Imao infarkt, a nisu mu htjeli otvoriti vrata!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mescha

Post by mescha »

angevin wrote:
mostarac wrote:
angevin wrote:Sto se nacitah komentara, sve sami profesionalci koji bez greske obavljaju svoj posao :-)
ovako je uvijek kada je zdravstvo u pitanju. Drvlje i kamenje. Neki papak unisti preduzece, ostavi stotine ljudi bez place i dobije novo da ga unisti. Doktor napravi gresku i najeb'o je do kraja.
Trebali bi vas sve staviti u poziciju da samo jedan dan odslusate 50-ak pacijenata od kojih je pola doslo u ambulantu jer nema sta pametnije raditi.
Ne kazem da su ljekari uvijek upravu, ali ipak , nije ni novinarsko maslo za ramazana.
za novac koji imaju i za onoliko novca koliko onam otmu i opljackaju ima da slusaju ne 50 nego 500 ljudi koji dodju tu da se njima zale jer nemaju paemtnija posla.
:-) :-) :-)
bojim se da je to pitanje novca malo prenaglaseno. Ljudi koji rade po ambulantama nisu po primanju u rangu portira bh telekoma. Izvini, treba uzeti i to kao bitnu frustraciju ljekara. U prilici da "uzme" novac je mali broj ljekara sto ne odobravam kao pristup pacijentu. Moja placa kao specijalizanta je 700 KM. Treba da budem sretan??? :-)
Ne, već treba da se obogatiš na tuđem jadu. :x
angevin

Post by angevin »

njonjica wrote:
angevin wrote: Sta to drugi put platis???? Ne razumijem. Ako mislis na mito, onda to rjesavaj na sudu.
U bolnici u kojoj ja radim, puna cijena specijalistickog pregleda (dakle bez knjizice i osiguranja) je oko 8 KM???? :roll:
Posalji zenu u frizeraj pa cuj koliko kosta obicna usluga.
Doktori odlicno rade posao za koji su placeni poredeci sa puno bolje placenim osobama koje nista ne rade (parlament....)
A dok sud ne donese presudu, UMRI!!!

Na specijalisticki pregled se MORA otici, frizeru ne!

Doktori rade jako lose....odem kod ljekara porodicne medicine, terapiju koju mi treba propisati TRAZI U KNJIZI!!!??
eto koliko si plitka.
pa zato i postoji knjiga. Sjedi ti pa uci napamet hiljadu lijekova i upamti sve nuspojave, kontraindikacije i ostalo.
Sta je tebi argument za los rad :-) :-) :-)
njonjica

Post by njonjica »

angevin wrote: a to se prosvjetnim radnicima ne placaju dodatne poduke????? Oni rade iz entuzijazma.
Gdje sam ja to rekao da prosvjetni radnici dovoljno zaradjuju??? Osim toga do sada su strajkali milion puta skracujuci time djeci ljetni raspust. Ali nema veze, to je njihovo pravo.
Ti si suplja ako smatras da su danasnja djeca pristojno obrazovana.
Samo kod nas mozes dobiti usporedbu ljekar-prosvjetni radnik. Uvijek su ljekari jedni od najbolje placenih kategorija drustva. U normalnim zemljama se to ne postavlja kao problem.
Mislila sam na redovnu nastavu a ne na dodatne poduke!
I za tvoju informaciju, nasa djeca su obrazovanija od djece recimo u USA.

Jos jednom te molim da me ne vuces za tastaturu....na studijima si naucio da govoris ljudima da su suplji?
Govoris li to i pacijentima, arogantni ......?
angevin

Post by angevin »

[quote="meschaNe, već treba da se obogatiš na tuđem jadu. :x[/quote]
intenzivno se bogatim sa 700 KM :-) :-) :-)
Najbolje bi bilo raditi besplatno kako bi "pucanstvo" bili hiper zadovoljno.
njonjica

Post by njonjica »

angevin wrote:
njonjica wrote: A dok sud ne donese presudu, UMRI!!!

