SERIJAL - Odgovor generalima!

Avax_

Post by Avax_ »

karanana wrote:
Avax_ wrote:
karanana wrote:nego zna li iko koliko ce sedmica ovaj prditi za onim stolom i brbljati suplju pricu? hoce li biti jos replikanata? hoce li sefer imati pravo replicirati na repliku? hajmo neko iz ftv-a, javi se. nije valjda da ste svi u tako velikom poslu da ne surfate po internetu i ne posjecujete ovaj forum.
A sto bi Seferova bila zadnja...?

On je imao sansu i napricao je kamaru mogucih i nemogucih teorija...!
mozda zato sto je Sefer ovo pricao 2001. godine. mozda je covjek dosao do jos nekih informacija koje bi potvrdile njegove teorije. a najvise bi volio da vidim repliku na repliku zbog fikrinog napada na seferov privatni zivot odnosno na njegovo navodno kurvanje i maltretiranje rahmetli supruge.
Pa Sefer ce mozda i doboto priliku za repliku, jer ce mu to Bakir srediti.

A ja bih takodje volio vidjeti intervjue sa Harisom, Bakirom(sinom), Ganicem, Kljujicem..., pa i oni su bili neki faktor u ratu. Ali njih sigurno necemo vidjeti dok ova sadasnja oligarhija upravlja televizijom!

I jos me nesto cudi. Kad je Sefer govorio, nije niti jednom rijecju spominjao Dudakovica i Alagica, k'o zna sta su njih dvoica sve oslobodili pa nije smjeo!
DONY

Post by DONY »

Fair Life wrote:
putnik wrote:Hajde ne bulazni. Sa 9000 postova u tri godine morao si naučiti da treba dati makar nekakav suvisao argument.

Kakva je Ganić bio "snaga" u ratu??? Činjenice???
Imao je dobre usi za slusanje... drugih.
i dobar PAdze za uzimanje.....love.. :)
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Iskreno sami lik Fikreta Muslimovica mi se gadi, a pored lika prica je stvar za sebe. Npr. u sinocnoj emisiji - sve se je svelo na velicanje lika i djela i inteligentne politike A.I. izrazene u sifrovanim kodovima kao npr. kad je rekao u Kladusi pred 200.000 od kojih je barem 100.000 kasnije raselio il' smo docekali da ih napadne ABiH radi Alijinog naliv pera u Daytonu po kojem mu je dato pravo da dijeli sta i kako hoce, kako on misli da je najbolje za njega samo prvo, pa za njegovu naciju drugo, pa tek onu neku Bosnu i Hercegovinu itd. Uglavnom rece Fikret Muslimovic - Alija je rekao - Bosnu cemo braniti svim sredstvima. Pri tome dodaje jos kako je to izjava koju oni koji znaju svoj posao znaju kako da tumace. Upravo od tog znanja kako da se tumaci od 200.000 ljudi u Krajini nije postojao uopste niti ogranak Patriotske Lige koji je imao vise od 10 ljudi i vise od 10 pistolja, s kojima bi odbranio skoro 1/4 naroda BiH koji su se nasli izmedju dvije vatre jedne iz RH a druge nase domicilne.

Mene samo interesuje ima li ovdje ijedan borac danas - koji moze reci da ga je posjetio Fikret Muslimovic na liniji? Ima li igdje iko ko i za koju akciju moze reci da je Fikret Muslimovic je kreirao, da ju je on izveo, da je komandovao, da je stvorio logistiku i MTS? Nema. Fikret Muslimovic je jedan obicni moralista i propagator. KOS-ovac, balija i cetnik. To je djubre fekalijsko koje je dobio cin u vrijeme kad se je Seferu Halilovicu i Talijanu taj isti osporavao. To je covjek koji je mnoga zla kreirao - pocevsi od Seva za koje je dokazano da su postojale i da su operirale i da su bile politicka teroristicka organizacija za koju bi Fikro kao covjek koji je od ABiH napravio Armiju SDA morao bi nesto da zna osim da sjedi ispod palme u kancelariji, za uglancanim stolom, u odjelu i kravati, nas onako generalski s vokabularom nekog ko ima zavrsenu 8-ljetku a kamoli da pricam jos o nelogicnostima viseg ranga.

