Corp circles(znakovi u zitu)vase misljenje.....

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
rikardoreis

Post by rikardoreis »

pitt wrote:ma dobar kombajn cuda cini :D:D
:lol:

ko onaj iz Aerosmithova spota "Crazy" :)
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

bc_chupo wrote:ova tema nije otvorena da 4 cojka pricaju svoje anegdote neko da svako kaze po malo o znakovima da da objasnjenje zasto tako misli i gotovo a ne da ti pametujes o piramidama koje su u drugoj temi.........i da bosansko proljece glumi alberta :roll:
Nadam se iskreno da nije otvorena da se postiraju jpg fajlovi do besvijesti sa istim "motivima". :-)

Jarane, kad otvoris diskusiju i kazes da hos' da cujes misljenja, pa ti se svi jave i kazu da ne da nema "mistike" u tom sto ti pises, nego je do davno prevazidjena stvar (osim u magazinu "Arka" ili jeftinicarskim lijevim programima koji se prodaju po nestvrstanim zemljama), onda sta ti se tu moze.

Sorry, jarane, but hebiga.....nema tu logike.

To nije razlog da mi ti ne zivis jos 30000 godina i da svaki dan ti bude dernek. Jel' tako ba?
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

bc_chupo wrote:pogledaj dokumentarac o znakovima i svi strucnjaci koji su bili intervijunisani su rekli da je ovo jedan od najcudnijih znakova a amater jesi zato i pricas gluposti......nije bitno sto su upotrebljeni samo krugovi gleda se cjelokupni izgled..............
..
...al neka ti se razumijes u to bolje nego ljudi koji to izucavaju godinama....ja nevjerujem da su krugovi napravljeni od strane vanzemaljaca i ja kazem da su to gluposti za razliku od piramide :D )
al volim vidit kako ti pametujes vise nego hljeba se najest a nemas pojma o cemu pricas.......volio bi te vidit na kakvom mitingu da te jajima gadjaju i kupusom kad se tako izvalis :D :oops:
ovaj forum kad malo bolje sagledas je jedan od najpametnijih...
pitt i ekipa odgovaraju na svako pitanje i za svaku misteriju imaju objasnjenje.......evo pravim novu temu.....gledajte....na bez cenzure :lol:
Kakvi ba strucnjaci???? Sta si ti bolan to gledo'? :-)

Ama je li ti stvarno mislis da niko nista ne gleda i ne cita osim sto ti samo si gledao "taj jedan dokumentarac" napravljen od ko zna koga.....

Hebo' te telefon....Pa u takvim show, nadju svakog pijetla da prica sta mi na mlin navodi, samo jarane da se plati. Strucnjaci...parapshilozi, istrazivaci NLO, profesori okultizma i naravski "svjedoci" :lol:

Ovi znakovi uopste nisu cudni. Da znas barem imalo matematike jasno bi ti bilo da su ovi znakovi napravljeni od nekoliko tzv. jednostavnih primitiva. E bilo bi cudno jarane moj da su u poljima iscrtali neku zajebanu sliku poput Mona Lize sa gomilom detalja i nepravilnostima. Mojne mi' pravilnih matematickih definicija. Pa nismo se juce rodili?

Onako za tvoje dobro - ne provaljuj se.....

Uzivaj po forumima, pa i u bez cenzure. Evo i Pitt i svi koji se ovdje javljaju ne mozemo da iscekamo da pisemo tamo...ko ludi smo :lol: :lol:

Necemo ti dirati vise igracku. Samo se nastavi igrati. Sorry na smetnjama.
Fair Life

Post by Fair Life »

BSn wrote:...
Pa ljudi naveliko izmisljaju sve i svasta samo kako bi primamili turiste, pa onda dobiju i potporu drzave! ;)

Pozdrav! :D
Image

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

bc_chupo wrote:ova tema nije otvorena da 4 cojka pricaju svoje anegdote neko da svako kaze po malo o znakovima da da objasnjenje zasto tako misli i gotovo a ne da ti pametujes o piramidama koje su u drugoj temi.........i da bosansko proljece glumi alberta :roll:
Ivo ti je sve rekao... Prihvati se knjige.

