Srebrenicki Bosnjaci prijete iseljavanjem!

funaki

Post by funaki »

zavrzlama wrote:
prleitihi wrote:jonx..je li ti znaš na koji se način može ukinuti rs?

nije meni upuceno ali da odgovorim....na vrlo jednostavan nacin..

ukinuti nacionalni identitet entitetima....u prevodu ime entiteta,simbole koji imaju prefiks jednog naroda i ispostovati reforme koje trazi EU(policija,obrazovanje i RTV) posle toga entiteti su samo teret onih koji ih zamisljaju ko drzavu u drzavi......

KAKO???

DA CEKAMO SL. IZBORE??? :-)
prleitihi

Post by prleitihi »

zavrzlama wrote:

ukinuti nacionalni identitet entitetima....u prevodu ime entiteta,simbole koji imaju prefiks jednog naroda i ispostovati reforme koje trazi EU(policija,obrazovanje i RTV) posle toga entiteti su samo teret onih koji ih zamisljaju ko drzavu u drzavi......
simpli d best! :thumbup: :thumbup: :oops:

seiko@
2. Los potez - ukidanje amandmana!!
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Jonx wrote:
S obzirom da su temelji nase kuce sagradjeni na Mirovnom sporazumu, a ne na Ustavu, ma koliko bolno zvucalo mi moramo srusiti kucu jer je sagradjena na losim temeljima.
Nakon sto je srusimo, trebamo ocistiti gradiliste od smeca te sagraditi temelje onako kako se to radi - na Ustavu.
Mr. Jonxs, grijesis, :"Temelji nase kuce nisu napravljeni na mirovnom sporazumu - oni su napravljeni na legalno odrzanom i provedenom referendumu, koji je medjunarodno priznat!
Temelji "nase kuce su "potkopavani" izdajnickim potpisima ,nazovi "predsjednika" Alije Izetbegovica! Temelji "nase kuce su potkopavani takodjer i sa NAZZI politikom Bosanskih Srba , od pocetka 1990 pa do danas!! Ako se samo osvrnes na zadnju drzavu u komsiluku koja je izborila nezavisnost - a to je Crna Gora, moci ces napraviti uporedjenje! Nakon provedenog referenduma u C.G. situacija po opstanak Nezavisne Crne Gore je bila daleko manja, samim tim sto je procenat glasaca bio vrlo "tjesan", ZA i PROTIV, ali nazalost po Bosnu, u vrijeme proglasenja Bosne, Srbija je bila u najvecem naponu snage!!
Zato da rezimiram, Nezavisna Republika Bosna i Hercegovina, nije nastala u Daytonu!! Dayton je PRIVREMENA MJERA , NIJE USTAV .!!

.
obuca

Post by obuca »

e evo oce mILE da formira nakav institut za izucavanje genocida u SREBRENICI (pisem iz postovanja velikim slovima). Za sta ce to tam ja ne znam. Mozda on misli da sad povratnici sami nesta tam izucavaju, da se zabave ili sta :( .
Joj drzave i murca. :x Samo se igraju s narodom. Umjesto da narod indolentni konacno se probudi pa nahrli palit i zarit ko oni u danskoj i francuskoj.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

prleitihi wrote:
zavrzlama wrote:

seiko@
vidis, prletihi, u ova dva stava si kontradiktoran!!
Prouci dobro, sta su bili Aprilski Amandmani, a onda prouci ovo za sta si dao :thumbup:
zavrzlami!!
Jedno drugo iskljucuje!!