Sva Fikrina prica je prica sujetnika, povrijedene sujete, ma koliko da je i Seferova u slican rog, Sefer ima zaslugu za koju moze imati i sujetu. Sta ima Fikret Muslimovic? Gdje je ta Armija Fikrete koju si ti stvarao? Gdje je danas? Gdje su danas orudje i topovi za koju su ginuli momci od 20 godina sakom i kapom? Zasto lazes Fikrete da si ti izasao iz JNA u Septebru 1991 godine kad se zna kad ste ti i Delic dosli tj. presli na nasu stranu. 13 Aprila je Efendic tadasnji komandant TO BiH izdao proglas s kojim poziva sve oficire JNA na teritoriji BiH da se stave u sluzbu Armije BiH. Tog 13 Aprila 1992 godine je Bosna pala - ubili su je dva lika. Rasim Delic koji je zarobljen na zlatistu 13 Aprila kad je sisao sa cetnickih polozaja na kojima je do tada bio Sef Operativne Sluzbe Sarajevskog Korpusa JNA i Fikret Muslimovic koji je 15 Aprila "dosao" u TO BiH kao KOS-ovac. To su generali koji su vodili nasu armiju bez ijedne jedine zasluge, nisu u nju donjeli ni licno naoruzanje, ni pistolja, a za kratko vrijeme politickim pogodnostima i vezicama su stekli pravo da vedre i oblace onako kako je najsigurnije - iz sjene. Enver Hadzihasanovic - je bio komandant 49 brigade JNA u Lukavici. Presao u Armiju BiH 17 Aprila 1992 godine. Stavljen na komandu poziciju - TO Ilidza, znamo sve nase dobijene "Ilidzanske" bitke. Sead Delic - komandant 2 korpusa od Decembra 1994 godine je Septebra 1991 godine napadao sa JNA Varazdin i tu zasluzio medalju za hrabrost koja mu je dodjeljena u Beogradu. Sead Delic nije takve hrabrosti imao da oslobodio Srebrenicu, udje u Doboj, uzme Brcko, presjece koridor, ili ucini igdje ista osim sto je odbranio narod s najbrojnijim korpusom koji je bio najbolje opremljen i imao najvise od svih - sto sirine za djelovanje sto moguce namjenske industrije, i slicnog.

U poredenju sa njima blate se ljudi kao Halilovic i Karavelic - osnivaci PL. Jedan Talija Hajrulahovic Mustafa - takodje osnivac PL. Jedan Atif Dudakovic za kojeg se laze da je bombardovao Zadar. Slicne su se lazi poturale i za Halilovica sa Hrvatske strane po pitanju Vukovara. Nasao je Fikret Muslimovic u svojoj ublehi - on sebi za pravo da u usta mece Alagica i Dudakovica, on njih da brani? I to od Sefera Halilovica? On koji je svojim uspjesnim programom - doveo do rata u Srednjoj Bosni, a u 5 koprusu su smjenili Sandzakliju Ramiza Drekovica - koji je postao previse blizak Fikretu Abdicu da bi se osjecali komforno u foteljama i po podrumima Sarajevskim - pa je na njegovo mjesto dosao Dudakovic koji je do tada bio komandant brigade. I to dosao da na silu slomi Autonomase u njihovoj namjeri da stvore pobunu i odkazu poslusnost predsjednistvu u Sarajevu, koje nije nista do tog momenta ucinilo korisno ako nije izazvalo samo vecu stetu narodu koji je tamo zivjeo - poslavsi im tajkuna Fikreta da mesetari s njihovim glavama dok je Jugosloven Ganici postao podpredsjednik BiH i prvi Bosnjak u Bosnjaka, takvu kameleonsku verziju covjeka je tesko uopste pojmiti osim da je bio osobito pogodan da sjedi u fotelji i ne pita se ni za sto osim da bude butler i potrcko tamo gdje ga posalju, a kasnije su mu svezali da je i on kreirao urotu koja je trebala svrgnuti Aliju po liniji Sefer - Caco - Celo - Ejub Ganic. Zbog toga su i neke bitne glave pale u Sarajevu Novembra 1993-ce a ne radi kriminala i pljacke, sverca i ilegalnih napada tadasnjih patriota na dojucersanje gradjane Sarajeva.

