U cemu je moc Avaza???
Moderator: anex
-
Romanopisac
Da zaboravio sam reci Fahri, Fahro uplati opet na isti kont lovu za reklamu. 
-
Romanopisac
Nisam cuo za tog imenjaka Slobadana Milosevica. Uglavnom kako kazu citaoci, Sloba bas ne vrijedi toliko, barem ne vise od nekog anonimca novinara iz Avaza. Zao mi je, ali to je tvoje misljenje.amrica wrote:Svi oni nisu Slobodanu Stajicu do clanaka donjih, a ne do koljena.
-
AmchoSM
Meni je ovakvih žao kao i onih što pišu slične stvari. Nemaju pametnijeg posla nego pričati o stvarima o kojima nisukompetentni i izgledaju kao najgori ratni petokolonaši. Samo dezinformacije. Vezano za zaradu neko je pisao, taj fakat ne zna od čega novine žive tj šta donosi novac. Pogledajte moj raniji post o zaradi. Izgleda da ovdje ima masa onih koji ga ne mogu a to su izgleda sarajlice koje ne trpe došle da tako kažem, kao i mene što sam Fočak jer sam se snašao kao i Fahro u Sarajevu gradu. Hvala Bogu nismo jedini ima nas. Vi ispijajte kafe i čekajte da Vam babo nadje posao u kancelariji i tako dočekajte penziju. Čačkajte po forumima, pljujte po kome ne treba i izigravajte nekakvu pamet i kvaziintelektualce. Sretno Vam bilo raja. Sreća pa ima razumnih ovdje. Pogledajte to oslobođenje koje poštujem kao novinu. Al kad pametujete toliko odgovorite mi na sljedeće :JAMBO wrote:Na Koševskoj klinici se priča da Fahro ima tuberkolozu kostiju pa mu je zbog toga nedavno amputiran prst na nozi. Navodno, ljekari su mu prešutili pravu dijagnozu.
Drugi opet tvrde da je Smradončić zapustio nokte na nožnim prstima pa su mu ljekari morali specijalnim kliještima sječi okoštale nokte. Uglavnom, zbog nokta je ležao 10 dana u bolnici i o njegovom noktu se brinuo cijeli liječnički konzilij!
01. Znate li da je Fahro 4 godine davao papir da se oslobođenju da se štampa ???
02. Znate li da je oslobođenje zaduženo 13 miliona KM po kreditnom osnovu i da im je sve pod hipotekom ???
03. Znate li da je oslobođenje rasprodalo svu imovinu osim onih 3500 m na kojima sada rade, a od ove cifre 1500 kvadrata je zgarište i smetljište koje od rata stoji 10 godina ???
04. Znate li koliko je donacija oslobođenje dobilo i gdje su te pare ???
Btw skrećete sa teme pričate o čovjeku koji nije tema uopšte, al se mora naći uhljup koji će preokrenuti temu na drugu stranu da mu se popiša na ime kako stigne samo sreća da je takvih jadnika sve manje.
-
Svemirski_Jebach
uprkos svim slabostima i opravdanoj kritici (nepismenost, nedovoljne kvalifikacije, promjena kursa prilicno cesto itd) ipak citam avaz, jer je najbolji u bih (al izbor nam je u kurcu skorz btw).
nazalost, oslobodjenje koje jeste novinarski gigant nekada bilo i ima vrijedno ime je palo vrlo nisko. bio bi sretan da neko mocan i neko ko zna kupi oslobodjenje i da te novine preporodi i ponudi nesto novo pod starim imenom. Samo nesto ne vidim da ce se to desiti.
trenutno oslobodjenje je katastrofa.
inace ne vjerujem ni jednim nasim novinama niti bilo kojem mediju pa novine ne citam (niti gledam TV) zato da bi nekom vjerovao nego procitam vise stvari pa se trudim sam izvuci zaljucke...ne trebaju mi niciji zakljucci, niti Dana niti avaza niti 60 minuta...samo osnovne informacije, a ja imam mozak pa znam razmisljati.
a inace mi je smijesno da Dani npr. ponude cijenu od 3 eura vani...kad je The Economist ili Time Magazin malo skuplji...
