Teretana

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
sabanss

#51 Re: Teretana

Post by sabanss »

Bosanac_21 wrote: Tesko se nakaniti, a kad se nakanis pravo se osjecas svjeziji, a vala i jaci :thumbup:
Vala, jes' se tesko nakaniti ali ja sada ne bih mogao bez zeljeza :D

Dobro spavam, osjecam se zdrav, nema glavobolja i bezvoljnosti i sve to uz sat (teske) fizicke vjezbe dnevno. Ljudi se po gradovima pretvaraju u vrece sala...
frks

#52 Re: Teretana

Post by frks »

ma kakva teretana,ajmo na kafe.
callmethebreeeze

#53 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

botanicar wrote:a znal ko kako da skinem salo sa kukova???ono bas je odvratno i sve bi dao da to skinem?????
imam 100 kg ...neznam sta vise treba znal iko to????
rijesenje tvog problema se krije u magicnoj formuli koja glasi:
trosi vise energije nego sto unosis u sebe.
:D
i jos jednom´, ne mozes skidati salo samo sa kukova. vjezbom se salo topi sa citavog tijela. mozes raditi trbusnjake, a da ti spada salo s guzice.
callmethebreeeze

#54 Re: Teretana

sabanss wrote:
Bosanac_21 wrote: Tesko se nakaniti, a kad se nakanis pravo se osjecas svjeziji, a vala i jaci :thumbup:
Vala, jes' se tesko nakaniti ali ja sada ne bih mogao bez zeljeza :D

Dobro spavam, osjecam se zdrav, nema glavobolja i bezvoljnosti i sve to uz sat (teske) fizicke vjezbe dnevno. Ljudi se po gradovima pretvaraju u vrece sala...
nemoj bas svaki dan trenirati, potrebno je malo i odmora.
_tulumba_

#55 Re: Teretana

Post by _tulumba_ »

super tema..ja se pokusavam nakaniti... al mi se ne da nesto...uglavnom valjda cu pocet za par dana :D , pa me interesuje ako neko zna, visok sam 182 i imam samo 74 kg :sad: , da li trebam ista piti, vitamine, proteine, fazone da brze dobijem masu??naravno uz vjezbanje :D
boogy

#56 Re: Teretana

Post by boogy »

Evo ovdje ima finih vježbi pa nadam se da će nekome pomoći - http://www.shapefit.com/training.html
Irelevantan

#57 Re: Teretana

Post by Irelevantan »

Idem u teretanu već 8 godina, od čega zadnje 4 godine baš redovno. Nekada sam trenirao po 5 puta sedmično što je za mene bilo previše jer posle radnih 8-10 sati čovjek i nije baš nešto za treninga, ali sada sam po tri puta semično u teretani i mislim da je za nas rekreativce dovoljno, mislim da manje od 3 puta semično nije dovoljno ali bolje išta nego ništa.
Zbog 8-10 radnih sati provedenih pred monitorom teretana je prava stvar radi relaksacije izbacivanje negativne energije i druženja.

Što se tiče suplemenata ne koristim apsolutno ništa ali baš ništa, i može se postići dosta toga bez hemije, jeste da posle 8 godina ne izgledam kao hemičari :), ali za jednog naturalca ne izgledam uopšte loše a i prilično sam jak, kada se uzme u obzir njihova kilaža izgled i količina novčanih sredstava uloženih u hemiju. 8-)
callmethebreeeze

#58 Re: Teretana

_tulumba_ wrote:super tema..ja se pokusavam nakaniti... al mi se ne da nesto...uglavnom valjda cu pocet za par dana :D , pa me interesuje ako neko zna, visok sam 182 i imam samo 74 kg :sad: , da li trebam ista piti, vitamine, proteine, fazone da brze dobijem masu??naravno uz vjezbanje :D
licno koristim proteinski prah, ali samo povremeno. ja mislim da je pravilna ishrana dovoljna, imas masu tekstova na teretana.co.ba o ishrani. takodje, sve zavisi sta zelis sa svojim treningom.
sabanss

#59 Re: Teretana

Post by sabanss »

_tulumba_ wrote:super tema..ja se pokusavam nakaniti... al mi se ne da nesto...uglavnom valjda cu pocet za par dana :D , pa me interesuje ako neko zna, visok sam 182 i imam samo 74 kg :sad: , da li trebam ista piti, vitamine, proteine, fazone da brze dobijem masu??naravno uz vjezbanje :D
Brzo mozes dobiti masu na vise nacina ali kvalitetnu masu tesko...

