uzece ovo meklaren
FORMULA 1 2007
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Better Man
Okreneš na RTL i nemaš problema!Neelix wrote:pu jeble ih reklame, odose svi u box dok su ih pustali![]()
![]()
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Alonsa ne mogu smislit. Hamilton dere. Mnogo je bolji i mnogo je kolegijalniji. Njega vidim ko sampiona, ili Massu.
- Neelix
nista on nije dokazao. jesi vidio kad ga je hamilton poceo stizat, pa ga ranije pozvali u box da ga ne bi prestigao? znas sta je hamilton rekao? "Pojma nemam zasto su me zvali, mislim da je zato sto se neko mogao u medjuvremenu skrsit, pa bi izasao safety car i tad bi bilo tesko izvrsiti zamjenu guma" 
to procitaj ovdje http://www.formula1.com/race/news/6166/774.html
a onda vidi i ovo
Formula One racing’s governing body, the FIA, is to investigate McLaren’s one-two victory in Sunday’s Monaco Grand Prix, following suggestions that team orders played a part in Fernando Alonso’s win over Lewis Hamilton
http://www.formula1.com/race/news/6170/774.html
a sjecas se prve trke sezone i isto tako "iznenadnog" poziva u box hamiltonu? navijam za ferrari, al crnjo je odlican vozac. da nije timskih odredbi, sad bi ubjedljivo bio prvi.
to procitaj ovdje http://www.formula1.com/race/news/6166/774.html
a onda vidi i ovo
Formula One racing’s governing body, the FIA, is to investigate McLaren’s one-two victory in Sunday’s Monaco Grand Prix, following suggestions that team orders played a part in Fernando Alonso’s win over Lewis Hamilton
http://www.formula1.com/race/news/6170/774.html
a sjecas se prve trke sezone i isto tako "iznenadnog" poziva u box hamiltonu? navijam za ferrari, al crnjo je odlican vozac. da nije timskih odredbi, sad bi ubjedljivo bio prvi.
- Edin H.
Mozda si u pravu Neelix.
Tek sam sada saznao da su Hamiltona zovnuli u prvi pit-box premda je imao goriva za jos tri kruga
Realno sa manje goriva trebao je biti u mogucnosti da za ta tri kruga dostigne Alonsovu prednost.
Ipak, ne treba zaboraviti da je cini mi se u tom momentu Alonso vec postigao na novim gumama skoro istu brzinu kruga
Ipak trebalo bi Mc Laren malo udariti po usima zbog ovoga.
A i inace je cudno, voze pod britanskom zastavom, a forsiraju Spanca.
Tek sam sada saznao da su Hamiltona zovnuli u prvi pit-box premda je imao goriva za jos tri kruga
Ipak, ne treba zaboraviti da je cini mi se u tom momentu Alonso vec postigao na novim gumama skoro istu brzinu kruga
Ipak trebalo bi Mc Laren malo udariti po usima zbog ovoga.
A i inace je cudno, voze pod britanskom zastavom, a forsiraju Spanca.
- Dirty Harry
Ma nema sanse da dođe do neke kazne, sve je ovo posljedica halabuke u britanskim medijima, da su možda zamijenili pozicije na stazi onda bi bila neka kazna ovako teško.
Ko zna njemački:
http://www.motorsport-total.com/f1/news ... 52903.html
Ko zna njemački:
http://www.motorsport-total.com/f1/news ... 52903.html
- Dirty Harry
A evo i šta kažu eksperti (dva bivša vozača F1 i trostruki DTM šampion):
(sorry opet na njemačkom)
http://www.motorsport-total.com/f1/news ... 52908.html
Kao što i sam naslov kaže za ljude iz FIA-e koji su pokrenuli ovu farsu:
"Oni su za psihijatra"
(sorry opet na njemačkom)
http://www.motorsport-total.com/f1/news ... 52908.html
Kao što i sam naslov kaže za ljude iz FIA-e koji su pokrenuli ovu farsu:
"Oni su za psihijatra"
- Dirty Harry
Tresla se brda, rodio se miš ...
