puno sam vremena i energije ulozio (u samog sebe) i sad je doslo vrijeme da berem plodove...eto to je pravi razlog mog nedolaska..treba biti optimista i treba vjerovati i boriti se za bolje inace je propadanje...sarajka37 wrote:Salko sto je u vodu skako wrote:zahvaljujem ali meni ne godi sarajevska klimauozo wrote: Salko samo reci! Takvih im kadrova garant treba, tebe ce helikopterom dovozit svako jutro iz Nidjezemske.
ma godice ti bolan,samo dodji ,evo svakim danom je sve bolje i bolje,samo treab biti optimista hehehehehe
ENERGOINVEST - ex-yu gigant
Moderator: anex
- Salko sto je u vodu skako
-
sarajka37
pa izvini sta ljudi treba da ocekuju,da imaju stipendiju 300km a platu 350km??haloo kakva je tu logika_BosanaC wrote:Znam i ja takvih...ejub wrote:e prijatelj mi ima malo vise informacija (mama mu tamo radi u nekom djelu i ima 1400 km),a prosjek im je oko 1100 km
Ako ona laze .......
Samo fakat ne znam sta ljudi vise ocekuju. Koliko god bila losa situacija ipak treba podvuci crtu ispod nekih stvari. Ne svidja se nekome EI? Zasto je onda trazio stipendiju od njih? Jer je ocekivao da ce mu neko davati bilo sta dok studira a on ce sutra otici raditi za drugog? Nema sanse... Iako je taj sistem stipendiranja dugo iza rata bio prisutan.
Ko hoce da vidi kako je inzinjeru kod Indijaca bujrum mu Zeljezara Zenica pa neka ide malo tamo.
sarajka, mi ne pricamo o EI istocnog sarajeva...sarajka37 wrote:pa izvini sta ljudi treba da ocekuju,da imaju stipendiju 300km a platu 350km??haloo kakva je tu logika_BosanaC wrote:Znam i ja takvih...ejub wrote:e prijatelj mi ima malo vise informacija (mama mu tamo radi u nekom djelu i ima 1400 km),a prosjek im je oko 1100 km
Ako ona laze .......
Samo fakat ne znam sta ljudi vise ocekuju. Koliko god bila losa situacija ipak treba podvuci crtu ispod nekih stvari. Ne svidja se nekome EI? Zasto je onda trazio stipendiju od njih? Jer je ocekivao da ce mu neko davati bilo sta dok studira a on ce sutra otici raditi za drugog? Nema sanse... Iako je taj sistem stipendiranja dugo iza rata bio prisutan.
Ko hoce da vidi kako je inzinjeru kod Indijaca bujrum mu Zeljezara Zenica pa neka ide malo tamo.
ma nije se prepala...ona izgleda radi u EI istocno sarajevoDONY wrote:Sarajka nista nije odgovorila u vezi kriminala....,mozda ovi iz menadzmenta prate ovaj Forum,pa se prepala....
-
sarajka37
pitanje je ko nabija taj prosjek,mozda i sam direktor sa platom od 10000km ,vjeruj mi da on nece biti taj i ne znam gdje srecete te zadovvoljneejub wrote:Ja samo kazem da momak prima 300 KM i da godisnje daju oko 60 stipendija , a da im je prosjek 1100 km ,sto znaci da ima i onih ispod 1000 km ali su plate redovne +topli obrok oko 250 + karta 50 = nakupi se
Nisu simens ali se dizu i radnici su zadovoljni
-
DONY
pa sve doktori,magistri,znaci ljudi iz nauke....sarajka37 wrote:DONY wrote:Sarajka nista nije odgovorila u vezi kriminala....,mozda ovi iz menadzmenta prate ovaj Forum,pa se prepala....
[/quote
pa naravno da se bojim i ti bi kad bi znao o kakvim se ljudima radi tu)
-
sarajka37
bas ste smijesni,nisam ja ta koju treba napadati vec one koji s punim pravom inzinjeru daju platu od 300 do 500km ,ja samo branim mlade ljude sa visokim obrazovanjem i zeljom za napredovanjem a sve to im se onemogucavaSalko sto je u vodu skako wrote:ma nije se prepala...ona izgleda radi u EI istocno sarajevoDONY wrote:Sarajka nista nije odgovorila u vezi kriminala....,mozda ovi iz menadzmenta prate ovaj Forum,pa se prepala....