a citam NY Times
nazalost, oslobodjenje koje jeste novinarski gigant nekada bilo i ima vrijedno ime je palo vrlo nisko. bio bi sretan da neko mocan i neko ko zna kupi oslobodjenje i da te novine preporodi i ponudi nesto novo pod starim imenom. Samo nesto ne vidim da ce se to desiti.
trenutno oslobodjenje je katastrofa.
inace ne vjerujem ni jednim nasim novinama niti bilo kojem mediju pa novine ne citam (niti gledam TV) zato da bi nekom vjerovao nego procitam vise stvari pa se trudim sam izvuci zaljucke...ne trebaju mi niciji zakljucci, niti Dana niti avaza niti 60 minuta...samo osnovne informacije, a ja imam mozak pa znam razmisljati.
a inace mi je smijesno da Dani npr. ponude cijenu od 3 eura vani...kad je The Economist ili Time Magazin malo skuplji...
a citam NY Times
-
Romanopisac
i meni isto samo sto su Dani i Slobodna Bosna skuplji od vecine domicijelnih novina u toj domeni i kao da u njima pisu sve sami dobitnici Pulitzerove nagrade? 3 EUR po komadu i uz to dobijes 30 stranica novinu od cega je 15 reklama i jos se zale kako nemaju prodaju? mozda da pokusaju sa recimo 0,80 EUR.Svemirski_Jebach wrote: a inace mi je smijesno da Dani npr. ponude cijenu od 3 eura vani...kad je The Economist ili Time Magazin malo skuplji...
a citam NY Times
-
kub lajkan
Upravo to!Zox wrote:Zavisi o kakvoj se moci radi.
Ako mislite na ekonomsku moc, onda ni meni nije jasno.
Spomenite 40 000 prodanih primjeraka i gradnju tornjeva od te love bilo kome ko se razumije u medjunarodne tiraze dnevnih novina pa ce vam se od srca nasmijati u facu.
Iako mene zanima cijela ta struktura moci, a ne samo ekonomska.
A ovo sto si pomenuo sam nekad davno napisao na forumu, ali ne mogu naci. Naime, razgovarao sam sa jednim likom koji je novinski izdavac i covjek mi je crno na bijelo objasnjavao sve moguce troskove koji se pojavljuju u izdavastvu. Papir, olovka, racunica.
Ne da se tornjevi ne mogu napraviti od toga, nego cak i da ne platis porez opet ne mozes napraviti tornjeve...
Ne bih da spekulisem, samo prenosim misljenje covjeka koji se u tu problematiku razumije bolje od bilo koga od nas na forumu...
-
AmchoSM
Samo da vam kažem da nije ta cijena do Dana, SB, Dnevnog avaza itd.
Cijenu diktira prevoz na prostore Evrope koji su jako visoki, a zahvaljujući štampanju Dnevnog avaza u Njemačkoj cijena mu je 1,5 eura.
Ostale novine trpe na cijeni zbog avionskog prevoza koji je rijedak iz bih mislim nije kao u EU. Nažalost tako nam je.
Cijenu diktira prevoz na prostore Evrope koji su jako visoki, a zahvaljujući štampanju Dnevnog avaza u Njemačkoj cijena mu je 1,5 eura.
Ostale novine trpe na cijeni zbog avionskog prevoza koji je rijedak iz bih mislim nije kao u EU. Nažalost tako nam je.
