basta sljezove boje wrote:
Sarajevo moje wrote:Da li se neko sjeca ovog datuma,i da li ga obiljezi? Ja licno odem pred Marsalku i odam postu najvecem sinu ex-Yuge,a mozda i dalje.
a je li u 15 i 4 jos uvijek stojis cijelu minutu?
Da,sto pitas,stoji i moj sin koji je imao svega 3g kad je prvi put otisao tamo.
Svemirski_Jebach

Sarajevo moje wrote:
sulesavic wrote:
fenjer wrote:Bosanci nisu bili priznati kao nacija
A danas?
Danas smo Bosnjaci,nigdje ne mogu napisati da sam Bosanac/Bosanka,kazu-to ne postoji.
ja ti licno ne bi nikad branio da budes sto god zelis...al jebi ga, ovo je drzava tri naroda..srba, hrvata i bosnjaka...za ostale izgleda nema mjesta jarane.
Sarajevo moje

Post by Sarajevo moje »

Svemirski_Jebach wrote:
Sarajevo moje wrote:
sulesavic wrote: A danas?
ja ti licno ne bi nikad branio da budes sto god zelis...al jebi ga, ovo je drzava tri naroda..srba, hrvata i bosnjaka...za ostale izgleda nema mjesta jarane.
U Jugi si mogao biti Jugosloven, a u BiH ti ne daju da budes Bosanac, i to je kao demokratija neka.....
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

imalo je nekih cari i ta titina juga.....

kad se za njegov rodjendan, dan smrti ili bilo koji drugi praznik morala obuci tipicna uniforma pionira: plava kapica sa znackom, crvena maram, kosuljica, plava suknjica... citavo sarajevo je izgledalo veselo i nekako ljepse.....

pa se u skoli obavezno zapjeva na priredbi:
crvenu maramu nosicu ja, i plavu kapicu, tra la la la la......
Svemirski_Jebach

ja_cura_ wrote:imalo je nekih cari i ta titina juga.....

kad se za njegov rodjendan, dan smrti ili bilo koji drugi praznik morala obuci tipicna uniforma pionira: plava kapica sa znackom, crvena maram, kosuljica, plava suknjica... citavo sarajevo je izgledalo veselo i nekako ljepse.....

:roll: :roll: :roll: :roll: kult licnosti jos zivi u nama :roll: :roll: ojhaaaa
Sarajevo moje

Post by Sarajevo moje »

Ako neko ima crvenu maramu i bijelu /u moje vrijeme je bila bijela,a poslije plava/kapicu,neka mi se javi na pp.
Svemirski_Jebach

bolje utaliti na e bay-u :D kapitalizam
Sarajevo moje

Post by Sarajevo moje »

Sta ovdje ima cari,da se djeca gledaju preko novih mobitela i patika i zavide jedni drugima.Mi smo bili zadovoljni u 501 Leviskama i jaknama i sangajkama, i djeca direktora i tzv. radnicka djeca.
Hvala ti druze Tito za djetinjstvo i zivot dostojan covjeka.
Svemirski_Jebach

hvala druze tito! :-D

doduse, bio je laf za sve ove koji dodjose poslije njega...ne samo ovdje, nego i sire...sto jest jest.
Sarajevo moje

Post by Sarajevo moje »

Svemirski_Jebach wrote:hvala druze tito! :-D

doduse, bio je laf za sve ove koji dodjose poslije njega...ne samo ovdje, nego i sire...sto jest jest.

To sve vrijeme pokusavam i reci.
Svemirski_Jebach

jebi ga...al niko ne zivi milion godina
Sarajevo moje

Post by Sarajevo moje »

Svemirski_Jebach wrote:jebi ga...al niko ne zivi milion godina
Hvala bogu,nece onda ni ovi sto nam sad o glavama rade i dzepove pune/svoje,naravno/.
Fair Life

Post by Fair Life »

Fair Life wrote:Umro je drug Tito :?

http://www.balkanshare.com/download.php?file=293263. . . .(Radio prenos - 196 KB)
Sta se ceka ??
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Svemirski_Jebach wrote:

:roll: :roll: :roll: :roll: kult licnosti jos zivi u nama :roll: :roll: ojhaaaa
Naravno da živi.