Povecaj broj obroka na 7 dnevno, dorucak ne smijes preskociti ni pod razno, nikad ne smijes osjetiti da si gladan ali nemoj se ni prejedati.

Bitno ti je takodjer da dorucak bude obilan i bogat ugljikohidratima (zobene pahuljice, med, banane, tjestenina), takodjer obrok dva sata prije trening je obavezan i 30 min poslije treninga takodjer. Kako ides prema kraju dana smanjujes ugljikohidrate a povecavas bjelancevine (piletina, tunjevina, posni sir, bjelanca, teletina).

Jelovnik otprilike:

08:00 Bogato i obilno ugljikohidratima (recimo musli, bananu, 1/2 litra jogurta i dva-tri bjelanca)
10:00 Proteinska uzina i malo ugljikohidrata
12:00 Obrok pred trening - bogat ugljikohidratima i bjelancevinama, npr. tjestenina i snicla (jedan od najobilnijih obrok u danu)
16:00 Obrok poslije treninga takodjer bogat ugljikohidratima i bjelancevinama (neposredno poslije treninga dobro je popiti sejk - mlijeko, bjelanca i banane, ali to nije zamjena za cvrsti obrok)
17:30 Lagani proteinski obrok uz malo ugljikohidrata
20:00 Mene ovdje opet uhvati glad pa drmnem recimo piletinu ili tunjevinu sa malo hljeba i puno jogurta
22:00 Lagani proteinski obrok sa malo masnoce (recimo mladi sir bez hljeba i uz salatu zalivenu limunovim sokom, obrok pred spavanje je jako bitan)

Naravno niti jedan od ovih obroka ne smije biti toliko obilan da osjecas tromost. Obroci se ne smiju preskakati, ti posto imas manjka kila mozes uzimati i malo obilnije obroke. Vjeruj mi da rezultat mora doci. Od suplemenata ako se ne mislis ozbiljno baviti preporucio bih Whey protein koji se uzima kao medjuobrok i neposredno poslije treninga i pred spavanje.
_tulumba_

#60 Re: Teretana

Post by _tulumba_ »

sabanss wrote:
Brzo mozes dobiti masu na vise nacina ali kvalitetnu masu tesko...

Povecaj broj obroka na 7 dnevno, dorucak ne smijes preskociti ni pod razno, nikad ne smijes osjetiti da si gladan ali nemoj se ni prejedati.

Bitno ti je takodjer da dorucak bude obilan i bogat ugljikohidratima (zobene pahuljice, med, banane, tjestenina), takodjer obrok dva sata prije trening je obavezan i 30 min poslije treninga takodjer. Kako ides prema kraju dana smanjujes ugljikohidrate a povecavas bjelancevine (piletina, tunjevina, posni sir, bjelanca, teletina).

Jelovnik otprilike:

08:00 Bogato i obilno ugljikohidratima (recimo musli, bananu, 1/2 litra jogurta i dva-tri bjelanca)
10:00 Proteinska uzina i malo ugljikohidrata
12:00 Obrok pred trening - bogat ugljikohidratima i bjelancevinama, npr. tjestenina i snicla (jedan od najobilnijih obrok u danu)
16:00 Obrok poslije treninga takodjer bogat ugljikohidratima i bjelancevinama (neposredno poslije treninga dobro je popiti sejk - mlijeko, bjelanca i banane, ali to nije zamjena za cvrsti obrok)
17:30 Lagani proteinski obrok uz malo ugljikohidrata
20:00 Mene ovdje opet uhvati glad pa drmnem recimo piletinu ili tunjevinu sa malo hljeba i puno jogurta
22:00 Lagani proteinski obrok sa malo masnoce (recimo mladi sir bez hljeba i uz salatu zalivenu limunovim sokom, obrok pred spavanje je jako bitan)

Naravno niti jedan od ovih obroka ne smije biti toliko obilan da osjecas tromost. Obroci se ne smiju preskakati, ti posto imas manjka kila mozes uzimati i malo obilnije obroke. Vjeruj mi da rezultat mora doci. Od suplemenata ako se ne mislis ozbiljno baviti preporucio bih Whey protein koji se uzima kao medjuobrok i neposredno poslije treninga i pred spavanje.
hvala puno...
da, problem sto imam manjak kg je upravo sto obicno preskacem dorucak ili i kad jedem to je nesto na brzinu...
od sad cu nastojati da ne preskacem dorucak, ne kontam nesto bas ozbiljno, nego da se malo popravim, cisto da rasirim ledja i prsa, jer i prije sam pomalo radio nesto (ali nikad ono redovno) tako da sam misice koliko toliko oblikovao sad ih treba malo povecati...
Hvala na savjetu.
sabanss

