Umjesto Mustafa dječak dobio ime Željko
-
penzioner
Veliko srce imamo svi mi. Samo je Željko pametnu medijsku kampanju okrenuo oko toga. To je za pohvalu. A to što je pomogao, pa pomogli bi svi da se nađu u toj situaciji. Da nije htio da dobije poene od naroda, ne bi ovo ni dao da izađe u javnost. Smatrao bi da je to sasvim normalno i ne bi to nikom ni spomenuo. Ali pametno razmišlja i sebi stvara imidž koji on hoće.
-
DONY
Izvini(zato sto si penzioner),ali nije tacno..penzioner wrote:Veliko srce imamo svi mi. Samo je Željko pametnu medijsku kampanju okrenuo oko toga. To je za pohvalu. A to što je pomogao, pa pomogli bi svi da se nađu u toj situaciji. Da nije htio da dobije poene od naroda, ne bi ovo ni dao da izađe u javnost. Smatrao bi da je to sasvim normalno i ne bi to nikom ni spomenuo. Ali pametno razmišlja i sebi stvara imidž koji on hoće.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pomogli bi al u Krcu!penzioner wrote:Veliko srce imamo svi mi. Samo je Željko pametnu medijsku kampanju okrenuo oko toga. To je za pohvalu. A to što je pomogao, pa pomogli bi svi da se nađu u toj situaciji. Da nije htio da dobije poene od naroda, ne bi ovo ni dao da izađe u javnost. Smatrao bi da je to sasvim normalno i ne bi to nikom ni spomenuo. Ali pametno razmišlja i sebi stvara imidž koji on hoće.
Nedavno je bila situacija da na svitavi stoji auto sa puknutom gumom, mama i ja pokusavamo dici auto sa diyalicom, ali podloga losa, propada, moja sestricna vec histerise, a auta prolaze i TRUBE!!!!
Da mi nije jaran slucajno naletio, gurala bih auto do Neuma...
pomogli bi....how yes no
- Dirty Harry
za dvojke taman bi bilo ...mostarac wrote:a tek Ivo Miro jovicHantraga wrote:Sreca da nije naisao Dodik, moro bi dati ime djetetu Milorad...![]()
![]()
![]()
-
Nancy Drew
-
neutral
ma tipicni penzioner samo tersa nesto... nije samo na ovoj temi...DONY wrote:Izvini(zato sto si penzioner),ali nije tacno..penzioner wrote:Veliko srce imamo svi mi. Samo je Željko pametnu medijsku kampanju okrenuo oko toga. To je za pohvalu. A to što je pomogao, pa pomogli bi svi da se nađu u toj situaciji. Da nije htio da dobije poene od naroda, ne bi ovo ni dao da izađe u javnost. Smatrao bi da je to sasvim normalno i ne bi to nikom ni spomenuo. Ali pametno razmišlja i sebi stvara imidž koji on hoće.
-
Bosnian_spring
Ok. Izvini.....nisam pohvatao ironiju....Do mene je.....mIRCerka wrote:Naravno da je u pitanju ironija....Bosnian_spring wrote:mIRCerka ti me sad malo iznenadi. Jedino ako nisi ovo malo mislila u prenesenoj formi i vise ironicno.mIRCerka wrote: Nije narod kriv, kriv je Zlatko/Hare/Dodik, nauci to vec jednom!!!!![]()
Vingo je u pravu potpuno. Jasta nego je narod kriv, a ko drugi??? Imaju izbori pa se moze glasati i birati koga hoces. Postoje i prijeveremeni izbori. Postoji i smjena. Postoje i demonstracije......Mozda se mozes zeznuti jednom, ali kad se zeznes svaki put, onda to prestaje biti slucajnost, a postaje navika.
Ako ljudi kontaju da su izbori onako zajebancija, onda nije ni cudo sto im je zivot zajebancija.
Rezultati potpuo zasluzeni. Za koga su glasali dobro su dobili i ovo sto imaju danas. Zato nek samo nastave Haretovim stazama revolucije.
NAROD je DEBILAN! Narod je sam sebi postavio DEBILE na vlast!!!
