Strašno!!! DOM MLADIH - Hayat klub, zabavno-muzički program

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Za mene je isti onaj koji izdvoji 15 km za Tifu, il 15 km za Koketa u akvi. I jedan i drugi su kic, i cista glupost. Bolje otici u restoran i pojesti finu vecereciu uz laganu muziku.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

L. Rizvanoviću u citiranom tekstu nije problem ni tifa ni koke vec iskljucivo "astronomska" cijena ulaznica. i ja bih uzmedju ove dvije spodobe uvijek izabrao restoran... :)
mostarac

Post by mostarac »

silence_is_sexy wrote:L. Rizvanoviću... ccc.. gdje si ti prije izlazio i isao na koncerte?

u neki dom kulture u kojem je za "đecu i vojnike" karta bila u pola cijene...?

koncerti kostaju. organizacija kosta. bendovi kostaju. profit koji se (ako se) ostvari sluzi za daljnje aktivnosti i nove i zahtjevnije koncerte. to tako nekako ide. mic po mic i u domu mladih bi onda mogli ocekivati i neke ozbiljnije bendove.

15 maraka ili 3 izlaska u kafice? gdje on to izlazi? u kafanu "proljece" gdje je loza 1,5 marka? ili navece zovne 2X kaficu i mineralnu? pa mu je 5 maraka dovoljno? skromno nema sta...

cak i da su cijene sarajevskih izlazaka ovako bagatelne - ja i dalje ne vidim nista lose u tom da se napredna sarajevska mladez uzdrzi od 3 vecernja izlaska te sedmice i da umjesto toga sa ustedjenim parama ode na koncert omiljene grupe (pod uslovom da se takakv koncert desi)... tako je uvijek bilo svuda na svijetu i nema razloga da ne bude. jel' neko tu vidi problem?

to svakako nije bila tema ove price...
mislim da se covjek osvrce na cinjenicu da je dom mladih najmanje pristupacan toj ciljnoj grupi koju je dom mladih imao prije rata. Ja ne znam mnogo o domu mladih, ali na osnovu vasih postova formirao sam nekakav stav. Mislim da je covjek ovim tekstom bas htio da upozori da ce se dom mladih od svoje prvobitne namjene odroditi i da ce biti hipodrom bogatih konja i kobila koji ce glumiti neki nivo, a iza njih ce ostajati smrad malogradjanstine. Mislim da je covjek sa ovim cijenama o tome govorio i o zelji da dom mladih bude dostupan sirim narodnim masama kako se ne bi pretvorio u "cool mjesto gospodji ministarki", a i cinjenica je da najmanje love danas ima ona obicna urbana raja.
_sa_

Post by _sa_ »

znala sam da ce ovako biti! tragi-komedija!
fol dom mladih, sminka ovo-ono uz zacine shunda.
to se zove moc vecine, imat cemo aqua br 2 na skenderiji koliko vidim
gavrilo

Post by gavrilo »

valtere i in33sa :thumbup:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ja sam kao i vi... pun žali za sebe i ovo vrijeme u kojem živimo...

Nekad kad je Dom Mladih napravljen i pušten u promet.... djeca moćnika i tadašnjih funkcionera su ga zaposjela... no tad je "gradska raja" bila dovoljno svijesna i moćna da to zdanje uzme pod svoje...., a mi plačemo i ne činimo ništa.....

Moj prijedlog... zauzmimo mi jedan objekt il više njih, mogu biti i devastirani, na umu imam bivši dom pionira Boško Buha ili neko od napuštenih obdeništa u gradu Sarajevu...., zauzmimo i nemojmo posustati... pa nek nas onda izbace otamo.... nek se nešto zbiva..., ali ne mi samo drobimo i kukamo... i definitivno još nismo stasali za akcije...

Živili !!!
rashomon

Post by rashomon »

Slažem se sa Faustom!

Koliko puta sam se sjebao kad naiđem na pohvalni tekst o Halidu Bešliću u Danima i SB, "pjevač nad pjevačima"¨!

