Nepravilna i nerazumna ponasanja profesora prema studentima

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...

Ako misle da su zavrsili Fakultete i Usavrsili se do odredjene granice u svojim Strukama zasto to nedozvoljavaju i drugima??

Profesori koji nedozvoljavaju obrazovanje mladog kadar...
8
30%
Psihicki bolesne osobe...
19
70%

Total votes: 27

chupson

#51 . . .

Post by chupson »

Samo cu kratko jer sam milion puta pisao na slicnim temama.

Ne kazem da nema profesora govana, ne kazem da nema studenata koji su jos veca govna, ali par stvari mi smeta kod ovih prica.

Na fakultetu se UCI, a Boga mi i PREDAJE. Neki studenti i profesori to zaboravljaju. Ne ulazeci u iskustva drugih, NIJEDAN, ali bas NIJEDAN ispit koji sam fino spremio nisam pao.

Student sam EFSA i, da, padao sam na ispitima, ali npr. poslovno pravo (prof. Trivun) i medjunarodno poslovno pravo (gorespomenuti prof. Simic) sam polozio onog momenta kada sam naucio. Tako da na Simica ne dam. :o) Superica profa.

Sad gledam neke kolege koje kao i ja privode kraju skolovanje na fakultetu, a da ne znaju sastaviti pismeni uradak od 10 recenica bez milion gramatickih gresaka, niti pojsaniti ono malo OSNOVNIH ekonomskih pojmova. Pa onda hajde da pricamo o visokoobrazovanoj radnoj snazi...

Sto se profesora tice, ponavljam, niko mi nikad nije pravio problem kad sam naucio sto sam trebao, ali da ima boljih, losijih i sta-ti-ja-znam kakvih - ima. Sigurno vise nego sto ja znam.

Tako. Pozdrav svima!
partizan

Post by partizan »

dark side of the moon wrote:
bih_finest wrote:
sitno wrote:Pa gdje su ljudi sa ekonomije? Jeste li zaboravili Simica Milica sa Poslovnog prava????? Boze sacuvaj. Jednom kada je bila frka na faxu (neposredno po uvodjenju Bologne) cula sam podatak da je 600 studenata "zaglavljno" na tom predmetu kod tog profesora. Neznam dali je podakat tacan, ali ako i nije ta cifra u pitanju - sigurno nije ni puno manje.
Simić je meni legenda :lol: ovak, ja samo znam da nas je negdje oko 600 na dvije linije, uglavnom imali smo ono lafo neke parcijalne ispite (s tim da su dvije od te tri parcijale imale preko 400 stranica) i prvi rok je položilo 20-ak studenata, u drugom roku malo je povećana prolaznost na oko 150, i ja sam uspio ubosti šesticu, prošlo nas je znači ukupno 130 od 600-650 studenata. Problem kod poslovnog prava jeste taj što oni daju i dalje onaj stari isti ispit, tj. 5 esejskih, lekcijskih pitanja, tako da bi ga položio moraš poooodobro, ali baš podooobro štrebati...
Znas sta je Simic za Jahica. sto bi rekli nadrealisti -šaša-.....taj drzi sve, predaje finansijsko racunovodstvo i jos par predmeta na cetvrtoj godini. Ko se kod njega ne napati ili je bolesno pametan ili ima stelu :D

sef ekonomije, gazda, vladar, diktator ali odlican predavac 8)

Pa istina je da je profesor Jahic zahtjevan.Sestra mi kaze da je stvarno proces kod njega poloziti.Ono teska je materija pravo i on je veoma zahtjevan i konkretan.Ali pazi kod njega se i ne izlazi na ispit kaze ona dok ne naučiš pravo.Ono kao s njim nema zezanja ,da izadzes na ispit na foru,ono naucis tri lekcije pa ako te pogodi.Ako te kao zapamti da si foler nadrljao si.Al kaze ako znas nece te odstetiti,polazes sigurno.Al kaze da ima i on njega zahtjevniji profesor i tezi predmet.Prof. dr.Drljevic neki sto predaje matematiku i metode kao je i od Jahica puno tezi.Dobro matematika je svakako teska materija.
arc0

Post by arc0 »

ima ovdje hiperbolisanja... ali istog sam misljenja... da dosta profesora .. ne dopusta napredovanje... posebno ne brzo napredovanje... "pa vidi ti sve dao "...itt... po meni nije bitan prolaz pustit ce on tebe da polozis... kad ga naucis..u najgorem slucaju ima komisija... i gotovo... po meni veci je bed u gradaciji ocjene... jbg... samim tim sto ti daje te niske ocjene onemogucuje te za postdipl za stipendiju ....itt ... al sve je indiviualno .... fakultet nije obavezan... zzz
obuca