Evo vam i izjava Muslimovica Fikreta napisane u Martu 1994 godine:

SDA je prihvatila istorijsku duznost da zastiti naciju i osigura drzavu u kojoj cemo biti sposobni da zivimo u normalnim uslovima. Za realizaciju ovog gola nasa partija kao politicki faktor, ucestvuje u organizaciju drzave, organizaciji armije BiH i MUP-a i svi drugih institucija drzave sto znaci da u praksi organizira nasu cjelokupnu borbu za oslobodjenje.

Cilj oslobodilacke borbe za Bosnjaka muslimana znaci uspostavu uslova u kojima oni mogu slobodno i bez sputavanja izraziti sebe u svim svojim obicajnim, kulturalni, religioznim i u svakom drugom smislu posebno u onim koji imaju dodira sa politickim interesima i svemu sto im pripada BEZ NANOSENJA STETE INTERESIMA SRBA I HRVATA.

Posto je Islam najosnovnija fondacija Bosnjaka Muslimana zasebno ovo znaci da Bosnjak-Musliman mora reci svakome da cilj njegove oslobodilacke borbe nuzno i implicitno ukljucuje prezivljavanje Islama u Republici Bosni i Hercegovina i da Islma kao Katolicizam i Pravoslavlje imaju neogranicenu slobodu. Bosnjak Musliman ne zeli Islamsku drzavu. Ali zeli drzavu u kojoj Islam ce takodje biti slobodan.

Da napomenem - ovo ne pise efendija, niti politicar (barem nominaln). Ovo pise komunjara, KOS-ovac, oficir JNA koji je presao u Armiju BiH 15 Aprila 1992 godine kojeg vam nasi dobrocinitelji zele predstaviti kao mjerodavnim po pitanju odgovora generalima. Moj Fikrete - ja sa svojih 11 godina sam bio prije s ove strane od tebe i tvoje guzicerine goluba prevrtaca koji ce docekati ako ima pravde i boga i svojih 5 minuta da odgovoris gdje si bio ti kad je bilo najteze i koji su tvoji doprinosi osim sto si ideologiju SDA konvertirao i instalirao nam u Armiju BiH.

Ne trebate nikada zaboraviti da je Fikret Muslimovic - napisao skoro sve javne izjave u ime generale Rasima Delica i da je on licno svojom rukom napisao barem 50% direktiva koje su preko Rasima Delica dozivljavale svjetlost dana.

Evo sta je pisalo i u Prirucniku za Vodnika - napisano od strane Fikreta Muslimovica u multi-nacionalnoj ABiH kako to Delic zeli da istakne:
" Princip Bosnjacke edukacije, orijentacije i instrukcije izrazava potrebu da se cijeli proces treninga i edukacije mora bazirati na vrijednostima Bosnjacke kulture, tradicije i pogotovo, vrijednim konceptom oslobodilackog rata i na osnovnim premisama te prakticnoj politici drzavnog vrhovodstva po pitanjima odbrane ove zemlje."

Da li treba jos? I kome treba vise?
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Ma ok jasno je to. A sto se tiče njegovog (toboznjeg) veličanja A.I. mislim da je to zesca ubleha. Boli njega za A.I. kolko ga boli i za mene i za tebe, odnosno kolko ga je bolilo i za sve one momke i armiju, nego je to jeftina laza da se identificira sa A.I. koji ipak ima svoje svijetle i tamne strane, a ima i danas dosta naroda koji glorificira A.I. za razliku od Fikretove malenkosti (u doslovnom smislu) koji ni sam sebi ne moze naci nijednu svijetlu stranu ili nesto po čemu bi se mogao pohvaliti ni u kafani pred svojim jaranima da ne idemo ozbiljnije. Tako preko Alijinih ledja u očima levata od sebe i svog jada pokusava da napravi lijepu sliku sebe. Gadi mi se jako, puno lakse podnosim gledati Dodika nego njega. :-x
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Jadan si ti Alija ako si ovakve ostavio da te brane :-x
Avax_

Post by Avax_ »

Danas bi mnogi da se ogrebu o' Izetbegovica!
naoBlacen

Post by naoBlacen »