NAROD je NEIZLASKOM NA IZBORE dozvolio debilima da sa sakom glasova dobiju fotelju!!!!
NAROD je svojim neinteresovanjem za stanje u zemlji dozvolio da mnoge stvari propadnu!
NAROD se previse povlaci onom JOJ NECU BAS JA DA TALASAM....
Slazemo se 100%.
- buzzer
aha.....penzioner wrote:Veliko srce imamo svi mi. Samo je Željko pametnu medijsku kampanju okrenuo oko toga. To je za pohvalu. A to što je pomogao, pa pomogli bi svi da se nađu u toj situaciji. Da nije htio da dobije poene od naroda, ne bi ovo ni dao da izađe u javnost. Smatrao bi da je to sasvim normalno i ne bi to nikom ni spomenuo. Ali pametno razmišlja i sebi stvara imidž koji on hoće.
...pomogli bi mnogi... k'o onaj sto je, vracajuci se kasno kuci, ugledao kako trojica lemaju jednoga i na pitanje 'pa jesi li se umijesao' kaze - jasta sam, joooj jesmo ga nas cetverica razbili...
...ili onaj jad osto je nekunoc prolazio pofalicima kad je ona cura napadnuta, pa joj mazn'o, sta ono bi?, tasnu...
...ili one stotine raje sto su uzivo gledali ubistvo u strosmajerovoj i, gle cuda, niko nista nije vidio...
...ili...ma penzioner jarane ti ostario a ko maxum...
-
Bosnian_spring
Nazalost, buzzer u pravu si. I mnogo je gore od toga.buzzer wrote:aha.....penzioner wrote:Veliko srce imamo svi mi. Samo je Željko pametnu medijsku kampanju okrenuo oko toga. To je za pohvalu. A to što je pomogao, pa pomogli bi svi da se nađu u toj situaciji. Da nije htio da dobije poene od naroda, ne bi ovo ni dao da izađe u javnost. Smatrao bi da je to sasvim normalno i ne bi to nikom ni spomenuo. Ali pametno razmišlja i sebi stvara imidž koji on hoće.
...pomogli bi mnogi... k'o onaj sto je, vracajuci se kasno kuci, ugledao kako trojica lemaju jednoga i na pitanje 'pa jesi li se umijesao' kaze - jasta sam, joooj jesmo ga nas cetverica razbili...
...ili onaj jad osto je nekunoc prolazio pofalicima kad je ona cura napadnuta, pa joj mazn'o, sta ono bi?, tasnu...
...ili one stotine raje sto su uzivo gledali ubistvo u strosmajerovoj i, gle cuda, niko nista nije vidio...
...ili...ma penzioner jarane ti ostario a ko maxum...
U danasnjem Sarajevu, cast izuzecima, malo ko bi pomogao u takvim situacijama i to mene uopste ne cudi jer je narod postao totalno indiferentan na stvari koje se dogadjaju oko njega. Ili kako to vole reci "klone se frke" i "daj samo meni" pa preko mrtvih glava........
Od svega mi je najsmijesnije da se mi busamo sa nekim duhom pomoci i sl, a u stvarnosti smo zesce trube i totalna suprotnost. Nesto kritikujemo npr. Ameriku, a u toj zemlji bi ti prije u urbanom mjestu pomogli nego u Sarajevu. Npr. kad je onaj nas "nesretnik" u Utah poceo pucati, cova koji je policajac bio van duznosti i nije njegov posao bio, uskocio da ga zaustavi i sprijeci da ubije mnogo vise raje. Mislim se da je to bio nas drot koji je sjedio negjde i pio kafu u civilu bi jednostavno zdimio i reko "sto se to mene tice"....eno nek pobije koga hoce......
Izgleda da je postala stvarna ona sto raja prica: kazu ako mu ne mozes pomoci, a ti ga zajebi....
Zato se i slazem da Zeljkov gest je jedan gest normalnog naseg sugradjanina koji bi da je srece svi redovno upraznjavali i koji bi u normalnim situacijama bio nesto sto bi svako uradio. Ovako....ostaje medju usamljenim primjerima plus jos kad se uzme u obzir "populacija politicara"......