Doktori rade jako lose....odem kod ljekara porodicne medicine, terapiju koju mi treba propisati TRAZI U KNJIZI!!!??
eto koliko si plitka.
pa zato i postoji knjiga. Sjedi ti pa uci napamet hiljadu lijekova i upamti sve nuspojave, kontraindikacije i ostalo.
Iz strucnih knjiga se valjda uci, a to se radi na faksu!!!!
Na osnovu cega se dobijaju prolazne ocjene?
Ljepotu, sminku ili sta?
Valjda je ZNANJE kategorija!

Plitka ti je ona koja te rodila, DOKTORE :x :x :x :x
njonjica

Post by njonjica »

angevin wrote:[quote="meschaNe, već treba da se obogatiš na tuđem jadu. :x
intenzivno se bogatim sa 700 KM :-) :-) :-)
Najbolje bi bilo raditi besplatno kako bi "pucanstvo" bili hiper zadovoljno.[/quote]

Ne...mnogo je ucinkovitije naplatiti od BOLESNOG COVJEKA ono sto MORAS da uradis, ono za sto si obucen, ono za sta si zakletvu polozio, ugovor potpisao!!!
angevin

Post by angevin »

njonjica wrote:
angevin wrote: a to se prosvjetnim radnicima ne placaju dodatne poduke????? Oni rade iz entuzijazma.
Gdje sam ja to rekao da prosvjetni radnici dovoljno zaradjuju??? Osim toga do sada su strajkali milion puta skracujuci time djeci ljetni raspust. Ali nema veze, to je njihovo pravo.
Ti si suplja ako smatras da su danasnja djeca pristojno obrazovana.
Samo kod nas mozes dobiti usporedbu ljekar-prosvjetni radnik. Uvijek su ljekari jedni od najbolje placenih kategorija drustva. U normalnim zemljama se to ne postavlja kao problem.
Mislila sam na redovnu nastavu a ne na dodatne poduke!
I za tvoju informaciju, nasa djeca su obrazovanija od djece recimo u USA.

Jos jednom te molim da me ne vuces za tastaturu....na studijima si naucio da govoris ljudima da su suplji?
Govoris li to i pacijentima, arogantni ......?
samo uzvracam na tvoju nepristojnost iskazanu rjecju "suplje" prije par minuta.
Te gluposti tipa da su americka djeca manje obrazovana ostavi za bajke.
Obrazovanje se ogleda i kroz reduciranje psovki, ekolosku svijest, uljudnost sto nasoj djeci (cast izuzecima) nedostaje.
breviar

Post by breviar »

njojice, kakvi su to klisheji o obrazovanju?

konacno mi nadjite nekog Nobelovca iz nasih skola. kada je vec obrazovanje
daleko bolje nego u USA.

koji mentalitet.

druga stvar, i nastavnici svjesno obaraju ucenike, kako bi imali privatne instrukcije.
to je stara prica.

angevin je upravu, sve se placa. olako je dati za uslugu jedne frizure, ali kad je o ljekarima rijec, drvljem i kamenjem.

kad samo ulje promjenite na autu, potrebno je dati par KM.

sve se placa.

angevin, ja bih doktorima davala 3000 KM placu, a njih bi sve isprovocirala do te mjere da strajkuju. 8-)
angevin

Post by angevin »

njonjica wrote:
angevin wrote:
njonjica wrote: A dok sud ne donese presudu, UMRI!!!

eto koliko si plitka.
Iz strucnih knjiga se valjda uci, a to se radi na faksu!!!!
Na osnovu cega se dobijaju prolazne ocjene?
Ljepotu, sminku ili sta?
Valjda je ZNANJE kategorija!

Plitka ti je ona koja te rodila, DOKTORE :x :x :x :x
Pretpostavljam da je to bio vademecum u kojima su navedeni lijekovi. To niti se uci na faksu niti koristi. Svaki dan se izbaci niz novih lijekova, stari se povlace i ne vidim potrebu da se covjek pati uceci napamet nesto sto se moze jednostavno pronaci u knjizi. No, ti to ne razumijes i ne treba da razumijes jer se bavis drugim poslom koji pretpostavljam radis s maksimumom energije i besplatno.
angevin

Post by angevin »

breviar wrote:njojice, kakvi su to klisheji o obrazovanju?