Vidiš da ima ljudi koji bi sad Aliju slavili košto su im dede onomad Titu.

Vidi se taj uzorak, a sve lafo, moji nisi volili komuniste, a isti im onaj šablon još u glavi.

Ja ne slavim ni jednog ni drugog, pogotovo drugog.

I iskreno, jedini maj koji mi pada na pamet je 2 maj, kad smo jedva izvukli živu glavu.
rashomon

Post by rashomon »

2. maj
rashomon

Post by rashomon »

DaysleepeR wrote:
I iskreno, jedini maj koji mi pada na pamet je 2 maj, kad smo jedva izvukli živu glavu.
Bravo, majstore...
Sarajevo moje

Post by Sarajevo moje »

rashomon wrote:2. maj
Bila sam tu,u Sarajevu, sa djetetom ,tj. bebom,gladnim i zednim u sklonistu....
basta sljezove boje

#74 Re: Blizi se 4.maj

Post by basta sljezove boje »

Sarajevo moje wrote:
a je li u 15 i 4 jos uvijek stojis cijelu minutu?
ti ocito ne razumijes sto te ja pitam ili nisi bas iz Sarajeva. Od 1980 do pocetka 90ih je bio obicaj da se svakog 4.5. u 15 i 4 minute oglasi sirena i da sve stane. Kompletan promet na ulici bi se zaustavio i pjesaci bi stajali minutu nepokretni na pjesackim prelazima. Fol je bio u tome da na minutu sve stane. U pocetku su se svi toga pridrzavali, a onda sve manje i manje. U kaficu Broadway na Marijin-dvoru su svi satovi pokazivali 3 i 4.

odlazenje pred Marsalku je nebuloza. Tito je dolazio na sasvim druga mjesta u Sarajevu, a sa prozora iste te Marsalke su nas gadjali. Mozda se netko od diskutanata sjeca Samira iz Enole Gay koji je sa prozora Marsalke pogodjen dok je igrao kosarku
Sarajevo moje

#75 Re: Blizi se 4.maj

Post by Sarajevo moje »

Sarajevo moje wrote:
basta sljezove boje wrote: a je li u 15 i 4 jos uvijek stojis cijelu minutu?
ti ocito ne razumijes sto te ja pitam ili nisi bas iz Sarajeva. Od 1980 do pocetka 90ih je bio obicaj da se svakog 4.5. u 15 i 4 minute oglasi sirena i da sve stane. Kompletan promet na ulici bi se zaustavio i pjesaci bi stajali minutu nepokretni na pjesackim prelazima. Fol je bio u tome da na minutu sve stane. U pocetku su se svi toga pridrzavali, a onda sve manje i manje. U kaficu Broadway na Marijin-dvoru su svi satovi pokazivali 3 i 4.

odlazenje pred Marsalku je nebuloza. Tito je dolazio na sasvim druga mjesta u Sarajevu, a sa prozora iste te Marsalke su nas gadjali. Mozda se netko od diskutanata sjeca Samira iz Enole Gay koji je sa prozora Marsalke pogodjen dok je igrao kosarku
Izvini ,ali ti moram reci da si glup,ili premlad. Prvo,jesam iz Sarajeva,pra pra nana jos moja je sarajka,ali to je nebitno,drugo,gdje ja to rekoh da ne znam sta je minuta cutanje,sirene i 15:05, ali su te izgleda pogresno informisali-to nije bilo samo u Sarajevu,nego u cijeloj Jugi,prema tome,ne mora neko biti iz Sarajeva da bi znao za 4.maj i 15:05.
Znaci,po tebi,nebulozni su bivsi borci NOR-a koji dodju pred Marsalku, SDP-ovci, svi ljudi dobra srca koji se ne dijele po nacijama,svi su oni po tebi nebulozni. Sreca pa se ti ne pitas.
Post Reply