-
miranda_
ma kakav zeljko i zelja da ovo dodje u javnost...pa sam taj covjek je kontaktirao medije da se to spomene...zavist je cudo jedno..penzioner wrote:Veliko srce imamo svi mi. Samo je Željko pametnu medijsku kampanju okrenuo oko toga. To je za pohvalu. A to što je pomogao, pa pomogli bi svi da se nađu u toj situaciji. Da nije htio da dobije poene od naroda, ne bi ovo ni dao da izađe u javnost. Smatrao bi da je to sasvim normalno i ne bi to nikom ni spomenuo. Ali pametno razmišlja i sebi stvara imidž koji on hoće.
- taxi_driver
svaka cast!!!
ima u bosni jos dobrih ljudi,sam sam to dozivio prosle godine.sestra sa sinom je hitno trebala u bolnicu, a vozila je iz pravca mostara.kolona za ulazak u grad je bila do coca-cole.tu sam ugledao dvojicu policajaca na motorima i zamolio ih da im omoguce sto brzi ulazak u grad jer je mali bio bolestan.odmah su upalili rotaciju i moju sestru doveli do bolnice.
samo mi je zao sto ih nisam pitao za imena jer bih ih rado spomenuo ovdje.
ima u bosni jos dobrih ljudi,sam sam to dozivio prosle godine.sestra sa sinom je hitno trebala u bolnicu, a vozila je iz pravca mostara.kolona za ulazak u grad je bila do coca-cole.tu sam ugledao dvojicu policajaca na motorima i zamolio ih da im omoguce sto brzi ulazak u grad jer je mali bio bolestan.odmah su upalili rotaciju i moju sestru doveli do bolnice.
samo mi je zao sto ih nisam pitao za imena jer bih ih rado spomenuo ovdje.
-
penzioner
Jesu li neki ovdje disleksični ili šta?
Na ovom forumu se izgleda najlakše zamjerati nekome, prije nego što dobro pročitaju i shvate šta je pisac konkretno htio da kaže.
DAKLE, da još jednom pokušam reči šta mislim, ne bi li neki shvatili pravilno ovo što govorim:
Ovo što je izašlo u javnost o Komšiću i bebi je nešto što svi pametni ljudi, pametne javne ličnosti, a posebno pametni predsjednici rade. Neki (svjetski poglavari) imaju čak i svoje savjetnike. Odgledajte film The Queen (Kraljica). Shvatićete onda šta želim reći. Valjda
.
p.s. samo da se zna ne bi li ste prestali s bespotrebnim lovom na vještice, glasao sam za Komšića, iz razloga što mu vjerujem, mlad je, raja je, i jer još uvijek živi u neboderu do mog
.
Na ovom forumu se izgleda najlakše zamjerati nekome, prije nego što dobro pročitaju i shvate šta je pisac konkretno htio da kaže.
DAKLE, da još jednom pokušam reči šta mislim, ne bi li neki shvatili pravilno ovo što govorim:
Ovo što je izašlo u javnost o Komšiću i bebi je nešto što svi pametni ljudi, pametne javne ličnosti, a posebno pametni predsjednici rade. Neki (svjetski poglavari) imaju čak i svoje savjetnike. Odgledajte film The Queen (Kraljica). Shvatićete onda šta želim reći. Valjda
p.s. samo da se zna ne bi li ste prestali s bespotrebnim lovom na vještice, glasao sam za Komšića, iz razloga što mu vjerujem, mlad je, raja je, i jer još uvijek živi u neboderu do mog
- SiSaJuMe
Zeljko svaka cast,. Human gest,.
Wauuuuuuu Jebote koja vijest. Klicimo svi,. Zeljko,. Zeljko,. Da se razumijemo nemam nista protiv Zeljka,. al kako smo jadni i bijedni da nam je ovo jedina pozitivna vijest,. Ono sto se normalno podrazumjeva "priteci nekom u pomoci" kod nas je to exluzivna vijest,. Wauuu
Jos da je prisustvo porodu imo bi i cnn posla,.,.