-
_BosanaC
Izvini ali sta hoces? 2000KM drito s fakulteta u Sarajevu?sarajka37 wrote:pa izvini sta ljudi treba da ocekuju,da imaju stipendiju 300km a platu 350km??haloo kakva je tu logika_BosanaC wrote:Znam i ja takvih...ejub wrote:e prijatelj mi ima malo vise informacija (mama mu tamo radi u nekom djelu i ima 1400 km),a prosjek im je oko 1100 km
Ako ona laze .......
Kao sto rekoh, ko ne ocekuje da odradi stipendiju neka ni ne konkurise za nju.
I jos mi nisi odgovorila sta si po zanimanju, odnosno inzinjer cega?
-
sarajka37
hey dony slobodno ti reci ciji si,imash vishe podataka no ja ocigledno,otkad je to stepen obrazovanja je vezan sa stepenom kriminaliteta ,cak sta vishe ljudi su vjernici ali....DONY wrote:sarajka37 wrote:pa sve doktori,magistri,znaci ljudi iz nauke....DONY wrote:Sarajka nista nije odgovorila u vezi kriminala....,mozda ovi iz menadzmenta prate ovaj Forum,pa se prepala....
[/quote
pa naravno da se bojim i ti bi kad bi znao o kakvim se ljudima radi tu)
,nisam znao da su tako opasni....
-
sarajka37
naravno da ne mislim da ljudi treba da imaju 2000km,al ni 500km!a kad se objavljuje i potpisuje ugovor treba ljude upoznati sa stavrnim stanjem a ne pricati bajke_BosanaC wrote:Izvini ali sta hoces? 2000KM drito s fakulteta u Sarajevu?sarajka37 wrote:pa izvini sta ljudi treba da ocekuju,da imaju stipendiju 300km a platu 350km??haloo kakva je tu logika_BosanaC wrote: Znam i ja takvih...
Ko hoce da vidi kako je inzinjeru kod Indijaca bujrum mu Zeljezara Zenica pa neka ide malo tamo.![]()
-
DONY
ja sam totalni neutralac,pitaj Salkana....sarajka37 wrote:DONY wrote:hey dony slobodno ti reci ciji si,imash vishe podataka no ja ocigledno,otkad je to stepen obrazovanja je vezan sa stepenom kriminaliteta ,cak sta vishe ljudi su vjernici ali....sarajka37 wrote: pa sve doktori,magistri,znaci ljudi iz nauke....,nisam znao da su tako opasni....
upravo mislim da je to u uskoj vezi u danasnjoj Bosni...
-
neki
Da izvines zadnjih par godina je prestiz imati energoinvestovu stipendiju, barem na tehnickim fakultetima. Sa mog fakulteta tri stipendista su se u zadnjih pola godine zaposlili u energoinvestu i imaju platu 1000 km + topli +karta.. To sto pricas su ciste lazi pogotovo za plate jer u energoinvestu vec duze niko nije na minimalcu a prosjek im je odavno presao 1000 km. Ocito nisi prosla na nekom konkursu pa tako pricasa izvini molim te imash neke informacije ,molim te prosvijetli me ako mozes?Kletva najnovija:dabogda ti energoinvest dijete stipendirao hehehe
-
_BosanaC
Ja ti vec napisah - imas i privatni sektor pa potrazi svoju srecu tamo. Svima da je raditi u drzavnoj firmi i na drzavnim jaslama, a onda kukaju...sarajka37 wrote:naravno da ne mislim da ljudi treba da imaju 2000km,al ni 500km!a kad se objavljuje i potpisuje ugovor treba ljude upoznati sa stavrnim stanjem a ne pricati bajke_BosanaC wrote:Izvini ali sta hoces? 2000KM drito s fakulteta u Sarajevu?sarajka37 wrote: pa izvini sta ljudi treba da ocekuju,da imaju stipendiju 300km a platu 350km??haloo kakva je tu logika![]()
-
sarajka37
ne znam o cemu tu pricash?o kojem je tehnickom fakultetu rijec,ako mislish na etf ,u velikoj si zabludineki wrote:Da izvines zadnjih par godina je prestiz imati energoinvestovu stipendiju, barem na tehnickim fakultetima. Sa mog fakulteta tri stipendista su se u zadnjih pola godine zaposlili u energoinvestu i imaju platu 1000 km + topli +karta.. To sto pricas su ciste lazi pogotovo za plate jer u energoinvestu vec duze niko nije na minimalcu a prosjek im je odavno presao 1000 km. Ocito nisi prosla na nekom konkursu pa tako pricasa izvini molim te imash neke informacije ,molim te prosvijetli me ako mozes?Kletva najnovija:dabogda ti energoinvest dijete stipendirao hehehe
