Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Među uhićenima je terorist ISIS-a koji se borio u Siriji.
Prema pisanjima albanskih medija, on??? je bio mozak operacije i trebao????? je nabaviti eksploziv ?????. = nidje napada- nidje imena - smanji dozivljaj - znam da svrsavas na izrael - pošteno od tebe - al nemoj ispadat smiješan....
Među uhićenima je terorist ISIS-a koji se borio u Siriji.
Prema pisanjima albanskih medija, on??? je bio mozak operacije i trebao????? je nabaviti eksploziv ?????. = nidje napada- nidje imena - smanji dozivljaj - znam da svrsavas na izrael - pošteno od tebe - al nemoj ispadat smiješan....
harka wrote:A odakle poticu jevreji,mislim sta su prije bile njihove teritorije ili su oni uzimali od palestinaca.Zasto Amerika njima pomaze a onim drugima ne?
Jevreji su imali svoje kraljevstvo Judeja koje je bilo na područiju današnje Palestine, to kraljevstvo je uništeno od strane Asiraca i tad je krenula njihova migracija po Europi.
Po mom mišljenju Amerika ide po principu neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Amerikanci od arapa hoće naftu dok Jevreji hoće svoju državu, tako da oboje imaju neki interes. Po papiru Jevreji imaju pravo na Izrael jer Palestina nikad nije bila država a Britanci su imali pravo da im daju taj dio Palestine jer su ga oni kontrolisali. E sad drugo je to što nije moralno u redu da ti samo odjednom uletiš nakon bruku godina i uzmeš ljudima zemljište na kojem su dugi niz godina. Složio bi se sa postom iz prve strane gdje je UN dao solidan prijedlog 60% - 40% (teritorija) u korist palestine koju su naravno svi prihvatili osim arapa. Činjenica je da Izrael neće nestati (likovi su mlatnuli sve arapske zemlje u 6 dana) i jedino što palestinci mogu uraditi jeste sačuvat ono malo teritorija kojeg je svaki dan manje i manje i prekinut patnju ljudi koji se nalaze tamo. Niko ne opravdava te zločine koje rade Izrael i Palestina sa Hamasom ali isto tako se to sve moglo spriječit da su palestinci bili realniji sa svojim ambicijama.
Amerika i opcenito Zapad podrzava Izrael zbog jednog arapskog lidera,iz pocetka su bili podrzavani od strane Sovjetskog saveza, ali zbog njega je doslo do zaokreta u odnosima i od tad je SSSR naoruzavao Arape.
Podjela britanskog mandata Palestine nije isla 60-40 nego je isla tako sto je na nekih 80-90% napravljena Hasemitska Kraljevina Jordan, a preostalih 10-20% se dijelio na Izrael i Palestinu.
Basic Law: Human Dignity and Liberty
Purpose 1. The purpose of this Basic Law is to protect human dignity and liberty, in order to establish in a Basic Law the values of the State of Israel as a Jewish and democratic state.
Purpose 1. The purpose of this Basic Law is to protect human dignity and liberty, in order to establish in a Basic Law the values of the State of Israel as a Jewish and democratic state.
Taj se prvi dio više odnosi da je to država Jevrejskog naroda. Pod tim se ne misli da je to Judaistička država gdje je talmud zakon kao što je npr. Iran Islamska država. Ima dosta Jevreja koji su ateisti, isto kao što nije svaki Arap musliman isto tako nije svaki Jevrej judaista ili kako se već kaže
Taj se prvi dio više odnosi da je to država Jevrejskog naroda. Pod tim se ne misli da je to Judaistička država gdje je talmud zakon kao što je npr. Iran Islamska država. Ima dosta Jevreja koji su ateisti, isto kao što nije svaki Arap musliman isto tako nije svaki Jevrej judaista ili kako se već kaže
...kao Jevrejska i demokratska drzava
...kao Katolicka i demokratska drzava
...kao Islamska i demokratska drzava
BHCluster wrote:
to dvoje kompatibilno?
Ja ti opet govorim, ovdje kad se spominje pojam Jevrejska misli se na narodnost ili etničku grupu ako ti je lakše, a ne religioznost (Judaizam). Znam da je kod većine Jevreja to usko povezano ali opet ako uspiju održat sekularizam ne vidim gdje je problem.
BHCluster wrote:
to dvoje kompatibilno?
Ja ti opet govorim, ovdje kad se spominje pojam Jevrejska misli se na narodnost ili etničku grupu ako ti je lakše, a ne religioznost (Judaizam). Znam da je kod većine Jevreja to usko povezano ali opet ako uspiju održat sekularizam ne vidim gdje je problem.
Kod gradjana koji nisu Jevreji a jesu Izraelci. Kazes sekularna drzava kakva su im drzavna obuljezja sekularne prirode ili?
BHCluster wrote:
Drzava Izrael nacionalnost te drzave koja im stoji u pasosu je Izraelac/ka ne Jevrej/ka.
Američkim Latinosima ne piše u pasošu da su Latino nego da su American. Ali to opet ne briše njihovu etničku pozadinu.
Ovo veze nema sa onim sto sam ja napisao. Ako mislis na SAD u njihovim pasosima za drzavljanstvo pise United Stace of America koliko se meni cini a ne American.
BHCluster wrote:
Drzava Izrael nacionalnost te drzave koja im stoji u pasosu je Izraelac/ka ne Jevrej/ka.
Američkim Latinosima ne piše u pasošu da su Latino nego da su American. Ali to opet ne briše njihovu etničku pozadinu.
Ovo veze nema sa onim sto sam ja napisao.
Pretpostavljam da si sa ovim prvim citatom htio reći ako su Jevreji kao narod zašto im onda na pasošu piše da su Izraelci ? Zbog toga sam ti odgovorio sa ovim primjerom za Latino Amerikance.
Pandakonda wrote:
Pretpostavljam da si sa ovim prvim citatom htio reći ako su Jevreji kao narod zašto im onda na pasošu piše da su Izraelci ? Zbog toga sam ti odgovorio sa ovim primjerom za Latino Amerikance.
Ako mislis na SAD u njihovim pasosima za nacionalnost ma ko da si pise United States of America koliko se meni cini a ne American.