Degutantno...
Moderator: anex
- nokia6170
vidim da ljudi sa radia 202 prate pisanja na sarajevo-x.com u vezi sa prijedlozima, kritikama i misljanjima generalno u vezi sa odlukom RAK-a da ih se sankcionise.
medjutim, u jednom svom postu sam napisao sta treba i na koji nacin pravno da ostvare zastitu pred nadleznim organima bosne i hercegovine...ali mi je sada naumpala jedna stvar, odnosno cinjenica koju tada nisam imao, niti je sada imam..a koja je po mom skromnom misljenju vrlo odlucujuca i presudna da ne kazem.
kakav je pravni status, odnosno pravna priroda radio 202. Ko je osnivac, ko to finansira i ko upravlja sa tim radiom...tj. sto bi se u narodu reklo: cije je to i ko je gazda.
ako je taj radio javno (drzavno) vlasnistvo, a ne privatno..onda postavljam jedno najobicnije pitanje radiju 202.
Da li smatrate da vi uopste uzivate prava na slobodu izrazavanja iz clana 10 Evropske konvencije za ljudska prava i pravo na fer sudjenje iz clana 6. iste konvencije, ako ste u sklopu javnog servisa, a ne privatna radio stanica?
Odnosno, da li radio 202 ima aktivnu legitimaciju da crpi prava iz Evropske konvencije za zastitu ljudskih prava i osnovnih sloboda...ako bi doslo do obracanja Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine i Evropskom sudu za ljudska prava, ili bi u startu njihov zahtjev bio odbacen.
medjutim, u jednom svom postu sam napisao sta treba i na koji nacin pravno da ostvare zastitu pred nadleznim organima bosne i hercegovine...ali mi je sada naumpala jedna stvar, odnosno cinjenica koju tada nisam imao, niti je sada imam..a koja je po mom skromnom misljenju vrlo odlucujuca i presudna da ne kazem.
kakav je pravni status, odnosno pravna priroda radio 202. Ko je osnivac, ko to finansira i ko upravlja sa tim radiom...tj. sto bi se u narodu reklo: cije je to i ko je gazda.
ako je taj radio javno (drzavno) vlasnistvo, a ne privatno..onda postavljam jedno najobicnije pitanje radiju 202.
Da li smatrate da vi uopste uzivate prava na slobodu izrazavanja iz clana 10 Evropske konvencije za ljudska prava i pravo na fer sudjenje iz clana 6. iste konvencije, ako ste u sklopu javnog servisa, a ne privatna radio stanica?
Odnosno, da li radio 202 ima aktivnu legitimaciju da crpi prava iz Evropske konvencije za zastitu ljudskih prava i osnovnih sloboda...ako bi doslo do obracanja Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine i Evropskom sudu za ljudska prava, ili bi u startu njihov zahtjev bio odbacen.
- R2D2_SA
Pa jel to tebe neko s puskom u ruci tjera da odes na neki od ovih dogadjaja i das pare????...Znate li vi uopste za gradjanski bunt???...Jonx wrote:Osim sto je naziv akcije zaista neumjestan, i sama akcija je takva.
Umjesto da novac po istom principu ide u ruke djeci oboljeloj od raka, oni skupljaju novac da bi NASIM PARAMA pokrili SVOJE BALJEZGANJE, zbog kojeg su bili upozoreni vise puta, a naposljetku i kaznjeni.
UZAS!
...ma i jesmo samo za kandzije, drugacije i ne znamo izgleda funkcionirati...sto nas vise udaraju to nam izgleda vise godi...
-
Vingo
R2D2_SA wrote:Pa jel to tebe neko s puskom u ruci tjera da odes na neki od ovih dogadjaja i das pare????...Znate li vi uopste za gradjanski bunt???...Jonx wrote:Osim sto je naziv akcije zaista neumjestan, i sama akcija je takva.
Umjesto da novac po istom principu ide u ruke djeci oboljeloj od raka, oni skupljaju novac da bi NASIM PARAMA pokrili SVOJE BALJEZGANJE, zbog kojeg su bili upozoreni vise puta, a naposljetku i kaznjeni.
UZAS!
...ma i jesmo samo za kandzije, drugacije i ne znamo izgleda funkcionirati...sto nas vise udaraju to nam izgleda vise godi...
- BihYankee
SSatije baa, Sharane, shto se palis ko detonatorska kapisla. Pusti raju da baljezga...( i ti znas ponekat zabaljezgat pa nikom nista) Ono sto je bitno jeste da je u sred rata jedan pomrsav mladjahan englez dosao kod E.Skopljaka da pogura projekt e-FM . Isti je napravio po meni jedan od najbosanskijih medija u BiH. ( ZOKA IDOLE : kapa dole) . Treba li reci da su istoga E Skopljaka u prvoj rundi nokdaunirali iz medjunarodne zajednice i zabranili mu javno djelovanje. Pomeni je 202. eFM i Kameleon ono sto mi je apsolutno dovoljno .Samo da znas, imas podrsku progresivne raje cak i kad "zabaljezgas" ali i ti bi trebao imati "smisla i sluha" i za ove sto drukcije misle. Bez njih je tvoja vrijednost osudjena da postane norma umjesto avangarde kao sto je to slucaj dok oni postoje. HAUG,Sharan wrote:Ne mogu da vjerujem što su se pojedinci ovdje nakenjali, ali punim uuuusta.
Slušajte RSG i Radio M.
vas u dupe.
P.S. selam ces Laki od "RAJE"
- BihYankee
...sta se ibretis? mislish da ih nema koji ne znaju...aaabice_bice wrote:wtf is radio 202? jel to nesto novo?
....a ima nas i koji smo slušali 202 dok se sa Trebevića emitovao (for the record : bili su im zamjenjeni lijevi i desni kanal kad su počeli emitovati stereo. Eto chime smo se mi bavili... a ako iko ima od nas, a da se nije ispalio- moze to potvrditi... nesto sam sebi licim na onog iz filma I am Legend).
Molim raju sa 202 da jave kad dobiju plate pa da proslavimo...
Eto, meni je puno manje strasno čuti atribute za genitalije jer se nalaze i u rječniku isto kao rječi koje su mi puno mrže (npr genocid, Č2345k, u2345a...B2345A. Daklem ko nije "papak" bujrum :
http://www.radio202.ba/loc/
P.S. pa (makar i pjan )draži mi je Bafta od anamonekih.