Roditeljima malog Zeljka iskrene cestitke , da je ziv i zdrav 100 godina.
Wauuuuuuu Jebote koja vijest. Klicimo svi,. Zeljko,. Zeljko,. Da se razumijemo nemam nista protiv Zeljka,. al kako smo jadni i bijedni da nam je ovo jedina pozitivna vijest,. Ono sto se normalno podrazumjeva "priteci nekom u pomoci" kod nas je to exluzivna vijest,. Wauuu
Jos da je prisustvo porodu imo bi i cnn posla,.,.
Roditeljima malog Zeljka iskrene cestitke , da je ziv i zdrav 100 godina.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Komšić će kumovati djetetu
A. Mujkić, R. Čengić 05.03.2007 20:06
ZENICA, SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić kaže da će rado prihvatiti poziv da bude kum novorođenom djetetu porodice iz Tešnja, kojima je dodijelio automobilsku pratnju kako bi brže stigli do porodilišta u Zenicu.
"Zvao sam zeničko porodilište i rekli su mi da su majka i dijete zaista bili u kritičnom stanju, pa sam sada još zadovoljniji što smo im mogli pomoći. Moji prijatelji se šale sa mnom da je jedan član Predsjedništva konačno bio od koristi običnom malom čovjeku i mislim da su u pravu, a ja ću rado prihvatiti poziv da budem kum djetetu jer smo svi u kabinetu svakako planirali da idemo na babine", rekao je Komšić.
"Nemam ništa protiv da se moj sin zove Željko. Željko Komšić je ispao čovjek prema nama, rekla je Jasminka Drobina iz tešanjskog sela Šije, koja bi danas zajedno sa sinčićem trebala napustiti porođajni odjel Kantonalne bolnice u Zenici.
Njoj su, naime, u subotu član Predsjedništva BiH Željko Komšić i njegova pratnja pomogli da na vrijeme stigne do bolnice gdje je rodila zdravog dječaka, kojem je prvobitno bilo namijenjeno ime Mustafa.
Ona priča da je u subotu oko 15 časova osjetila trudove, ali da su u tešanjskoj bolnici njoj i njenom suprugu Suadu rekli da moraju u Zenicu jer se nešto može iskomplikovati. "Suadu je bilo teže nego meni, jer je prije šest godina njegova prva supruga Zuhra Ibrahimović u 26. godini umrla prilikom porođaja, nakon što mu je na svijet donijela žensko dijete. Bio je nervozan, strahovao je i za moj život i kada su naišla ta vozila s pratnjom, nije želio stati, nego je upalio četiri žmigavca i nastavio jednakom brzinom voziti", pričala Jasminka.
Vozila pod rotacijama, koja su susrela bračni par Drobina, bila su u pratnji Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, koji se vraćao sa službenog puta iz Zagreba.
"Pitali su me šta se dešava i zbog čega nisam usporio kada su me upozoravali. Kazao sam da žurim u bolnicu jer mi se supruga porađa, na šta je gospodin Komšić rekao da se uključim u njihovu kolonu i da vozim za njima. Za tren smo prošli veliku gužvu, koja je vladala na tih pedesetak kilometara puta od Maglaja do Zenice", ispričao je Suad.
Željko Komšić i njegova pratnja Suada i Jasminku dopratili su do pred vrata zeničke bolnice, gdje je oko 23.40 Jasminka na svijet donijela zdravog dječaka.
"Prije 21 dan Suadu je umro otac, kojem je bilo ime Mustafa. Tada smo odlučili da našem prvom zajedničkom djetetu ime damo po svekru. I ja sam čula da je Suad nakon ovoga što nam se desilo u subotu rekao kako će djetetu ime dati po Željku Komšiću. Kada izađem iz bolnice dogovorit ćemo se o tome", dodala je Jasminka.
Najave da bi Komšić mogao biti kum malog Mustafe - Željka, nezaposleni Suad i Jasminka, koji u porodičnoj kući Drobina žive sa troje djece, gledaju sa simpatijama.