#61 Re: Teretana

Post by sabanss »

_tulumba_ wrote: da, problem sto imam manjak kg je upravo sto obicno preskacem dorucak ili i kad jedem to je nesto na brzinu...
Jbg ga, ja u dorucku uzivam. Obicno ustanem u 6:30 ujutro da sebi pripremim kvalitetan dorucak prije posla, stara kad me vidi da jedem u ta doba hoce fras da je strefi :D
callmethebreeeze

#62 Re: Teretana

sabanss wrote:
_tulumba_ wrote: da, problem sto imam manjak kg je upravo sto obicno preskacem dorucak ili i kad jedem to je nesto na brzinu...
Jbg ga, ja u dorucku uzivam. Obicno ustanem u 6:30 ujutro da sebi pripremim kvalitetan dorucak prije posla, stara kad me vidi da jedem u ta doba hoce fras da je strefi :D

hahah. i ja rano ustajem da bih s mirom stigao doruckovati. iako pocinjem raditi u 12.30 znam ustati vec oko osam, devet da bih doruckovao k'o insan.
:D
_tulumba_

#63 Re: Teretana

Post by _tulumba_ »

ma i ja rano ustajem, jbga ove godine mi raspored predavanja na faxu bas uzas bio, svaki dan od 8, pa nekad i subotom...
A pored toga, skoro svako jutro prije faxa sam imao nekih drugih obaveza pa sam prije 7 h vec na nogama, tako da rijetko kad sam uspijevao da doruckujem...
Ali sad mogu cesce doruckovati, i nastojacu svaki dan :-D valjda ce biti nesto od mene :-D
callmethebreeeze

#64 Re: Teretana

dorucak ti je temelj. najvazniji obrok. bez obzira trenirao ili ne.
nadam se da ne pusis, ako pusis nastoj da se rijesis tih govana...
:-)
edin_Basket

#65 Re: Teretana

Post by edin_Basket »

ma bidnut ces zajeban ko taj tvoj avatar, samo pravilna ishrana i jos jedan savjet: spavaj vise, dok spavas tijelo ti se opusta, sve ono sto si radio na treningu dolazi do izrazaja ukoliko imas dobar san, lezi ranije, nemoj se zajebavat
Bulk3

#66 Re: Teretana

Post by Bulk3 »

Radi na suho mjesec dana da ti se misici naviknu i da te upale prodju. Najbolji ti je napredak na pocetku kasnije je teze. Uzmes gainer( gener) fina stvar za debljanje i creatin kakav. Ove firme su ti najbolje sto kod nas imas: labrade,nutrobalocs.eas,bsn. Zima ti je najbolja za debljanje. Ljeti treniraj navece. Za masu sta god radis radi vecu kilazu manje puta. Mozes se fino napucat za 3,4 mjeseca uz fine preparate.
_tulumba_

#67 Re: Teretana

Post by _tulumba_ »

callmethebreeeze wrote:dorucak ti je temelj. najvazniji obrok. bez obzira trenirao ili ne.
nadam se da ne pusis, ako pusis nastoj da se rijesis tih govana...
:-)
ma kakvi, cak ni kafu ne pijem :D ..
_tulumba_

#68 Re: Teretana

Post by _tulumba_ »

edin_Basket wrote:ma bidnut ces zajeban ko taj tvoj avatar, samo pravilna ishrana i jos jedan savjet: spavaj vise, dok spavas tijelo ti se opusta, sve ono sto si radio na treningu dolazi do izrazaja ukoliko imas dobar san, lezi ranije, nemoj se zajebavat
:lol: dobar, ako Bog da, bidnit cu :D odoh malo na bazen,(da se pocne od neceg), ko zna poslije toga gdje dalje....
Tako sebi svaki dan kazem, veceras cu ranije malo leci da se odmorim............ i svaki dan se slazem....
hvala svima na savjetima :thumbup:
dezurni_ucenik