-
mostarac
medijski reket je jedan ododgovora na to. Dodje avaz NN osobi i kaze da ce kupiti reklamu u njih po cijeni toj i toj ili ce je oprati u novinama da je vise nista nece moci sastaviti i na taj nacin avaz zaradjuje lovu. Naravno ovo ide mnogo kulturnije. Dodje napucana avazova drolja sa ponudom, a ne zna se pouzdano zna li doticna procitati istu i kaze da su oni bla bla bla i da se mogu reklamirati po cijeni toj i toj (koja je naravno skuplja 5 puta od ostalih novina) i sad ti imas jednostavan izbor, a to je da uzmes reklamu iako ti ista ne treba ili ne odgovara ili da budes predmet u istrazivackom "novinarstvu" necega sto se valjda samo tako naziva "novinar", a radi u avazu. Nakon toga nakon u kancelariji skupljenih dokaza, a i dvije nane iz mahale su to potvrdile, pravi se prica, koja je u 80% slucajeva lazna, a ti se poslije zali upravi vodovoda i tuzi, jer narod je procitao veliki naslov masnim slovima, a kad sud prisili na demanti to ide sitnim fontom. Isto tako avaz je jedina "novina" koja nema prostor za reagovanja citalaca, ili mozda ima sada. Ne citam avaz zaista pa ne znam. Ali stvari uglavnom hodaju tako. Fahro i ekipa uzimaju medijski reket. Sto je zvijerka veca reket je veci normalno. Pa od piljare uzimaju 500, a od Silajdzica 5-10 miliona maraka ili dio tala, sto je Fahri primamljivije naravno.kub lajkan wrote:Upravo to!Zox wrote:Zavisi o kakvoj se moci radi.
Ako mislite na ekonomsku moc, onda ni meni nije jasno.
Spomenite 40 000 prodanih primjeraka i gradnju tornjeva od te love bilo kome ko se razumije u medjunarodne tiraze dnevnih novina pa ce vam se od srca nasmijati u facu.
Iako mene zanima cijela ta struktura moci, a ne samo ekonomska.
A ovo sto si pomenuo sam nekad davno napisao na forumu, ali ne mogu naci. Naime, razgovarao sam sa jednim likom koji je novinski izdavac i covjek mi je crno na bijelo objasnjavao sve moguce troskove koji se pojavljuju u izdavastvu. Papir, olovka, racunica.
Ne da se tornjevi ne mogu napraviti od toga, nego cak i da ne platis porez opet ne mozes napraviti tornjeve...
Ne bih da spekulisem, samo prenosim misljenje covjeka koji se u tu problematiku razumije bolje od bilo koga od nas na forumu...
-
Celicna_saka
Sta se provaljujes, to i jeste tako, jet set i jeste formiran od ultra poznatih i bogatih koji su doruckovali u new york-u, rucali u parizu, a navece bi bacili koju cifru uz sampanjac i sponzoruse u monte karlu. Ove nase nazovi teznje za zivotom na visokoj nozi i pracenje istog, ne bih komentarisao.amrica wrote:osim svega pobrojanog, finansijski uspjeh, tj. prodati tiraz je zasnovan i na malogradjanstini sadasnjih stanovnika bih, obajvljivanju informacija o tzv. jet sett-u (hahahaa, jednom jedna javna licnost rekla jet set je samo onaj ko ima svoj avion), a ta "krema' su likovi dosli sa istoka, ispali u nekom mediju i kraljevi su.
Profesionalizam je 0, ali necu da ulazim u to, ali elementarna pismenost?????? Takve nebuloze kao u Avazu nikad nisu napisane u nekom imalo respektabilnom listu.
Ukratko, prodaju ih dvije stvari, zenemarivsi politicku orjentaciju, a to su zuta stampa i tracevi, i moram priznati, po mojim informacijama, imaju najjeftiniji oglasni prostor, sto znaci da daju najvise informacija onima koji traze nesto ili najjeftinije nude oglasavanje onim koji nude nesto.
Last edited by Celicna_saka on 06/03/2007 10:25, edited 1 time in total.
- Neelix
ono sto sigurno znam, iz prve ruke, je, doduse prije nekoliko godina, slicnu stvar radila "Ars Creativa", u znamo-vec-cijem vlasnistvu. doduse nisu prijetili medijskim lincom, nego fizickim obracunom
a za ove izvale, bilo ih je, al nigdje kao u vasem dragom oslobodjenju
-
in33sa
Draga sveznalice, ja kao neznalica znam da je Roman Abramovic do imetka dosao nakon sto je pod nerazjasnjenim okolnostima "mrak progutao" dvojicu njegovih partnera, sto je zataskano nakon sto je Roman uplatio odredjenu sumu u kampanju Putina.AmchoSM wrote: Pošto vidim da si neznalica i kako misliš da svi koji imaju da su lopovi pa po tome je svaki bogat i imućan čovjek u svijetu lopov, kriminalac itd. Pa ako znaš ko je Roman Abramovič prije 15 godina siromah bio, a sad je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Pa i on kriminalac.