Smiješno!!!

dZihan & Kamien u CDA za par dana...

http://www.youtube.com/watch?v=ermg9WILmcI
furlan

Post by furlan »

Doso' Cicak tobe!! :-) :-) Vidio da se od rokera ne moze zivjeti.
Je li bilo ono OOOOOOOOOOOOO sa rukom u vazduhu, pa raja odgovara OOOOOOOOOOO :lol: :lol:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

nista drugo nisam ni ocekivao. nimalo nisam iznenadjen.

ovo govori o nama, ko smo i sta smo...

potpisujem postove valtera i fausta...samo se jos nadam da ce ovo otici jos dalje pa da ce se DM pretvoriti u folkoteku, mozda neko i shvati kuda sve ovo ide, odnosno gdje je vec otislo.
LADY SA

Post by LADY SA »

slazem se sa jednom djevojkom koja je prije napisala DA NE ZNA ZASTO SE BLATE NARODNJACI, tj. ne znam stvarno koja rock ili pop grupa ovdje konkretno ima neke dobre pjesme ili tekstove... Amel Curic je ok, od mladjih naravno, cujte Kicetovu pjemu OPUSTI SE,,DAJ OPUSTI SE I DONEGLED...TAKO...UPUCENA SAM MOGU RECI U SVE ZANROVE MUZIKE A POKUSAVAM DA NE SLUSAM NARODNJAKE ALI KAKO JE TO MOGUCE ? KOGA DA SLUSAM? UREDU NEKE STARIJE PJESME KAO I GRUPE, ALI STA TO MI IMAMO NOVO I DOBRO OSIM EDE MAAJKE? MA NIKOGA, RECITE MI JEDNU NASU POPULARNU PJEVACICU (MLADJU) ZABAVNE MUZIKE? MA NEMAMO JE!
ALI KAKO GOD NISAM NI ZA DOLAZAK MAHOM SRPSKIH "PEVACICA" SVE U GRANICAMA. SASA MATIC JE OK,ACA LUKAS, ACO PEJOVIC, NATASA B, ANA NIKOLIC,ALEKSANDRA RADOVIC,MARIJA SERIFOVIC, DJOGANI,FUNKY G, TO MI NE BI SMETALO
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Ljudi haj se malo ohladite. Nekad je Dom mladih izdržavala država, grad Sarajevo, a sad niko. Sam sebe mora izdržavati i to ako bude na njegovom čelu neko ko nije veliki lopov a ima veza da dovodi muzičare, Dom će moći opstati. Što znači da će u njemu moći gostovati svaki roker i svaki narodnjak koji plati. Hebe se narodnjaku što vise slike rokera u njemu. Bitno je da ga napuni, da uzme lovu i da upravi doma bude dobro i da raji u Domu bude dobro. Spustite se na zemlju. Dom će koristiti ko god bude moga da ga zakupi na jednu veče. Možda i vjenčanja bude :-D :-D
Žalosno ali istinito
neutral

Post by neutral »

stvar je u razlici izmedju danasnjih i onih prijasnjih mladih....

ja spadam u one prijasnje... moj prvi odlaak u DM je bio na "cuvanje" stafete (mislim da joj je to bio zadnji dolazak u SA) cijelu noc su mladi slusali muziku ( Idoli, Parni Valjak...) i tako cuvali stafetu koja je bila u DM...

u to vrijeme bilo je "sramota" slusati narodnjake... znalo se od Dugmeta (onog starog), Indeksa....(mnogo toga izmedju) do EKV, Partibrejkersa ...

a danas... danas vecina mladih slusa ove turbo folk splacine...
ali sta mislite da ljudi iz erogenih zona , siktera i sl... nisu bili na dernecima uz turbo folk... vjerujte mnogi bi bili razocarani kad bi znali da jesu... a jesu..
juce slusam klinku od 15 g ( otac profesor na filozofiji i pradjeda mu rodjen u Sa , majka arhitektica iz stare Sa prosvjetne porodice... ma ljudi s kojima sam nekad visila po DM i kaktusu i drugim mjestima u SA)... e ta klinka se dere s prozora i doziva svoju drugaricu i pita je hoce li na koncert... ja pomislim garant na Tifu ... al avaj.... mala joj govori da je Selma valjda u Akvi... ej 15 g. i Akva???? maaaaaaaa...
zasto se onda cudimo sto ce ovaj novi DM postati mjesto i za turbo omladinu... ipak ih je u vecini...
neutral

Post by neutral »

