Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
FX900 wrote:Ja ih vozim. Imao sam još sjajnih guma, ali Michelin Energy i GoodYear F2/F3su daleko najbolje, i to sam ispitao u praxi. Vozi pa onda komentariši. Ovo je iz prve ruke i nisam to čuo od nak'og jarana. PS Što ne napišeš koliko im je bila duboka šara. Sve ispod 4 mm je jaaaako opasno na kiši. Ne možeš kriviti istrošenu gumu za nekvalitet i uspoređivati novu i staru gumu. Na klizavici i kiši se inače laganije koči.
FX covjek ti je dobro rekao. Prvo samo si promjenio nick, dok si bio dzeno iste si komentare davao, na isti nacin. Drugo, jaro moj ako ti imas vozacku duze od dvije godine ja cu svoju zapalit onda.
A sto se tice guma, ado je uravu. Ja sam imao i Michelin, i Pirelli i Good Year, i ubjedljivo najbolje su se pokazale Pirelli, a od Michellina su mi se bolje pokazale Hankook gume! Michellin od svega najduze traje, i to je to!
FX900 wrote:Ja ih vozim. Imao sam još sjajnih guma, ali Michelin Energy i GoodYear F2/F3su daleko najbolje, i to sam ispitao u praxi. Vozi pa onda komentariši. Ovo je iz prve ruke i nisam to čuo od nak'og jarana. PS Što ne napišeš koliko im je bila duboka šara. Sve ispod 4 mm je jaaaako opasno na kiši. Ne možeš kriviti istrošenu gumu za nekvalitet i uspoređivati novu i staru gumu. Na klizavici i kiši se inače laganije koči.
Nisam ni ja čuo od jarana, nego sam bio s njim u autu, kad frajer prebaci iz treće u drugu (bez gasa, na normalnom broju obrtaja, brzina negdje oko 40 km/h) i malo mu skliznu noga s kvačila kad auto prokliza. Rekoh ja dobrih guma Btw. imale su više od 4 mm, nedugo prije toga je kupio auto pa sam pregledo i to između ostalog.
Pa sa kuplungom lagano, nije ti to do guma već do neznalice vozača. E moj nineac nisam ti ja dzeno, bolje pročitaj. Čovjek radi sa mnom, ali sam ga tek nedavno bolje upoznao. Džaba ti se truditi pojma nemaš, suviše si mlad (nineac). I nisam rekao da pireli ne valja. Imao sam ih nekada davno. Italijani ipak prave najbolje aute, pa posljedično i gume. Šta misliš koliko često idu Pireli gume na nove Alfa-Romee. Jako često, a ti ako imaš vozačku dugo što baš i ne vjerujem, moj ti je odgovor da mnogi nikada i ne nauče voziti. Jednostavno su netalentovani za tako nešto. Najgore gume nisu Tigar već nekada Trayal i ne mogu se nijedne porediti sa etabliranim markama. Samo kontrirate. Da ja napišem da je mlijeko bijelo, par vas bi napisalo da je crno. OK jeste, crno je mlijeko i crni li smo svi mi sa takvim ljudima kojima ništa nije potaman, pa kad im nešto zasmeta onda vrijeđaju i pogrešno zaključuju. ZAPAMTITE DOBRO: JA NISAM DZENO I NEMAM NIŠTA SA NJIM. ZBOG TAKVIH KAO VI SAM SE MALO BOLJE UPOZNAO SA NJIM JER RADIMO U ISTOJ FIRMI I KADKAD SAD POPIJEMO I KAFU. PONEKAD BUDE OVDJE KADA DAJEM ODGOVORE I TO JE TO. AKO NEKOGA TO NERVIRA BIT ĆE MU JOŠ I GORE.