Bas si nasao primjer, klasicnog mafijasa.
Pa nismo svi mi glupi kao vasi citaoci, prijatelju, pa da nasjedamo na vase idiotske teze o "zastiti bosnjackih interesa" i slicno. Tu pricu uspjesno prodajete polupismenim ljudima, i na tome "cestitke".
-
in33sa
Klasicni primjer citatelja Dnevnog Avaza.Romanopisac wrote:Nisam cuo za tog imenjaka Slobadana Milosevica. Uglavnom kako kazu citaoci, Sloba bas ne vrijedi toliko, barem ne vise od nekog anonimca novinara iz Avaza. Zao mi je, ali to je tvoje misljenje.amrica wrote:Svi oni nisu Slobodanu Stajicu do clanaka donjih, a ne do koljena.
Boze sacuvaj.
-
Celicna_saka
Ima li se klempe kupiti?in33sa wrote:Draga sveznalice, ja kao neznalica znam da je Roman Abramovic do imetka dosao nakon sto je pod nerazjasnjenim okolnostima "mrak progutao" dvojicu njegovih partnera, sto je zataskano nakon sto je Roman uplatio odredjenu sumu u kampanju Putina.AmchoSM wrote: Pošto vidim da si neznalica i kako misliš da svi koji imaju da su lopovi pa po tome je svaki bogat i imućan čovjek u svijetu lopov, kriminalac itd. Pa ako znaš ko je Roman Abramovič prije 15 godina siromah bio, a sad je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Pa i on kriminalac.
Bas si nasao primjer, klasicnog mafijasa.
Pa nismo svi mi glupi kao vasi citaoci, prijatelju, pa da nasjedamo na vase idiotske teze o "zastiti bosnjackih interesa" i slicno. Tu pricu uspjesno prodajete polupismenim ljudima, i na tome "cestitke".
-
Celicna_saka
Mislim, sta reci covjeku koji zna da je Roman kokno svoje poslovne partnere i da sasvim legitimno uziva u takvoj stecevini i to u zemlji cijim vrijednostima kao tezimo. Sto prije skontas lakse ce ti kasnije biti da prihvatis cinjenicu da je buduci abramovicev unuk lord u engleskoj, a i fahrin "beg" u bosni.
-
Celicna_saka
Ne peglaj niti, niti nemoj nesto umisljati kao uposlnik avaza, kada se govori o "moci" avaza neizbjezna figura je fahro radoncic, a ne piuni koji misle da su kreatori "moci" avaza.AmchoSM wrote:Pa ovo postaje čisti spam, natucanje i pripovjedanje o jednom čovjeku. Daj se držite teme bar jednom.
-
in33sa
A sto reci tebi nego informiraj se.Celicna_saka wrote:Mislim, sta reci covjeku koji zna da je Roman kokno svoje poslovne partnere i da sasvim legitimno uziva u takvoj stecevini i to u zemlji cijim vrijednostima kao tezimo. Sto prije skontas lakse ce ti kasnije biti da prihvatis cinjenicu da je buduci abramovicev unuk lord u engleskoj, a i fahrin "beg" u bosni.
U postkomunistickoj Rusiji bogatstvo se sticalo... dalje ces se morati informirati, nije problem s obzirom na globalnu mrezu informacija i pristup istoj.
-
Celicna_saka
On nije u Rusiji, nego u Velikoj Britaniji koja btw. ima jasan zakon o porijeklu imovine ali nesto ih ili boli cuna za romanove partnere ili je mozda i cistin33sa wrote:A sto reci tebi nego informiraj se.Celicna_saka wrote:Mislim, sta reci covjeku koji zna da je Roman kokno svoje poslovne partnere i da sasvim legitimno uziva u takvoj stecevini i to u zemlji cijim vrijednostima kao tezimo. Sto prije skontas lakse ce ti kasnije biti da prihvatis cinjenicu da je buduci abramovicev unuk lord u engleskoj, a i fahrin "beg" u bosni.
U postkomunistickoj Rusiji bogatstvo se sticalo... dalje ces se morati informirati, nije problem s obzirom na globalnu mrezu informacija i pristup istoj.