Post by obuca »

arc0 wrote:ima ovdje hiperbolisanja... ali istog sam misljenja... da dosta profesora .. ne dopusta napredovanje... posebno ne brzo napredovanje... "pa vidi ti sve dao "...itt... po meni nije bitan prolaz pustit ce on tebe da polozis... kad ga naucis..u najgorem slucaju ima komisija... i gotovo... po meni veci je bed u gradaciji ocjene... jbg... samim tim sto ti daje te niske ocjene onemogucuje te za postdipl za stipendiju ....itt ... al sve je indiviualno .... fakultet nije obavezan... zzz
ja, ja, aha, i onda dodes pred komisiju i vidis u njoj ista govna koja ti ne dopustaju da napredujes. a ocjene zavise od raspolozenja doticnog govneta
Nepoznata plavusa

Post by Nepoznata plavusa »

Moj fakultet, posebno odsjek, je... kako bih rekla... galerija likova, sto profesora, sto studenata. Rijec je o FPN-u, odsjek zuralistika.
Doc. dr. Enver Demirovic... prije ispita postavlja pitanja za pristupanje ispitu. Jedno od pitanja koje sam ja dobila glasi: "Gdje zivi Emil Zola?" :-)
Ako neko ne zna, zivi u Panteonu, grobnici u Parizu... jer, Zola je ustvari besmrtan... :roll:
Takodjer trazi opise rijeci iz Klaicevog rijecnika...
Nakon toga idu pitanja iz udžbenika ciji je autor, doc. dr. Enver. Nerijetko pita: "kako sam ja ono napisao u onoj reportazi...?" (da, trazi da napamet ucis djelove iz njegovih reportaza)
Ipak, jedan od najzanimljivijih trenutaka sa doticnim profesorom jeste njegov fizicki obracun (tuca) ispred fakulteta sa tada jos studentom Bakirom Hadziomerovicem :D :D :D :D
U neka doba, kad se vratio iz "drzavnicke sluzbe" (prvi sekretar bh ambasade u Rimu), fizicki je napao prof. dr. Besima Spahica jer su ovome dodijeljeni Demirovicevi predmeti dok ovoga nije bilo...
A Demirovic je samo jedan od....... profesora na zurnalistici
bianconero

Post by bianconero »

forza milan wrote:
sure_alma wrote:
forza milan wrote: i ti se sad kao nasla u cudu sto te je 8 puta obarao???
tebi se kao studentici Odsjeka knjizevnosti ni u jednom neformalnom pisanom izrazavanju kakvo je ovo na forumu sa-x ne smije desiti da napises ''odsijek''.
da sam ja bio na mjestu Baotica ja bih te vratio 108 puta
sorry ali tako je to
kad vidim kakvi ljudi izlaze i kakvi su se ljudi zakitili diplomom ja bih te osrednje ostre kriterije poostrio maksimalno

i sad je u tvojih 8 bezuspjesnih pokusaja presudno to sto te profa nije gotivio a to sto ti - siguran sam - nisi znala neke osnovne stvari nema nikakve veze
''Ma mrzi me profesor'' ta je najjaca
da ti nisi jedan od profesora... :D
procitaj ostale komentare pa ces vidjeti da nisam jedina ja koja se osjeca ovako...
a to sto sam fulila kako se pise odsjek, e pa vidjela bih tebe da ne zivis u bosni zadnjih 6 godina a da se jos uvijek sjecas tih detalja...by the way, ne radim profesiju koja je vezana za nas bosnjacki jezik tako da ta greska moze pasti u zaborav... :D

vozdrica...
unfortunately nisam profesor
ali sam upisao 2000 i diplomirao sam prije roka
prvi od svih upisanih na bilo koji odsjek na filozofskom te skolske 2000/2001
i ja sam imao profesora kod kojih su mnogi studenti padali i po 20 i vise puta
kad izadjem na ispit vidim da su ti koji su profesoru jebavali majku sto ih navodno mrzi obicni smetljari koji su pukim slucajem zavrsili na filozofskom fakultetu umjesto u nekoj radionici sa aparatom za varenje u rukama (uz duzno postovanje te casne profesije)

i ja vec 2 godine ne zivim u BiH
mene ne nisi trn u oku konkretno ti
nemam nista protiv tebe
ali se bojim da je ovo sto pises ista stvar koju s u pricali ovi moji kolege
ljudi zavrsavaju filozofski bez da procitaju i jednu knjigu
nekakve skripte i skriptice, kopije i slicne stvari
i kad se nadje neki gospodin koji stane na put toj devalvaciji njegove struke onda je kao on ''neko ko je uzasan'', ''neko ko ne da mladima da zavrsavaju jer se boji konkurencije''
da se ja pitam ja bih oduzeo 70 % postojecih diploma u Bosni
pogledaj samo kako raja pise
ima na forumu 30 000 ljudi
nadji mi ih 30 koji su sposobni napisati 2 stranice teksta bez pet gramatickih gresaka i rezi me kud sam najtanji
zar to nije porazno

nemoj mi molim te stajat u odbranu smetljara koji bi da na foru postanu neko i nesto

pozdrav i nemoj sta zamjerit :-)
tebi se kao studentu Odsjeka knjizevnosti ni u jednom pisanom izražavanju ne smije desiti da zaboravis tacku iza rednog broja.
ako cemo se preseravat......
partizan

Post by partizan »

Dosta je suza,treba uzeti knjigu u ruke i učiti!Pa nije više postratni period.I treba zatezati malo to!
Post Reply