FX900 wrote:Pa sa kuplungom lagano, nije ti to do guma već do neznalice vozača. E moj nineac nisam ti ja dzeno, bolje pročitaj. Čovjek radi sa mnom, ali sam ga tek nedavno bolje upoznao. Džaba ti se truditi pojma nemaš, suviše si mlad (nineac). I nisam rekao da pireli ne valja. Imao sam ih nekada davno. Italijani ipak prave najbolje aute, pa posljedično i gume. Šta misliš koliko često idu Pireli gume na nove Alfa-Romee. Jako često, a ti ako imaš vozačku dugo što baš i ne vjerujem, moj ti je odgovor da mnogi nikada i ne nauče voziti. Jednostavno su netalentovani za tako nešto. Najgore gume nisu Tigar već nekada Trayal i ne mogu se nijedne porediti sa etabliranim markama. Samo kontrirate. Da ja napišem da je mlijeko bijelo, par vas bi napisalo da je crno. OK jeste, crno je mlijeko i crni li smo svi mi sa takvim ljudima kojima ništa nije potaman, pa kad im nešto zasmeta onda vrijeđaju i pogrešno zaključuju. ZAPAMTITE DOBRO: JA NISAM DZENO I NEMAM NIŠTA SA NJIM. ZBOG TAKVIH KAO VI SAM SE MALO BOLJE UPOZNAO SA NJIM JER RADIMO U ISTOJ FIRMI I KADKAD SAD POPIJEMO I KAFU. PONEKAD BUDE OVDJE KADA DAJEM ODGOVORE I TO JE TO. AKO NEKOGA TO NERVIRA BIT ĆE MU JOŠ I GORE.
Sama cinjenica da si rekao da se ulje u kocnicama nemjenja pokazuje koliko znas te koliko si iskusan, a ako radis sa dzenom onda vjerovatno radite u pekari ili negdje slicno sto nikakve veze nema sa mehanikom!
A sta ce to nama gore biti? To ces ti nama neke stvari pojasniti jeli? Nego kad ce ona skripta, ja to cekam ko ozeblo sunce
Frutek wrote:De ba šta se prepucavate
Evo mene, dolazim u miru
Nego, znal iko kako se kreću cijene ljetnih guma 18" kod nas?
Pozdrav
Ja sam 17" prije nekih 5-6.g. Pirelli P Zero Nero u dim 215/45/17 placao oko 450 KM po komadu, e od tada su cijene guma dosta pale pa sada mozes ocekivati da su 18" k'o sto su nekad bile 17"
FX900 wrote:Pa sa kuplungom lagano, nije ti to do guma već do neznalice vozača. E moj nineac nisam ti ja dzeno, bolje pročitaj. Čovjek radi sa mnom, ali sam ga tek nedavno bolje upoznao. Džaba ti se truditi pojma nemaš, suviše si mlad (nineac). I nisam rekao da pireli ne valja. Imao sam ih nekada davno. Italijani ipak prave najbolje aute, pa posljedično i gume. Šta misliš koliko često idu Pireli gume na nove Alfa-Romee. Jako često, a ti ako imaš vozačku dugo što baš i ne vjerujem, moj ti je odgovor da mnogi nikada i ne nauče voziti. Jednostavno su netalentovani za tako nešto. Najgore gume nisu Tigar već nekada Trayal i ne mogu se nijedne porediti sa etabliranim markama. Samo kontrirate. Da ja napišem da je mlijeko bijelo, par vas bi napisalo da je crno. OK jeste, crno je mlijeko i crni li smo svi mi sa takvim ljudima kojima ništa nije potaman, pa kad im nešto zasmeta onda vrijeđaju i pogrešno zaključuju. ZAPAMTITE DOBRO: JA NISAM DZENO I NEMAM NIŠTA SA NJIM. ZBOG TAKVIH KAO VI SAM SE MALO BOLJE UPOZNAO SA NJIM JER RADIMO U ISTOJ FIRMI I KADKAD SAD POPIJEMO I KAFU. PONEKAD BUDE OVDJE KADA DAJEM ODGOVORE I TO JE TO. AKO NEKOGA TO NERVIRA BIT ĆE MU JOŠ I GORE.
Sama cinjenica da si rekao da se ulje u kocnicama nemjenja pokazuje koliko znas te koliko si iskusan, a ako radis sa dzenom onda vjerovatno radite u pekari ili negdje slicno sto nikakve veze nema sa mehanikom!
A sta ce to nama gore biti? To ces ti nama neke stvari pojasniti jeli? Nego kad ce ona skripta, ja to cekam ko ozeblo sunce
Napisao sam ti krajem maja ili početkom juna, ali najvjerovatnije u junu "stručnjak" moj. I sad će nas biti trojica. Jedan se nije nikad ni javio i niti će.
Napisao sam ti krajem maja ili početkom juna, ali najvjerovatnije u junu "stručnjak" moj. I sad će nas biti trojica. Jedan se nije nikad ni javio i niti će.