#69 Re: Teretana

Post by dezurni_ucenik »

promjenio sam par fitnesa ..ima svugdje normala ljudi ..al me nerviraju oni debili kojima je najveci uspjeh u zivoti ako dignu 200 kg na bencu a takvih nazalost ima dosta....
Josip

#70 Re: Teretana

Post by Josip »

ljudi ja nikada nebi išao u teretanu. jesam jednom konto poći ali bilo vruće pa odustao.

uglavnom ja sam prelijen za toga. sigurno bi se založio i išao prvi mjesec dana skoro stalno a onda odustao.

zato ja radim vježbe kod kuće, to samo radi održavanja kondicije. radim ih svako 2,5-3 dana. kada bi ih radio češće dosadilo bi mi brzo pa bi odustao. ovako ih radim 5 godina.
i to ne radim dugo već po 20-25 minuta. trbušnjaci, dvije vježbe dizanja na gredi i tri sa tegovima. i to je to
Hare_ze

#71 Re: Teretana

Post by Hare_ze »

memlija wrote:
d2 wrote:poludio sam vise od ovog posla, jos pola sata da zavrsim pa odo na bicklo da istresem sve iz sebe... ne vracam se dok ne predjem bar 40 kilometara...
e, sad bi ti dobro došla ova vreča što sam maloprije pomenuo :D , nisam se sekunde pokajao jer je bila oko 120 KM, ali vrijedi svakog pfeninga :D

POD STRESOM STE, NERVOZNI STE, IMAMO RJEŠENJE ZA VAS..... :D VREČA :D .....dovoljno je 15-30 min lupanja :D po istoj i osjećati će te se kao NOVI....TRUST ME....isprobano nebrojeno :D puta....
Vreca je dobra stvar, samo ima jedan problem, kako je montirati kuci? Pretpostavljam da si je montirao u neki podrum ili nesto...dakle neki praktican savjet gdje i kako je montirati u stanu...
_tulumba_

#72 Re: Teretana

Post by _tulumba_ »

Danas sam napokon bio u teretani....
Iskreno, bas sam umoran, ruke mi vec sad teske, a mogu misliti sutra kad se probudim.Ali bice bolje, ne dam se ja :-D ..
Sto se tice raje, ako se neko ustrucavao zbog toga, stvarno nema razloga, jer ce ti svako prijateljski dati savjet, ako idete sami. Ja sam, dodushe,bio sa jaranima pa su mi oni malo pokazali kako sta, koliko treba za pocetak kg nabaciti i to..
A inace, raja ko raja..Tako da, idem opet uskoro, tesko da cu sutra ali u nedjelju aBda! A i trener je tu, pa sta bude trebalo savjeti iz prve ruke....
Joj kad BIDNEM za*eban :lol:
Bosanac sa dna kace

#73 Re: Teretana

Post by Bosanac sa dna kace »

_tulumba_ wrote:Danas sam napokon bio u teretani....
Iskreno, bas sam umoran, ruke mi vec sad teske, a mogu misliti sutra kad se probudim.Ali bice bolje, ne dam se ja :-D ..
Sto se tice raje, ako se neko ustrucavao zbog toga, stvarno nema razloga, jer ce ti svako prijateljski dati savjet, ako idete sami. Ja sam, dodushe,bio sa jaranima pa su mi oni malo pokazali kako sta, koliko treba za pocetak kg nabaciti i to..
A inace, raja ko raja..Tako da, idem opet uskoro, tesko da cu sutra ali u nedjelju aBda! A i trener je tu, pa sta bude trebalo savjeti iz prve ruke....
Joj kad BIDNEM za*eban :lol:
ne zaboravi sutra doručkovat :wink:
GODZZILA

#74 Re: Teretana

Post by GODZZILA »

Zna li iko cijene, povoljne cijene sa gramazom i brojem kapsula dodatka prehrani pod nazivom L-Carnitine.
I naravno gdje kupiti.
Bio bih zahvalan. :zoka:
kone

#75 Re: Teretana

Post by kone »

Prijatelju,jesi li siguran da ti treba carnitin???Da nisi mislio creatin :)
Carnitin ti je za mrsanje,tacnije za topljenje masnih naslaga :D
Evo ovdje mozes naci sve sto te zanima i cijene su ti u koju marku gore-dole:http://www.xerses.ba/
Pregledaj dobro stranicu,jer imas carnitina i u prahu mislim,kapsulama i kao cokoladicu...
Locked