Image
bonsai

Post by bonsai »

Ovaj fenomen ,narocito sarajevski,pljuvanja po svemu osim golfu dvici,od strane ljudi koji o temi znaju malo ili nista mi je dobro poznat jer sam i sam sarajlija preko 40 godina.Medutim ,nije mi jasno zasto se ljudi javljaju na temu koja ih uopste ne interesuje.Po mome misnjenju tema se otvara da bi se prodiskutovalo sa ljudima koje to interesuje a ne da bi se svadalo sa,tog dana dezurnim pljuvacem.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

bonsai wrote:Ovaj fenomen ,narocito sarajevski,pljuvanja po svemu osim golfu dvici,od strane ljudi koji o temi znaju malo ili nista mi je dobro poznat jer sam i sam sarajlija preko 40 godina.Medutim ,nije mi jasno zasto se ljudi javljaju na temu koja ih uopste ne interesuje.Po mome misnjenju tema se otvara da bi se prodiskutovalo sa ljudima koje to interesuje a ne da bi se svadalo sa,tog dana dezurnim pljuvacem.
da.....otvara se da bi oni koji misle da je to zanimljivo i u ovom slucaju misteriozno mogli nesto naucit jedni od drugih vidit neke nove znanimljive stvarcice i slicno a ne da odma pri otvaranju oni kojima se ne svidja tema pocnu pljuvat po njoj...........pa boze dragi u sta se pretvara ovaj forum :(
Skyfox

Post by Skyfox »

Nemoguce je sa sigurnosti reci ko pravi krugove. U vrije me X-Filesa bi se zakleo da su alieni :D , danas bi rekao da je ipak rijec o ljudima sa puno slobodnog vremena...

Zanimljiv detalj, probudim se 1 jutro kad pod prozorom 3 kruga, pomislim vjerovatno je vjetar, ali tu noc vjetra nije bilo :-)

Image
bc_chupo

Post by bc_chupo »

mozda je gavran :S :D
uozo

Post by uozo »

http://www.circlemakers.org/
Evo mozes kod ovih da narucis kakav god hoces! Malo kosta ali su ljudi profi! :shock: :D
Ima i uputstvo da sam napravis ako hoces! :shock: :D
Imaju i slike kako prave neke od onih na ovim silnim postavljenim slikama! :shock: :D
Skyfox

Post by Skyfox »

bc_chupo wrote:mozda je gavran :S :D
Gavran plesao ritualni ples kise :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Dje je ba zapelo ??
bc_chupo

Post by bc_chupo »

nidje :D
sicx

Post by sicx »

- Počeli su se pojavljivati od 1973 godine, većinom u predjelu Velike Britanije, mada se pojavljuju širom svijeta
- Od tada postaju sve učestaliji i komplikovaniji
- Medija o svemu ovome većinom šute, a ukoliko progovore o tome, onda je to već u starom poznatom stilu zataškivanja istine i promovisanja dezinformacija. Prikazuju se uglavnom “umjetnička djela” par ljudi koji su “preuzeli odgovornost za to na sebe” i tako često imamo priliku da vidimo Dejva i Daga kako se po noći muvaju sa balvanima po nekom žitnom polju. Da dezinformacija bude uvjerljivija, ove individue su osnovale i svoj vebsajt: http://www.circlemakers.org

- činjenica je da je ovo sasvim dovoljno da većina ovaca uključi svoj “sistem za smirenje” i mirno se vrati na spavanje, jer su “saznali istinu”.
- međutim, kuda god Dejv i Dag prođu, ostaje samo krš i ništa nalik na prave znakove u žitu, koje nam medija obično ne prikazuju; isto tako, balvani lome stabljike žita, što je i za očekivati, dok kod orginalnih znakova u žitu, stabljike žita su samo povijene i žive.

