Gdje je bolje USA ili BiH?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
zvijerka

Post by zvijerka »

ja ne znam kako neko moze smisleno diskutovat na ovu temu.... :D :D ovo treba zachatat odma.... :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

nineac wrote:Jebote ja nemogu da vjerujem da mi raspravljamo o ovome!
potpisujem!!!.....ali hajd', valja o necemu palamuditi..... :roll: :roll: :roll:

a sad da se "nakacim" na ovu nazovi diskusiju......
Poredjenje Bosne i SAD-a u bilo kojem smislu je poredjenje baba i zaba.....svi mi dozivljavamo nasu okolinu na sopstven nacin...Svi mi imamo svoje uspjehe i padove i mislim da nacin na koji se mi postavimo prema njima je mnogo vazniji od mjesta na kojim se pomenuti desavaju...Sve u svemu, nekome je ljepse ovdje, nekome dole, a nekome ne valja ni jedno ni drugo i nikad nece biti zadovoljan, makar se na glavu nasadio......Cini mi se da je opet najvise ovih zadnjih.....

Nesto sto mi fakat ide na zivce u ovoj cijeloj diskusiji je ovo neko sutanje ciframa u fazonu "moja plata je ovolika" "ja za svoje pare mogu kupiti ovo i ovo u Americi....bla, bla"......Jel' mi to mjerimo nase uspjehe samo po tome koliko para smo uspjeli ustekati na racun u banci i koliko pozerskih automobila mozemo kupiti??????......Izgleda....Ma *ebo nas...... :roll:
dacina_curica

Post by dacina_curica »

zvijerka wrote:ja ne znam kako neko moze smisleno diskutovat na ovu temu.... :D :D ovo treba zachatat odma.... :D
ne brini nista, sad ce pitt ovo "uhelaciti" na brzaka :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

dacina_curica wrote:
zvijerka wrote:ja ne znam kako neko moze smisleno diskutovat na ovu temu.... :D :D ovo treba zachatat odma.... :D
imao sam osjecaj da ce me neko spomenuti u negativnom kontestu :D:D zbog ovoga te ne vodim na cevape :D:D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

pitt wrote:
dacina_curica wrote:
imao sam osjecaj da ce me neko spomenuti u negativnom kontestu :D:D zbog ovoga te ne vodim na cevape :D:D
Mogu'l ja...mogu'l ja....cika pitte :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

pitt wrote:imao sam osjecaj da ce me neko spomenuti u negativnom kontestu :D:D zbog ovoga te ne vodim na cevape :D:D
cuuuuuj u negativnom kontekstu...... :shock: .....pa ovo ti je bio komplimenAt :D :D ........I nemoj bolan biti taKI, ja nam vec mjesto kod cige rezervisala :oops: :lol:
a.basko

Post by a.basko »

pitt

Post by pitt »

dacina_curica wrote:
pitt wrote:imao sam osjecaj da ce me neko spomenuti u negativnom kontestu :D:D zbog ovoga te ne vodim na cevape :D:D
cuuuuuj u negativnom kontekstu...... :shock: .....pa ovo ti je bio komplimenAt :D :D ........I nemoj bolan biti taKI, ja nam vec mjesto kod cige rezervisala :oops: :lol:
mislis nama?? ne volim sam jesti ....pogotovo nadaleko cuvene specijalitete :D:D:D
danas

Post by danas »

najbolje je dje su dajdzic i dajnica :oops: :lol: :lol: :lol:
dacina_curica

Post by dacina_curica »

pitt wrote:mislis nama?? ne volim sam jesti ....pogotovo nadaleko cuvene specijalitete :D:D:D
naraFski......najbolji sto kod cige, obecaJEm......

I naravno, povedi i dajdzinicu... :D :D :D
homobalkanikus

Post by homobalkanikus »

"al jebo zivot, bez cevapa i sevdaha, bez komsiluka i bez naseg jezika. Necu da gledam svoju familiju preko slika...." pa Edo je kralj i upravu je. Ne znam sto ovoliko ljudi zele pobjec iz BiH, jest da nismo bogati, da ne vozamo dobra auta kao amerikanci, u USA se sve vrti oko para i materijalnim vrijednostima, mozda smo zato mi Bosanci bolji od Amerikanaca, sto cijenimo ovo malo sto imamo :) :) :)
pitt

Post by pitt »

dacina_curica wrote:
pitt wrote:mislis nama?? ne volim sam jesti ....pogotovo nadaleko cuvene specijalitete :D:D:D
naraFski......najbolji sto kod cige, obecaJEm......

