justika_sa wrote:a) pravni nasljednik SRJ su države Srbija i Crna Gora, na koje se prenose prava i obaveze bivše države... mislim da ne postoji modus po kojem sporazum ne važi, mislim da se treba samo regulirati njegovo prenošenje na nove države...
b) priča o "genocidnoj RS" je priča koja će ostati unutar naših domova. mi ponovo pokazujemo našu glupu karakteristiku i čuveni "bosanski ponos" bez mozga. imali smo priliku nešto dokazati i nismo... do nas je... ne mislim ja ovim da se razumijemo da je ponos nešto loše... ali bez mozga... ništa nam ne znači...
c) ja uopće ne vidim neki veliki problem u dvojnom državljanstvu... i onako će kada počnu ozbiljne faze pridruživanja EU morati biti ukinuta ili podložna reformi... mi se opet bavimo tuđom livadom i lažnim ponosom, a ne svojim pravim problemima... ekonomijom npr?
Hebi ga " justika_sa " !!! Nisi samo ti koji pises odgovor a da nisi citao od pocetka. A da si citao, mogao bi naci eto, barem jedan, koji su ama bas svi prenebregli. Dolazim u priliku da budem sujetan i povrijedjen cinjenicom da je moj post i argument pao na gluhe usi. Sad da li se vecina ponasa kao ti, pa " aterira " na topic bez da su procitali ista sto je do trenutka njihovog ateriranja receno, ili im se argument cini bezznacajan, ne znam, ali reci kako dvojno drzavljanstvo nije problem mi se cini sasvim deplasirano.
Dakle:
Dvojno drzavljanstvo omogucava kolonama kvalifikovanih ( mahom inzinjera i ljekara, ali i drugi visokoobrazovanih ) Srbijanaca da prelaze u BiH i uzimaju posao kvalifikovanim Bosnjacima koji su protjerani i koji zbog toga ne mogu da se vrate. Prisustvo visokoobrazovanih Bosnjaka bi potaklo na povratak i druge koji razmisljaju da li da se vrate, a i dio onih koji ne razmisljaju bi potaklo da postave povratak kao opciju za svoju buducnost.
Ponavljam, ovo je samo jedan argument.