Dok je 1995. Muslimovicev general Delic bio u posjeti Maleziji odvijale su se oslobodilacke akcije u Krajini. Mozda je to jedan od kljucnih razloga zasto su bile uspjesne, ali i to sto V korpus nije puno ni slusao bagru iz Sarajeva, jer su bili prepusteni na milost i nemilost protiv tri neprijatelja. Brojne akcije za deblokadu Sarajeva koje su pokretane iz pravca Breze, Visokog, slobodnih teritorija ilijaske opstine, provaljivane su startu, a za to vrijeme u Visokom je lezao Delic sa svojim uhljebljenim sinom, Hasanom i Halidom Cengicem i slicnom bagrom, odradjivao posao i jeo jagnjetinu. Bruka ljudi iz Zenice, Kaknja, Zavidovica, Visokog, Breze, ilijaske brigade, krajisnici koji su dolazili kao ispomoc za proboje izginuli su u njihovim pokusajima zbog izdanih akcija iako su bile odlicno planirane, poput npr. akcije "koverta". Koliko je zarobljenik Delic vjerovao Srbima i JNA pokazuje da je nekolko dana prije nego je zarobljen njegov sin otisao u Doboj na neki rodjendan i tamo bio dugo vremena u pritvoru, dok je tata cinio sve da ga izvuce... i uspio ga je izvuci cini mi se pocetkom 1993. uz pomoc cetnika i balija koje su za vrijeme rata poslovno odlazili u Doboj. Kakvu je cijenu platio za izbavljenje sina, prosudite sami. Ko zna citati i ima dosta snage, o tome moze vise saznati i u Delicevom bizarnom hvalospijevu, uz to prepunom kleveta o onima koji su ga zarobili i koji su bili kljucni za odbranu BiH. Cini mi se da se zove Lice i nalicje rata.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Avax_ wrote:Danas bi mnogi da se ogrebu o' Izetbegovica!
Sto se tice Fikreta Muslimovica, nisam siguran da on ima sasvim cistu proslost i da je bas takvo nevinasce kao sto tvrdi, ali je ipak iznio i par tacnih i realnih ocjena. Jedna od tih bi bila da sve sto je Sefer radio, moralo je prvo biti odobreno od predsjednika drzave(A.I.), a ko je stvorio i sabrao tu politicnu snagu Be i Ha, upravo Izetbegovic. Srbi su se homogenizirali, isto i hrvati, a zatim i bosnjaci pod vodjstvom AI................(ovdje ubaciti sledece)

...............covjek koji je od ABiH napravio Armiju SDA ................

.................Dakle, krucijalni politicki temelj za odbranu biH je vec bio tu a Sefer je dosao kasnije.
................

vidis "avax", dosta razgovora na ovu tvoju temu, koja nije nista nego partijska direktiva, da se "vlasi ne dosjete"! Sav razgovor postaje nepotreban iz same cinjenice kako si srocio pocetni tekst!!
Ako ubacis gore navedene "smjernice",tj samo pola recenice iz obilnog "nosferatu_ovog teksta, diskusija bi imala smisla, a onda bi vjerovatno isla i drugim tokom!!
Ovako, jal ti je "predsjednikov sin" danas "poslovodja", jal ti je babov amidza!
Uglavnom - "VEHAD SI KO' BOTANIJA"!!

.
doktor30

Post by doktor30 »

Cuj reakcija na dokuemntarni film? Gdje to IMA? Nigdje naravano. A Aliju Izetbegovica bas brane njegovi kadrovi. Spijun i izdajnik Muslimovic, nekakav nepismeni koamndantcic sa Starog Grada, i glupani koji su sjedili u kabinetima i dobili cin generala i ko zna cega. Sefer je u pravu. mozda ne 100%, ali je upravu. Podjela Bosne je ocita, pljjacka takodje, nestanak donacija, nepravda na svakom coscku, i ostale stvari. Mi smo izmanipulisan narod i to bas o Alije i njegovh Muslimovica i ostalih jadnika
doktor30

Post by doktor30 »

Eh da, neko napisa da se ne zna odakle je Sefer dosao. Iz R.Hrvatske. Bio oficir gore. I to dosao bruku prije rata. I zna se za njegov doprinos u odbrani RBiH. To sto ovdje neki dijele nas narod na sandzaklije, sarajelije, krajisnike, to govori samo o tome da primitivizam nije geografskog vec mentalnog porijekla. Narafski. Druga stvar, a mislim da je bitno kazati, da u drzavi u kojoj imamo 23% teritorije, u kojoj 40.000 ljudi iz Kladuse ne jebe ni 2% ovu nasu drzavicu, u kojoj neko hoce da nas dijeli po milion osnova, osudjeni smo na propast.