Super, kad izadje javi, da se Alan Ford dzaba nekupuje
@FX900, Michelin Energy su kurac gume, a GoodYear F2/F3 ne postoje, postoje Eagle F1 GSD2 ili GSD3 i obadvije su u svoje vrijeme napravile revoluciju.. Problem je samo što ne funkcionišu dok se ne zagriju..
Ti jarane, koji si postavio post, savjetovao bih ti da odeš u savu i ne gledaš ništa sem Vredestein HiTrac... pošto imaš dimenziju 175/65R14, a one se ne proizvode u toj dimenziji slobodno uzmi 185/60R14, neće im ništa smetati što su nazad 175/65R14 (to uslovno rečeno, smetat će isto toliko koliko bi smetalo da su nazad nove, a naprijed stare gume iste dimenzije). U svakom slučaju bićeš oduševljen. Mislim da su oko 100 maraka za tu dimenziju..
A i vi ostali, svi spominjete Michelin, GoodYear, Pirelli. To jesu najpoznatije marke, ali nije svaka poznata guma nužno i dobra.. Trenutno na našem tržištu Vredestein je relativno nepoznat ali za male pare dobijete sasvim uravnoteženu gumu.. slobodno se informišite: www.vredestein.com
Vredesti je sasvim solidna guma, medjutim velika mana Hi-Trac gume je sto zbog velicine odvodnih kanala ima manje sposobnosti po suhom! Da se razumijemo, ta guma briljira u disciplini akvaplaninga, ali upravo zbog toga put kocenja kao i drzanje ceste su malo ispodprosjecni. Generalno Vredestein je sasvim OK guma, ali za moj ukus takodje malo i pretvrda!
sale_01 wrote:@FX900, Michelin Energy su kurac gume, a GoodYear F2/F3 ne postoje, postoje Eagle F1 GSD2 ili GSD3 i obadvije su u svoje vrijeme napravile revoluciju.. Problem je samo što ne funkcionišu dok se ne zagriju..
Ti jarane, koji si postavio post, savjetovao bih ti da odeš u savu i ne gledaš ništa sem Vredestein HiTrac... pošto imaš dimenziju 175/65R14, a one se ne proizvode u toj dimenziji slobodno uzmi 185/60R14, neće im ništa smetati što su nazad 175/65R14 (to uslovno rečeno, smetat će isto toliko koliko bi smetalo da su nazad nove, a naprijed stare gume iste dimenzije). U svakom slučaju bićeš oduševljen. Mislim da su oko 100 maraka za tu dimenziju..
A i vi ostali, svi spominjete Michelin, GoodYear, Pirelli. To jesu najpoznatije marke, ali nije svaka poznata guma nužno i dobra.. Trenutno na našem tržištu Vredestein je relativno nepoznat ali za male pare dobijete sasvim uravnoteženu gumu.. slobodno se informišite: www.vredestein.com
pozdrav
Ti mora da si zastupnik Vredesteina kad ih toliko reklamiraš. Eagle sam ispustio zbog skraćivanja. Kad je nešto dobro, dobro je uvijek. Jedno pitanje:"Ima li jš uvijek SEMPERIT-a?" To su uvijek bile vrhunske gume samo ih sada nema nigdje. Šta je sa tom fabrikom? Ako ti gume nisu dobre dok se nezagriju onda si trkač vjerovatno. U normalnoj vožnji to se ni kod jednih guma ne osjeti. Ili si trkač na stazi (ili još gore na putevima) ili foliraš. Trećeg nema. Zaboravio si Firestone, imao sam ih jednom. Vrhunske su to gume, a i Fulda izgleda nisu loše, samo ih ja nisam probao pa ova informacija nije baš iz prve ruke. Ne valja ti imati različite dimenzije guma. Raja to rade, može se stavit', ali Boga mi ne valja. Normalni serijski Auti ti nisu podešeni za tako nešto. Pamet u glavu i pozdrav.
nineac wrote:
Super, kad izadje javi, da se Alan Ford dzaba nekupuje
Ti nije literatura za tebe. Šta će to tebi Boga ti? Nastavi ti sa Alan Fordovima.
sve što si rekao stoji, HiTrac na suhom nije savršen ali tema je počela pitanjem koju gumu uzeti u dimenziji 175/65R14.. E, pošto je HiTrac u dimenziji 185/60R14 (koja je obimom ista kao spomenuta 175...) veoma jeftin, oko 100KM, a za relativno malu cijenu daje ono što je ovdje najvažnije, a to je držanje i kratak put kočenja na mokrom ja sam kao logičan izbor, a i s obzirom na tržište, preporučio tu gumu. Mislim da je to najbolji izbor kada je u pitanju taj obim gume. Znači radi se o Golfu2, 3, Cliu2, Bravu, Bravi... Sam profil i činjenica da se mjenjaju samo dvije gume govori da momak nije neki extremni driver već da mu treba guma s kojom će se osjetiti siguran što će od HiTraca, posebno nakon save dobiti...