I naravno, povedi i dajdzinicu... :D :D :D
ihhh to onda dernek :D:D Prokleta je amerikaaaa :DD:
nineac

Post by nineac »

homobalkanikus wrote:"al jebo zivot, bez cevapa i sevdaha, bez komsiluka i bez naseg jezika. Necu da gledam svoju familiju preko slika...." pa Edo je kralj i upravu je. Ne znam sto ovoliko ljudi zele pobjec iz BiH, jest da nismo bogati, da ne vozamo dobra auta kao amerikanci, u USA se sve vrti oko para i materijalnim vrijednostima, mozda smo zato mi Bosanci bolji od Amerikanaca, sto cijenimo ovo malo sto imamo :) :) :)
Nek je kod nas sve moralno a ne materijalno u pm!
Pa oguli te drzava sa svih strana, jos malo pa ce reci "dajte po jedan bubreg da mozemo platu sebi dici"
Ja sam student ovdje, i svake godine imam povrat poreza na osnovu toga!
I milion ostalih stavri! Gdje to pare nisu osnov svega? De mi tu drzavu navedite?
I jesmo mi bolji narod u p... materinu! Gledajte sta radimo sami od sebe, nedo bog da smo mi velesila!
Ivy

Post by Ivy »

Vel'ka zemlja
vel'ka auta
vel'ke ceste
vel'ke zene (policajke)

ma sve vel'ko, evo pogledajte sami: http://www.youtube.com/watch?v=wZr8jXo1Uso
Ja ne bih, to boli :D
danas

Post by danas »

Pitt, i to je Amerika :D :D :oops:
dacina_curica

Post by dacina_curica »

danas wrote:Pitt, i to je Amerika :D :D :oops:
Aman, ode i ova zemlja helac :oops: :lol: :lol: :lol:
nineac

Post by nineac »

Ivy wrote:Vel'ka zemlja
vel'ka auta
vel'ke ceste
vel'ke zene (policajke)

Ejh, ja vam s tim iz prve ruke imam iskustva! To je "kod nas" na jugu normala :D
pitt

Post by pitt »

nineac wrote:
Ivy wrote:Vel'ka zemlja
vel'ka auta
vel'ke ceste
vel'ke zene (policajke)

Ejh, ja vam s tim iz prve ruke imam iskustva! To je "kod nas" na jugu normala :D

hoces ti u JesusLand :D:D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

pitt wrote:

hoces ti u JesusLand :D:D
Hoces ti da ti surla izraste na licu :D :D nemoj mi huju vadit' :lol:
nineac

Post by nineac »

Ejh ti naso pricat! Ims ti svog "jesusboy" bivseg senatora, ovi moji su mila majka za njega :D
pitt

Post by pitt »

vidi ih sto su se iskupili :D:D imal moonshina? :D:D:D
nineac

Post by nineac »

pitt wrote:vidi ih sto su se iskupili :D:D imal moonshina? :D:D:D
:D Navuko sam ja zaliha iz bosne, neboj se :D
pitt

Post by pitt »

nineac wrote:
pitt wrote:vidi ih sto su se iskupili :D:D imal moonshina? :D:D:D
:D Navuko sam ja zaliha iz bosne, neboj se :D
i ja planiram jedno 3-4 l sljive i 3-4 l kruske domace unjet :D:D
Vrbaslija-BL

Post by Vrbaslija-BL »

A da ne spominjem semafore na ulici :-)

Furaju se da su neka tehnoloska velesila a semafori po gradovima objeseni na drvenim banderama, ili na zicama vise iznad raskrsnice pa kad vjetar puhne semafor se ljulja, nemozes skontati kome se upalilo crveno a kome zeleno :D
Smartex

Post by Smartex »

nineac wrote:
homobalkanikus wrote:"al jebo zivot, bez cevapa i sevdaha, bez komsiluka i bez naseg jezika. Necu da gledam svoju familiju preko slika...." pa Edo je kralj i upravu je. Ne znam sto ovoliko ljudi zele pobjec iz BiH, jest da nismo bogati, da ne vozamo dobra auta kao amerikanci, u USA se sve vrti oko para i materijalnim vrijednostima, mozda smo zato mi Bosanci bolji od Amerikanaca, sto cijenimo ovo malo sto imamo :) :) :)
Nek je kod nas sve moralno a ne materijalno u pm!
Pa oguli te drzava sa svih strana, jos malo pa ce reci "dajte po jedan bubreg da mozemo platu sebi dici"
Ja sam student ovdje, i svake godine imam povrat poreza na osnovu toga!
I milion ostalih stavri! Gdje to pare nisu osnov svega? De mi tu drzavu navedite?
I jesmo mi bolji narod u p... materinu! Gledajte sta radimo sami od sebe, nedo bog da smo mi velesila!
Sve ovo potisujem, ljudi samo se zavaravajte kako su u BiH duhovne vrijednosti jos uvijek na prvom mjestu na spram materijalnih. Ankete sprovedene zadnjih godina govore da bi 80% mladih napustilo zemlju u koliko im se ukaze prilika, pa eto i to je jedan pokazatelj koje su stvari i kod nas na prvom mjestu. Mozda je stanje bilo drugacije za vrijema SFRJ, ali sada vecini Bosanac su upravo te materi. vrije. na prvom mjestu. Prema tome Zapad nije savrsen, ali boljeg nema!
Post Reply