neko rece nije Sefer iz RBiH. Alija Izetbegovic, njegova porodica je projeklom iz Beograda. A odakle je SAfet Zajko? Ili odakle je svaki borac Armije RBiH' Hocemo se prebrojavati? to samo govori koliko smo zaostali u plemenskom mentalitetu. Predsjednik rbije je covjek rodjen u Sarajevu, gradonacelnik Zagreba je covjek rodjen u Hercegovini, i naravnoi, nikome ne pada na pamet da im to rpigovori. Pa ljudi, primitivino je mjesto rodjena stavljati nekome na teret? To o covjeku ne govori nista!

Rezlutati: Sefer: Pl BiH, Armije, oslobadjajucia presuda u Haagu, recimo da je to vrh sve troje

Alija: SDA, orba za RbiH, njena podjela i danasnje stanje kao posljesica njegove politike. Eto to je to!

A kome valja Muslimovic i Delic, eto im ih zaposve. i jeste za njih taman
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

Da. Zalosno je sto o ovom topicu pricamo mi, i nazalost samo mi na forumu. Nijedna relevantna institucija, ni drzavna ni nedrzavna nije uzela da ozbiljno i autoritativno pretrese nasu najnoviju istoriju, da ocijeni uloge svih aktera, i da barem postavi pitanja ako ne moze da da odgovore. Ni nezavisni intelektulci, ni Akademija nauka, ni VKBI ( pardon, oni su prezauzeti proucavanjem genocida nad Bosnjacima i ulogom karadzica i mladica u istom ). Dakle, niko. Eto kakve potencijale ima BiH.
doktor30

Post by doktor30 »

Tuzno je sve to. Znate, ovdje su svi spremni i sposobni polemisati o tome ko kakvu frizuru ima, kako mu se zove tetka, jel mu lijepa zena, gdje je rodjen, koju skolu ima, a vi, vecinom zaobilaze cinjenice. niko ih se ne hvata, bjezi se od toga. VKBI - kako sramna institucija. Pa ljudi dragi, nije ovdje fazon pricati o karadzicu i mladicu - o njima znamo sve, iz prve ruke. to je zatvorena knjiga. zlikovci i kraj. ali mi o nama ne znamo nista ili gotovo malo. evo danas sam uzeo neke knjige da prelistam ponovo. svi nesto uopsteno, suplja... jedino u knjizi drzavna tajna imate agrumente. sto to niko nije opovrgao? sinoc na reakcijama na serijal ftv-a generali, neki liejvi komandant sa starog grada, kaze kako ce tuziti semira halilovica jer je iznio tajne nase drzave? ja iiiiiii? to sve jel? to sav odgovor? mi cemo vas progoniti jer vam ne mozemo odgovoriti jer nemamo argumenata, ma fuj
_BosanaC

Post by _BosanaC »

doktor30 wrote:Tuzno je sve to. Znate, ovdje su svi spremni i sposobni polemisati o tome ko kakvu frizuru ima, kako mu se zove tetka, jel mu lijepa zena, gdje je rodjen, koju skolu ima, a vi, vecinom zaobilaze cinjenice. niko ih se ne hvata, bjezi se od toga. VKBI - kako sramna institucija. Pa ljudi dragi, nije ovdje fazon pricati o karadzicu i mladicu - o njima znamo sve, iz prve ruke. to je zatvorena knjiga. zlikovci i kraj. ali mi o nama ne znamo nista ili gotovo malo. evo danas sam uzeo neke knjige da prelistam ponovo. svi nesto uopsteno, suplja... jedino u knjizi drzavna tajna imate agrumente. sto to niko nije opovrgao? sinoc na reakcijama na serijal ftv-a generali, neki liejvi komandant sa starog grada, kaze kako ce tuziti semira halilovica jer je iznio tajne nase drzave? ja iiiiiii? to sve jel? to sav odgovor? mi cemo vas progoniti jer vam ne mozemo odgovoriti jer nemamo argumenata, ma fuj
Cuj pricati o NAMA? Kako kad su samo ONI krivi? A NASI i kad nas kradu... Jbg... NASI su :oops:
aida81

