Torinski imam poziva na pokolj ateista

Rasprave o vjerskim temama.
fia

Post by fia »

_BosanaC wrote:Nisam ni sumnjao u drugi ishod teme... Jedni vide u njoj iskljucivo islamofobiju dok su drugi iskljucivo islamofobicni.

Ono sto napisah u zadnjem postu, sto i jeste bila poenta svega, ocito da niko prije davanja komentara nije ni procitao... Jer je interesantnije ovako.

ma....nije interesantnije....samo jednostavnije....zašto razmišljati :D :D

Uvijek je tako, kad čitamo u novinama nešto o drugima, i može to biti budalaština, uzimamo često za zdravo gotovo, ako nam paše u „našu sliku“ svijeta,
ali kad se piše nešto o tome što se nas tiče, i nama nepaše, odmah je drugačije… :D

p.s....nisu bile samo isključive stavove...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

fia wrote: p.s....nisu bile samo isključive stavove...
Znam... I to me tjesi...
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

interesantno je kako za samo 10 godina
bosanski muslimani od ovaca za klanje postadose fundamentalisti

sta je cause a sta effect?
Šandor

Post by Šandor »

toro wrote:Treba ih svatiti, Barcic pogide pa se mora naci bilo kakva alternativa.Druga tema od sabaha. :-) :-)
Ovo me podsjeti na hajvana sa jednog drugog sarajevskog portala. Čovjek se raspizdio kad je bila frka oko uragana Katrina 2005. godine. Ma puko totalno i nekako je jadan i temu o uraganu i ignorantnosti Busha spram istoga okrenuo na islamski terorizam. :lol: :D
Šandor

Post by Šandor »

Maksim wrote:Ne vidim razlog zasto bi drzavna televizija RAI objavljivala lazne informacije, jer RAI je izvor a ne Jutarnji list kojem vjerujem svega 2 % od svakodnevnog huskanja.
No, ovakvo pozivanje na mrznju od strane imama i popova je kofol nesto novo. Neki od vas koji se beskrajno pozivaju na "zlouporabu islama" i "pogresno tumacenje islama" se prave mutavi kao da je sumnjiva ova informacija i da je sakoro nemoguce da jedan imam siri vjersku ljubav na nesto malo drugaciji nacin. Je li se pravite mutavi ili ste stvarno mutavi? Kao nikada niste vidjeli kako se poziva na klanje "cafira", nevjernika, cifuta (tako me je nazvao jedan makedonski musliman) ili od strane srpskih pravoslavnih popova pozivanja na klanje muslimana i opet nevjernika. Tu se ujedinjuju svi zastupnici monoteistickih krivovjera. Ja sam sam imao priliku slusati kenjanje beckog imama o nevjernicima a oko njega sve njegovi novokompanovani vjernici.

Kad mi netko pocne o "pogresnom tumacenju"..... u teoloskoj bibliografiji necete pronaci direktno prozivanje "nevjernika", ali masu predrasuda s kojima sve pocinje. Ku´ran je pun takvih "kritika" nevjernika koji su za njih i krscani i jevreji. Isto ce se naci i u katolickoj doktrini sto je dalo dovoljan doprinos vjecitom antisemitizmu mada je krscanska vjera koju zastupa Katolicka crkva pocela kao jevrejska sekta i razvila se poslije u samostalnu vjeru isto kao i islam koji je pokupio filozofiju iz ove dvije pa se poklase.
Zape mi za oko ovo. Razlika je u tome što su Srbi otvoreno na TV veličali genocid kao Bogu ugodno djelo (prije sad već 4 godine otprilike..episkop trebinjsko-zahumski Grigorije na PTPC) i nikom ništa. Kad se to desilo nisam mogao da vjerujem. Mislio sam da će OHR poduzeti nešto. Ali ništa se nije dogodilo.

S druge strane, kad su Srbi napravili sranje u Banja Luci i Trebinju 2001. s postavljanjem kamen temeljca..... opet nikom ništa. Na kraju su čak Bošnjaci ispali krivi jer su kao politizirali te događaje. :roll: Porušiše par obnovljenih džamija, ubiše veliki broj povratnika i opet ništa. To se neće vrtiti u medijima i niko se zbg toga neće sekirati.

A kad bi sutra recimo neki efendija na nekoj našoj TV rekao nešto upola strašno u poređenju s onim što je izjavio Grigorije u roku od par sati vijest bi došla do CNN-a. :)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

znaci da je ne izlazim iz kuce ovih dana :? :D :D
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Samo sa rajom na utakmicu da ides, nigdje sama...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

jel da? i ja sam to kontala :D
il da se maskiram :lol:
joj svakakvih gluposti,nevjerovatno :D :D
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Stavi plavi sal (gluho bilo), niko te nece prepoznati...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja se upravo obrijah :shock: Rece mi jutros jaran ni krivom ni duznom na kafi da licim na vehabiju :roll:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

_BosanaC wrote:Ja se upravo obrijah :shock: Rece mi jutros jaran ni krivom ni duznom na kafi da licim na vehabiju :roll:
:lol: :lol: :roll: :-? :( :oops:
xantihistaminex

Post by xantihistaminex »

ljudi sve je to propaganda za necije interese.lavina je pokrenuta i treba narod "hraniti" dalje. ko ne vjeruje neka malo pogleda americke medije.
primjer 1: ovih dana je u new jerseyu cia uhvatila 6 terorista koji su htjeli raznijeti americku vojnu bazu.kako?kao oni planirali taj napad, snimili sve to kamerom i odnijeli u
u video store da im izrade dvd????kao zbunili se.i prodavac ih prijavio, hajte molim vas.mozete li vi zamisliti takvog teroristu?.teroristi nikad pokazani, dokazi nikad izneseni.sve zavrsi tu gdje je i pocelo.
primjer 2. imam (evo ga opet) u texasu ucio fatihu. na fox news javljaju kako jedan "radikalni" imam otvoreno prijeti krscanima i zidovima i poziva na mrznju nakon toga sat vremena raspravljaju o islamu i kakva je to prijetnja civiliziranom svijetu.meni se cini da se dnevno u svijetu prouci 4-5 milijardi fatiha. zasto je ova posebna?! blago onom ko ne zna.briga prosječnog amerikanca sta je imam rekao i mislio.vazno je da postoji "tamo neko" ko zeli unistiti "american Way".
i tako ima toga svakodnevno da se fina knjizica sastavi...kako onda vjerovati bilo kakvoj informaciji. ne zelim zvucati konspirativno, ali vjerujte sta se sve servira danas na medijima....prosto da ne povjerujes da to neko moze zaozbiljno uzeti.gluho bilo
Post Reply