Fair Life wrote:Inshalah...Goran_35 wrote:o kakvom ti bolan uzvracanju pricas?FX900 wrote:Nacifašizam nikad nije bio prefinjen niti to može biti. Zato mi i vehabije izgledaju kao četnici, što ustvari i jesu. Prema tome ako tako razmišljaš da treba uzvratiti na isti način, onda se ni ti ne razlikuješ od ksenofoba, nacionalista i fašista.![]()
Kakve vehabije?
Ja ti govorim o ksenofobiji o realnosti u nekim EU zemljama.Pogledaj recimo danasnju Dansku i uporedi je sa rezimom koji je bio prije?I vrati se pa ponovo procitaj,rekao sam da nisu takvi rezimi svuda u EU.Ali da ces biti popularan kao musliman to za sada i jos duzi period sigurno neces.A ti zaranjaj glavu u pijesak,mozemo se tako do sutra lagati...
Ulazak u EU
- cyprus
- chuchumbamayumbe
Jbga, meni cesto usput Levante na Ilidzi, pa narucim jednu sa slagom i kiselu, sve za 2km. Strosa i nikako nije usput, a vidim tamo su kafe mnogo skuplje.FX900 wrote:Kafa je svugdje u Sarajevu 2 KM.chuchumbamayumbe wrote:Dobicemo da ce nam kafa biti 1 Euro umjesto 1 KM, i tako redom...Pa necemo vise ni kafu povazdan moci ispijati, bice preskupo!
Kako god, umjesto 2 km, kafa ce biti 2 Ojra! Jos gore!
-
Panasonic
A u BiH se neki Bosnjaci "hvala Bogu" radije nazivaju muslimanima nego Bosnjacima. Cak ni Arapi za sebe ne kazu prvo da su muslimani, nego da su Arapi.Goran_35 wrote:Sto se tice muslimana,neka racunaju sa tim da ce biti gradjani drugog reda...Bar je tako u vecini EU zemalja,jer je takva politika trenutno na vlasti.Kako ce biti kasnije?Ne znam.Sada je tako...
U drugim EU zemljama,gdje nisu fasisti trenutno na vlasti,prema anketama popularnosti,muslimani su opet daleko na zadnjem mjestu.Daleko ispod,recimo homoseksualaca...Postoje problemi u dobivanju posla pa cak i stana.Citao sam zadnju statistiku diskriminacijskog ombudsmena za Svedsku, po kojoj je nekome sa arapskim imenom sest puta teze da dobije stan nego nekome sa svedskim imenom...
Iako su bosnjacki muslimani daleeeeko najliberalniji muslimani svijeta (pored malezijskih), to nam nece pomoci, jer nas 3 miliona smo zrno pijeska na plazi od oko 1.5mlrd muslimana u svijetu. Znaci, Arapi i co. nama podvaljuju imidz "dobrih" ili "losih" muslimana, a Bosnjaci kako god da se ponasaju nece uticati na globalnu sliku muslimana.
Dakle,
1) Nama preostaje da budemo demokratski opredijeljeni, da se diferenciramo o globalne (lose) slike muslimana
2) Na taj nacin, Bosnjaci bi mogli biti posrednici izmedju istoka i zapada. Tj. Zapad bi se prema nama dobro ponasao, da bi svijetu i muslimanima po svijetu pokazao kako "zapad ipak nije protiv muslimana".
- spreca
Citajuci ove postove dodjoh do zakljucka da je u BiH glavni problem ne zaposlenosti jeftina kafa ,jer se mnogi boje ulaska u evropu zbog poskupljenja kafe i da nece moci sjediti i po cijeli dan ispijati istu,zato predlazem da kafa za pocetak kosta 5KM i da se polako vec priblizimo EU bice bezbolnije.U EU sigurno necete imati toliko vremena za kafu,za to pijte dok imate vremena.