A. Mujkić, R. Čengić 05.03.2007 20:06
ZENICA, SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić kaže da će rado prihvatiti poziv da bude kum novorođenom djetetu porodice iz Tešnja, kojima je dodijelio automobilsku pratnju kako bi brže stigli do porodilišta u Zenicu.
"Zvao sam zeničko porodilište i rekli su mi da su majka i dijete zaista bili u kritičnom stanju, pa sam sada još zadovoljniji što smo im mogli pomoći. Moji prijatelji se šale sa mnom da je jedan član Predsjedništva konačno bio od koristi običnom malom čovjeku i mislim da su u pravu, a ja ću rado prihvatiti poziv da budem kum djetetu jer smo svi u kabinetu svakako planirali da idemo na babine", rekao je Komšić.
"Nemam ništa protiv da se moj sin zove Željko. Željko Komšić je ispao čovjek prema nama, rekla je Jasminka Drobina iz tešanjskog sela Šije, koja bi danas zajedno sa sinčićem trebala napustiti porođajni odjel Kantonalne bolnice u Zenici.
Njoj su, naime, u subotu član Predsjedništva BiH Željko Komšić i njegova pratnja pomogli da na vrijeme stigne do bolnice gdje je rodila zdravog dječaka, kojem je prvobitno bilo namijenjeno ime Mustafa.
Ona priča da je u subotu oko 15 časova osjetila trudove, ali da su u tešanjskoj bolnici njoj i njenom suprugu Suadu rekli da moraju u Zenicu jer se nešto može iskomplikovati. "Suadu je bilo teže nego meni, jer je prije šest godina njegova prva supruga Zuhra Ibrahimović u 26. godini umrla prilikom porođaja, nakon što mu je na svijet donijela žensko dijete. Bio je nervozan, strahovao je i za moj život i kada su naišla ta vozila s pratnjom, nije želio stati, nego je upalio četiri žmigavca i nastavio jednakom brzinom voziti", pričala Jasminka.
Vozila pod rotacijama, koja su susrela bračni par Drobina, bila su u pratnji Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, koji se vraćao sa službenog puta iz Zagreba.
"Pitali su me šta se dešava i zbog čega nisam usporio kada su me upozoravali. Kazao sam da žurim u bolnicu jer mi se supruga porađa, na šta je gospodin Komšić rekao da se uključim u njihovu kolonu i da vozim za njima. Za tren smo prošli veliku gužvu, koja je vladala na tih pedesetak kilometara puta od Maglaja do Zenice", ispričao je Suad.
Željko Komšić i njegova pratnja Suada i Jasminku dopratili su do pred vrata zeničke bolnice, gdje je oko 23.40 Jasminka na svijet donijela zdravog dječaka.
"Prije 21 dan Suadu je umro otac, kojem je bilo ime Mustafa. Tada smo odlučili da našem prvom zajedničkom djetetu ime damo po svekru. I ja sam čula da je Suad nakon ovoga što nam se desilo u subotu rekao kako će djetetu ime dati po Željku Komšiću. Kada izađem iz bolnice dogovorit ćemo se o tome", dodala je Jasminka.
Najave da bi Komšić mogao biti kum malog Mustafe - Željka, nezaposleni Suad i Jasminka, koji u porodičnoj kući Drobina žive sa troje djece, gledaju sa simpatijama.
-
peanuth
Ovo stvarno nije nista posebno, DA SE NIJE DOGODILO U BOSNI.Kako su dole pretezno svi politicari Govna koja samo na sebe gledaju onda je ovo velik gest od naseg Predsjednika.
Svaka mu cast. Jos jednom je pokazao da je ljudina!
Zeljko Komsic
Sergej Barbarez
Nikola Malesevic
Jesam nekog zaboravio?? Ne vjerujem!!
Pozdrav Domovini
Svaka mu cast. Jos jednom je pokazao da je ljudina!
Zeljko Komsic
Sergej Barbarez
Nikola Malesevic
Jesam nekog zaboravio?? Ne vjerujem!!
Pozdrav Domovini
-
mostarac