.
Jonx

Post by Jonx »

seiko22 wrote:
Jonx wrote:
S obzirom da su temelji nase kuce sagradjeni na Mirovnom sporazumu, a ne na Ustavu, ma koliko bolno zvucalo mi moramo srusiti kucu jer je sagradjena na losim temeljima.
Nakon sto je srusimo, trebamo ocistiti gradiliste od smeca te sagraditi temelje onako kako se to radi - na Ustavu.
Mr. Jonxs, grijesis, :"Temelji nase kuce nisu napravljeni na mirovnom sporazumu - oni su napravljeni na legalno odrzanom i provedenom referendumu, koji je medjunarodno priznat!
Htio sam skratiti razlomak, pa sam se pogresno izrazio. U pravu si, do mene.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

mrki62 wrote:
mIRCerka wrote:
iako ste obojica u pravu, opet supljirate...
:x

Recimo da Kasim Trnka, kao profesor ustavnog prava, da svoje misljenje da li je to moguce napraviti... i da prijedlog da moze "tako i tako"...
koji su slijedeci koraci?
Moralnu osnovu imaju, Haag je utvrdio da je VRS vrsila genocid u Srebrenici.
Postoji li pravna osnova?
Da li iko zna? Ili cete sad opet izvlaciti Aliju, Vogoscu, Srebrenicu itd...

jer ako krenete o tome, znajte da cu onda ja potegnuti i Dobrinju koja je zamalo otisla cijela (ionako je iza brda...)
Kasim Trnka je zastario sa svojom doktrinom razmišljanja i shvatanja . Ma i sam njegov lik nas upućuje da je čovjek živ al da ga je sistem prevazišao.
kasim trnka je mirci nikakav strucnjak, covjek koji nikad nije bio strucnjak i koji nista u zivotu nije uradio...nemoj njega tite ti :-D ima valjda neko drugi...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Svemirski_Jebach wrote:
mrki62 wrote:
mIRCerka wrote:
iako ste obojica u pravu, opet supljirate...
:x

Recimo da Kasim Trnka, kao profesor ustavnog prava, da svoje misljenje da li je to moguce napraviti... i da prijedlog da moze "tako i tako"...
koji su slijedeci koraci?
Moralnu osnovu imaju, Haag je utvrdio da je VRS vrsila genocid u Srebrenici.
Postoji li pravna osnova?
Da li iko zna? Ili cete sad opet izvlaciti Aliju, Vogoscu, Srebrenicu itd...

jer ako krenete o tome, znajte da cu onda ja potegnuti i Dobrinju koja je zamalo otisla cijela (ionako je iza brda...)
Kasim Trnka je zastario sa svojom doktrinom razmišljanja i shvatanja . Ma i sam njegov lik nas upućuje da je čovjek živ al da ga je sistem prevazišao.
kasim trnka je mirci nikakav strucnjak, covjek koji nikad nije bio strucnjak i koji nista u zivotu nije uradio...nemoj njega tite ti :-D ima valjda neko drugi...
jebemliga svemirko, on je jedini bio profesor ustavnog prava i prije rata...
sad to svako predaje...
ima se moze se...
vrati se ti pa odradi to, ili nadji nekog drugog...ja samo dadoh ime i prezime osobe za koju znam da se razumije u pravo...bolje nego sto se razumije maticar... :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

sve je to divno sto vi predlazete momci...al kako to izvrsiti? Putem institucija? Srbi nece ni da cuju i sigurno ce odbiti. Dakle, kroz legalne institucije ne moze.

Novi dejton? Znaju oni da bi to bio kraj RS-a i ni tamo nece pristati sami od sebe.

Jedini nacin da na to pristanu je ogromni pritisak zapada i prijetnje (bukvalno) koje bi konacno slomile i najjace a to ne vjerujem da ce se desiti jer svijet ima previse drugih briga.

Sami bez pristanka srpskih predstavnika to ne mozemo legalno uraditi...dakle jedino sto ostaje jeste nasilno...a to boga mi niko ne zeli.

Dakle?
prleitihi

Post by prleitihi »

seiko22 wrote:
prleitihi wrote:
zavrzlama wrote:

seiko@
vidis, prletihi, u ova dva stava si kontradiktoran!!
Prouci dobro, sta su bili Aprilski Amandmani, a onda prouci ovo za sta si dao :thumbup:
zavrzlami!!
Jedno drugo iskljucuje!!