-
sarajka37
izvini bosanac ti mislish da je ei drzavna firma?da se finansira iz budzetaa,nouuuu_BosanaC wrote:Ja ti vec napisah - imas i privatni sektor pa potrazi svoju srecu tamo. Svima da je raditi u drzavnoj firmi i na drzavnim jaslama, a onda kukaju...sarajka37 wrote:naravno da ne mislim da ljudi treba da imaju 2000km,al ni 500km!a kad se objavljuje i potpisuje ugovor treba ljude upoznati sa stavrnim stanjem a ne pricati bajke_BosanaC wrote:
Izvini ali sta hoces? 2000KM drito s fakulteta u Sarajevu?![]()
-
_BosanaC
Izvini, ali sta ti hoces? Koja je poenta tvojih postova, s obzirom da me ubjedjujes da ne vjerujem ljudima s kojima pijem kafe i rade u tom istom Energoinvestu a niko od njih nema preko 30 godina i niko nema ispod 1000KM platu?sarajka37 wrote:izvini bosanac ti mislish da je ei drzavna firma?da se finansira iz budzetaa,nouuuu_BosanaC wrote:Ja ti vec napisah - imas i privatni sektor pa potrazi svoju srecu tamo. Svima da je raditi u drzavnoj firmi i na drzavnim jaslama, a onda kukaju...sarajka37 wrote: naravno da ne mislim da ljudi treba da imaju 2000km,al ni 500km!a kad se objavljuje i potpisuje ugovor treba ljude upoznati sa stavrnim stanjem a ne pricati bajke
Ako ocekujes da ce ti neko nesto servirati u zivotu - tu si se grdno zajebala.
-
sarajka37
oki,necu te ubjedzivati,zanima me jel se rado o ETF-U ILI NEKOM DRUGOM FAXU?_BosanaC wrote:Izvini, ali sta ti hoces? Koja je poenta tvojih postova, s obzirom da me ubjedjujes da ne vjerujem ljudima s kojima pijem kafe i rade u tom istom Energoinvestu a niko od njih nema preko 30 godina i niko nema ispod 1000KM platu?sarajka37 wrote:izvini bosanac ti mislish da je ei drzavna firma?da se finansira iz budzetaa,nouuuu_BosanaC wrote: Ja ti vec napisah - imas i privatni sektor pa potrazi svoju srecu tamo. Svima da je raditi u drzavnoj firmi i na drzavnim jaslama, a onda kukaju...![]()
-
neki
Izmedju ostalih i na etf-u..ako sam u zabludi ja onda su u zabludi i oni koji su ih primili a pogotovo oni koji su ih godinama primali sad se zaposlili i imaju preko hiljadu maraka platu i vrlo dobru priliku da napreduju..ne znam o cemu tu pricash?o kojem je tehnickom fakultetu rijec,ako mislish na etf ,u velikoj si zabludi
Iznervirala me je tvoja cista izmisljotina da su tamo inzinjeri na minimalcu jer licno znam ljude koji su se sad zaposlili kao bivsi stipendisti i imaju preko hiljadu platu.a svi su inzinjeri.
Usput Energoinvest vec 3 godine konstanto biljezi dobit od nekih 5-6 miliona godisnje i jedna je od rijetkih drzavnih kompanija kojoj to uspijeva, sigurno zahvaljujuci kriminalnom menadzmentu..
To kako ti pricas je bilo u Brankovicevo vrijeme, na srecu po Energoinvest njegovo vrijeme je proslo,a na nesrecu po Federaciju tek je doslo
-
_BosanaC
Da, ljudi o kojim ja pricam su svi s ETFa.sarajka37 wrote:oki,necu te ubjedzivati,zanima me jel se rado o ETF-U ILI NEKOM DRUGOM FAXU?_BosanaC wrote:Izvini, ali sta ti hoces? Koja je poenta tvojih postova, s obzirom da me ubjedjujes da ne vjerujem ljudima s kojima pijem kafe i rade u tom istom Energoinvestu a niko od njih nema preko 30 godina i niko nema ispod 1000KM platu?sarajka37 wrote: izvini bosanac ti mislish da je ei drzavna firma?da se finansira iz budzetaa,nouuuu![]()
normalno sa ETF-a...EI ne prima marksiste, istoricare, biologe itd