konacno mi nadjite nekog Nobelovca iz nasih skola. kada je vec obrazovanje
daleko bolje nego u USA.

koji mentalitet.

druga stvar, i nastavnici svjesno obaraju ucenike, kako bi imali privatne instrukcije.
to je stara prica.

angevin je upravu, sve se placa. olako je dati za uslugu jedne frizure, ali kad je o ljekarima rijec, drvljem i kamenjem.

kad samo ulje promjenite na autu, potrebno je dati par KM.

sve se placa.

angevin, ja bih doktorima davala 3000 KM placu, a njih bi sve isprovocirala do te mjere da strajkuju. 8-)
hvala ti na podrsci. :D
ne idealiziram nase zdravstvo, ali ne treba ni pretjerivati u osudama. Ova "strasna" iskustva vjerovatno pisu mladi ljudi koji su doktora vidjeli zadnji put prilikom vakcinacije.
breviar

Post by breviar »

usput, kada su tako lose usluge ljekara - sto drzava ne ukine bolnice?
obzirom da je narod kompetentniji po tom pitanju. :roll:

imate onu s kashikama i ovaj link:

http://www.tportal.hr/funbox/funtime/fset.html

pa da ste svi zivi i zdravi! :lol:

i hipereducirani. :lol: :)
njonjica

Post by njonjica »

angevin wrote: Te gluposti tipa da su americka djeca manje obrazovana ostavi za bajke.
Obrazovanje se ogleda i kroz reduciranje psovki, ekolosku svijest, uljudnost sto nasoj djeci (cast izuzecima) nedostaje.
To o cemu ti govoris je kultura koja se nosi iz kuce.
Ako dijete ne baca smece na plocnik vec u kontejner to ga je mama naucila.

Sestra mi zivi u USA i vjeruj da je tacno to sto govorim! Masa njihove djece u adolescenciji NE ZNA koliko drzava ima u USA (da ne spominjem glavne gradove), misle da je Albanija u Africi i slicne gluposti...

Sjajno napredujes.....cijeli jedan post si napisao bez ijedne uvrede.
angevin

Post by angevin »

njonjica wrote: Plitka ti je ona koja te rodila, DOKTORE :x :x :x :x
mislim da si ti primjerak obrazovne greske u ovoj zemlji. :(
obuca

Post by obuca »

ajde sta se svadate. Odem ja kod dr.pr.mr.fr. neke tuke u dom zdravlja na Mojmilu i ona ce ti meni sva masna od bureka i s brkovima od jogurta: "Sta oces sta ti je". Reko boli me to i to i ti sad vidi sta mi je. Ma kaze dobro je kad stojis na nogama idi kuci i pij uvin caj. E reko mrs u micku paterinu i odem van. Jebo ti ove nase mesare. Odvedem sina u hitnu jer ga je nesto ujelo a oni ga upute onom hecimu i on mu stavi gips. Halllllo gips a djete ujela buba neka. U Bosni je kletva dabogda trazio pravnu i medicinsku pomoc.
angevin

Post by angevin »

njonjica wrote:
angevin wrote: Te gluposti tipa da su americka djeca manje obrazovana ostavi za bajke.
To o cemu ti govoris je kultura koja se nosi iz kuce.
Ako dijete ne baca smece na plocnik vec u kontejner to ga je mama naucila.

Sestra mi zivi u USA i vjeruj da je tacno to sto govorim! Masa njihove djece u adolescenciji NE ZNA koliko drzava ima u USA (da ne spominjem glavne gradove), misle da je Albanija u Africi i slicne gluposti...Sjajno napredujes.....cijeli jedan post si napisao bez ijedne uvrede.
sjecam se da sam nekada ucio koliko Francuska i UK proizvedu uglja godisnje. To mi je obrazovanje :-)
A sto se tice uvreda, samo procitaj svoje postove.
njonjica

Post by njonjica »

angevin wrote:
Ako sam greska, ZBOG OVE GRESKE NIKO NECE UMRIJETI a zbog gresaka kao sto si ti covjek je bio klinicki mrtav pred vratima HITNE POMOCI!
breviar