Evo i par izvoda iz čaneling seansi izvedenih od strane QFS grupe, na tu temu:

11-02-94
Q: (L) Ko stoji iza znakova u žitu?
A: 6-ti denzitet.
Q: (L) kakva je svrha znakova u žitu?
A: Poruke svijetu. Svima.
Q: (L) Da li oni predstavljaju neku ideju, energiju, koncept, kako se prenose te poruke?
A: Treba ih prevesti; to se može uraditi.
Q: (L) Ovaj ovdje, šta on znači?
A: Vi.
Q: (L) Da li mislite – ljudska rasa?
A: Da. Simbol za ljudsku rasu.
Q: (L) Šta ovaj znači?
http://www.cassiopaea.org/cass/cropa02.htm

A: Planeta.
Q: (L) A ovaj?
http://www.cassiopaea.org/cass/cropa03.htm

A: Interdimenzionalnost.
Q: (L) šta ovaj znak u žitu predstavlja?
http://www.cassiopaea.org/cass/cropa04.htm

A: Atomsku strukturu.
Q: (L) Šta ovo znači?
http://www.cassiopaea.org/cass/cropa05.htm

A: Borba.
Q: (L) U kom smislu?
A: Učenje iz promjena i teških situacija.
Q: (L) Dobro, to je sve što trenutno imama...
A: Nabavi još.

11-07-94

Q: (L) Zašto se toliko mnogo znakova u žitu pojavljuje u velikoj Britaniji?
A: Prozor. Zašto je Stonehenge tamo izgrađen.

(…)

Q: (L) da li je tačno da su znakovi u žitu nešto kao kad se reiki energija da ovoj planeti?
A: Da, ali su oni takođe poruke i lekcije.
Q: (Laura) Dobro, kada se reiki simboli primjene na tijelo, da li je to isto kao i kada se eterične poruke primjenjuju na eterično tijelo?
A: Da.

12-05-94

Q: (L) Kako se formiraju znakovi u žitu, uz pomoć kakvog specifičnog mehanizma oni nastaju?
A: Energetski vrtlog.
Q: (L) Da li taj energetski vrtlog potiče sa zemlje?
A: Ne.
Q: (L) Odakle potiče taj taj energetski vrtlog?
A: Odavdje. Šesti denzitet.

03-18-95

(…)

O: Da stvarno, zapamtite talas se približava i kako se on primiče sve bliže, događa se i sve više neobičnih stvari, jedan od primjera su i znakovi u žitu.

http://www.cassiopaea.org/cass/cropcircle.htm
bc_chupo

Post by bc_chupo »

[quote="sicx"]

- činjenica je da je ovo sasvim dovoljno da većina ovaca uključi svoj “sistem za smirenje” i mirno se vrati na spavanje, jer su “saznali istinu”.
- međutim, kuda god Dejv i Dag prođu, ostaje samo krš i ništa nalik na prave znakove u žitu, koje nam medija obično ne prikazuju; isto tako, balvani lome stabljike žita, što je i za očekivati, dok kod orginalnih znakova u žitu, stabljike žita su samo povijene i žive.

uze mi rjec iz usta 8-)
Shoshana

Post by Shoshana »

bc_chupo wrote: ....ja nevjerujem da su krugovi napravljeni od strane vanzemaljaca
Ali si isto tako kategorican u tvrdnji da nisu napravljeni ni od strane ljudi :?

Pa, de da cujemo tvolje misljenje Chupo... Nisu ljudi, nisu vanzemaljci....a ko jeste?
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

bonsai wrote:Ovaj fenomen ,narocito sarajevski,pljuvanja po svemu osim golfu dvici,od strane ljudi koji o temi znaju malo ili nista mi je dobro poznat jer sam i sam sarajlija preko 40 godina.Medutim ,nije mi jasno zasto se ljudi javljaju na temu koja ih uopste ne interesuje.Po mome misnjenju tema se otvara da bi se prodiskutovalo sa ljudima koje to interesuje a ne da bi se svadalo sa,tog dana dezurnim pljuvacem.
Jarane, cisto je javljanje na temu da se da misljenje. Nije rijec o nikakvom pljuvanju nego podastiranju osnovnog znanja o necemu sto je "prevazidjeno". Ovo je otrplike kao kad bi neko tvrdio da je zemlja ravna....Toliko je "potkovano".

Mozda jedan od razloga sto se ljudi ovdje javljaju je taj da malo pokazu da se ne moze prodavati muda za bubrege tako lako i da je mozda vrijeme da se u korijenu sasijeku misticne i besmislene price. Mislim da je dosta narodu supljih izmisljotina pa makar one bile i preko foruma.