Post by aida81 »

pa o nama, dakako... osim ako se geografski odricemo jedni drugih, odna je to druga prica :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

aida81 wrote:pa o nama, dakako... osim ako se geografski odricemo jedni drugih, odna je to druga prica :D
Cek da dusebriznici i zastitnici djela NASIH stignu, pa ce ti oni sve na tenane objasniti :oops: :D
latif

Post by latif »

General Sefer Halilovic,
General Jovan Divjak,
General Arif dudakovic,
General Mehemed Alagic,
General Stjepan siber,
General Rifat bilajac,
General Mustafa Hajrulahovic,
General Arif Pasalic

njima priznajem cinove, oveostale nabijem na racku
_BosanaC

Post by _BosanaC »

latif wrote:General Sefer Halilovic,
General Jovan Divjak,
General Arif dudakovic,
General Mehemed Alagic,
General Stjepan siber,
General Rifat bilajac,
General Arif Pasalic

Atif :D

I pripazi malo na izrazavanje :oops:
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:
latif wrote:General Sefer Halilovic,
General Jovan Divjak,
General Arif dudakovic,
General Mehemed Alagic,
General Stjepan siber,
General Rifat bilajac,
General Arif Pasalic

Atif :D

I pripazi malo na izrazavanje :oops:
i...Dudakovic
Siber
Bilajac

:D
umorni

#69 werwet

Post by umorni »

Fikret Muslimovic Spijuncina zadojena ko krmak ugojen koncetratom Beogradskog Fasizma....pitam se da li su i ovi sa FTV u talu sa njim... :roll:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Vise sam na strani Sefera, mada nije ni on za gotivljenja velikog. Pretjerao je pripisujuci sve zasluge sebi za dobre stvari, a o losim potezima je sutio...npr.o Mostaru i drzanju komande korpusa na desnoj obali usred jedinica HVO, sto je dovelo do lakog zauzeca iste i zarobljavanja i nestanka desetak momaka (nek mi oproste, rahmet im dusi, sto se sad ne mogu sjetit tacnog broja). Naravno, ne trebam naglasavat da se vazniji oficiri tog jutra nisu nalazili u komandi.

Nekako, govoreci iz vlastite koze tog vremena, i te kako se primjetila negativna promjena u Armiji BiH nakon dolaska Delica na celo, u svakom smislu, od slabog morala do ostalih stvari... to je vrijeme kad je splasnuo onaj pocetni entuzijazam, kad se gubila vizija one Bosne kakvu smo zamisljali...to je vrijeme pretvaranja vojske u jednu partiju ili obratno, vrijeme Fikreta M. koji je vedrio i oblacio u Generalstabu. On je taj koji je odgovoran za sve, pocev od Seva do provaljivanja akcija. Smijesno je da taj lik „nema pojma“ o Sevama, kako ga samo nije stid.

I on se, jadan, poziva na 5.Korpus...ljudi samostalno djelovali, u globalu prepusteni sami sebi...Generalstab nema nikakvu zaslugu u uspjesima Dudakovica...osim, eventualno, ponekog organzovanog helikopterskog leta u logisticke svrhe. Smijenili onu budalu Drekovica gore, i poslali ga nama u Hercegovinu pa izginulo more ljudi zarad nezajazljivih ambicija Dreke da se pokaze i dokaze.

O sprezi nase politicke elite sa cetnicima da ne govorim...licno sam bio prisutan na jednoj vaznoj liniji odbrane gdje je gorilo 10 dana...cetnici napadali svacim.
Cetvrti -.peti dan tih napada, po noci, na nasu liniju je dosao neprikosnoveni vladar Hercegovine Safet Orucevic,boravio u isturenom komandnom mjestu oko 2 sata u cilju davanja podrske, morala, cega li vec i za ta dva sata cetnici bukvalno nisu metka opalili, a prije i poslije toga je gorilo...o provaljivajnu nasih akcija da ne govorim...samo da znate kakvih pet momaka diverzanata je izginulo u spremnoj cetnickoj zasjedi...
O svercu kafom '93. sa cetnicima, u vrijeme sukoba sa HVO, moze se cijela jedna tema napravit....bukvalno je sponzoriran od strane vodecih politickih i vojnih licnosti regije...jedan komandant brigade je licno isao po vrece s kafom..hebem i Armiju i rat i sve kad se sjetim...Srebrenica pada, a istovremeno u Zenici kongres SDA ili zasjedanje parlamenta, ne sjecam se sad tacno ( uostalom ista je stvar : ) ), razbaskarila se gospoda i pametuje o svemu „precem“...Srebrenica bila tek na zadnjoj tacki dnevnog reda....