McLaren escape Monaco sanctions
Actions in Monte Carlo deemed 'entirely legitimate'
The Monaco Grand Prix saw Fernando Alonso and Lewis Hamilton finish first and second with the team McLaren Mercedes admitting afterwards that the duo were not permitted to race each other beyond the first pit stop. On Monday the FIA launched an investigation into a possible breach of the Sporting Regulations, but today confirmed no action will be taken. The following is a press release from the FIA.
‘Having studied the radio traffic between McLaren Mercedes and its drivers, together with the FIA observer’s report and data from the team, it is clear that McLaren’s actions during the 2007 Monaco Grand Prix were entirely legitimate and no further action is necessary.
The facts
1. A two-stop strategy is the optimum at Monaco unless the safety car is deployed, in which case one-stop can sometimes be better.
2. The safety car has been deployed during four of the past five Monaco Grand Prix.
3. Under current rules the choice between a one-stop and two-stop strategy must be made before the final qualifying period.
4. It is clear from FIA measurements taken after qualifying that McLaren fuelled Hamilton for five more laps than Alonso.
5. This allowed Hamilton the option of a one-stop strategy should the safety car have come out during his first stint.
6. The safety car was not deployed.
7. The McLaren was significantly faster at Monaco than any other car.
Background
The primary objective of any team is for one of their drivers to win. If this can be achieved they will try to ensure their other car finishes second.
With no safety car during Alonso’s first stint, there was a small but finite risk that it would come out during the five laps before Hamilton had to refuel. This would have put him behind the field and at a significant disadvantage to any car on a full (as opposed to optional) one-stop strategy. The latter cars would be expected to refuel around lap 40 – ie after the safety car had pitted if it came out during Hamilton’s extra laps.
For similar reasons Hamilton was called in early for his second pit stop, thus assuring his second place, with or without a safety car.
Had the car in front of Hamilton not been his team-mate, McLaren might (probably would) have decided to risk the safety car and let Hamilton run for as long as his fuel load allowed in the hope that he would come out of the pits in the lead after one of his pit stops. There is, however, no obligation on them to take this risk in order to overtake their own car. Indeed it would be foolish to do so.
(f1-live.com)
-
Shoshana
Mili moj muski rode, nakon sto (mimo svih ocekivanja, a i na jedvite jade) prezivjeh danasnju trku - javljam vam se da vam kazem : "Jebo vas ovaj sport"
Migrena izazvana smradom (mjesavina ulja za motore, goriva, zapaljenih guma i ponekog losiona za suncanje) je dosla samo 10-ak minuta prije tinitusa - od kog bih, valjda poludjela - da nisam vec luda (sto pokazuje cinjenica da sam se dala nagovoriti da idem da ovo gledam)
Od iste migrene sam, pola sata poslije - trceci preko mosta prema Ile de Ste-Helene izbljuvala dva hamburgera i kojih 12-ak aspirina (koje sam dotad uspjela progutati
) ... A mozda su i hamburgeri bili salmonelozni - ko ce ti ga znati... Da sam ikako mogla uskociti u onaj helikopter sto je onog jadu "iznio sa terena" - uskocila bih
Jednom rijecju - strava
ljude bi po kazni trebalo slati da ovo gledaju

Migrena izazvana smradom (mjesavina ulja za motore, goriva, zapaljenih guma i ponekog losiona za suncanje) je dosla samo 10-ak minuta prije tinitusa - od kog bih, valjda poludjela - da nisam vec luda (sto pokazuje cinjenica da sam se dala nagovoriti da idem da ovo gledam)