@FX900,
nisam trkač, ni na stazi, a ni nočni, gradski, jednostavno razumijem se u gume, a i znam šta znaći kad imaš dobru gumu a šta kad voziš Energy... A i nemam te šta folirati. Semperit je mislim kupljen od strane Michelina, a Fulda je dio GoodYeara, sredina, u svakom slučaju bolja od save i debice. Što se tiče Eagle F1 guma, one su projektovane tako da najviše performanse postižu u trkačem režimu vožnje, nakon pređenih 50tak km, tako da u gradskoj vožnji nikad nećeš izvući pare koje si uložio, druga stvar 40000km i bacaj ih.. Pošto mi je ovo tek drugi post, a po nekim drugim komentarima vidim da te ostali ne shvaćaju ozbiljno, neću ti puno srati, a imao bih šta...
Čitava poenta je, mora se znati šta se želi od gume i za koje novce. Firestone je dio Bridgestone-a, a znamo dobro šta je bridgeston, sami vrh tako da je logično da prave dobre gume, ali budi siguran da od 5 ili 6, modela možda jedan opravda uloženo. Isto kao pirelli. Niko me ne može ubijediti da je P6000, a posebno P3000 bolji od vredesteinovog Sportraca, naglašavam, na našim cestama, a pirelli je skuplji..
Dakle, trenutno, na tržištu je najbolja prilika vredestein, a većina ljudi uopšte ne zna da te gume postoje
sve što si rekao stoji, HiTrac na suhom nije savršen ali tema je počela pitanjem koju gumu uzeti u dimenziji 175/65R14.. E, pošto je HiTrac u dimenziji 185/60R14 (koja je obimom ista kao spomenuta 175...) veoma jeftin, oko 100KM, a za relativno malu cijenu daje ono što je ovdje najvažnije, a to je držanje i kratak put kočenja na mokrom ja sam kao logičan izbor, a i s obzirom na tržište, preporučio tu gumu. Mislim da je to najbolji izbor kada je u pitanju taj obim gume. Znači radi se o Golfu2, 3, Cliu2, Bravu, Bravi... Sam profil i činjenica da se mjenjaju samo dvije gume govori da momak nije neki extremni driver već da mu treba guma s kojom će se osjetiti siguran što će od HiTraca, posebno nakon save dobiti...
@FX900,
nisam trkač, ni na stazi, a ni nočni, gradski, jednostavno razumijem se u gume, a i znam šta znaći kad imaš dobru gumu a šta kad voziš Energy... A i nemam te šta folirati. Semperit je mislim kupljen od strane Michelina, a Fulda je dio GoodYeara, sredina, u svakom slučaju bolja od save i debice. Što se tiče Eagle F1 guma, one su projektovane tako da najviše performanse postižu u trkačem režimu vožnje, nakon pređenih 50tak km, tako da u gradskoj vožnji nikad nećeš izvući pare koje si uložio, druga stvar 40000km i bacaj ih.. Pošto mi je ovo tek drugi post, a po nekim drugim komentarima vidim da te ostali ne shvaćaju ozbiljno, neću ti puno srati, a imao bih šta...
Čitava poenta je, mora se znati šta se želi od gume i za koje novce. Firestone je dio Bridgestone-a, a znamo dobro šta je bridgeston, sami vrh tako da je logično da prave dobre gume, ali budi siguran da od 5 ili 6, modela možda jedan opravda uloženo. Isto kao pirelli. Niko me ne može ubijediti da je P6000, a posebno P3000 bolji od vredesteinovog Sportraca, naglašavam, na našim cestama, a pirelli je skuplji..