AmchoSM wrote:Ljudi haj se malo ohladite. Nekad je Dom mladih izdržavala država, grad Sarajevo, a sad niko. Sam sebe mora izdržavati i to ako bude na njegovom čelu neko ko nije veliki lopov a ima veza da dovodi muzičare, Dom će moći opstati. Što znači da će u njemu moći gostovati svaki roker i svaki narodnjak koji plati. Hebe se narodnjaku što vise slike rokera u njemu. Bitno je da ga napuni, da uzme lovu i da upravi doma bude dobro i da raji u Domu bude dobro. Spustite se na zemlju. Dom će koristiti ko god bude moga da ga zakupi na jednu veče. Možda i vjenčanja bude :-D :-D Žalosno ali istinito

cin vjencanja je bio prije rata u DM :)
Topla voda

Post by Topla voda »

ako u njemu nece uglavnom svirati "demo bendovi"(uz gostovanja muzicki vrijednih,a etabliranih sastava)i ako to nece biti mjesto u kome klinci imaju prostor za vjezbanje i svirku besplatan ili po nekoj najminimalnijoj cijeni,nego to bude komercijalni prostor koji moze zakupiti ko god hoce za svoje krkanluke ,onda ce to, kako neko rece, biti aqua 2 na skenderiji. u tom slucaju,bolje ga je zapaliti da ne postoji i zao mi je sto su ga i obnavljali.
Svemirski_Jebach

Topla voda wrote:ako u njemu nece uglavnom svirati "demo bendovi"(uz gostovanja muzicki vrijednih,a etabliranih sastava)i ako to nece biti mjesto u kome klinci imaju prostor za vjezbanje i svirku besplatan ili po nekoj najminimalnijoj cijeni,nego to bude komercijalni prostor koji moze zakupiti ko god hoce za svoje krkanluke ,onda ce to, kako neko rece, biti aqua 2 na skenderiji. u tom slucaju,bolje ga je zapaliti da ne postoji i zao mi je sto su ga i obnavljali.
slazem se potpuno.

DM treba biti okupljaliste za nove bandove, treba biti mjesto koje nece zaradjivati nego koje ce subvencirati grad ili kanton...u kojem ce stasati nove generacije mladih muzicara (kvalitetnih).

isto tako, svakako da i komercijalna strana ne treba biti zapostavljena, da bandovi koji su vec etablirani sviraju i rade koncerte u DM...
_sa_

Post by _sa_ »

neko rece da trenutno nema mladih rock bandova..
pa kako ce oni uopce doci do izrazaja kraj ovoliko turbo folkera????
unajme sisatu pjevacicu koja ce im donijeti dobru zaradu i jednostavno u ovom gradu NE POSTOJI niko ko konkretno brine o mladim rock bandovima, ko se trudi da ih pogura, promovira i slicno
kako se turbo folk nametnuo- tako se moze i rock vratiti
evo jedna irina kapetanovic, janis joplin br2 po glasu- djevojka ima ubjedljivo najbolji glas u drzavi i??
i nista, ne trckara gola pa se ne isplati u nju uloziti, reda radi su okupili nju i par bendova na otvorenju DM.
ma truba mrtva, zivim u gradu gdje je zadnji i prvi poslijeratni dozivljaj bio u2.
zao im uloziti pare i dovuci neku svjetsku zvijezdu.
pa sta ako se treba puno uloziti u organizaciju koncerta???
ovdje se samo sadaka ceka, jadni mi, dajte nam para
sve te pare bi se vratile i isplatile.
meni ne bi bilo zao dati 100 maraka za metallicu, RHCP i slicne nikad
Harrys

Post by Harrys »

@-sa-

Evo slušao sam Želimira Altarca-Ćićka,sad ce on ponovo pokrenuti mlade snage. :D
_sa_

Post by _sa_ »

jasta radi :D :D
amrino

Post by amrino »