Stvarno ne znam o pogibijama tih nasih velikana, Zajke, Imamovica i ostalih al i o tome se svasta suskalo...

Ili ona suplja prica o organizovanju odbrane pred rat...ma ko da je to radio, lose je uradjeno, mozda jedino po velikim gradovima... znam konkretno za moje mjesto, dali nam tri -cetiri „tandzare“ i mogao se kupit Kalasjnikov za ogromnu svotu novca...ovdje u Hercegovini smo bili prepusteni sami sebi, odnosno prisiljeni da prve godine rata, u cilju ocuvanja vlastitih kuca i zivota, da udjemo u HVO u nedostatku organizovanih jedinica Armije BiH. Kako padose onoliki manji gradovi u Podrinju, gdje je zivio znacajan broj Bosnjaka?
Toliko o organizovanju odbrane...

Dobro rekose prethodnici, ovo sto sad imamo je rezultat te Alijine borbe, njegove neodlucnosti i njegovih poteza u kadrovskom smislu...
Onakav izbor losih ljudi oko njega nije mogao slucajno ciniti, moze se pogrijesiti u par ljudi, al u vecinu ni slucajno..sve ima svoje zasto i zato...
umorni

#71 qwre

Post by umorni »

Bosnjacka sirotinja golotinja... kad je pricati na nekom minderu Bil Gejts je za njih niko i nista..a kad treba za lopatu i oruzje e to je prirodna katastrofa..
Fair Life

Post by Fair Life »

doktor30 wrote:...
sinoc na reakcijama na serijal ftv-a generali, neki liejvi komandant sa starog grada, kaze kako ce tuziti semira halilovica jer je iznio tajne nase drzave? ja iiiiiii? to sve jel? to sav odgovor? mi cemo vas progoniti jer vam ne mozemo odgovoriti jer nemamo argumenata, ma fuj
Image
umorni

#73 12312

Post by umorni »

Zamisli drzavu u kojo je ovaj zadnji poziv,vapaj drzavna tajna...

Fikrete dabogda jeo sve 10 upola sa lukom i to bjelim !
Fair Life

#74 Re: 12312

Post by Fair Life »

umorni wrote:Zamisli drzavu u kojo je ovaj zadnji poziv,vapaj drzavna tajna...
Fikrete dabogda jeo sve 10 upola sa lukom i to bjelim !
Jos jedna "drzavna tajna"...

Image
umorni

#75 12324

Post by umorni »

E jel ovo preuzeto iz knjige ili.. mislim da je Jovo dosao da vidi stanje na terenu ali nisam jos siguran kako se on uklapa ovdje..

Taj komadant sto se spomnije je rahmetli Safet Zajko nastradao 13.6.93 od metka u potiljak sa ledja naravno..krenuo u rov da osmotri a zanjimjos jedan..odjednom frka lezi dolje snajper.. ma kakav snajper nema teroje da metak putuje od 90stepeni jre rov je bio malo zavucen..Nedaleko odatle 15 ak metara je bila inzenjerijska jedinica koja je kopala i po toj logici svi bi nastradali jos davno..Znaci drzalo se u tajnosti njegovo ubistvo,
Znaci smaknut zarad necijih interesa..

Dana 18.6.93 ( ako neko zna jos sta o tom danu) 17 i 16 su bili izrazito mirni iako bi poneka pukla haubica nije remetila fine suncane dane.. na zadatak satro pomivanje naprijed linije u 11.00h na mjesto Mijatovic kosa dolaze oni najspremniji i najagilniji iz Jedinice Jurisnici.. citavo jutro je mirno i u 12h zapocinje takav artiljerijski napad da to nisam ni sad izbacio iz glave..to je trajalo konstano citav dan sve do iza 19h..Covjece stabla precnika i do 50com su presjecana kao zito.. citave sume su kao pokosene..
O stradalom ljudstvu da ne govorim..

Cjelo vrijeme sam sumnjao da je namjestaljka i dalje vjerujem u to...
Post Reply