Dakle, trenutno, na tržištu je najbolja prilika vredestein, a većina ljudi uopšte ne zna da te gume postoje
Da, da, i ja njih shvatam "ozbiljno". Sve sami stručnjaci. Ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Nego, koliko si plaćen za reklamu? Naravno da te na shvatam ozbiljno. 50km grijanja, ha, ha, ha. Znaš li kako se gume troše i kolika je temperatura gume u vožnji? Na ovo ti pitanje neću odgovoriti. Probaj sam, pa da se malo smijem tvojoj "stručnosti". PS Na auto se stavljaju samo gume originalnih "fabričkih" dimenzija. Bez obzira na isti obim, različite dimenzije i pored preporuka proizvođača, da se mogu koristiti samostalno, nisu dobar izbor.
Vozim ne Vredestein T-Trac 175/65/14'' godinu dana i prezadovoljan sam.Prijatelji koji voze na Savi koja je u istom cjenovnom rangu imaju problema na kiši i nisu zadovoljni.Slažem se sa Sale-tom 100%.
Sale naravno da to stoji. Ja dajem svoje misljenje na osnovu iskustva sa Vredesteinom, i naravno da su bolje od Save i slicnih guma. Vredestein je vrlo zahvalna guma, iako ja naspram Hi-Trac-a dajem prednost Good Year Hydra Grip-u u toj kategoriji "kisnih" guma.
Za FX-900.
Jaro moj konstrukcija tvojih postova izgleda kao pismena zadaca nekog ko je u 4 razredu osnovne skole.
Za tvoju informaciju svaka guma ima svoju radnu temperaturu i svaki vozac moze osjetiti kada je guma "hladna" kakve su joj performanse i kakve su joj performanse kada se ugrije. Sto je veci index brzine to treba vise vremena da se ugrije, ali ovdje niti ima prostora niti ja imam vremena pisati kakvi sve faktori uticu na temperaturu gume=drzanje/put kocenja.
I kakvo ti to auto vozis kada su tebi potrebne gume kao sto su Good Year F1 Eagle?
@FX900,
Da, da, i ja njih shvatam "ozbiljno". Sve sami stručnjaci. Ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Nego, koliko si plaćen za reklamu? Naravno da te na shvatam ozbiljno. 50km grijanja, ha, ha, ha. Znaš li kako se gume troše i kolika je temperatura gume u vožnji? Na ovo ti pitanje neću odgovoriti. Probaj sam, pa da se malo smijem tvojoj "stručnosti". PS Na auto se stavljaju samo gume originalnih "fabričkih" dimenzija. Bez obzira na isti obim, različite dimenzije i pored preporuka proizvođača, da se mogu koristiti samostalno, nisu dobar izbor.
Covjek je u potpunosti u pravu za duzinu grijanja gume! Zato postoje gume razlicitih indexa brzine. Ako imas index brzine ZR ili Y normalno da ti treba vise vremena da ih ugrijes nego sa indexom T, ali sa tim indexom se F1 svakako neproizvodi!
Nego FX ili Dzeno de ti nama reci koliko to gumama treba da se ugriju?
FX900 wrote:[
Ti mora da si zastupnik Vredesteina kad ih toliko reklamiraš. Eagle sam ispustio zbog skraćivanja. Kad je nešto dobro, dobro je uvijek. Jedno pitanje:"Ima li jš uvijek SEMPERIT-a?" To su uvijek bile vrhunske gume samo ih sada nema nigdje. Šta je sa tom fabrikom? Ako ti gume nisu dobre dok se nezagriju onda si trkač vjerovatno. U normalnoj vožnji to se ni kod jednih guma ne osjeti. Ili si trkač na stazi (ili još gore na putevima) ili foliraš. Trećeg nema. Zaboravio si Firestone, imao sam ih jednom. Vrhunske su to gume, a i Fulda izgleda nisu loše, samo ih ja nisam probao pa ova informacija nije baš iz prve ruke. Ne valja ti imati različite dimenzije guma. Raja to rade, može se stavit', ali Boga mi ne valja. Normalni serijski Auti ti nisu podešeni za tako nešto. Pamet u glavu i pozdrav.
fabrika trehnula od ledinu. bilo neke frke, htjeli da prebace dio u slovacku (ili mozda madjarsku). ne znam sta je na kraju bilo, ali misim da su velikim dijelom otisli pod stecaj.
sale_01 wrote:
A i vi ostali, svi spominjete Michelin, GoodYear, Pirelli. To jesu najpoznatije marke, ali nije svaka poznata guma nužno i dobra..
Isto kao pirelli. Niko me ne može ubijediti da je P6000, a posebno P3000 bolji od vredesteinovog Sportraca, naglašavam, na našim cestama, a pirelli je skuplji..
