Muris Varajic

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Hendrix

Post by Hendrix »

Ima distributera na autopijaci :roll:
Nažalost ne vidim nijedan label koji bi tvoju muziku ovde rado promovisao , kada vidim šta je npr. Hayat uradio sa Zone Isključenja smuči mi se , "naše zvijezde" ..."naši rockeri" , napraviše od njih budale majke mi.I onda na istu top listu s nekakvih TDI muzičarima , bljak.
Možda Gramofon ?
Kid_A

Post by Kid_A »

Hendrix wrote:Ima distributera na autopijaci :roll:
Nažalost ne vidim nijedan label koji bi tvoju muziku ovde rado promovisao , kada vidim šta je npr. Hayat uradio sa Zone Isključenja smuči mi se , "naše zvijezde" ..."naši rockeri" , napraviše od njih budale majke mi.I onda na istu top listu s nekakvih TDI muzičarima , bljak.
Možda Gramofon ?
Fakat , jesi isao u Gramofon???
muris varajic

Post by muris varajic »

Lol..Nadao sam se da nece niko spomenuti Gramofon,al evo kad vec jeste
da kazem i ja na tu temu par rijeci :)
Prosle godine u 9 il 10 mjesecu,neznam tacno,kad sam imao gotov materijal,
prva izdavacka kuca koja mi je na um pala bila je Gramofon.
Edina Zubcevica(direktora) znam licno te mu odnesoh materijal u MP3-u...
kaze covjek..javim ti cim preslusam...
I tako on to slusa evo vec pola godine
:lol:
Hendrix

Post by Hendrix »

Pa jest dobar album možda čovjek hoće fino da ga presluša :D
Ma ništa od naših ni distributera a bogami ni organizatora koncerata , drž se stranih i imaš šanse da te ljudi proguraju , ovi ovde su ublehaši teški.
gold'n'brown

Post by gold'n'brown »

Samo se ti cuvaj ovih nasih menadzera. Ne daj ziv bio nista da ti organizuju. Gurnut ce te u garazu da sviras ko Vlatka sinoc.
muris varajic

Post by muris varajic »

Tacno tako..bili smo sinoc..vidjeli sve...sramota :-?
A Viki i Seka mogu bez problema bilo kad i bilo gdje :x
Stefanovski

Post by Stefanovski »

Cao raja,

vidim hvalite murisa...fakat je jedan od tehnicki najpotkovanijih gitarista u bih. Nisam slusao Murisove vlastite stvari mada se nadam da su ok ali fakat je da nekad ni sva tehnika svijeta nije dovoljna da bi se isplovilo iz mase.

Gledajuci sa te tehnicke strane uvijek ce i Muris naletiti na nekog gitaristu za kojeg ce reci "ja sam tanak za ovog". Tako je isto rekao i Paul Gilbert kad je cuo Shawn Lane-a ili Vlatko za Holdswortha. Npr. ako cemo o tehnici, po mom misljenju nas najtalentovaniji i tehnicki najjaci gitarista je Almer Imamovic koji je magistrirao klasicnu gitaru u Parizu a doktorira je u Cikagu. Slusao sam kako svira elektricnu gitaru i to je stvarno za nevjerovati ali eto covjek nije u tom folu mada bi bio medju 10 na svijetu da hoce. Medjutim, u svakom slucaju smatram da tehnika nije presudna. Bitan je feeling, kompozicija, inovacija i originalnost. Kad pogledate svjetske ikone gitare, svi su unaprijedilli sviranje gitare na neki nacin. Muris danas moze svirati bolje od Holdswortha ali nije on Holdsworth i nece nikad biti. Dakle, Muris se treba traziti na drugom mjestu. Evo recimo Edge je tehnicki kanta gitarista u odnosu na Murisa ali on vrti ona svoja tri akorda cijelu karijeru i postaje originalan i samim tim neko i nesto ili npr. BB King. Vidio sam Murisa cekajuci Leb i sol i on bi komotno mogao sa Vlatkom svirati ali kad bi Muris zasvirao Jovano Jovanke raja bi rekla "sta ovaj sere pa nije on Vlatko" i to je ovdje na zalost tako. Nadam se da me niko nece shvatiti kao zlonamjernog ali ja mislim da je ovo sve realnost kod nas. Na kraju krajeva, ako se stanje kod nas ovako nastavi, Muris i mnogi nadolazeci muzicari ce gitaru sutnuti kao sto je Muris sutnuo karate i pocece se baviti necim drugim pogotovo kad se ozene, dobiju djecu pa vide da ima prece od preceg.

Ono sto ja predlazem Murisu, ako zeli da se i dalje bavi muzikom, je da potrazi svoju muzicku srecu na strani, van BiH. U Sarajevu ce vjecito ostati gost na albumima, svako ce govoriti kako rastura gitaru i kako je kralj a kad dodje do para sutnuce ga nogom u dupe te nece od svega tog imati niti marke. Na kraju krajeva svi svjetski bendovi i muzicari se nisu probili u svom gradu. Hendrix je morao u London, Slash u LA, Malmsteen u USA i sl.

Izvinjavam se na dugom komentaru i svima

Prijateljski pozdrav
muris varajic

Post by muris varajic »

Stefanovski,hvala za dug i zaista sadrzajan komentar

Almer Imamovic..ahhh...isli smo zajedno u srednju skolu...usput rodjen i odrastao u istom mjestu kao ja a to bi bila Foca :)
Vrhunski gitarista zaista,svirali smo dosta puta zajedno i
o njemu mogu reci sve najbolje i pozelit mu svu srecu na ovom svijetu!!!
Primjetio sam da se cesto pozivas na tehniku i tu si sasvim u pravu.
Vecina misli da je u tome sve,a zaobilazi ono sto si i sam naveo,
feeling,samu kompoziciju itd.
Ako nadjes nekad vremena poslusaj ono sto ima na mom myspaceu.
Naravno,videa koja sam postavio su vecinom tehnicki bazirana,
jer to mnoge ljude interesuje...dakle..vidjeti.
Sa druge strane,stvari sa mog albuma(tamo mozes cuti 4) su vrlo malo
ispunjene tehnickim perpetijama jer to i nije smisao muzike.
U vezi styla i onog sto svi zovemo originalnost...
Doslo je vrijeme kad ljudi kombinuju vrste muzike i to bude originalno :-)
Kao sto mnogi velikani rekose,style se gradi tako sto (normalno)
isprepleces sve infuences i dodas dio sebe...
sto pokusavam i sto cu pokusavati :)
A ono preko grane..ahh..ko zna sta ce biti sutra...
Hvala ti puno za javljanje i veliki pozdrav
Stefanovski

Post by Stefanovski »

Caos Murga,

Drago mi je da me nisi shvatio pogresno i da si skontao o cemu govorim. Na kraju krajeva, drago mi je da cujem da su nasi momci s Drine i Cehotine uspjesni u necemu kao sto ste Almer i ti. Od svega mi je najvise drago da ti u stvari i ne patis za tim atletskim i gimnasticarskim sviranjem gitare vec da ti tehnika samo sluzi u cilju umjetnickog izrazaja.

U svakom slucaju, nadam se da cemo se ponovo vidjeti na Drini u augustu ove godine kao sto je bio slucaj prosle godine s tim da bi ovaj put i tvoj bend mogao nesto zasvirati.

Sve najbolje
Post Reply