Od iste migrene sam, pola sata poslije - trceci preko mosta prema Ile de Ste-Helene izbljuvala dva hamburgera i kojih 12-ak aspirina (koje sam dotad uspjela progutati
Jednom rijecju - strava
-
Joško
wow, gledala si formulu UŽIVO WOOOOOOOOOOOOWShoshana wrote:Mili moj muski rode, nakon sto (mimo svih ocekivanja, a i na jedvite jade) prezivjeh danasnju trku - javljam vam se da vam kazem : "Jebo vas ovaj sport"![]()
![]()
Migrena izazvana smradom (mjesavina ulja za motore, goriva, zapaljenih guma i ponekog losiona za suncanje) je dosla samo 10-ak minuta prije tinitusa - od kog bih, valjda poludjela - da nisam vec luda (sto pokazuje cinjenica da sam se dala nagovoriti da idem da ovo gledam)![]()
Od iste migrene sam, pola sata poslije - trceci preko mosta prema Ile de Ste-Helene izbljuvala dva hamburgera i kojih 12-ak aspirina (koje sam dotad uspjela progutati) ... A mozda su i hamburgeri bili salmonelozni - ko ce ti ga znati... Da sam ikako mogla uskociti u onaj helikopter sto je onog jadu "iznio sa terena" - uskocila bih
![]()
Jednom rijecju - strava![]()
![]()
![]()
- Dirty Harry
Šta bi dao da sam na tvom mjestu ...Shoshana wrote:Mili moj muski rode, nakon sto (mimo svih ocekivanja, a i na jedvite jade) prezivjeh danasnju trku - javljam vam se da vam kazem : "Jebo vas ovaj sport"![]()
![]()
Migrena izazvana smradom (mjesavina ulja za motore, goriva, zapaljenih guma i ponekog losiona za suncanje) je dosla samo 10-ak minuta prije tinitusa - od kog bih, valjda poludjela - da nisam vec luda (sto pokazuje cinjenica da sam se dala nagovoriti da idem da ovo gledam)![]()
Od iste migrene sam, pola sata poslije - trceci preko mosta prema Ile de Ste-Helene izbljuvala dva hamburgera i kojih 12-ak aspirina (koje sam dotad uspjela progutati) ... A mozda su i hamburgeri bili salmonelozni - ko ce ti ga znati... Da sam ikako mogla uskociti u onaj helikopter sto je onog jadu "iznio sa terena" - uskocila bih
![]()
![]()
![]()
- van Basten
Pa stvarno... i još se žali...
A ja ni na tvu nisam mogao gledati... znao sam ja da će biti sjajna utrka... svaka koja se poklopi sa poslom mi bude izvrsna, aj a kad sjednem gledati poslije starta mogu prileći do cilja
A ja ni na tvu nisam mogao gledati... znao sam ja da će biti sjajna utrka... svaka koja se poklopi sa poslom mi bude izvrsna, aj a kad sjednem gledati poslije starta mogu prileći do cilja
-
shin
Ali sto se ja volim Massi smijatiSkoro wrote:Ovim likovima se najvise volim smijatishin wrote:Massa![]()
Pa taj covjek samo za pobjediti ako starta sa prve pozicije, ima da ga Raikkonen spenka u Monacu i jedan od McLarena![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Raikonen jos jedna slicna utrka i noga
-
shin
Vazda ima alternativa bocanje, badminton idi uzivaj.Shoshana wrote:Mili moj muski rode, nakon sto (mimo svih ocekivanja, a i na jedvite jade) prezivjeh danasnju trku - javljam vam se da vam kazem : "Jebo vas ovaj sport"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Dirty Harry
I McLaren Mercedes zadaje zadaću. Treća dvostruka pobjeda.
- Better Man
žDirty Harry wrote:I McLaren Mercedes zadaje zadaću. Treća dvostruka pobjeda.
Hamilton je definitivno potvrdio da je u ovom trenutku bez premca i da je prvi favorit sezone! Toliko je jednostavanm neopterečen i apsolutno nema potrebe ni zakakvim ludorijama i preticanjima, jer su ostali toliko loši i spori za njega da mu je prva pozicija u zadnje dvije trke bila neugrožena! Nadam se da će osvojiti prvenstvo, jer formula 1 odavno nije vidjela ovako velikog majstora, a tek su mu 22 godine ako se nevaram!