.
seiko..nažalost ironiju nisi prepozn'o..ukinuti entitete je sve samo ne - jednostavno!
spreca

Post by spreca »

mIRCerka wrote:
mrki62 wrote:
mIRCerka wrote: pa nasi su postavili ad hoc sudiju koji je stranac, alzirac, marokanac sa prebivalistem u francuskoj, i ako se ne varam, on je glasao da SRBIJA NIJE pocinila genocid...

toliko o strancima i reputacijama...
STA JE POTREBNO DA SE USPOSTAVI DISTRIKT?
E onda je to draga moja sve štela , sve dogovor a da potkrijepim svoje mišljenje ; Cerić dva dana prije presude odlazi Dodiku u Banjaluku, slučajnost ili ??????????????
ma ne interesuje me Ceric ba... za mene je zrtva zrtva, nema imena i prezimena niti je veca ako je NASA a manja ako je NJIHOVA..
nadam se da ce srebrenicani yaista doci pred vlasti u Sarajevu i da ce se obratiti onima na vlasti, i da cemo jednom za sva vremena jbt mtr onome ko je fakat kriv za nesto....
uf, odo , vec sam se naljutila...

Ponekad ne odobravam tvoje komentare, mada u vecini imas dobre odnosno pravilne komentare nebi bilo dobro kad bih na svaki komentar govorio yess.
Ali ovaj komentar ti vrjedi sake dukata pa i vise ovo kazem sasvim iskreno.
spreca

Post by spreca »

Liberalism wrote:Ako se vec neide normalnim humanim i demokratskim putem za uspostavljanje na evropskim principima unutrasnjeg uređenja Bosne i Hercegovine po ovom pitanju, recept bi se mozda mogao pronaci u ''Karadzicevoj ideologiji''.

Kada je Karadzic osnivao RS, on je trazio da republici Srpskoj pripadnu sve opštine u Bosni i Hercegovini u kojoj su Srbi apsolutno ili relativno vecinski narod.

Po tom principu Srebrenica nije trebala pripasti Republici Srpskoj (isto kao i Visegrad ili Zvornik na primjer).

Treba pitati ove iz Republike Srpske zbog cega su oni odvojili opstinu Srebrenicu od Bosne i Hercegovine i pripojili je Republici Srpskoj?

Nakon sto su je osvojili, odmah su unistili kompletan Bosnjacki narod u ovoj opstini kako bi se ispunio Karadzicev kriterij (da Srbi budu vecinski narod). Obzirom da je Sud dokazao da su demografske promjene u Srebrenici naslate GENOCIDOM, to bi trebalo svakome normalnom da znaci se nesto treba poduzeti po tom pitanju i izdvojiti Srebrenicu iz RS.

Nije problem samo Srebrenica nego cjela Bih.
Treba raditi na ukidanju entiteta ali pametno i ne srljati
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

Sintagma "ukidanje entiteta" je problematicna za (pogotovo Karadziceve) Srbe.

Dayton je, uspostavljanjem ekskluzivno srpskog entiteta prejudicirao stvari, jer je na taj nacin prije svih sudjenja i presuda omogucio Karadzicevim Srbima da "budu u pravu". Dakle, to je razlog sto se danas prikriveni nasljednici Karadzicevih zaokruzenih osvojenih teritorija (koliko god Dodik tvrdio da je to ovako ili onako, upravo on je naslijedio ono sto je Karadzic osvojio na najbrutalniji nacin). Zasto bi onda Dodik trazio i hapsio Karadzica? Zato da se na sudu dokazu neke stvari koje bi kompromitovale postojanje RS?!

Paralelno s tim treba posmatrati i hapsenje bombasa iz Mostara, koji je nekoliko puta bacao bombe u jednoj mostarskoj ulici, a iz Prijedora je. Nova BiH?! Danas svako sa imalo politicke inteligencije zna, da je Dodik veliki manipulator koji iz dana u dan plasira raznorazne storije. Mene ne bi iznenadio da je neko, iz one kuhinje koja je poslala bombasa iz Prijedora u Mostar, poslala nekoga u okolinu Tuzle da ubaci pismo u postanski sanducic. Naivno je da neko ocekuje da ce neko, ko navodi da ce izvrsiti onakve teroristicke napade, ubaciti pismo u prvo sanduce na koje naidje.