Eto zato mislim da se ljudi javljaju. Inace, otkud tebi ta da niko ama bas nista ne zna o ovome "fenomenu" osim genijalca koji je ovdje vidio jedan film o tome (hheee...jedan!!!) i skinuo neke slike sa interneta.

Jarane, na zalost, ovdje su ciste stvari, tako da tvoj "generalni" komentar ne stoji. Ako ti imas dilema ovdje, onda podhitno trebas da se izobrazujes o cemu je rijec, a imas podataka malo more koje su ti ovdje dati.

Pozdrav!
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

uozo i sicx.....jednostavno i tacno receno. Lijep posting.....Samo da narucimo neki crtez za chupu.... 8)
uozo

Post by uozo »

Shoshana wrote:
bc_chupo wrote: ....ja nevjerujem da su krugovi napravljeni od strane vanzemaljaca
Ali si isto tako kategorican u tvrdnji da nisu napravljeni ni od strane ljudi :?

Pa, de da cujemo tvolje misljenje Chupo... Nisu ljudi, nisu vanzemaljci....a ko jeste?
Atlantidjani! :shock: :?
Ili mozda protoiliri :? :roll:
A ja, mene niko nije ni pit'o za moje misljenje! :shock: :D
Pardon! :skoljka:
Shoshana

Post by Shoshana »

Ne, ne...Atlantidjani su, kao sto je poznato, dosli iz sazvijezdja ...kog li ono, mili boze... Plejade? - dakle vanzemaljci... Protoiliri bi, valjda ipak bili ljudi, ili tacnije receno - jedan covjek, posto Protoiliri postoje samo u Semirovoj masti...

A, sta ti, nerazvodnjivi, mislis? :P
uozo

Post by uozo »

Shoshana wrote:Ne, ne...Atlantidjani su, kao sto je poznato, dosli iz sazvijezdja ...kog li ono, mili boze... Plejade? - dakle vanzemaljci... Protoiliri bi, valjda ipak bili ljudi, ili tacnije receno - jedan covjek, posto Protoiliri postoje samo u Semirovoj masti...

A, sta ti, nerazvodnjivi, mislis? :P
Ma ja sam prvo mislio ganjalo se nekako kerinje po zitu! :shock: :? :D Al' su me rijeci Slafka Stimeca "Ko je zapalio zito?", "mein bruder..." ponukale da citam Dänikena! Plaho mi se svidio! :shock: :D
Nazca i Palpa su sigurno poletno uzletni aerodrom za plejadjane i ostalu raju koja nako ponekad navrati na zemlju. :?
A one crteze u zitu su napravili nepoznate sile. One sile koje se pojave u glavi nakon desetak pivcuga u lokalnom pub-u. :shock: :D
A more bit' i da je kerinje! :? Ili 'setinje, sto bi rek'o moj drug Stoksone! :-)
Shoshana

Post by Shoshana »

Cuj, deset piva :shock: :shock:

Mada ova teorija zvuci najvjerovatnije, ja te ipak moram upitati... jel' ti pivo pijes iz rakijskih casica :? Cuj deset piva :oops: :lol: Gdje ti stane :?
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Mistery! :-) :-) :-) :)
uozo

Post by uozo »

Shoshana wrote:Cuj, deset piva :shock: :shock:

Mada ova teorija zvuci najvjerovatnije, ja te ipak moram upitati... jel' ti pivo pijes iz rakijskih casica :? Cuj deset piva :oops: :lol: Gdje ti stane :?
Nije neg' pijem rakiju iz pivskih casica! :shock: :lol: :lol: :lol:
Ne stane ba nidje! Malo, malo odes u WC. I tamo u onom pisoaru ima jedna muha nacrtana i nju gadjas citavo vrijeme! :lol:
Usput, kad sam bio mladji radio sam u jednom baru na Mediteranu! I gosti su bili obavezno irci i skoti. I jedne noci sam imao neke skote. :shock:
Ima onaj veliki Pint, i u njega stane tri velike pive men' se cini! :shock:
I dodju skoti i svaki od njih popije po sest tih velikih krigli, zaboravio sam kako se zovu te krigle. :shock:
Ja nisam vjerovo svojim ocima! :shock: :D
Pitcher se zovu! :D :-)
Shoshana

Post by Shoshana »

Takozvani bokal :lol: :lol:
Post Reply