-
kub lajkan
Zamolio bih da se drzite teme.
Imam i ja svoje misljenje o Avazu i o Fahri, ali ono za ovu temu nije bitno.
Dajte ljudi cinjenica, kao sto je ponudio AmchoSM. Cesto se sa njim ne slazem, ali cijenim ovo sto je napisao, jer je upravo to materijal zbog kojeg je pokrenuta ova tema...
Dajte ljudi cinjenica, kao sto je ponudio AmchoSM. Cesto se sa njim ne slazem, ali cijenim ovo sto je napisao, jer je upravo to materijal zbog kojeg je pokrenuta ova tema...
-
in33sa
Bogatstvo je stekao u Rusiji, ne u Britaniji.
A o postenju Britanaca svjedoce narodi i narodnosti cjelokupne planete, evo vec stoljecima. Najnoviji primjer je... pa, znamo svi.
I nije Roman usamljen primjer, tu je Ahmetov, gazda Shaktara iz Donjecka (Ukrajina, Rusija, isti klinac), tu je Lenorovich iz CSKA, i citav niz slicnih primjera.
Rusija je, prijatelju, drzava slicna BiH po jednoj stvari. Tamo zakone pisu oni koji imaju novac i moc.
A o postenju Britanaca svjedoce narodi i narodnosti cjelokupne planete, evo vec stoljecima. Najnoviji primjer je... pa, znamo svi.
I nije Roman usamljen primjer, tu je Ahmetov, gazda Shaktara iz Donjecka (Ukrajina, Rusija, isti klinac), tu je Lenorovich iz CSKA, i citav niz slicnih primjera.
Rusija je, prijatelju, drzava slicna BiH po jednoj stvari. Tamo zakone pisu oni koji imaju novac i moc.
Last edited by in33sa on 06/03/2007 11:28, edited 1 time in total.
-
in33sa
A dobro, zabranjeno je reci da, narodski receno, kenja?kub lajkan wrote:Zamolio bih da se drzite teme.
I to je kritika, ilitiga polemika.
A ne volim ulaziti u neke kvaziintelektualne polemike sa djelatnicima lista ciji novinari ne znaju osnove pravopisa, i slicno.
Rekoh, sva "njihova" argumentacija se svodi na "ako i radimo nesto lose, sve je to u interesu bosnjackog naroda".
Tu bi i nekako bio kraj ove teme.
-
Celicna_saka
Samo jos ovo pa necu vise trolovati, svugdje ti je to tako da zakone pisu oni koji imaju realnu moc, samo sto kad se to radi diskretnije i pod raznim krinkama demokratije, ljepse je gradjanstvu tako da to gradjanstvo i ne moralise previse odakle pare njihovim mocnicima, sve dok i oni dobijaju svoj dio kolaca. Kad ovdje bude neki pristojan zivotni standard, vjeruj da nikog nece interesovati kako je fahro radonciic stekao kapital.in33sa wrote:Bogatstvo je stekao u Rusiji, ne u Britaniji.
I nije Roman usamljen primjer, tu je Ahmetov, gazda Shaktara iz Donjecka, tu je Lenorovich iz CSKA, i citav niz slicnih primjera.
-
ZE u srcu
Ne znam zasto uzimate "prosto,jednostavno pisanje" Avaza kao argument.Avaz su dnevene novine i tu se ljudi kocentrisu sva desavanja u toku proteklog dana i napisu o njemu u kratkim crtama i jednostavno jer nema se sta tu filozofirat.Nije Avaz magazin koji izlazi jednom sedmicno npr.kao SB pa da se posveti jednoj temi i o njoj pise i filozofira 10 stranica.Po meni su Avaz odlicne dnevne novine.Osvrcu se na sve teme cak i imaju dnevne dodatke kao web info ,poropdica i zdravlje,sport,sedmica itd., gdje dobijem dosta informacija u kratkim crtama i objektivno bez ikakvog bespotrebnog filozofiranja.Samo mislim da je dosta raje jednostavno ljubomorno na Fahru,to je ono standardno kod nas Bosanaca,sto reko Mesa Selimovic :SVE TI MOGU OPROSTITI ALI USPIJEH NE
.....NAZALOST