Dodik je u potpunosti svjestan da je presuda u Hagu prebacila enorman teret zlocina, genocida, na RS, teret koji on i pored svog bahatog, galamdzijskog pristupa rjesavanja stvari ne moze savladati. Tako da se moze ocekivati siroka lepeza mehanizama odbrane RS-a od novonastale situacije. Imajuci u vidu da je Dodik u pitanju, nista nas ne smije iznenaditi.
Liberalism

Post by Liberalism »

Ma kakve oni probleme da rjesavaju.

Ovi politicari na vlasti su obicni prevaranti koji su prevarili nepismen narod da nesta oni kao znaju.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

PetiKorpus wrote:Sintagma "ukidanje entiteta" je problematicna za (pogotovo Karadziceve) Srbe.

Dayton je, uspostavljanjem ekskluzivno srpskog entiteta prejudicirao stvari, jer je na taj nacin prije svih sudjenja i presuda omogucio Karadzicevim Srbima da "budu u pravu". Dakle, to je razlog sto se danas prikriveni nasljednici Karadzicevih zaokruzenih osvojenih teritorija (koliko god Dodik tvrdio da je to ovako ili onako, upravo on je naslijedio ono sto je Karadzic osvojio na najbrutalniji nacin). Zasto bi onda Dodik trazio i hapsio Karadzica? Zato da se na sudu dokazu neke stvari koje bi kompromitovale postojanje RS?!

Paralelno s tim treba posmatrati i hapsenje bombasa iz Mostara, koji je nekoliko puta bacao bombe u jednoj mostarskoj ulici, a iz Prijedora je. Nova BiH?! Danas svako sa imalo politicke inteligencije zna, da je Dodik veliki manipulator koji iz dana u dan plasira raznorazne storije. Mene ne bi iznenadio da je neko, iz one kuhinje koja je poslala bombasa iz Prijedora u Mostar, poslala nekoga u okolinu Tuzle da ubaci pismo u postanski sanducic. Naivno je da neko ocekuje da ce neko, ko navodi da ce izvrsiti onakve teroristicke napade, ubaciti pismo u prvo sanduce na koje naidje.

Dodik je u potpunosti svjestan da je presuda u Hagu prebacila enorman teret zlocina, genocida, na RS, teret koji on i pored svog bahatog, galamdzijskog pristupa rjesavanja stvari ne moze savladati. Tako da se moze ocekivati siroka lepeza mehanizama odbrane RS-a od novonastale situacije. Imajuci u vidu da je Dodik u pitanju, nista nas ne smije iznenaditi.

Odlican komentar.......

Problem je sto Dodik nezna za "stati na Loptu"..tako da ce ici do kraja....a kraj je belaj malo tezi...
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

zavrzlama wrote:
PetiKorpus wrote:Sintagma "ukidanje entiteta" je problematicna za (pogotovo Karadziceve) Srbe.

Odlican komentar.......

Problem je sto Dodik nezna za "stati na Loptu"..tako da ce ici do kraja....a kraj je belaj malo tezi...
Dodik, negdje u dubini svoje svijesti zna da je RS izgubljena, da je presuda u Hagu takva, da je ona onoliko koliko je za Srbiju bila oslobadjajuca, toliko je ona za RS osudjujuca, koliko je Srbiji lakse, toliko je za RS teze.

On ce upotrijebiti sve medije, sve propagandne mehanizme, sve sto je u njegovoj moci da skrene paznju sa tog svog realnog problema.

Pritom mu najvise moze pomoci ova neusaglasena, nepovezana, na momente neobjasnjivo nezainteresovana politicka scena (??!?) Bosnjaka. Neka kaze ko sta hoce, ali dobar dio bosnjackih politicara ocigledno ne shvata sta se dogadja, koliko je ovo ozbiljan moment za Bosnu i Hercegovinu, oni zaradjuju ogromne novce, ponasaju se vecinom kao razmazena djeca, cast izuzecima, kojih je vrlo malo. Na zalost, narod je tim politicarima dao pravo da rade kako i sta zele, kad zele. Oni se na to stalno pozivaju i, opet nazalost, imaju pravo.
Post Reply