-
brdo
ma skupo, ostace nam narod bez posljednjeg udovoljstvaspreca wrote:Citajuci ove postove dodjoh do zakljucka da je u BiH glavni problem ne zaposlenosti jeftina kafa ,jer se mnogi boje ulaska u evropu zbog poskupljenja kafe i da nece moci sjediti i po cijeli dan ispijati istu,zato predlazem da kafa za pocetak kosta 5KM i da se polako vec priblizimo EU bice bezbolnije.U EU sigurno necete imati toliko vremena za kafu,za to pijte dok imate vremena.
-
brdo
podrzavam seri je i tu evropu nek je... bez nasSliver wrote:Sto se mene tice ja cu ovako:
1. izać na referendum i glasati za NE
2. ukoliko BiH udje u tzv Evropsku Zajednicu spakovati kofer i otici zivjeti s bushmanima.
ha ja bolje mi je bit s ljudima neg s onim debilima iz tzv EU, cast izuzecima, dijelu spanskog i njemackog stanovnistva.
Zašto neču da živim u zajednici u kojoj su većina debili i sl žutalji.
1. zar s Englezima u zajednici, istim onima koji blagosiljaše 200.000 nevino ubijenih.
2. zar da mi Brisel kroji sudbinu, kao što mi je krojio '92-'95.
3. Pa zar vam diskriminirajući stav UEFA-a prema BiH nije dovoljan da vidite kako će nam biti u tzv EU !?
4. Zar da dozvolimo da nam pokupuju ovo što je ostalo od resursa zapadnjaci!?
5. NE želim biti rob, zapadnoevropskog ropstva, raditi od jutra do sutra zarad nekog žutalja
6. Zapitajte se zašto naša dijaspora cvili za našom BiH i našim načinom života.
7. Tzv EU je siromašnija od BiH, malo je tu smijeha i naše zajebancije. Kad si s rajom uz zajebanciju šta će ti ono njihovo svo bogatstvo kad oni ne znaju ni da ga iskoriste.
ma da ne nabrajam ni lud neću u tzv EU
- Murat Sabanovic
#61 Re: Ulazak u EU
kakva unija....to su obecanja uhljupa politicara koji jeftinu pricu prodaju naivnima...nece niko u uniji da ima masu ratnih zlocinaca,korumpiranih politicara,vehabija,fukare..._BosanaC wrote:Volio bih cuti misljenja cijenjenih forumasa o tome koje beneficije nosi prikljucenje Evropskoj uniji, po njihovom misljenju?
Znamo da nema dzabe ni u stare babe, ali eto, ponukan dijalogom na jednoj drugoj temi, i s obzirom da je ovo tema na osnovu koje se (poslje ukidanja RS-a) dobijaju i izbori i ne moze uopste ozbiljno sudjelovati u vlasti (koliko god ko 'ozbiljno' sudjelovao u istoj).
-
The_Fluid
bih_finest wrote:BiH ulazi u EU do 2010.godine 100%, EU su potrebna nova tržišta, a s nama balkancim dobiva preko 30 miliona kupaca, samo ne znam kako će to poboljšati situaciju u zemlji u kojoj u sred dana oko 12-13h bašte pune besposlenih ljudi koji po cijeli dan ispijaju kafe, vidjet ćemo, samo neće više biti one nema posla...
Kandidati cemo postati tek 2011.godine ne prije
-
The_Fluid
- seljak_cojek
Amin!Fair Life wrote:Inshalah...Goran_35 wrote:o kakvom ti bolan uzvracanju pricas?FX900 wrote:Nacifašizam nikad nije bio prefinjen niti to može biti. Zato mi i vehabije izgledaju kao četnici, što ustvari i jesu. Prema tome ako tako razmišljaš da treba uzvratiti na isti način, onda se ni ti ne razlikuješ od ksenofoba, nacionalista i fašista.![]()
Kakve vehabije?
Ja ti govorim o ksenofobiji o realnosti u nekim EU zemljama.Pogledaj recimo danasnju Dansku i uporedi je sa rezimom koji je bio prije?I vrati se pa ponovo procitaj,rekao sam da nisu takvi rezimi svuda u EU.Ali da ces biti popularan kao musliman to za sada i jos duzi period sigurno neces.A ti zaranjaj glavu u pijesak,mozemo se tako do sutra lagati...