E da bas vidim ko ce od vas produhovljenika placati karte da dodje i slusa neke mlade neafirmisane bendove... :-)
Ja znam da ja necu!
Ne idem ni na narodnjake ni u Aqvu, ki kod Bicakcica- jednostavno nigdje gdje mi je lose i gdje mi nesto smeta...Trebam ja platit cenera da mi neki babin sin gudi na gitari trudeci se da lici na neki rock band...mislim...
Treba tamo postaviti nekoga ko ce dovoditi neka velika imena alternativne scene...prvo privuc pravu raju, natjerat nekako ove dusebriznike da se odljepe od kompjutera pa malo izadju medju svijet, promijenit malo trendove tako da se ovi sto slusaju narodnjake osjecaju glupo- ko sad mi...Napravid od "Doma" glavno mjesto u gradu ali da se sacuva prvobitna namjena, integritet, kvalitet...na taj nacin se omladina edukuje. Jer bilo bi nefer ocekivati od djece u najboljim godinama da sjede u kuci i fataju zjala samo iz razloga sto im ovaj grad ne pruza dovoljno kvalitetna mjesta za izac...hodala sam i ja po kafanama, slusala Jelene, Cice, Mice- jer da sam bila probirljiva- ne bih onda uopste ni izlazila...
Harrys

Post by Harrys »

:D Sve te čuvene Sarajevske grupe koje su kasnije palile i žarile diljem ex.yu,Ćičak je promovisao u Domu mladih,kad za njih niko nije čuo.
amrino

Post by amrino »

Harrys wrote::D Sve te čuvene Sarajevske grupe koje su kasnije palile i žarile diljem ex.yu,Ćičak je promovisao u Domu mladih,kad za njih niko nije čuo.
Ma svi to znamo....nego mene brine sta ce sad da promovise?! :shock:
DUREX

Post by DUREX »

LADY SA wrote:slazem se sa jednom djevojkom koja je prije napisala DA NE ZNA ZASTO SE BLATE NARODNJACI, tj. ne znam stvarno koja rock ili pop grupa ovdje konkretno ima neke dobre pjesme ili tekstove... Amel Curic je ok, od mladjih naravno, cujte Kicetovu pjemu OPUSTI SE,,DAJ OPUSTI SE I DONEGLED...TAKO...UPUCENA SAM MOGU RECI U SVE ZANROVE MUZIKE A POKUSAVAM DA NE SLUSAM NARODNJAKE ALI KAKO JE TO MOGUCE ? KOGA DA SLUSAM? UREDU NEKE STARIJE PJESME KAO I GRUPE, ALI STA TO MI IMAMO NOVO I DOBRO OSIM EDE MAAJKE? MA NIKOGA, RECITE MI JEDNU NASU POPULARNU PJEVACICU (MLADJU) ZABAVNE MUZIKE? MA NEMAMO JE!
ALI KAKO GOD NISAM NI ZA DOLAZAK MAHOM SRPSKIH "PEVACICA" SVE U GRANICAMA. SASA MATIC JE OK,ACA LUKAS, ACO PEJOVIC, NATASA B, ANA NIKOLIC,ALEKSANDRA RADOVIC,MARIJA SERIFOVIC, DJOGANI,FUNKY G, TO MI NE BI SMETALO
Tugo... nesreco.... :)

Znaci Hayat, masina za mljevene bosnjackog mozga(ako ga upste i ima), opet melje... :)
Super... Jos fali borba bikova u Velikom parku, pa da zaokruzimo proces bosnjacke renesanse pod dirigentskom palicom Hayata, Avaza i ostalih GOVANA, nastalih ovim zadnjim ratom.

Nadam se da ce se DM srusiti u neka doba.
Topla voda

Post by Topla voda »

Jos fali borba bikova u Velikom parku, pa da zaokruzimo proces bosnjacke renesanse
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
visby

Post by visby »

Hajde ljudi, pa urbani omladinci su jurisali jedni na druge do prije koju godinu.
Svemirski_Jebach

DM treba da sluzi, izmedju ostaloga, da pruzi priliku mladim bandovima, na nacin da ce im dati jedan dan u sedmici ...npr. utorak, i neka mlate...ulaznicu stavi 2 marke ili dzaba pa ih postavi nek sviraju (naravno neke koji imaju potencijal). ko ce doci doci ce...

a mislim da je krajnje vrijeme da neko organizuje neki jak koncert, neke svjetske zvijezde u sarajevu...nema smisla. svi nas zaobilaze.

opet, ja ovdje stvarno mogu gledati koncert koji zelim samo sto nemam love...karta za U2 u bostonu je prije 2 godine bila 350 dolara.
Post Reply