Post by breviar »

njojice, gdje ti sestra zivi u USA?
please, samo mu kazi koji dio zemlje i... sve ce nam biti jasno.
garant Teksas.

angevin, vjerujem da sve ovo pisu mladi koji su ljekara vidjeli prilikom vakcinacije,
ili zasljepljeni nekim tiskom.

angevin, uspjesno stvaranje. ;)
angevin

Post by angevin »

breviar wrote:usput, kada su tako lose usluge ljekara - sto drzava ne ukine bolnice?
obzirom da je narod kompetentniji po tom pitanju. :roll:

imate onu s kashikama i ovaj link:

http://www.tportal.hr/funbox/funtime/fset.html

pa da ste svi zivi i zdravi! :lol:

i hipereducirani. :lol: :)
:lol: :lol: :lol:
njonjica

Post by njonjica »

breviar wrote:njojice, gdje ti sestra zivi u USA?
garant Teksas.

angevin, vjerujem da sve ovo pisu mladi koji su ljekara vidjeli prilikom vakcinacije,

Pogresno...zivi u NY!

...i dodala bih, sto vise IZLIJECENIH pacijenata :oops:
obuca

Post by obuca »

Angevin gdje radis ako nije tajna da tam idem doktoru jer necete kese i mito. Usput moram te podrzati za ono s knjigom. Ne treba i ne moze se sve nauciti. Ja sam veliki protivnik ucenja napamet, vec mislim da treba da znamo da se koristimo literaturom. I sto me iznenadilo je da je navedeni imao knjigu u ordinaciji, a ne kao neki expres. Sta misli ta cura je uputio Aziri.
angevin

Post by angevin »

njonjica wrote:
angevin wrote:
Ako sam greska, ZBOG OVE GRESKE NIKO NECE UMRIJETI a zbog gresaka kao sto si ti covjek je bio klinicki mrtav pred vratima HITNE POMOCI!
rekose novinari kojima je na zurnalistici predavana urgentna medicina i znaci klinicke smrti.
Pa bona, jednom citam u nasim novinama kako je neka djevojka vidjela zmiju u kupatilu i "pala u klinicku smrt" iz koje je se "spontano" vratila nakon par minuta. :-)
breviar

Post by breviar »

ok! njojice, ako budes rekla, a da ne viris u Googleu, gdje je Gibraltar - onda
cu stvarno vjerovati svakoj tvojoj rijeci koju si napisala.
stat cu rame uz rame s tobom, i angevina cimati laktom po rebrima.

ajde stisni pa reci

:lol:
angevin

Post by angevin »

breviar wrote:njojice, gdje ti sestra zivi u USA?
garant Teksas.

hvala :-D :-D
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Moja placa kao specijalizanta je 700 KM. Treba da budem sretan??? Roll
Kvotovao sam ti samo ovo, a imao sam puno toga.
Malo ti 700 marka, je l`?
Imaces za godinu - godinu i po dana, oko 1500 maraka, ali tvojoj visosti je malo.
Znas, i ja sam zavrsio, i to tamo gde je mnogo teze nego ovde, pa je moja plata 0 ( nula ) maraka. Tako vec 4 godine unazad.
Poredi se i dalje sa BH Telecomom.
Trebao si ETF da studiras.

P.S. - Dobices i bombonjeru, ne brini.
angevin

Post by angevin »

obuca wrote:Angevin gdje radis ako nije tajna da tam idem doktoru jer necete kese i mito. Usput moram te podrzati za ono s knjigom. Ne treba i ne moze se sve nauciti. Ja sam veliki protivnik ucenja napamet, vec mislim da treba da znamo da se koristimo literaturom. I sto me iznenadilo je da je navedeni imao knjigu u ordinaciji, a ne kao neki expres. Sta misli ta cura je uputio Aziri.
jos jednom naglasavam da ne smatram situaciju u bh zdravstvu idealnom, ali ne treba pretjerivati u osudama.
Znam ja da se uzima novac, ali to rade samo pojedini. I znas li sta je rezultat toga? Svi ovi "napaljeni" pacijenti opet izaberu te ljekare jer su navodno bolji, inace ne bi dobijali novac od pacijenata. To ti je Balkan.
Post Reply