Pomoc - stela za vozacki ispit

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

didgeridoo

Post by didgeridoo »

Rimljanka wrote:Hvala ti puno!
U zgradi MUP-a na cheki,mogu svi vaditi ljekarsko?

I koju bi auto skolu preporucio?
zaista ne znam koju skolu da preporucim. bolje je raspitaj se kod prijatelja koji je dobar instruktor.za info: ja sam u max-line skoli
a na cheki mogu svi da vade ljekarsko (uglavnom zavrsi se za 15-ak min).
idana_85

Post by idana_85 »

furuna wrote:

zaista ne znam koju skolu da preporucim. bolje je raspitaj se kod prijatelja koji je dobar instruktor.za info: ja sam u max-line skoli
Ko ti je instruktor u maxline? I ja tamo polazem....jako sam zadovoljna svojim instruktorom
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja nisam mogao nikako poloziti bez stele, na kraju sam pronasao stelu i polozio (to mi je bilo peti put da polazem).
Kako vec rekoh, to je bila 1997-ta, ja imam "zajebano" ime i prezime za taj vakat.
Znaci, ja sam znao voziti, vozio auto i kamion 2 godine bez vozackog, ali nisam mogao poloziti bez stele.
Ne znam kako je sada, ali do prije nekoliko godina je bilo katastrofa!
didgeridoo

Post by didgeridoo »

idana_85 wrote:
furuna wrote:

Ko ti je instruktor u maxline? I ja tamo polazem....jako sam zadovoljna svojim instruktorom
Muharem Kulalija. cuo sam da je dobar instruktor.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Upravo sad mi se brat vratio s polaganja, vratiše ga s prve raskrsnice zbog gluposti, kao nije se dovoljno odmakao od auta koje je zaobilazio, intervencija. Što je najžalosnije nije ni došao do prve raskrsnice. Fakat ne vozi loše, ja sam ga preslušao kad je imao oko 15 časova u auto-školi i tad je bio bolji od nekih koje znam a imaju vozačku. Kaže neki lik iz njegove auto-škole jučer mu se u pola sata auto 6 puta gasilo položio iz prve, a auto mu se ugasilo tek što je krenuo! Pa gdje to ima?! Kako će taj za 10 dana u saobraćaj?! Kad za 30 časova ne može dizela obuzdat da mu se ne gasi (radi se o gotovo novoj Fabiji SDi), koliko će mu trebati da sigurno vozi po gradu, bez opasnosti prvo za ostale učesnike pa onda i za sebe?! Zato sam ja promijenio mišljenje i kažem vam: Ako mislite da znate odmah platite 150 KM štelu i položite. Ja sam položio iz prve na preporuku, ali mi je bila ekstra komisija, a brat je imao istu tu preporuku i pao je. Doduše ja kad sam polagao bio sam neuporedivo bolji od njega (između ostalog zbog toga i što sam vozio 2 godine prije polaganja), ali na prvoj raskrsnici past... Ne kažem ja da nema dobrih komisija, na kraju krajeva i meni je bila takva, ali da se ne bi zezali i bacali 100 KM u zrak fino odmah 150 KM i lagano. Da ne bude da ja podstičem to da su na cestama loši vozači, ja kažem, ko misli da zna nek odmah plati.
SaraLe

Post by SaraLe »

chuchumbamayumbe wrote:Ja nisam mogao nikako poloziti bez stele, na kraju sam pronasao stelu i polozio (to mi je bilo peti put da polazem).
Kako vec rekoh, to je bila 1997-ta, ja imam "zajebano" ime i prezime za taj vakat.
Znaci, ja sam znao voziti, vozio auto i kamion 2 godine bez vozackog, ali nisam mogao poloziti bez stele.
Ne znam kako je sada, ali do prije nekoliko godina je bilo katastrofa!
I ja sam imala "zajebano" ime i prezime, pa sam polozila :oops:
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

Javi se Neziru auto skola Selma on ce te dovesti kod pravih ljudi i na pravo mjesto kako se ne bi peglala oko polaganja, malo pocastis komisiju dva clana po ljoja svakom i eto te vec sutra ti on licno donosi vozacku na kucni prag i ti furas dalje... samo nadam se ne do bara... :roll:
Mislilac

Post by Mislilac »

I ja sam za štelu. Platiti, da ne bi džaba plaćao komisije više puta.

Ali:
naučiti znakove i poštovati ih. I pravila u saobraćaju. Bilo bi dobro pročitati i automobilski bonton.

Ionako se autoškolama ne nauči voziti. To su samo osnovne stvari. Instruktor "potroši" dva časa na objašnjavanje gdje je svetlo, gdje je žmigavac, gdje je guma... Za te stvari postoji Bihamk. :D

Auto se uči voziti kada sjedneš sam i lagano... Dok se ne skontaš šta i kako.

Naravno, i poligon moraš naučiti. Ipak te tu podmićena komisija ne može spasiti. A vala je to najlakše...
didgeridoo

Post by didgeridoo »

ado-šampion wrote:Upravo sad mi se brat vratio s polaganja, vratiše ga s prve raskrsnice zbog gluposti, kao nije se dovoljno odmakao od auta koje je zaobilazio, intervencija. Što je najžalosnije nije ni došao do prve raskrsnice. Fakat ne vozi loše, ja sam ga preslušao kad je imao oko 15 časova u auto-školi i tad je bio bolji od nekih koje znam a imaju vozačku. Kaže neki lik iz njegove auto-škole jučer mu se u pola sata auto 6 puta gasilo položio iz prve, a auto mu se ugasilo tek što je krenuo! Pa gdje to ima?! Kako će taj za 10 dana u saobraćaj?! Kad za 30 časova ne može dizela obuzdat da mu se ne gasi (radi se o gotovo novoj Fabiji SDi), koliko će mu trebati da sigurno vozi po gradu, bez opasnosti prvo za ostale učesnike pa onda i za sebe?! Zato sam ja promijenio mišljenje i kažem vam: Ako mislite da znate odmah platite 150 KM štelu i položite. Ja sam položio iz prve na preporuku, ali mi je bila ekstra komisija, a brat je imao istu tu preporuku i pao je. Doduše ja kad sam polagao bio sam neuporedivo bolji od njega (između ostalog zbog toga i što sam vozio 2 godine prije polaganja), ali na prvoj raskrsnici past... Ne kažem ja da nema dobrih komisija, na kraju krajeva i meni je bila takva, ali da se ne bi zezali i bacali 100 KM u zrak fino odmah 150 KM i lagano. Da ne bude da ja podstičem to da su na cestama loši vozači, ja kažem, ko misli da zna nek odmah plati.
ja sam u subotu polozio gradsku voznju i to iz drugog puta. prvi put su me oborili jer sam "prisao blizu ivicnjaku". isao normalno, pravac, kad u jednom trenutku lik iz komisije, k'o grom iz vedra, samo rukom udari po volanu i kaze "pa pogledaj koliko si blizu prisao ivicnjaku". onda je otvorio vrata i kad je vidio da je sve ok samo ih brzo zatvori i rece "hajd, hajd vozi dalje".
Post Reply