Samo ću prenijeti dojmove Auto Bildovih novinara sa testiranja guma u dim. 185/60 R14 za Vredstein Hi-Trac:
+: jako velike sigurnosne rezerve kod akvaplaninga, dobro bočno vođenje i besprijekorno ponašanje na mokrom.
-: daleko najveća razina buke i dug zaustavni put na suhoj cesti (konkretno 3 metra duži od najboljih - više od dužine pješačkog prelaza).
Uglavnom završile su na 10. mjestu od 13 testiranih guma sa ocjenom "uvjetno preporučljivo", a za ponašanje na suhom su dobile najslabiju ocjenu od svih guma na testu. Btw. P6 je bio četvrti sa ocjenom "uzorno" sa nešto višim otporom kotrljanja kao jedinom slabosti. Kod ADAC-a Hi-Trac su nešto bolje prošle, s ocjenom "preporučljivo", ali ni u jednoj disciplini nisu prišli ni blizu P6 (opet "uzorno"), osim u trošenju gume. Od ova dva mjerodavniji je Auto Bildov test.
Ja sam naveo da P3000 koštaju 110 KM u dim. 175/65 R14.
test na kojem HiTrac takodjer nema baš odlično ponašanje na suhom ali zbog ponašanja na mokrom i cijene dobija ubjedljivu BestBuy ocjenu.. To nas dovodi do jednog jedinog zaključka, testovi koje čitamo bilo u novinama ili na internetu ne rade se uvijek u istim uslovima tako da s jedne strane nisu mjerodavni, a nerijetko su pristrasni, tako da ne treba suditi po onome što se pročita već samo iz svog, a bogami i iz tuđeg iskustva. Moje lično iskustvo govori sve u korist vredesteina, (vozim Sportrac i savršen je na suhom, na mokrom je dobar), a dobar drug mi je oduševljen HiTracom, koji sam također probao ali na njegovom autu i mislim da je na mokrom dosta bolji od sportraca. Ponavljam, dimenzija o kojoj pričamo je takva da se isključuje extremna vožnja jer ko ide extremno na 175/65R14 je kamikaza, ne pomažu mu ni ekseri. Znači da je to guma od koje možeš izvući maximum uloženog novca, ne tvrdim da je to najbolja guma na svijetu...
još jedna stvar P3000, P6000 s jedne i P6 s druge strane su k'o nebo i zemlja, ne mogu ući u ovu raspravu. Ne osporavam kvalitet pirellijevih P6, P7, ZeroRosso i ZeroNero guma, a zimska guma Carling u dimenziji 175/65R14 mislim da je možda najbolja na tržištu... znaći 110km za P3000 175/65R14 je puno lošija investicija nego 100km za HiTrac 185/60R14
pozdrav
ps. za Fx-a... Dimenzije je moguće mijenjati, čak je i poželjno ljeti imati šire, a zimi uže gume samo je nedopustivo da obimi guma nisu isti kao oni koje proizvođač predlaže, a posebno da se mješaju po dvije gume različitih obima. Naravno ovo se ne odnosi na jako slaba vozila jer nema smisla voziti 1.1 ili 1.4D na 195 ili sl.
nineac wrote:Sale naravno da to stoji. Ja dajem svoje misljenje na osnovu iskustva sa Vredesteinom, i naravno da su bolje od Save i slicnih guma. Vredestein je vrlo zahvalna guma, iako ja naspram Hi-Trac-a dajem prednost Good Year Hydra Grip-u u toj kategoriji "kisnih" guma.
Za FX-900.
Jaro moj konstrukcija tvojih postova izgleda kao pismena zadaca nekog ko je u 4 razredu osnovne skole.
Za tvoju informaciju svaka guma ima svoju radnu temperaturu i svaki vozac moze osjetiti kada je guma "hladna" kakve su joj performanse i kakve su joj performanse kada se ugrije. Sto je veci index brzine to treba vise vremena da se ugrije, ali ovdje niti ima prostora niti ja imam vremena pisati kakvi sve faktori uticu na temperaturu gume=drzanje/put kocenja.
I kakvo ti to auto vozis kada su tebi potrebne gume kao sto su Good Year F1 Eagle?
Nije F1 već su bile F2, A SADA SU F3. Auto je Alfa 146. Zadovoljan? Tvoje pisanje je skroz nepismeno, ali ja ti to nisam do sada komentirao jer neću da budem bezobrazan, a ti tražiš svađu.